X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe oj ja też :P gdyby się tak dało :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może coś z ciśnieniem Penelope ;/
    mnie rzadko boli, na dodatek wręcz mnie ten ból uspokajał dotąd, tak otumaniał i lulałam, ale wczoraj to był kosmos
    albo mi lepiej albo doceniam bardziej swoje samopoczucie po tym kryzysie :)
    jak mąż ma wolne to mi lepiej :)
    i autkiem do szkoły po synka i zakupki bez dźwigania i w ogóle
    no ja się często nie mogę powstrzymać od drzemki, a nigdy nie lubiłam spać w dzień, teraz się położe na moment i mnie nie ma
    także Aniu mam nadzieję, że się już nie przestawiasz :) bo noce bezsenne masakra
    chociaż może będziemy sobie dotrzymywać towarzystwa :)

zapomniałam o istotnej rzeczy dla małej :D mianowicie wanience
    olśniło mnie dziś :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym sobie w dzień drzemkę zrobiła ale niestety kajka q dzień ma 2-3 drzemki po max pół godz / 45 min z czego ok 10 to na ręce jeszcze.
    Pochwale się wam dziś kupiłam od babeczki z fejsa cały wór ciuszków 3-6 mca za 15 f. W tym 2 śpiworki zimowe i strój do kąpieli z okularami :) wszystkich rzeczy jest ok 70 szt dużo z nexta m&co mark & Spencer. Fakt niektóre wydają się wielkie tzn bluzeczki strasznie szerokie ale za ta cene to na prawdę super okazja. Postaram się wrzucić później foto bo teraz wszystko w pralce :)

Limerikowo, Driada0102, ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap dobrze ze teraz a nie jak był by czas kąpieli malutkiej :)

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel Ty to wypaczysz okazje ;)
    Dziś miałam drugi atak bólu kręgosłupa, ból okropny jakby mi ktoś coś w plecy wbił na wylot.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już to widzę haha jak chcę nalać wody a nie mam gdzie :)
    pochwal się paką koniecznie

zaczynam panikować, boję się porodu
    boję się, bo tyle szczęścia, tak myślę sobie czasem, że coś pójdzie nie tak na przekór
    boję się, że mi pęknie ta rana po cesarce albo co, że się wykrwawię normalnie
    miałam jakieś problemy tam, nie mam pojęcia jak to teraz wygląda
    a jak mam poniszczone narządy i będą się działy hece
    miałam w życiu krwotoki, dwutygodniowe okresy, jeden na dwa miechy i po dwa w miesiącu, kiepskie cytologie, kolposkopii wyników nie poznałam, czasem mnie tam coś bolało przy stosunku, jakby coś tam było
    i w ogóle w ogóle panika jest,
    że ja się chyba nie nadaję, że źle zbudowana,
    nie umiem sobie wyobrazić, że urodzę naturalnie,
    jakaś abstrakcja
    dziś czułam mocniejszy ból brzucha, nie wiem czy mała się tak wypychała, czy macica się stawia czy co, ale takie bóle jednak nie zachęcają, się przypomina, nie widzi mi się to wcale :D Boziu :( rozpacz hehe, tak urosła, że już bezboleśnie nie wyjdzie , nie ma rady heh

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje łupy :)ojnwra.jpg2py0w1g.jpg2q23gpz.jpg
    2qla7ty.jpg2gsedki.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:16

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki bezrękawnik :)
    fajnie tak, bo na sztuki to jednak ciężej, a tak siup i dziecko ubrane :)

jestem siódma w kolejce na konkretny dom, więc pewnie nic z tego, ale tak myślę, że w sumie mało osób przede mną, siedem to nie sto siedem :)

zauważyłam, że chodzę wygięta do przodu hehe :) ciężki bęben

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body akurat mam więc nic mi więcej nie trzeba na ten wiek :)
    Ale prywatnie będziecie wynajmować?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje marzenie o wstawaniu w nocy spełniło się - tylko w druga stronę. Dzisiaj wstawałam nie raz a trzy :)
    Kambel ja to miałam chyba szczęście z Piotrkiem bo spał po 3-4 godziny. Właściwie nie przyjmowałam innej teorii dopóki nie napisałaś o Kai i jej mega drzemkach :)
    Ja też chodzę wygięta :D
    O porodzie jako tako jeszcze nie myślę a jak zaczynam to odganiam te myśli od siebie. Jedyne czego się boję to to, że nie będę miała co zrobić z Piotrkiem jak z mężem rodzić pojedziemy. Mogę liczyć tylko na znajomych a z nimi to różnie bywa no i jak wiadomo porodu nie zaplanuje, więc pewnie w ostatnich chwilach będę wydzwaniać po znajomych - kto może zostać.
    Dzisiaj mam wizytę i usg więc popodglądam nieco Adasia, może nawet 3d sobie zafunduję :)

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o councilu mówię, prywatnie też trzymamy rękę na pulsie, bo wszystko mi jedno skąd byle już było :)
    Ania ja to samo, dwa dni temu panika i płacz, mąż pyta co, a ja, żecud będzie jak się teściowa w poród wstrzeli i co my z Danielkiem zrobimy i że ja nie chcę sama rodzić, że się boję, nie rozumiem i w ogóle jeeny :)
    ale uspokaja, że znajomi, spoko spoko, zobaczymy,
    a co później, kto do szkoły zaprowadzi jak tu niemowle, a ja niekoniecznie w dobrej formie
    aale masz dobrze, też chcę usg :(
    ja miałam mieć dziś wizytę i najgorsze, że nie wiem co miało na niej być, jedynie powiedziałam, że nie mogę dziś i niczego się nie dowiedziałam :( poszlabym, dowiedziała się czegokolwiek

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w dzień mało śpi ale w nocy tylko 3 pobudki i to szybkie wypicie mleczka i dalej do spania. Kaja ostatnio z nami sypia co ja do łóżeczka dołożę to się budzi a jak przy mamusi to od razu zasypia.
    Ap to i tak dobrze może wam się poszczesci. Tym bardziej ze oni wiedzą że zaraz będzie kolejne dziecko. Z tego co pamiętam to oni muszą wybrać rodzinę która najbardziej je potrzebuje

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę, że Piotrka ktoś mimo wszystko przygarnie i sama rodzić nie będę. Raczej chodzi mi o jego samopoczucie. Boje się , że zacznie się w nocy i młody się obudzi rano a tu ani mamy ani taty tylko obca osoba w domu. Nie wiadomo ile będę rodzić. Ostatnio jakieś 3 godziny a teraz może być 12. Najprawdopodobniej będą to ferie więc będzie musiał z kimś siedzieć cały czas, ehhh.
    Mój mąż też mówi spoko spoko a ja chyba za bardzo przewrażliwiona jestem. Nie chcę na porodówce w bólach się zwijać i myśleć jak tam mój biedny Piotruś, czy mu źle nie jest, czy nie pyta gdzie mama itp :(
    O szkołę się nie martwię bo mąż dwa tygodnie tacierzyńskiego ma a do szkoły mam 100 metrów więc stwierdziłam , że video niania i w drogę :)No chyba, że akurat młody będzie płakał albo coś to będę go zabierać ale jak będzie spał to zostaje w domu a ja z nianią.

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mi Adaś będzie spał po 30 minut to ja nic w domu nie zrobię.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam spory kawałek, na tyle, że nie ma opcji zostawić małej, żadna elektroniczna niania nie ogarnie takiej odległości hehe

też się zastanawiałam, będzie zamieszanie, nie wiadomo o której, choć synuś mój to tak się do wszystkiego dotąd pięknie przystosowuje, lubi ludzi i znajomi mają dzieci w jego wieku, to by może nawet nie pomyślał o mnie przy dobrej zabawie, nie chcę się tylko komuś na łeb zwalać o 3 w nocy :)
    aczkolwiek niby wyjątkowa sytuacja jest :) ja bym nie miała nic przeciwko jakby mi ktoś w nocy przywiózł pociechę swoją, bo poród :)
    gorzej jak nikogo nie będzie w domu, bo praca czy coś :)
    a na koniec po zamieszaniu do domu niemowlę przyniosę, muszę się pilnować żeby się nad małą nie rozczulać za mocno żeby zazdrosny nie był :D tu już się obawiam,
    on wszystko na klatę weźmie ale mama jego jest hehe
    niby zafascynowany nową sytuacją ale kto wie
    już miałam skrajne myśli haha, bo czytałam pierdołowate artykuły jak to się dzieci z zazdrości duszą poduszkami np
    Mi Danielek nie sypiał w dzień za bardzo, bo całe noce przesypiał szybko, ale miałam leżaczek i wszędzie go ze sobą brałam w domu i mi się przyglądał, a ja robiłam, nie było problemu, dlatego się dziwiłam jak szwagierka mówiła, że ani zjeść ani się wysrać :)
    faceci to wyluzowani, jak zawsze :) choć pewnie pozornie i tak się lepiej trzymają niż w środku
    tylko cwaniaczków nie czeka to wszystko tak bezpośrednio, oni będą się głównie przyglądać :)
    u nas tacierzyński odpada, bo byśmy z głodu popadali

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie męczy to zwalenie się komuś na głowę w środku nocy, zdaję sobie sprawę z tego, że to poród ale wiem też , że każdy ma swoje życie, swoje plany, pracę, szkołę itp. Mam sąsiadkę której syn chodzi do szkoły z moim tylko jeden do a klasy a drugi do b i jest ona dla mnie deską ratunku bo nie pracuje ale mimo wszystko mam obawy.
    Ma tacierzyński mamy płatny pierwszy tydzień 100% a drugi jakieś 200funtów więc z tego drugiego pewnie też zrezygnujemy i już sama zostanę.
    O zazdrości staram się nie myśleć, zrobię wszystko żeby tego uniknąć. Piotruś na razie cieszy się z braciszka, mówi do brzuszka. Wczoraj się przytulił i mówi " Adasiu moge sobie w minecraft pograć? Tak możesz Piotrusiu " uśmiałam się, bo ja mu zabraniam w dni nauki tableta dotykać to mówi że Adaś mu pozwolił pograć :D

Driada0102 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    była któraś z was na wycieczce w Londynie?
    zastanawiamy się z mężem co warto zobaczyć i oczywiście gdzie zaparkować auto żeby go nie stracić i nie zbankrutować na parkingach
    poza tym nie mogę za daleko chodzić :)
    mamy znajomych na lotnisko odwozić i byśmy chcieli przy okazji obejrzeć co nieco :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dwa razy zwiedzać i z 15 u lekarzy :D
    Jeśli chodzi o zwiedzanie to nie pamiętam za wiele bo było to 6 lat temu i w dodatku pierwszy raz teściów poznałam jak tutaj przyjechali. Na pewno warto iść na most, zobaczyć pałac, bigbena, chińskie miasteczko, muzeum brytyjskie. W sumie dużo tego. Z autem ciężko bo dosyć drogo jest w centrum a i jeżeli będziecie w dni robocze to za wjazd do londynu musicie zapłacić. My zwiedzać pociągiem jechaliśmy, od nas to jakieś 50 minut a reszta to metro i autobusy.

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakie lotnisko jedziecie?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzień powszedni będzie, środa, dobrze i źle,
    lotnisko nie pamiętam teraz, w jakimś mieście niedaleko Londynu,
    skoro niedaleko to pomyśleliśmy, ze byłoby fajnie,
    ale nie wiem czy to w końcu wypali,
    mnie to miasto troszkę przeraża :)
    chaos i ogrom
    chcieliśmy się przygotować ale mnie to przerasta, no co ja mogę na odległość :)
    i czy mój pęcherz chociażby wytrzyma zwiedzanie,
    jak chodzę to coś uciska i moment muszę do toalety
    chciałabym zobaczyć, w końcu to takie słynne miasto

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ