Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijając fakt benefitów popatrzcie co znalazłam.
    W szoku jestem, weź żyj w takim mieście w XXIw i to jeszcze w Wielkiej Brytanii. Masakra

http://www.pch24.pl/anglicy-ignorowali-gang-pakistanskich-gwalcicieli,25058,i.html

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusja tutaj widze niezla :)
    Zgadzam sie z aniafk bo tez widze co sie dzieje i jak ludzie naginaja i potrafi abyc przy tym bezczelni.
    Ja osobiscie mam mieszkanie socjalne i powiem wam ze balam sie komu kolwiek o tym powiedziec bo bylo mi przykro ze Szkoci czekaja po 2 lata a ja nie wiem jakim cudem dostalam w 3 miesiace. Uwazam jednak ze powinno sie lepiej sprawdzac komu mozna dac i ile.

A poza tematem. Mychowe dzieki za odpowiedz w sprawie ulozenia dziecka.
    Dalej bede czytac. jestem teraz na czworakach czesciej niz w normalnej pozycji. Moze to cos da :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieście tez była sytuacja pewna rodzinka wynajmowala mieszkanko i wszystko było na ojca,a ze cala 3 miała 2 lewe ręce do roboty to kombinowali. Wszystko mieli zgłoszone na 1 osobę i gdy wszyscy nie mieli roboty to zaczęli załatwiać dodatki. Jak mieli kontrolę to chowali wszystkie damskie ciuchy, matka z córką szły do siostry a ojciec sam zostawał. I jak się skończyło dodatków nie dostał, powiedzieli ze albo idzie do roboty albo zgłoszą do ambasady aby dostał bilet do polski. No i po kilku tyg cala rodzina zjechała. U nas jest akurat mała miescina i wszystko szybko na jaw wychodzi.

Tyger u nas tez komentowali ze nie dostaniemy mieszkania bo się czeka... A jednak po 6 mies się udało, a to tylko dlatego ze mieliśmy strasznego grzyba w mieszkaniu i ja chodziłam raz w tygodniu aby wszystko przyspieszyć i upomnieć się ze mamy problem, bo nasz właściciel oprócz oglądania nic nie robił w tym kierunku.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moje gratulacje.
    aniafk a ja pobieram benefity i tez mam dom z consilu czekałam na niego 8 miesięcy!! i nie potępiam ludzi którzy benefity pobierają, no ale dużo się już na ten temat naczytałam widze ze masz takie samo zdanie co ci co najezdzja na ludzi ze benefity pobierają jak im się należy, no niestety polak dla polaka wilkiem no ale jak ktoś ma lepiej ode mnie to trzeba ublizyc!!! nie wiem skad wizelas to ze daja benefity tym który m się nie należy?? ja się nie spotkałam z czyms takim tu. mój maz pracuje 48h tygodniowo i a mi nie oplaca się isc do pracy bo cala pensje musiałabym na przedszkole wydac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:54

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ja pół pensji wydawałam na przedszkole a skąd wzięłam to ze dają tym co nie powinni? Ano stąd, że 3/4 społeczności właśnie do pracy się iść "nie opłaca" . Sorry ale my oboje z mężem możemy leżeć do góry dupami i brać benefity bo nie opłaca się za nianię czy przedszkole płacić.
    A jakie mam mieć zdanie jak oboje z mężem pracowaliśmy po 45 godzin, nie widząc siebie ani dziecka przez dobre dwa lata a ktoś komu się nie opłaca pracować żyje z moich podatków! Poczytaj wypowiedzi wyżej bo jak widać nie tylko ja znam ludzi którym się nie należy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:14

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez wy tutaj drazliwe tematy lubicie poruszac :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z nudów ;)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jakby moj maz nie pracowal tez bym nic nie dostala!!!! No nie kazdego stac na wynajecie domu za 400f + kaucja ale widze ze ciebie tak!! To ty sobie poczytaj co to jest child tax credit i z czego jest placony bo napewno nie z Twoich podatkow!!! Moj maz terz podatki placi. No tak jak mowilam polak zawistny jest bo komus sie nalerzy cos co on nie moze miec!!!!!!!

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałaś dodać, że gdyby Tobie się chciało iść do pracy to tez byś nic nie dostała. Nie muszę czytać skąd państwo bierze na zasiłki bo to jest oczywiste, że z podatków. Chyba pieniędzy na benefity nie drukują. Mnie stać na wynajęcie domu za 800 plus kaucja ale sama sobie na to zapracowalam. Fakt, Polak zawistny jak czegoś mieć nie może. Tylko ja w każdej chwili mogę przestać pracować i żyć na benefitach czyli mogę mieć coś co mi się nie należy a Ty? Możesz sobie pozwolić na pokój za 100£ . :) więc kto tutaj z zazdrości jest zawistny- zastanów się!

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ci przeszkadzaja ludzie co benefity dostaja !! To rodzinnego tez nie pobieraj!!ja tez place podatki wiec z tego sa moje benefity a nie z Twoich podatkow!!jak tak ci to przeszkadza to radze do polski wracac!!!!nie znasznie i nie bedziesz mnie osadzals jak ci nie pasuje zmien forum!!! Bo tu nikt nikogo nie ubliza!!!'!

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojde do pracy jak ty mi bedziesz dzieci do szkoly odprowadzala i przyprowadzala i to za darmo!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 23:46

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam od samego początku ogólnie o benefitach i o tych co oszukują żeby je dostać. To Ty się mnie przyczepiłas nie wiem dlaczego, chyba z zazdrości. A co do powrotu do Polski to powinni wracać ci którzy nie potrafią się tutaj sami utrzymać. Od czego Ty podatki płacisz? Od benefitow?!
    I naucz się czytać ze zrozumieniem bo ja tu nikomu nie ublizam. Zdaje się, że sama powinnaś forum zmienić :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Ja pojde do pracy jak ty mi bedziesz dzieci do szkoly odprowadzala i przyprowadzala i to za darmo!!!!

Żal to nawet komentować. ...

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio no to wracaj do polski nie potrzebujemy tu takich ludzi jak ty!!!!! Taka zaradna jestes to w polsce tez dasz rade co tu jeszcze robisz!!!!!!

1usa3e5e42kseo71.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55, Ty gdzieś pisałaś o kupionym rożku w sowy, mogłabyś podać namiary gdzie zakupiłaś please :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • OvuFriend

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope taki material to na allegro szukaj ja wlasnie kupilam kocyk w sowy z jednej strony a z drogiej minky niebieski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 00:04

Penelope lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • OvuFriend

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, patrzyłam, tylko jest tego sporo, są usztywniane rożki, bardziej miękkie do opatulania jakby, i ceny różniste , a wiem że Paula jest zadowolona ze swojego stąd pytanie.
    Zancia28 wrote:
    Penelope taki material to na allegro szukaj ja wlasnie kupilam kocyk w sowy z jednej strony a z drogiej minky niebieski

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ