Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania Dobrze ze jednak sprawdza i pewnie będą mieć na ciebie oko.
Oczywiście skóra kaji cała się nie zregenerowala ale na rączkach juz nie jest tak.sucha jak była.
No ja za zwykle sma płacilam 9.99, sojowe tez jest właśnie i jeszcze jest na laktoze i hipoalergiczne tyle ze to jest w zapobieganiu skazy białkowej i nie można go stosować gdy jest wykryta i kosztuje 11 f, a znów bebilon jest w zdiagnozowaniu i leczeniu alergii wiec jest o tyle lepszy.aniafk lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanko jeszcze z innej beczki...
Kiedy najwczesniej mozna leciec samolotem z maluchem? Tzn wiem ze linie lotnicze zezwalaja bardzo szybko ale zastanawiam sie jak w praktyce.
Czy ok 1 mies to nie za wczesnie???
Widzialam na lotniskach mamy z noworodkami ale jaka jest wasza opinia albo doswiadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:43
-
Kambel jeśli lekarz zaleci Ci jakiekolwiek mleko w związku z alergią to dostaniesz na nie receptę. Ja właśnie męża pytałam jak to było z nami ( sama mam straszną skleroze ) to mówi, że mieliśmy to sojowe za free do bodajże drugiego roku.
Paula jakie to ma znaczenie jak załatwianie paszportu trwa miesiąc a czasami dłużej
Ja leciałam to miał 7 tygodni. Było ok -
No wlasnie moj t sprawdzal i jak umowi sie na spotkanie od razu po urodzeniu to czeka sie tydz (jest juz po wakacjach), zalatwienie papierow, a na pierwszy paszport czeka sie 5 dni
Dlatego pytam z doswiadczen jak wczesnie latalyscie bo byc moze pojdzie szybko.
-
Myślisz, że oni zdążą przez 5 dni sprawdzić czy Wam się ten paszport należy? Same papiery jak wypełnisz idą dzień albo dwa. Tak czy inaczej wątpię żeby któraś latała wcześniej niż 1.5-2. Najlepiej by lekarza zapytać, bo nie wiadomo jak taki noworodek na zmiany ciśnienia reaguje. Chociaż jak 7 tygodniowe lata i jest ok to może młodsze tez.
Koleżanka w czerwcu urodziła i nadal czeka na paszport, fakt że to wakacje ale w te 5 dni to ja bym nie wierzyła. -
Ja sie z jednej strony ciesze ze to juz tak niedlugo, a z drugiej mam jakies wewnetrzne wyzuty ze to 2 tyg przed terminem... Ze mogl by sobie podrosnac w brzuszku...
Wiem nie mam wplywu na to ale jednak...
I boje sie tego wywolania...
Aniu powiem ci ze ja sie prawie do samego konca czulam swietnie. W 9 mies ( na poczatku) na jagodach jeszcze bylam haha.
Ciaze miMo wszystko bede wspominac jako jeden z piekniejszych okresow w moim zyciumychowe lubi tę wiadomość
-
Ja tak miałam z pierwszą ciążą, czułam się świetnie ( poza ostatnim miesiącem i wstawaniem w nocy na siku, to był koszmar ) 12 godzin przed porodem na grillu byłam i niczego się nie spodziewałam a urodziłam dzień przed albo po terminie, już nie pamiętam dokładnie.
Ale teraz źle się czuję, nie wiem, może to przez strach, przez tą szyjkę, że może się skrócić do zera długo przed czasem. Czuje się jakaś obolała, zmęczona. Powinnam odpoczywać a nie umiem ;/
Chciałabym chociaż 30 tydzień już -
Aniu bo ciaza ciazy nie rowna niestety
Ja na poczatku wymiotowalam, mialam meeega mdlosci i balam sie ze do konca bede taka zdechla. Ale po 3 mies sie jakos uspokoilo i bylam jak nowo narodzona(choc do 20 tyg wymiotowalam z nienacka)
Ale nikt mi nie zagwarantuje ze nast ciaza tez bedzie taka lajtowa
Kochana szybko ci zleci! Zobaczysz
-
Ja tak jak anifk, pierwsza ciaza to bylo cos niesamowitego. Nie wymiotowalam, nie wstawalam w nocy, czulam sie dobrze, zupelnie nie jak ciezarna. Przybieralam ladnie na wadze, pracowalam caly czas. Musialam odejsc 4 tyg przed terminem bo taka byla polisa firmy. Porod tez mialam nie najgorszy.
Ale ta ciaza daje mio w kosc. Czuje sie ciezka, spowolniaona juz od dawna. A ostatnie 2-3 tygodnie to juz bol za bolem. Nawet nie spaceruje tyle co kiedys. Tylko bym spala albo lezala. Przed ciaza bylam wysportowana a teraz wygladam jakbym nigdy nie miala ze sportemm nic wspolnego. Chce zeby to sie juz skonczylo i zebym mogla wrocic do dawnej kondycji i biegac za malym po parku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:08