Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
oooj
aż się wierzyć nie chce jak babeczki opowiadają, że na samej porodówce to ze dwie trzy godzinki
po cichu liczę na to, że teraz jest wszystko inaczej i złapie mnie w domku i pójdzie jak należy, szybko, nie będę miała czasu na strach itd
jeszcze dwa miechy
czas mi przecieka przez palce
a kto powiedział, że dotrwam terminu
która teraz następna tu u nas?
-
a jak wygląda rodzenie łożyska? kiedy następuje, czy boli, czy trzeba przeć itd itd co powinnam wiedzieć? a jak dają wam dzidziusie to słyszałam, że od razu po wyjęciu, to bezpieczne? nie muszą nic przy nim zrobić?
rodzicie/rodziłyscie z tatusiami? -
Ja przyjechałam do szpitala koło 7 ale wygonili mnie do domu że jeszcze ho ho i trochę. Wróciłam o 9 a 11.03 już młody był na świecie. Nie pamiętam jak to było z łożyskiem ale nie boli bo bym pamiętała i trwa chyba chwile. Dziecko dają od razu ale na chwilkę, zaraz zabierają zważyć, zmierzyć itp i oddają.
Jak mnie szyli to miałam cały czas młodego na rekach
Rodziłam z tatusiem i teraz też mam w planach. Pępowinę odcinał. -
Następnia chyba tyger
Lista pewnie gdzieś daleko w tyleciężko by znaleźć
Ja na urodzenie łożyska wzięłam zastrzyk tzn miałam prędzej podłączona oxy i tylko dolaliw sumie nie pamiętam czy miałam wtedy kaje na ręce czy nie ale było to małe parcie samoistne i całkowicie bezbolesne. I oni później je zabrali.
Ja byłam z moim m i siostra. Najpierw jedna później wymieniła się z.druga ( mogą być 2 os na porodowce) mój m ciągle przy skurczach łapał za rękę, podawał to co chciałam, nawet patrzył jak kaja wychodzi ( dobrze ze ja nie musiałam tego oglądać bo pewnie nie zbyt dobrze wygląda pełne rozwarcie z wystajaca głową) później przeciął pepowine a na koniec zaniósł kaje na oddział dla wcześniaków. I jestem z niego bardzo dumna bo nie jeden pewnie nawet by na porodowke nie wszedł
-
I jeżeli chcesz szczepić dziecko to pamiętaj powiedzieć po porodzie bo gruźlica tutaj nie jest obowiązkowa. Mnie się sami zapytali czy szczepić ale mam znajome co nie zaszczepiły dziecka bo nikt im w szpitalu nie powiedział. Szczepić należy w pierwszej dobie. I jeszcze o witaminę k pytają.
-
ciekawe Zancia, że coraz dłużej, mówią, że któreś z kolei dziecko to wręcz wypada
Ania może nie sądzili, że tak szybko pójdzie pierworódce
czyli nie spieszyć do szpitala od razu, a czekac aż bedą silne skurcze?
a jak wody pójdą to już chyba trzeba lecieć, co?
tylko Tyger czy jeszcze ktoś?
zsikam się ze strachu,boje się być tą pierwszą
Tyger trzymasz się z tą myślą?
zastrzyki dają, hmmno to akceptuję
a może się źle urodzić łożysko?
po cesarce się nasłuchałam opowieści, że mogli źle wyczyścić itd,
a naturalnie rozumiem, że sie samo ładnie robi?
Fajnie jeszcze kobitke mieć, też bym chętnie siostrę wzięlaale nie mamy tu nikogo, teściowa przyjedzie to z synkiem ma zostać
oby się udało żeby mąż był
dla niego po tamtym porodzie było chyba oczywiste, że będzie,
ale zapytałam, bo się wystraszyłam, że może już nie chcieć,
pytałam też czy pępowinę przetnie, to mówi, że jak będzie trzeba to oczywiście
kurde ciekawe co taki facet czuje, jak on to widzi
Słyszałam o mężach brzydliwych i panikujących ale nawet nie umiem mieć im za złe
dzielnego masz Kambel faceta, cieszę się, że mój też dzielny, bo ja z tych co wolą mieć raźniej niż samemu, żeby nikt nie widział
pamiętam jak chował mi twarz we włosach i płakał, bo już nie mógł znieść, że tyle godzin cierpię, ze dwa razy chyba widziałam go płaczącego więc przeżyłam to bardzo
myślę, że się zżyliśmy, takie to nasze i nikt inny nie wie jak było dokładnie
ale Kambel nie wiem po co on Ci tam zaglądał hahaha tu już się wykazał naprawdęopowiadał Ci później jak to wyglądało?
no i nie odbiło się na jego psychice? postrzeganiu seksu?
aaaa kiedy można po porodzie wrócić do ekhm ekhm, bo ostatnio sie zastanawialiśmy i żadne nie pamiętało -
kambel wrote:Mi nic nie mówili o gruźlicy i nie szczepilam, tylko Wit k.
Zancia ja nie dostałam morfiny, a w udo dostałam znieczulenie ale nie pamiętam jak się nazywa.
Właśnie Kambel bo nie wszystkim mówią, ja dostałam stertę ulotek od położnej i między nimi była właśnie informacja o szczepieniu i to chyba samemu należy zgłosić bo tutaj niema obowiązku szczepić jak w Polsce. A za pierwszym razem pytali w szpitalu. -
Ja tez nie wiem po co zaglądał
ale ostatnio jak byliśmy u znajomych to stwierdził facet mojej znajomej nie śpi z nią w jednym łóżku bo na pewno jej cipka nie wróciła do swojego rozmiaru tylko została taka wielka hahaha( po 18 h porodu zrobili cesarke)
Ja jak miałam skurcze juz te bolesne to nawet nie zwracałam uwagi kto jest, nawet nie pamiętam kiedy siostra wyszła, fakt na koniec przydał się doping.
Podobno bez wód można 24 h być później może wdac się zakażenie wiec od razu nie ma co lecieć na złamanie karku
A jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to niby trzeba odczekać 6 tyg my próbowaliśmy po miesiącu jakoś, delikatnie po malutku. W sumie dość szybko doszłam do siebie wiec może też i dlatego. -
małe dochodzenie przeprowadziłam właśnie
synek urodził się koło 9wieczorem więc szczepienie mamy wpisane dzień później
faktycznie jest ono i nikt nie pytał mnie czy się zgadzam
wpisana nazwa EUVAX B
a tu pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu nazwy w google
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/dlaczego-szczepionki-euvax-b-i-tripacel-zostaly-wycofane_41787.html
krew mi zmroziło -
Moja macocha urodziła 7 dzieci i przy 5 bądź 6 lekarz właśnie powiedział ze to nie jest jak z pierwszym dzieckiem tylko to jest chlup i po wszystkim ( ona chciała sama dojść do karetki a zabrali ja na wózku) i później jak opowiadała to ze lekarz tylko u góry na brzuch naciskał i dzieciak wyskakiwal
ap1526 lubi tę wiadomość
-
ap1526 wrote:małe dochodzenie przeprowadziłam właśnie
synek urodził się koło 9wieczorem więc szczepienie mamy wpisane dzień później
faktycznie jest ono i nikt nie pytał mnie czy się zgadzam
wpisana nazwa EUVAX B
a tu pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu nazwy w google
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/dlaczego-szczepionki-euvax-b-i-tripacel-zostaly-wycofane_41787.html
krew mi zmroziło
Pocieszę Cie ale tutaj to chyba inna ta szczepionka. Na pewno inaczej się nazywa i jest tylko na gruźlicę . Poszukam tej ulotki.kambel lubi tę wiadomość