Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    nie, miałam tylko dwa i nie zanosi się na trzeci, chyba, że coś ich zaniepokoi
    a ich trudno zaniepokoić :D
    liczę, że może po cesarce będą chcieli zobaczyć jak to tam wygląda
    oooj też ce :)

Ich nawet moje wyniki z prywatnej kliniki i zdjęcia z usg nie zaniepokoiły więc co tu się spodziewać trzecich skanów tak o :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore juz rodzily... Jak u was z hemoroidami? Mi jakis pieron wyszedl i kurcze nie wiem nawet jak zagadac polozna zeby mi to sprawdzila... Ciekawa jestem tez co tutaj z tym robia? Nigdy nie mialam, totalnie sie nie orientuje i szczerze troche sie krepuje o tym mowic :<

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja zupełnie nie mam pojęcia o co z tą służbą zdrowia tu chodzi. Mnie cały czas dziwi że przez 20 tygodni nikt mnie nie zbadał np. dopochwowo, żadnego badania. Dziewczyny w PL co chwile jakieś badania robią, ja ostatnią krew miałam w 13 tygodniu. Czasami sobie myślę że to i lepiej, bo jak czytam o jakichś hemoglobinach albo innych to pojęcia nie mam. Może tez się mnie nakręcam skoro nie wiem. Zdecydowałam się po prostu poddać temu jak jest.
    Ale, czy radzicie mi pójść do ginekologa w Polsce na wizytę?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole tak Was podczytuje ale nie pisze bo korzystam tylko z telefonu a tu niewygodnie. :/ ale widzialam ze poruszony byl temat wozkow - my kupilismy w koncu graco evo i co prawda porownania nie mam bo innego wozka nigdy nie mialam ale jestem serio zadowolona. Swietnie sie go prowadzi, jest mega zwrotny, lekki i swietnie sie go sklada i rozklada :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope te badania krwi, moczu to można by olać, jeżeli ktoś ma dobre wyniki to bez jaj po miesiącu chyba się nie zepsują. Co do badania ginekologicznego to ok, normalnie kobiet nie badają ale w ciąży jedno badanie mogli by zrobić.
    Już nie wspomnę o tym, że mówię i pokazuję swoje wyniki a pani doktor mówi, że jak teraz mi się nie uda to w następnej ciąży mi pomogą , że taki ich system i że jeśli do tej pory nie poroniłam w drugim trymestrze albo nie urodziłam dziecka przed 37 tygodniem to wg ich teorii jestem w grupie niskiego ryzyka i moje prywatne badanie nie mają znaczenia! Debilizm

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette mój pierwszy wybór to graco evo. Wcześniej miałam tej firmy i byłam mega zadowolona. Zmieniłam zdanie bo znalazłam tego oyster a jednak bardziej mi się wizualnie spodobał no i "gadżetów" ma więcej :)

Wiem jak to jest z telefonu, całe wakacje miałam tylko taki dostęp

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, rozwaliłaby mnie takim tekstem, że w następnej !!!! Musimy wierzyć !

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zancia, ślepa chyba jeszcze na dodatek jestem ;)
    Zancia28 wrote:
    Penelopeo 22 czasu pl

"Na emisję pierwszego odcinka cyklu "Inicjacja" zapraszamy dziś o 22:00"

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę ale postanowiłam ciążę prowadzić prywatnie, pieniądze nie są w życiu najważniejsza a ja chcę mieć święty spokój. Jestem tylko ciekawa czy w sytuacji krytycznej mi pomogą czy dopiero jak rodzić przedwcześnie zacznę i będzie za późno.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja nie rozważałam opieki prywatnej, jakoś się dostosowałam, inaczej gdybym miała wskazania, złe badania itp. to pewnie tak. Dlatego przeszło mi przez myśl czy nie pójść w Polsce, ale w sumie we wtorek mam scan, nie wiem czy jest sens isc go gina w Polsce kilka dwa dni po wizycie tu.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafik - w nim jest tak ze gondole bierze się na skos wiec jak wypchalam do tylu oparcie i gdybym zrobiła z powrotem na gondole to by było płasko a tak jest lekko po skosie tak mi się wydaje.. Najlepiej chyba iść do mothercare i poprosić o pokazanie jak działa ten wózek by samemu sobie go zobrazować. :)

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim programie ma to lecieć? Bo też bym sobie obejrzała tym bardziej ze nic ciekawego nie leci

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    aniafk, ja nie rozważałam opieki prywatnej, jakoś się dostosowałam, inaczej gdybym miała wskazania, złe badania itp. to pewnie tak. Dlatego przeszło mi przez myśl czy nie pójść w Polsce, ale w sumie we wtorek mam scan, nie wiem czy jest sens isc go gina w Polsce kilka dwa dni po wizycie tu.

Ja w pierwszej ciąży też nie chodziłam prywatnie, znaczy się byłam jakoś w 25 tygodniu w polsce i jak wszystko było ok to już postawiłam na położną. Teraz inna trochę sytuacja. W lutym poroniłam, miałam plamienia przez 3 tygodnie a tutejsi lekarz stwierdzili, że tak ma być, że jak nie boli to normalne. Akurat na ferie zimowe byłam w polsce i poszłam sobie do lekarza z tymi plamieniami a tu szok! ciąża nie rozwija się od 3 tygodni, szpital i zabieg łyżeczkowania. W ostatniej chwili, w badaniach histopatologicznych wyszło że już wszystko było zgnite w środku! Dlatego teraz postanowiłam się przebadać prywatnie no i masz, wyszła ta szyjka co najprawdopodobniej dzieje się przez właśnie ten zabieg w lutym.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Aniafik - w nim jest tak ze gondole bierze się na skos wiec jak wypchalam do tylu oparcie i gdybym zrobiła z powrotem na gondole to by było płasko a tak jest lekko po skosie tak mi się wydaje.. Najlepiej chyba iść do mothercare i poprosić o pokazanie jak działa ten wózek by samemu sobie go zobrazować. :)

Masz rację, niema to jak na żywo zobaczyć.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym sobie w PL poszła, skoro przy okazji to czemu nie

śmiać mi się chce, nazwami władacie :D a ja tylko wpisuję w google i lukam co chwila który jest który :D

ja mam czasem z tymi hemoroidami jaja ale w sumie nic wielkiego nie robię z tym, tylko czekam
    babcia moja walczy, ona to ma poważne problemy w tym temacie, wykrwawiała się już prawie, w szpitalu leżała, maści, leki, proktolodzy i dupa blada jak był problem tak pozostał ;/
    nie fajne takie dolegliwości, bo wstydliwe właśnie i ciężko się za to zabrać

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu Ania. masakra

na ttv chyba, to widzę grupowe oglądanie będzie ;)

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja nawet nie wiem czy mam taki program hi hi. Ma któraś cyfrowy Polsat i wie który to kanał ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Polsat :) ale nie oglądam.
    Mąż mi właśnie piersi z kurczaka peri peri przywiózł, masakra jakie to ostre :)

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, na Polsacie cyfrowym kanał 103, tam będzie ten program :)
    kambel wrote:
    O a ja nawet nie wiem czy mam taki program hi hi. Ma któraś cyfrowy Polsat i wie który to kanał ;)

kambel lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam :)
    aniafk wrote:
    Mąż mi właśnie piersi z kurczaka peri peri przywiózł, masakra jakie to ostre :)

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ