Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuFriend
-
OvuFriend
-
Penelope zmiana tematu hehe
Nie bardzo chciałam się teraz wtrącać, bo wiem, że to pociągnie za sobą odpowiedzi, które mogą mi się nie spodobać i tylko się zdenerwuję, a nie chcę, ale wiem w pewnym sensie o co Zanci chodzi i czemu w końcu wybuchła. Faktem jest, że było tu kilka postów/sytuacji gdzie wyraźnie było zaznaczane, że ktoś jest lepszy lub gorszy, nagminne też było podkreślanie, że się nie bierze benefitów, a nie sądzę by to był taki wielki powód do dumy. Nie powinnyśmy się tu obrażać i sprowadzać do podłogi, każda z nas jest wartościową osobą, która ma inne poglądy, inne priorytety. Ktoś inny myślę jest zakompleksiony gdyż wciąż próbuje podkreślać swoją pozycję, zaradność i gardzić innymi osobami, które mają zupełnie inne życie, inną sytuację. Nikt nie jest taki święty i szlachetny, niektórzy zamiast iść do pracy chcą się nacieszyć dziećmi, bo ten czas nie wróci. Ja w PL pewien czas nie pracowałam, bo różnica między naszymi stałymi dochodami, a sytuacją w której pracuję i ja ale płacimy za opiekę nad dzieckiem to było jakieś 300zł, podczas gdy syn jeszcze często w przedszkolu coś łapał i w pracy się znów trzeba było tłumaczyć i na leki wydawać, wolałam więc ta kasę olać, a być z moim synem.
Jak mówiłam medalu nikt za bycie szlachetnym nie da i warto zadbać jedynie o swoje szczęście. Nie pochwalam jedynie oszustwa i działania z premedytacją, ale to państwo ma być dla obywatela, a nie odwrotnie.
Z miejsca gdzie człowiek mógł sobie żyły podciąć jak się noga powinęła uciekłam i nie chciałabym aby tu było tak samo.
Żancia bez epitetów
my tu wszystkie prawdopodobnie burze hormonów mamy, niebezpieczna mieszanka
aż mi głupio teraz
Nie chcę się kłócić ani nikogo urazić ale nie dajmy się zwariować i już się nie oceniajmy, lepiej sobie doradzić czy coś. Niepotrzebnie zaczęłam, zaczęłyśmy ten temat, nic nie wniosło poza stresem.Penelope, Sproquette lubią tę wiadomość
-
Ap nawet jeśli kiedykolwiek było pisane, że ktoś jest lepszy lub gorszy czy, że żyje ma benefitach czy nie było to pisane bez osobowo. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na różne tematy. Ale zancia wyraźnie zaatakowała moja osobę czego robić nie powinna.
Zresztą sama widzisz w jaki sposób! -
to co z tym rożkiem
ja miałam przy synku ale nigdy nie użyłam, a jak pomyślałam, że mógłby się nadać to był już za krótki
położne w szpitalu tak cuudownie opatulały tetrówką, ciasno bardzo i dzidzia miała chyba jak w brzuszku, moment synuś zasypiał tak mu było dobrze, i łapkami nie machał przy jedzeniu co mnie bardzo cieszyło, ale niestety nie wiem jak to się robiPenelope lubi tę wiadomość
-
Anfik radze forum zmienic!! Widze ze masz zbyt wysokie mniemanie o sobie!!! Ja wiem co to ciezka praca w pl pracowalam w froscie za marne 700zl i to leka praca nie byla!ap rozumiem cie i wiem co to jest widziec dziecko tylko w weekend! Dlatego nienawidze jak ktos mowi ze benefity sa z ich podatkow!! Nie podoba sie to do polski!!!!
Sproquette lubi tę wiadomość
-
A czy to forum jest tylko dla mających kompleksy? Ja moje dziecko też widziałam w weekendy i nie robiłam z tego afery. A czasami warto poświęć cześć życia choćby po to, żeby dziecko miało lepszy start w życiu a nie zaczynało od wynajmowanego pokoju i benefitow.
Czy tego chcesz czy nie to benefity są z podatków i tego nie zmienisz i nie rozumiem dlaczego uczepilas się mojej osoby jak rzep psiego ogona? ! -
to te tetrówki są inne? większe czy cuś? dzięki, zobaczę sobie, bo to dziecię widocznie będzie dużo bardziej ruchliwe
ostatnio widziałam różowe słodkie
ale nie, nie kupiłam, to i tak mi teraz nic nie da
jeszcze troszeczkę muszę wytrzymać
widziałam już nawet kiecunię do chrztu ale jeny, a jak będzie chłopak -
OvuFriend
-
moje dziecko wydaję się dość szczęśliwe mieszkając na pokoju
nie od razu Rzym zbudowano
są właśnie takie etapy przejściowe w życiu
i co mi teraz z mojego wykształcenia i mojego doświadczenia zawodowego,
kiedy przyjazd tu i zaczynanie od nowa totalnie nas spłukało
i naprawdę zaczynamy od zera
i nikt mnie nie przyjmie, nie miałabym też na opiekunkę, która syna ze szkoły odbierze
naprawdę nie ma w tym nic strasznego
kurde, obejrzyjcie sobie ten film co mówiłam
życie układa się w zależności od każdej decyzji
każdy robi błędy, nieuniknione
gdybym ja 10 lat temu wiedziała, to bym teraz mieszkała chyba w Monako -
OvuFriend
-
OvuFriend
-
OvuFriend