Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Hej dziewczyny, nie ma zadnych wiesci od Pauli ani na wrzesniowkach, ani ciaza w szkocji ani na FB :(

Mialam dzis ostatnia wizyte u poloznej. Troszke mnie zmartwila ze maly jest ulozony plecami do moich plecow :( Glowka jest w kanale ale wyglada na to ze nie w ta strone troszke. Czy ktoras tak miala? Czytalam troche na necie i generalnie pisza ze mozna tak normalnie rodzic ale plecy bardziej bola i druga fza trwa dluzej. Nie ma jednak zalecen to cc w takim przypadku. Polecane jest spedzanie wolnych chwil na czworakach bo to moze pomoc. Maly moze tez w ostaniej chwili podczas porodu sie dobrze nastawic.
    Macie jakies newsy albo rady dla mnie?

Tyger, moja Lili się tak ułożyła na parę godzin przed porodem. Miałam wywoływany poród przez cukrzyce ciążowa. Przebił mi wody o 5 rano i po 17 dostałam gorączki, wymiotów, czyli infekcja i sprawdzili, a ona właśnie tak była ułożona, twarzą do góry, zamiast w dol, wiec skończyło sie cesarki, ale głównym powodem była infekcja.
    Jeszcze się może przekrecic, może zdecydują przy porodzie.
    Trzymam kciuki.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia to i tak długo czekasz tym bardziej ze masz już dzieci. My dostaliśmy po 2-3 tyg

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sądziłam, ze po porodzie tu już szybciutko idzie to CHB
    my przyjechaliśmy z dzieckiem, chcieli prześledzić naszą sytuację tu, poza tym raz się odwoływałam od decyzji
    ale szok, tak nagle, nie pamiętałam nawet, że podałam numer konta
    nie liczyłam na zwrot także super

zaraz synuś wraca do szkoły więc może wrócę do normalniejszego trybu życia, teraz późno wstaję i zasypiam koło 3nad ranem
    mała szaleje strasznie, czasem się zastanawiam czy ją coś boli i się szamocze jak opętana, ale to takie miłe, mam nadzieje, że po prostu świetnie się bawi :)
    przede mną póki co jedna wizyta, konsultacja w spr porodu po cesarce
    nadal nie mam wyprawki :) troszkę chemii tylko
    ale za dwa tyg z Polski przyjdzie paczuszka z moimi zamówieniami i podarkami od rodziny, nie mogę się doczekać :D
    cisnę council drogą mailową :) wyszło, że mam dostarczyć jeszcze tonę papierów więc się przygotowuję, nie liczę na nic, szczerze mówiąc bardzo bym się zdziwiła i nadal nie uważam aby mi się coś należało, ale jeszcze troszkę i będziemy mogli sami coś wynająć, na razie czekamy, żadnych pochopnych decyzji :)

Sproquette lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 a czy Ty jesteś samozartudniona, na macierzyńskim itp? Czy odkąd tutaj jesteś to nie pracujesz tylko mąż?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko mąż pracuje

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry mowie, że mogę się mylić bo nie biorę nic od państwa ale najprawdopodobniej jest tak, że do jakichkolwiek zasiłków musicie pracować oboje minimum 16 lub 22 h tygodniowo ( nie jestem pewna ile) Nie wiem jak jest w wypadku ciężarnych ale tak normalnie to wystarczy sobie fikcyjne self employed otworzyć (np sprzątanie domów) i jeśli wykazuje się rodzinne dochody poniżej 32tys rocznie przy dwójce dzieci to większość benefitow się należy.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba pracować tylko do working tax i Child tax.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja właśnie dostałam CHB :)
    w councilu staramy się o dom, a ja nic więcej nie potrzebuję teraz
    prawdopodobnie po narodzinach dzidzi coś tam spróbuję, bo będzie nas więcej na jeden dochód
    nie chcę na siłę ciągnąć, kombinować, skoro się nie należy to trudno
    ja swój polski interes dopiero tu sprowadzam, jak się ogarniemy i będzie dom i miejsce to będę pracować sobie w domu
    co się odwlecze to nie uciecze, w końcu będziemy tu długo i nie będę musiała się liczyć z datami, i tak szybko zleciało jak dotąd
    będzie chata to może zawnioskuję o jakiś dodatek na dom
    ale nic na siłę,
    to był bardzo mile widziany przypływ gotówki, troszkę się stresowałam, ale dobrze, bo się kaska skumulowała,
    teraz jakby nam z tą chatą pomogli to byłby cud ale szykujemy się na prywatne wynajęcie, mąż pracuje ponad 44 godziny gdy się tylko da i troszkę się ociera o handel autami, ja teraz się obawiam, że te dochody są za duże na zasiłki, a z drugiej za małe na duże zmiany i tak sobie trwamy i czekamy co powiedzą
    mam nadzieję, że nie urodzę dużo przed terminem :D a najwyżej będzie chwila dyskomfortu

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeszcze dają? Housing i chyba nic więcej?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciągle właśnie pytają u męża czy można wkręcić żony na weekendy tylko najlepiej, bo się chyba wtedy ma prawo do zasiłków.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 child benefit dostaje każdy bez względu na zarobki czy prace. Właśnie mój mąż też za dużo pracuje i dlatego g...o się nam należy ale nie narzekam :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z beczki moich przemyśleń, a nie faktów
    obejrzałam ostatnio film "w pogoni za szczęściem"z Willem Smithem
    prawie cały przeryczałam
    w każdym razie doszłam do wniosku, że zawsze może być gorzej, oraz, że skoro ludzie we własnym kraju mają takie problemy i nikt im nie pomaga, to czemu mnie mieliby pomóc na obczyźnie, bo ja chcę, bo ja nie mam
    co prawda on w tym filmie nie był nigdzie załatwić, to pewnie domena kobiet bardziej, ale i tak

mychowe lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem właśnie, że bez względu na zarobki ale heh co ja miałam z nimi, odmówili nam, pisałam apelację, musiałam przedstawić payslipy wszystkie, ile godzin pracuje, jakie dochody mamy, umowę o pracę wysłać itd itd. już myślałam, że nam nie dadzą. Takto nie jest to duża kwota, oczywiście nie gardzę, ale jednak malutka, ale jak się skumulowała tak na początku no to miodzio, więc Zancia spoko, jak już dadzą to będzie miło :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc ja jestem przeciwna jakiejkolwiek pomocy i zawsze jak są wybory to mówię do męża, że idę głosować na tego kto benefity będzie ucinał:) Jestem tego zdania, że jak się chcę to powinno się rodzinę utrzymać.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje jakieś 82 albo 87 miesięcznie na jedno dziecko, kasa niby żadna ale mogę za nią dziecko rozpieszczać :)
    W końcu to dla niego

mychowe lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten start na swoim to ciężki jednak, zwłaszcza jak się jednocześnie czeka na drugie dziecko, ano tak wyszło
    ale trzeba mieć a to na np sprawdzenie w agencji, na kaucję, na czynsz z góry, ewentualnie na meble, sprzęt, jakieś pierdoły typu sztućce, pościel, wyprawkę dla dziecka, podłączenie neta w sumie, bo tu jednak jest to dość niezbędne kiedy czerpiesz wszystkie info ze stronek oraz składasz online wnioski, sprawdzasz gdzie, jak dotrzeć czy też korzystasz ze słownika online :) dużo dużo wydatków, kasy nigdy dość :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinna być pomoc, każdemu może się powinąć noga, każdy może wkraczać w samodzielność i jej potrzebować, nie można dopuścić żeby ktoś żył na ulicy, bo ma mniejsze możliwości, jest mniej zaradny czy ktoś go oszukał itd itd
    To taka piękna idea, że żyjemy w społeczeństwie i tak samo jak powinniśmy oddawać krew do banków żeby ratować innym życie tak samo wszyscy powinniśmy z podatków na kupkę się dokładać aby pomóc tym, którzy nie mają akurat co do garnka włożyć. Niestety ludzie system wykorzystują i żerują ale nie jestem od osądzania ich oraz ścigania, niech sobie żerują, trudno, taka jest cena pomocy tym którzy naprawdę tego potrzebują, a tamtym oszustom może jeszcze los się odwdzięczy

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sobie jakoś z tym radzą, bo abyś tu dostał pomoc to musisz jakąś chęć wykazać, coś tam samemu zarobić, no próbują widzę jak mogą jakoś wykluczyć tych bardzo wygodnych

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Housing i dofinansowanie do taxow jest zależne od dochodów.
    My na razie pobieramy parę funtów ale zawsze, zawsze w coś można ta kasę zainwestować.
    Ap dlatego też lepiej poszukać od prywatnych właścicieli a nie przez agencję. Wywies może ogłoszenie gdzieś ze szukasz domu. Wtedy jest tylko kaucja i czynsz a czasami sam czynsz.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydatków jest dużo, ale mi nikt nie pomaga a zapłacić też muszę. Jak ja nie pracowałam to nie potrafiliśmy ani grosza zaoszczędzić i żyliśmy z miesiąca na miesiąc . Benefity się nie należały po mąż o 100 funtów za dużo zarabiał ale jak chciałam się uczyć przyszło mi płacić 500 funtów rocznie a beneficiarze mieli za darmo, jak poszłam na siłownie płaciłam 40 na miesiąc a beneficiarze po funcie dlatego strasznie to tępię i uważam, że połowę powinni pozabierać.
    Na drugie dziecko zdecydowałam się dopiero teraz bo chcieliśmy do czegoś dojść żeby w jednym pokoju w 4 nie mieszkać a też mogłam starać się wcześniej i liczyć na państwo. Nie potępiam nikogo, każdy sobie żyje jak chce i jak ma okazje to niech ciągnie od państwa ( mam nadzieję, że mi podatku nie podniosą przez to, chociaż i tak jest duży) ale przeciwna będę .

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ