Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze moje dziecię sobie kiedyś takiego pokoju nie zazyczy :) pomysły super :)w ogóle taki jeden pokój to jak salon albo i większy :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ryba. Jak tam Twoja ciąża przebiega? Gratuluję tak w ogóle :)

No i wszystkim dzień dobry, widzę temat wózków i fotelików pociągnęłyście na maxa, ja już po
    mózg mi się zaczął lasować i dalej nie wiem co robić. A mąż na to, wybierz sobie jaki tylko chcesz :) oczywiście zaczęłam się śmiać ze tak mówi bo ja płacę za całą wyprawkę, ale oczywiście to żart :) i tak kupię jaki chcę.
    A tak poza tym to już nie mogę doczekać wtorku - połówkowe i mam nadzieję dowiedzieć się płci, i środy - bo lecę do Polski. Taka szybka decyzja by raz jeszcze gdzieś skoczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:47

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Ja już po wizycie, nie przyjmował mnie ten bardzo doświadczony doktor z Indii ale bardzo miła pani doktor z Litwy :D
    A więc tak:
    Mówi, że wie, że w europie lekarze panikują zwłaszcza w Polsce i w jej kraju ale jeśli jedną ciążę urodziłam w 40 tygodniu siłami natury a drugą poroniłam w pierwszym trymestrze to ryzyko porodu przedwczesnego mającego związek z szyjką jest bardzo małe. Usg mi nie zrobi bo nie mam za sobą porodów przedwczesnych. Czyli wychodzi na to, że muszę urodzić dziecko po 16 tygodniu żeby w następnej ciąży się mną zajęli. Mówi, że szyjka 25 mm jest normą ( co dziwne bo znalazłam niejedną wypowiedź na angielskich forach, że z taka szyjka to już wysokie ryzyko jest) Zaoferowała zwykłe badanie ginekologiczne po czym stwierdziła, że wszystko jest ok, szyjka długa zamknięta i żeby się nie martwić a gdyby się coś zaczynało dziać to oni są tam dla mnie.
    Sama nie wiem co o tym myśleć. Wiem, że w Polsce panikują, ale też wiem, że pacjentki z taką szyjką jak moja leżą w szpitalu i są zaszywane a narodowy fundusz kasy niema więc po co robi bezpodstawne zabiegi?
    Trochę się uspokoiłam że przynajmniej palpacyjnie szyjka jest ok i nie jest rozwarta to znak, że na dniach nie urodzę. Znam też siebie i wiem, że z każdym dniem będę się martwić.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to dla mojego spokoju jest wydać 150 funtów i iść na jeszcze jedną konsultację do trzeciego lekarza. W sumie żałuję , że w Polsce byłam tylko u jednej lekarki bo mogłam sobie dla potwierdzenia skoczyć do innej.
    ehhhhh 0dash2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:30

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope zabierz mnie ze sobą 035.gif

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pokój ten najlepszy :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6faf24043bad.jpg

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę prasować!!! zawsze obiecuję sobie że będę prasować na bieżąco i zawsze zostawiam prasowanie na ostatnią chwilę, a prasuję jedynie męża koszule, spodnie na kant, polówki i koszulki. Nic więcej nie prasuję, a i z tym mi się zawsze zbiera. Dziś męża pakuję na wyjazd ze znajomymi do Niemiec, i poprosił o 3 białe koszule, patrzę.... brak, mówię sobie, ok, wyprasuję tylko trzy i luz, mówię mu: rozłóż deskę i przynieś żelazko, i jak stanęłam to 30 poszło, tak, 30 mi się uzbierało. W godzinę obskoczyłam, spakowałam mu walizkę i powiedziałam że w związku z dzisiejszym prasowaniem obiadu nie będzie, pizza z zamrażarki, argumentując że przez najbliższe 5 dni będzie sobie miał śniadanka w hotelu, jadał obiadki w restauracjach i się rozpieszczał to dziś przeboleje na pizzy. Uśmiał się ze mnie, wie że użyję wszystkich argumentów żeby tylko nie gotować :)

alkak12, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze co, Wczoraj wspominałam zajęłam się kupnem kilku rzeczy na eBay. Lubię nexta, uważam że ma najlepsze pajace z rękawami wywijanymi jako niedrapki. I w nocy wylicytowałam i kupiłam...11 sztuk sleepsuit, śliczne żywe kolory, wszystkie z next za... 13 funtów. rozmairy, kilka do pierwszego miesiąca reszta do 3 miesięcy, ale jest mały szkopuł... ze...... to dla dziewczynki!!!!!!! A ja przecież jeszcze nie wiem co noszę! Ale za te pieniądze to napewno sprzedam. Do Polski jadę za tydzień, zaraz po polowkowym i jeśli ze okaże że chłopak to sprzedam na Ebayu allegro czy gdzieś tu na forum. Ale, niech się okaże dziewczynka :)Ja to jestem szalona czasem :) Jak coś to będę kupców szukać hahaha

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Xplory%E2%84%A2-V4-Pushchair---Red/488570,default,pd.html

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Penelope szalona jesteś :) ja nic nie kupowałam praktycznie dopóki nie dowiedziałam się że będzie dziewczynka no chyba ze było uniwersalne :)

Dziś przetestowalam spacerowke bo kaji po mału się nie podoba w wózku. Po chwili krzyczy nie nie nie i trzeba ją na rączki, a ona z zaciekawieniem obserwuje wszystko do okola. Później przysnela wiec zrobiłam jej zdjęcie jak wygląda spacerówka na lezaco. Nie można typowo na płasko ale wydaje mi się ze ta pozycja która jest najniżej jest wygodna. ( obudziła się po ponad 3 h :)) 2i27rxv.jpg

Zancia28, ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ebay.co.uk/itm/SWADDLE-ME-BLANKET-FLEECE-WRAP-HOOD-SLEEPING-BAG-FITS-CAR-SEAT-PUSHCHAIR-0-18M-/111231578575?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&var=&hash=item19e5eb31cf

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel kupiłam ostatnio swietny komplet do wozka

d0011cd899992bbcm.jpg

http://allegro.pl/poduszka-minky-30x40cm-komplet-do-kocyka-podusia-i4511176573.html

http://allegro.pl/poduszka-minky-30x40cm-komplet-do-kocyka-podusia-i4511176573.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:20

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest takim superaśnym badaniem, nie udowodnili szkodliwości, i kurcze co im szkodzi :( aż takie to drogie? jak ja bym chciała jeszcze jedno USG ;(

no chyba Kambel wystarczająco płasko jest, nie?
    ja i tak coś tam pod łepek czy od łopatek w górę kładłam żeby tak na płasko nie było, bo to biedne dziecie tak leży jak opuszczone haha na płask
    tak surowo, goło,

my dziś byliśmy na wycieczce w Northampton, po centrum połaziliśmy, w sumie może nie zobaczyłam tych chlubnych miejsc, ale odpychające miasto jak dla mnie :D większe miasta chyba już tak mają
    jak się wjeżdża nawet do Paryża, wielce eleganckiego :) to stoją budy, takie slumsy
    ciekawa jestem Londynu
    a tu znowuż na jednej uliczce byliśmy jedyni biali haha
    i domki takie obskurne,
    a centrum zatłoczone strasznie i pełno ciapaków
    ja sobie dziś wielkie wygodne gaciory kupiłam hahaha :D zaszalałam :D jestem coraz bardziej sexi :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo wrzucę wam zdjęcie spacerówki mojej starej z zestawu 3w1,
    fajne dla dziecka, dla mamy niekoniecznie
    ale zobaczcie sobie co mój syn z tym wozem wyprawiał, co rusz trzeba było prać :D także momencik

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e1888a954a28b298med.jpg

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, a Tobie dali jeszcze skierowanie na jakiś scan? Ja miałam ten pierwszy w 14 tygodniu, drugi mam za tydzień we wtorek połówkowy, ale jak byłam jakieś 3-4 tygodnie temu na wizycie u obstretition (czy jakoś tak) to dała mi od razu skierowanie na jeszcze jeden Scan w 32 tygodniu ciąży, już mam zabukowany termin i godzinę na grudzień. Niby ten dodatkowy scan to ze względu na moje wcześniejsze problemy z odżywianiem żeby zobaczyć czy wszystko ok, ale sądziłam że w sumie chyba każdemu daja ten scan w 32 tygodniu z jakichś tam różnych powodów.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, miałam tylko dwa i nie zanosi się na trzeci, chyba, że coś ich zaniepokoi
    a ich trudno zaniepokoić :D
    liczę, że może po cesarce będą chcieli zobaczyć jak to tam wygląda
    oooj też ce :)

Sproquette lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/przemek-kossakowski-rodzil-jak-to-mozliwe,141091.html

kambel lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, jeśli dobrze zobaczyłam i to dziś o 20 tej to obejrze z ciekawości
    Zancia28 wrote:
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/przemek-kossakowski-rodzil-jak-to-mozliwe,141091.html

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelopeo 22 czasu pl

"Na emisję pierwszego odcinka cyklu "Inicjacja" zapraszamy dziś o 22:00"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:03

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie zdaję sprawę z tego jak beznadziejna jest brytyjska zasada prowadzenia ciąży. Ciśnienie mi wzrasta ;/

Kambel no to się rozczarowałam, już zaczęłam szukać taniej opcji zakupu tego wózka gdzieś on line bo spodobał mi się no i tańszy o połowę od tego co wybrałam a tu dupa z tym nie rozkładanym siedziskiem :)
    Ja jednak stawiam na pozycję płasko leżącą w spacerówce.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ