Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z jedną literka a nawet jak jest więcej innych a wymowa taka sama to nie problem np. Maya ale Piotr czy Krzysztof to już inne brzmienia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk hehehe smieszna jesteś kobieto!!!!

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyno wrzuć na luz!!! Przychodzisz na forum, obrażasz ludzi, komentujesz ich posty nawet ich dokładnie nie czytając! Dobrze wiesz, że nie uraziłam ani jednej osoby pobierającej legalnie benefity - wystarczyło doczytać! Teraz czepiasz się podatku? Paranoja jakaś. Mnie nie interesuje tax całej Anglii ale mój i wiem na jakie potrzeby państwo go pobiera. Każda, chociaż trochę inteligentna osoba dobrze wie co mam na myśli pisząc "moje podatki". Zresztą nie ważne, widzę że nie daje Ci spokoju moja osoba i nie wiem dlaczego? Zazdrość , że ja dochodzę do czegoś bez pomocy państwa??
    Weź już skończ bo to bezpodstawne czepianie się męczy i nie miło się czyta te Twoje wulgaryzmy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:49

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz proponuje poruszyc jeszcze temat religii albo aborcji :)
    Ap, a myslalas o spiworku np? Moja Julka za rozkiem poki co nie przepada, ale kiedys wlozylam ja do spiworka i spalo jej sie dobrze.
    Jesli chodzi o imiona - moje wymawiaja Iła... :D (Ewa) a z Julia dobrze wybralismy, bo nie musza sie za bardzo glowic nad wymowa, mowia Dżulia i wiemy, ze o nasza malutka im chodzi :) miala byc Amelia, tez by brzmialo tutaj okej. Dla chlopaka faktycznie ladnie Adam, podoba mi sie. Gdyby Jula byla chlopakiem to mialaby na imie Marcel :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ich trzeba nauczyć wymowy. Jak idziemy do lekarza to co niektórzy już pamiętają jak mówić. Na mojego m mówią martin ( Marcin) od zawsze a przy moim zawsze muszę mówić Kamila przez k i jedno l ale i tak robią błędy jak nie c to ll. Ale tak to już w tym państwie bywa :) o nazwiskach juz nie wspominam bo to dla nich czarna magia czasami :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskutować można na każdy temat tylko z kulturą a nie chamstwem, wulgaryzmami i bez podstawnymi oskarżeniami. Gdybym powiedziała, że jestem ateistka i że według mnie nic po śmierci niema a ktoś by napisał że według niego jest Bóg i życie po śmierci to na pewno nie kazała bym mu "sp.....ć" z tego forum bo ma odmienne zdanie i jeszcze obraża mnie mówiąc że jest życie po śmierci jak wg mnie go nie ma :)

Ja uczę Angoli wymawiać Piotr ale im to nie wychodzi. W przedszkolu powtarzałam kilka razy a przedszkolanka nawet sobie wymowę na kartce pisała, i co? Nadal jest Piotra :)
    Dobrze, że ja ze swoim imieniem nie mam problemu.
    Julia widzę króluje, ja do 4 miesiąca byłam przekonana, że dziewczynka i też była Julia, nawet do brzucha tak mówiliśmy(teraz mi głupio bo jednak chłopak ) Pasowało mi to że nawet w domu mogłabym mówić do niej Jilia-dzulia :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petronela? haha ojoj twórczy człowiek :)
    Jam jest Anna haha
    Iła? ciekawe, nie mogą Iwa? ależ to wszystko inaczej, mi mówią Ana
    z mężem problem, bo Przemysław, to boki zrywać idzie, najczęściej jest Szemek.

omg hahaha Sproquette mamy gust podobny, ja chciałam pierwszego syna nazwać Marcel, ale ostatecznie usłyszałam, że "pedalskie" hahaha no i Daniel było fajnym rozwiązaniem, oj nagłowiłam się wtedy strasznie

śpiworek chyba znowuż za luźny i dziecko szału dostaje, bo to krępuje a nie przylega, osobiście umiem sobie wyobrazić ten dyskomfort,
    jakby na tych pieluszkach była instrukcja to bym w to poszła, muszę ich poszukać

Sproquette lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kiedyś starsza pani na przystanku zaczepiła i pyta jak młody ma na imię, mówię, że Daniel,
    no a drugie?
    ano Jakub
    wzdrygnęła się i z pogardą
    "nie mogła pani mniej żydowskich wybrać np Krzysztof?"
    jeeeeny, zatkało mnie, do dziś dokładnie to pamiętam :)

oczywiście starsze panie lubią ingerować w cudze dzieci, usłyszałam także, że dziecko uduszę gdy go niosłam w nosidełku na brzuchu, oraz, że przeziębię gdy w upał siedział w wózku bez skarpetek :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chyba lubi miękko brzmiące, bo akceptował w pełni Daniela, sam wybrał Julię a teraz się skłania ku Owenowi i Tobiemu :) już nie spamuję, idę żreć :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, a ja właśnie o śpiworku myślę, czyli ten sleeping bag. Wydaje mi się wygodny. Nie chcę kolderki, ewentualnie kocyk, czytałam sporo dobrych opinii. Też mnie ten opatulacz zastanawia ale sleeping bag póki co najbardziej prawdopodobny. Czy ktoś tu taki miał?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam to kupić ale jak pomyślałam jak ja wyciągnąć w nocy do karmienia czy przebrania to za dużo zabawy. I jak jej za ciepło to kocyk skopie sobie, a jak jest chłodniej to włączam ogrzewanie i w razie gdyby się odkryła to w sypialni jest ciepło.
    Kaji prababcia ( bardzo religijna) jak jej teściowa powiedziała ze się urodziła i ma na imię kaja to ona na to " co? Co to w ogóle za imię? Skąd oni sobie to wymyślili? " my mieliśmy ciężko z wyborem imienia w rodzinie przewaga dziewczynek wiec aby znaleźć unikat to tez trochę przejrzałam stronek.
    Ap ale za długo tak otulac nie będziesz bo później dziecko będzie potrzebować więcej miejsca. Ja kaji nigdy nie opatulalam a jak w końcu dostałam rożek i ja w niego wsadzilam to po chwili już szału dostawała.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, z tym nocnym karmieniem to masz faktycznie rację, szczególnie ten na długi rękaw. Ja po prostu nie mam pojęcia w czym w lutym będę noworodka kładła spać, jak mówię, kołdry ani poduszki nie , sadzisz ze wystarczy polarowy pajac i kocyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:42

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tym, wydaje się dość ciepłe, przytulne, jako do do spania czy do wózka. Jakaś dziewczyna gdzieś na temacie zapodała i mi podoba ze nie jest sztywne jak niektóre rożki.
    http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4523441313.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:42

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn spał w sleeping bag tylko gdzieś od 6 miesiąca bo za późno odkryłam. Powiem Wam, że rewelacja! Teraz na pewno też kupię, tylko nie wiem jak będzie sprawować się przy noworodku. Piotrek dosyć długo w tym spał ale nie pamiętam dokładnie dokąd . Penelope kocyk wystarczy.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aniafk, może rzeczywiście lepiej dla starszego które juz śpi dłużej, bo rzeczywiście gdybym miała codziennie godziny wyciągać to możemy się oboje umeczyc. Chyba już podjęłam decyzję, dzięki, kupię 6+ a wcześniej obstawie opcję z kocykiem :) dzięki dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:01

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie ten rożek do którego link podałam, ale poczekam na opinie jeszcze.
    ae4ei8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:08

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, niektóre mówią Iwa :) Mój Paweł bardzo nie chciał Marcela, przekonywałam go długo, w końcu i jemu jakoś się spodobało i tak mówiliśmy do brzuszka, a potem okazało się, że będzie dziewczynka... :D I znowu problem, bo dla dziewczynki było mi baaardzo ciężko coś wybrać. Paweł miał pomysłów dużo, ale żadne mi się nie podobały. Ja mam na drugie Julia, Pawłowi się bardzo podoba. Zgodziłam się w końcu, bo pomyślałam "kurcze, on dał się przekonać na tego Marcela choć nie chciał, to ja też nie będę taka" i w końcu i mi jakoś przypasowało z czasem. :)
    Penelope, mi osobiście bardzo grubaśny ten rożek wydaje. My mamy coś takiego: http://skroc.pl/75de0
    tylko że te ramionka są na rzepy, "dekolt" jest ciut większy i z boku po całej długości ma suwak, więc wyjmuje się szybko. Mojej małej śpi się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:34

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie było mnie trochę bo przeprowadzka brak neta i teraz bylam w szpitalu. Okazało się że mam infekcje żołądka i mialam małe rozwarcie. Nastraszyli mnie że mały się rodzi itd. Bylam pod kroplowka, dostawalam zastrzyki, tabletki itd. Na całe szczęście juz jest wszystko opanowane i leżę w domku.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bede miec neta to nadrobie zaległości bo na tel ciezko a jeszcze się cos psuje

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, ten nie ma rękawów i bałam się ze może być chłodno zima w ramiona np. Ja myślę o tym czasie koniec stycznia, luty, marzec, kwiecień. A ten z podanego przez mnie linka może też być zamiast kombinezonu do wózka, tak sądzę, jakoś mi kombinezony nie podchodzą.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ