Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooj :) aż się wierzyć nie chce jak babeczki opowiadają, że na samej porodówce to ze dwie trzy godzinki
    po cichu liczę na to, że teraz jest wszystko inaczej i złapie mnie w domku i pójdzie jak należy, szybko, nie będę miała czasu na strach itd
    jeszcze dwa miechy
    czas mi przecieka przez palce :(
    a kto powiedział, że dotrwam terminu
    która teraz następna tu u nas?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wygląda rodzenie łożyska? kiedy następuje, czy boli, czy trzeba przeć itd itd co powinnam wiedzieć? a jak dają wam dzidziusie to słyszałam, że od razu po wyjęciu, to bezpieczne? nie muszą nic przy nim zrobić?
    rodzicie/rodziłyscie z tatusiami?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap no ja rodzilam 1 dziecko 4 h ,2 2 h a ostatnie 12 bol okropny jakby lamali 12 kosci na raz. A co do lozyska to w pl przy 1 dziecku musialam przec zeby wyszlo, tu daja zastrzyk w udo i damo wychodzi

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjechałam do szpitala koło 7 ale wygonili mnie do domu że jeszcze ho ho i trochę. Wróciłam o 9 a 11.03 już młody był na świecie. Nie pamiętam jak to było z łożyskiem ale nie boli bo bym pamiętała i trwa chyba chwile. Dziecko dają od razu ale na chwilkę, zaraz zabierają zważyć, zmierzyć itp i oddają.
    Jak mnie szyli to miałam cały czas młodego na rekach :)
    Rodziłam z tatusiem i teraz też mam w planach. Pępowinę odcinał.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnia chyba tyger :)
    Lista pewnie gdzieś daleko w tyle :) ciężko by znaleźć
    Ja na urodzenie łożyska wzięłam zastrzyk tzn miałam prędzej podłączona oxy i tylko dolali :) w sumie nie pamiętam czy miałam wtedy kaje na ręce czy nie ale było to małe parcie samoistne i całkowicie bezbolesne. I oni później je zabrali.
    Ja byłam z moim m i siostra. Najpierw jedna później wymieniła się z.druga ( mogą być 2 os na porodowce) mój m ciągle przy skurczach łapał za rękę, podawał to co chciałam, nawet patrzył jak kaja wychodzi ( dobrze ze ja nie musiałam tego oglądać bo pewnie nie zbyt dobrze wygląda pełne rozwarcie z wystajaca głową ;)) później przeciął pepowine a na koniec zaniósł kaje na oddział dla wcześniaków. I jestem z niego bardzo dumna bo nie jeden pewnie nawet by na porodowke nie wszedł :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeżeli chcesz szczepić dziecko to pamiętaj powiedzieć po porodzie bo gruźlica tutaj nie jest obowiązkowa. Mnie się sami zapytali czy szczepić ale mam znajome co nie zaszczepiły dziecka bo nikt im w szpitalu nie powiedział. Szczepić należy w pierwszej dobie. I jeszcze o witaminę k pytają.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic na rodzenie łożyska nie podawali. Żadnych zastrzyków :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mi terzz dali morfine w udo ale dlugo nie dzialala s jak chcialam epidural to za pozno bylo ja z mezem rodzilam byl przy kazdym porodzie

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie, żeby mojego męża nie było przy mnie wtedy. Strasznie mi pomagał

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ten zastrzyk na urodzenie lozyska to mnie polozna jeszcze w ciazy pytala polecam nie trzeba sie wysilac wychodzi bezbolesnie nie to co w pl jak ciagna.

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe Zancia, że coraz dłużej, mówią, że któreś z kolei dziecko to wręcz wypada :D
    Ania może nie sądzili, że tak szybko pójdzie pierworódce
    czyli nie spieszyć do szpitala od razu, a czekac aż bedą silne skurcze?
    a jak wody pójdą to już chyba trzeba lecieć, co?
    tylko Tyger czy jeszcze ktoś?
    zsikam się ze strachu,boje się być tą pierwszą
    Tyger trzymasz się z tą myślą? :)
    zastrzyki dają, hmm :) no to akceptuję :D
    a może się źle urodzić łożysko?
    po cesarce się nasłuchałam opowieści, że mogli źle wyczyścić itd,
    a naturalnie rozumiem, że sie samo ładnie robi?
    Fajnie jeszcze kobitke mieć, też bym chętnie siostrę wzięla :) ale nie mamy tu nikogo, teściowa przyjedzie to z synkiem ma zostać
    oby się udało żeby mąż był
    dla niego po tamtym porodzie było chyba oczywiste, że będzie,
    ale zapytałam, bo się wystraszyłam, że może już nie chcieć,
    pytałam też czy pępowinę przetnie, to mówi, że jak będzie trzeba to oczywiście :)
    kurde ciekawe co taki facet czuje, jak on to widzi
    Słyszałam o mężach brzydliwych i panikujących ale nawet nie umiem mieć im za złe
    dzielnego masz Kambel faceta, cieszę się, że mój też dzielny, bo ja z tych co wolą mieć raźniej niż samemu, żeby nikt nie widział
    pamiętam jak chował mi twarz we włosach i płakał, bo już nie mógł znieść, że tyle godzin cierpię, ze dwa razy chyba widziałam go płaczącego więc przeżyłam to bardzo
    myślę, że się zżyliśmy, takie to nasze i nikt inny nie wie jak było dokładnie

ale Kambel nie wiem po co on Ci tam zaglądał hahaha tu już się wykazał naprawdę :) opowiadał Ci później jak to wyglądało? :D
    no i nie odbiło się na jego psychice? postrzeganiu seksu?
    aaaa kiedy można po porodzie wrócić do ekhm ekhm, bo ostatnio sie zastanawialiśmy i żadne nie pamiętało

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mówili o gruźlicy i nie szczepilam, tylko Wit k.
    Zancia ja nie dostałam morfiny, a w udo dostałam znieczulenie ale nie pamiętam jak się nazywa.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się na gruźlicę mówi?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Mi nic nie mówili o gruźlicy i nie szczepilam, tylko Wit k.
    Zancia ja nie dostałam morfiny, a w udo dostałam znieczulenie ale nie pamiętam jak się nazywa.

Właśnie Kambel bo nie wszystkim mówią, ja dostałam stertę ulotek od położnej i między nimi była właśnie informacja o szczepieniu i to chyba samemu należy zgłosić bo tutaj niema obowiązku szczepić jak w Polsce. A za pierwszym razem pytali w szpitalu.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wlasnie w udo dostalal znieczulenie i polozna mowila ze to morfina ap to obrzydzenie do sexu to chyba zalerzy od faceta moj maz nie ma a przezyl to juz 3 raz i tez widzial jak glowka wychodzi bo mi telacjonowal sytuacje !

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap mi wody bezboleśnie odeszły w nocy a pierwsze skurcze poczułam później i od razu zebraliśmy się do szpitala, a oni, że do domu paracetamol i ciepła kąpiel :D Więc bez wód można jakiś czas być ile nie wiem.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem po co zaglądał :) ale ostatnio jak byliśmy u znajomych to stwierdził facet mojej znajomej nie śpi z nią w jednym łóżku bo na pewno jej cipka nie wróciła do swojego rozmiaru tylko została taka wielka hahaha( po 18 h porodu zrobili cesarke)
    Ja jak miałam skurcze juz te bolesne to nawet nie zwracałam uwagi kto jest, nawet nie pamiętam kiedy siostra wyszła, fakt na koniec przydał się doping.
    Podobno bez wód można 24 h być później może wdac się zakażenie wiec od razu nie ma co lecieć na złamanie karku :)
    A jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to niby trzeba odczekać 6 tyg my próbowaliśmy po miesiącu jakoś, delikatnie po malutku. W sumie dość szybko doszłam do siebie wiec może też i dlatego.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małe dochodzenie przeprowadziłam właśnie
    synek urodził się koło 9wieczorem więc szczepienie mamy wpisane dzień później
    faktycznie jest ono i nikt nie pytał mnie czy się zgadzam
    wpisana nazwa EUVAX B
    a tu pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu nazwy w google

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/dlaczego-szczepionki-euvax-b-i-tripacel-zostaly-wycofane_41787.html

krew mi zmroziło

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja macocha urodziła 7 dzieci i przy 5 bądź 6 lekarz właśnie powiedział ze to nie jest jak z pierwszym dzieckiem tylko to jest chlup i po wszystkim ( ona chciała sama dojść do karetki a zabrali ja na wózku) i później jak opowiadała to ze lekarz tylko u góry na brzuch naciskał i dzieciak wyskakiwal :)

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    małe dochodzenie przeprowadziłam właśnie
    synek urodził się koło 9wieczorem więc szczepienie mamy wpisane dzień później
    faktycznie jest ono i nikt nie pytał mnie czy się zgadzam
    wpisana nazwa EUVAX B
    a tu pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu nazwy w google

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/dlaczego-szczepionki-euvax-b-i-tripacel-zostaly-wycofane_41787.html

krew mi zmroziło

Pocieszę Cie ale tutaj to chyba inna ta szczepionka. Na pewno inaczej się nazywa i jest tylko na gruźlicę . Poszukam tej ulotki.

kambel lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ