Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie przepadam za Pikantna kuchnia. Jedynie kurczaczki z KFC Lubie ostre
Ja za to właśnie leczo gotuje na kolacje dla m.
Ja zazwyczaj nie oglądam takich kanałów jedynie TVN oglądam a jak z m oglądamy to zazwyczaj animal planet albo discovery. Wiec nawet nie wiem co ciekawego puszczają -
Peri peri to piersi z kurczaka (albo inne części, ja nie lubię) pieczone na grillu w takiej ostrej marynacie. Nic świńskiego
bo niektóre ich dania są mało ciekawe. Przeważnie podawane z frytkami
i wszystko pieczone na miejscu, przynajmniej tam gdzie ja jadłam
-
Kiedyś to źle widziałam ale teraz to z daleka nie widzę. Fakt w starych okularach widzę dobrze ale nie nadają się do użytku
Szkoda ze mi czoła położne nie wycieraly
Ap zawsze możesz dostać znieczulenie a on miał tylko gaz.
Ja akurat nie byłam na lekcji oddychania chciała mnie zapisać ale ja jej powiedziałam ze nie chce bo mogę się nie doczekać i tak też się stało -
ja mam spaczony pogląd na poród po poprzednim
to były tortury właśnie, mieli mnie gdzieś i mój ból też
nic mi nie dali, nic, a po okscytocynie byłam
nawet napić się nie dali, błagałam o wodę to mi wacikiem język pozwolili zwilżać
nie umiem sobie teraz wyobrazić skutecznego znieczulenia, które nie zahamuje postępu w porodzie, choc czytałam o epiduralu że ekstra i ze dzieki niemu daly rade babeczki urodzic
nie wiem co mam myslec, jestem przerazona -
Właśnie i tu jest też ogromna różnica jak w Polsce.
Jak pisały dziewczyny przy wywołanym porodzie w pl nie wolno jeść ni nic. I siostra mi mówiła ze po tez nie pozwolili jej się napić,a tu... Przed przebiciem wód zjadłam obiad prędzej śniadanie kolacja obiad. Czyli nie było 12 h bez jedzenia. W trakcie porodu dojadalam się bagietka bo byłam taka głodna, picie po każdym wdychaniu gazu nawet slomke miałam w kubeczku!aby łatwiej się pilo. A po wszystkim dostałam tosty
Niestety u mnie na epidural było za późno a jak wcześniej chciałam to wcisneli mi to znieczulenie w udo -
Moja siostra miała epidural w pl jakieś 12 lat temu. Ja jak rodziłam tutaj to już w progu wrzeszczalam żeby mi dali ale okazało się ,że już za późno wiec niestety rodziłam w bólach. Teraz też będę krzyczeć chociaż słyszałam, że w uk nie umieją dawkowac tego dziadostwa .
-
mnie tak mama chowała, że twardą trzeba być, choroby i bóle to nic
i takie tam, nie polecam wcielac w zycie takiego wychowania
w każdym razie chciałam rodzic naturalnie bez niczego, żeby być tą kobietą
ale podczas zmieniłam zdanie
tu mi powiedzieli że grozi cesara ale mam jeść zeby miec sily urodzić naturalnie, oni w razie czego maja jakies tabletki związane z trawieniem tego co sie ma w zołądku
teraz będę odrazu pytac,panikarę zrobię to dadzą moze dla świetego spokoju haha
kobietki z pewnych sferekhm
mają domowe sposobyznieczulenie alkoholem hehe
tak też można
u nas w miescie w PL w sylwestra chyba, facet mial pojechane, bo wracal w nocy z rodzina i mu na ulice wtargneli pijani, on chyba chcial uciec i rozjechal ciężarną, tyle że pijaną. Nie wiem czy i jak go ukarali
ale traume pewnie ma, a kobitka
kto by pomyslal ze wsród pijanych wandali znajda ciężarnąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 23:01
-
z powodu poprzedniej niby
akcja ma iść ładnie i sprawnie, nie mogę rodzić za długo
oraz
nie mogę przekroczyć terminu
więc już szanse na ciachanie większe są.
chciałabym żeby się naturalnie udało, chcę wiedzieć jak to jest
a boję sie i takiego i takiego porodu
głównie ze względu na wzrok czy komplikacje, ból na drugim miejscu ale też poważne obawy mam
w końcu do punktu kulminacyjnego wtedy nie dotarłam, boje się tego przepychania dziecka przez kanał, pęknięcia itdojojoj
natura to wredna jest naprawdę, po co ten ból jak wszystko gra?
niby jak boli to coś się niedobrego dzieje, a tu co?