Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula powodzenia
Ap mam pytanko do ciebie.
Dziś nam doszło mleko jest śmierdzące i nie dobre, współczuję jej w jedzeniu. Fakt pierwsza butla prawie wypita z niesmakiem ale jednak. Ale chodzi mi o przybieranie ba wadze
Pamiętasz jak wyglądało to u twojego synka? Przybieral normalnie czy mniej?Paula55 lubi tę wiadomość
-
Ap, nie masz sie co martwic. Nie nacinaja ot tak sobie. Tylko jak juz nie ma wyjscia a i tak wola jak kobieta zama peknie.
Zadzwonil kiedys maz mojej kolezanki ze szpitala zebym przyjechala bo rodzila juz kilka dni i powiedzieli ze jak nie pojdzie dalej to kleszcze. Wiec ja w te pedy do szpitala. Mala nie byla wielka ale kolezanka miala mala pipke i ciezko bylo jej przejsc. Blagala o naciecie. Pogadalam z polozna i ona niechetnie, ale w koncu ja naciela. -
Zancia Ice bucket challenge jest w celach charytatywnych. Zbierana jest kasa na pomoc osobom chorym na Motor Neuron Disease (nie wiem jak po polsku). Choroba przy ktorej nastepuje zanik miesni itd. Cel jest szczytny tylko szkoda ze debile traktuja to jak zabawe i marnuja wode a dzieci w Afryce nie maja dostepu do wody pitnej. Mogli by tez tak protestowac przeciw temu co sie dzieje na bliskim wschodzie.
-
Ania ja bylam. Usuwal mi pakol cyste3 tyg temu. Pelen profesjonalizm i dbanie o to zeby pacjentka czula sie najbardziej komfortowo jak sie da. Twoja wizyta bedzie miala zupelnie inny charakter wiec tutaj sie nie wypowiem. Jedyna co moge podejrzewac to ze nie bedziesz musiala siedziec/lezec na tym okropnym ginekologicznym krzesle
aniafk lubi tę wiadomość
-
A czy poza tym pakolem będzie jeszcze jakaś pielęgniarka czy ktoś? Czy mam być z nim sama?
I na czym się leży w takim razie?
Czy "obstetrician" to ginekolog też ? Bo właściwie to u takiego mam wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:06
-
tyger wrote:Zancia Ice bucket challenge jest w celach charytatywnych. Zbierana jest kasa na pomoc osobom chorym na Motor Neuron Disease (nie wiem jak po polsku). Choroba przy ktorej nastepuje zanik miesni itd. Cel jest szczytny tylko szkoda ze debile traktuja to jak zabawe i marnuja wode a dzieci w Afryce nie maja dostepu do wody pitnej. Mogli by tez tak protestowac przeciw temu co sie dzieje na bliskim wschodzie.
W jaki sposób oni te pieniądze zbierają? -
Paula trzymam kciuki i życzę powodzenia!!!
Niestety umknęło mi, czemu muszą Tobie wywoływać poród?
Aniafk ten lekarz wykwalifikowany jest w prowadzeniu ciąży, porodzie i po porodzie. Jeżeli ma się problemy w ciaży, to taki lekarz ją prowadzi. Wydaję mi się, że na pierwszej wizycie, on tylko z Tobą porozmawia i wtedy zleci jakieś badania. Oczywiście mogę się mylić i od razu Cię zbadaPowodzenia i daj znać co powiedział.
aniafk lubi tę wiadomość
-
Kropka wydaje mi się, że musi mnie zbadać bo w inny sposób diagnozy nie potwierdzi. Myślicie, że on może zrobić usg? Czy zaś skierowanie do specjalisty? Bo właściwie diagnozę może postawić tylko przez usg.
Wiem, że ogólnie w usg tez się specjalizuje bo właśnie on robił mi w pierwszej ciąży ale to było przez brzuch a teraz musze mieć to drugie.
Na pewno dam znać jak wizyta przebiegła ale dopiero w środęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:19
-
lubią iść w czarne i białe widzę, wolę uniknąć nacinania ale nie za wszelką cenę
w PL podobno rutynowo, żeby nie przedłużać porodu właśnie m.in.
podobno niektóre pęknięcia są lepsze od nacięcia (ale czy tak pęknę)
Kambel nie pamiętam nawet jakie to jest to właściwe przybieranie na wadzeile powinno, wkrótce wrócę w temat pewnie, nie wiem czemu wydaje mi się to nagle strasznie skomplikowane hehe,
Nigdy nam lekarz nie stwierdzał problemów z wagą
wg książeczki zdrowia
13 stycznia 3700 (narodziny)
17 stycznia 3500
19 stycznia 3730
05 marca ważył 5300 i tu już było inne mleko
14 kwietnia 6400
26 maja 7100
20 lipca 8100
03 września 8500
08 października 8900
ale zaszalałam, może coś z tego wywnioskujesz sobie, choć widzę niewiele mam wpisanych tych ważeń, bardzo odległe od siebie ;/ -
Ania lezysz na normalnym lozku podczas badania i nie zostajesz z lekarzem sam na sam, tym bardziej jesli to jest mezczyzna. Polozna bedzie z toba caly czas. Zalezy jaki szpital bo moga miec usg pod reka albo i nie. Moga cie przyjac na odziale z technikiem za sciana. ciezko to ocenic. A tutaj ginekolog to wlasnie ten obstetrician.
aniafk lubi tę wiadomość
-
Mniej więcej widać co i jak
Czyli z przybieraniem nie ma problemu.
Kaja po kilku butach ładnie wciaga mleczko tyle ze zjada po 60-90 ml i zaraz głodna.:)jeśli faktycznie w mleku tkwi problem i nie dostaniemy recepty w najbliższym czasie to sciagniemy mleko z polski. ( bez recepty 33 zł a z recepta 17) a ta puszka 400 gr to na długo pewnie nie starczy. Po 4 butlach 1/3 puszki juz nie ma.ap1526 lubi tę wiadomość
-
Kropka Paule skierowali do szpitala bo miala za maly brzuszek. Okazalo sie ze synek ok ale wod plodowych jej ubywa i zdecydowali wywolac. Pisala na wrzesniowkach ze dostala juz pierwsza dawke zelu i ma sie dobrze.
Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Tyger pocieszylas mnie bo bałam się że znowu od środy na usg będę z tydzień czekać a jak to w szpitalu to może obrazu wszystko sprawdza. Kurde takiego schiza mam że chyba nie doczekam się tej środy, leżę cały dzień i czytam niepotrzebnie o szyjkach. Sumienie mnie gryzie że nic w domu nie robie
-
Ap ja to kupilam na amazon.co.uk bo bylo w najlepszej cenie. W opakowaniu sa 2 sztuki z woreczkami w tym ksztalcie. Swietna sprawa. Bardzo sie ciesze ze to kupilam. Obejdzie sie bez kapusty i prysznicow
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mnie nie nacinali ale sama popekalam, a polozna mialam cudowna. Nie mam porownania co prawda, ale mialam w niej mega wsparcie i pomoc, jestem zadowolona. I slyszalam opinie nt nacinania takie jak pisze Kambel. A powiedzcie mi, kto to jest ten pakol...? I btw - w Polsce mialam miec chirurgicznie wycinane osemki, ale nie zdazylam tego zalatwic przed wyjazdem. Teraz czuje, ze zaczynaja mi znowu dokuczac... Mam te biala karte wazna jeszcze przez rok. Czy moge z niej skorzystac u dentysty-chirurga? I czy na NHS bede miala to zrobione dobrze?