Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
przykro mi alkak, jeszcze w taki sposób
ja bardzo boję się sytuacji jaka miała miejsce u znajomych, gdzie dziewczyna urodziła w Holandii praktycznie donoszone martwe dziecko,
ona już nawet nie chce więcej próbować, na dodatek pochowali to dziecko na miejscu i nie potrafią wrócić do Polski i jej tam zostawić samej -
stomatologia jest dość specyficzna, nawet jak szłam do publicznej przychodni zawsze jakąś kasę wyciągali więc zaczęłam chodzić do prywatnej z polecenia i babeczka była przefantastyczna, nigdy nie było problemu, a każdy ząb dało się uratować, tu jeszcze nie byłam, ale myślę, że wezmę funty i wydam je u swojej stomatolog w Polsce jak akurat tam będę, myślę, że głównie dlatego, że bardzo boję się dentysty, a do niej się bardzo przekonałam i zaufałam, ale jak będzie trzeba to przetestuję i tu na własnej jamie
-
ach to jeszcze chwila, bo synuś wręcz czeka haha, zbiera wiedzę na temat wróżek zębuszek, naoglądał się, nasłuchał, nie doczeka się biedny
ząbki ma ładne, aż się dziwię, bo ja mam w głowie obraz mojej siostry i jej "czarnej dziury" :)ale jadła sporo słodyczy w sumiemychowe lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Nie wytrzymam i z ania sie znowu zgodze haha. Ostatni raz
Ceny takie same i w Pl i w uk.... Moj narzeczony robil zemby i tu i tu,
Z pl trzymaja sie do dzis a te z tad do wymiany wszystkie plomby
Czyzby przypadek?ap1526, mychowe, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
a ja kieeedyś dawno poszłam z dolną czwórką publicznie, nikt nie pytał co mi tam robić, wsadzili mi taką srebrną ciemną plombę, mąż mówi, że wygląda jak dziura kiedy się śmieję, ale nie ruszam tego na razie, bo trwałe to, że ja pierniczę :)tyle lat ją mam i nic mi nie drgnie :)szkoda, że taka brzydka
-
Ap - mój siostrzeniec tez to zrobił. Ząb zrobił mu się lekko żółto zielony. Dentysta powiedział ze lepiej nie usuwać bo stały nie urośnie.
Nie wiem czemu chcieli usunąć, ale jaki ból by musiała przeżyć. Dorosłego boli nawet ze znieczulebiem a co dopiero noworodka. Pamiętam do dziś jak ja przychodzili oglądać to pierwsze co to do buzi zagladali czy faktycznie ma te zęby -
a teraz wydaje mi się dość powszechne i zupełnie normalne, że niektóre dzieci rodzą się już z zębami, może się wystraszyli hehe
że ich pogryzie
o fuu z tym ząbkiem pewnie tam mają, ja ją widziałam ponad pół roku temu, u mnie
z zębami było tak, że wypadły za późno, czy też zbyt dobrze się trzymały i te stałe nie miały siły ich dobrze wypchnąć i zaczęły się dostosowywać czyli rosnąć krzywo -
Mamadomina wrote:A to i ja sie wtrace. W uk miezzkalam 6 lat. Sa dobrzy i źli dentysci. Ci dobrzy nie kosztuja malo. Plonba 70 funtow podczas gdy ta sama w Pl to 90-120 zlotych. Jest roznica. Kanalowka w Pl w zaleznosci od ilosci kanałów plus odbudowa to jakies 600-700 zlotych a w uk 2 i wiecej raza drożej. Sa tez partacze jak wszędzie. Co do opieki podczas ciazy obecnie prowadze ciaze w Polsce a 8 lat temu w Uk. I mysle ze to zalezy od lekarza na jakiego sie trafi bo u nas tez nie jest kolorowo.
To my ewidentnie przyciagamy tu samych partaczyi z moja ciaza, z dentystami...
No i znajomi (wlasciwie kolezanka) ona tez taka pro Brytyjska strasznie to sama ostatnio zwatpila jak poszli do dentysty...
Zrobila wszystkie zeby jakie trzeba bylo w Plpowiedziala ze tu wiecej nie pojdzie
A partacze wiadomo ze sa wszedzie i w kazdej dziedzinie. Ja tu pisze o moich subiektywnych odczuciach i doswiadczeniach.
Super jak ktos jest w 100% zadowolonyzazdraszczam