Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwna rzecz mnie spotkała. Rok temu byłam u dentysty i teraz przyszedł mi list żeby się na check up umówić. Więc poszłam się zapisać na wizytę i przy okazji Piotrka zarejestrować bo my tylko w Polsce ząbki leczymy . Korzystając z tego, że mam teraz za free to mogę pójść. Pani nas zapisała mnie na 16.10 a Piotrka na 16.15, więc mówię jej, że dziecko ma 5 lat i musi zemną być w gabinecie na to pani , że będzie ze mną bo mamy po 5 minut na przegląd przeznaczone. Zwątpiłam, myślę sobie 5 minut nieźle . Mi obojętne bo mieliśmy przegląd w sierpniu w polsce. No ni, pani dzwoni wczoraj i przeprasza ale musimy przesunąć tą wizytę ponieważ to jest nowa dentystka i potrzebuje trochę więcej czasu żeby nas poprzeglądać
Tzn ja mam godzinę zarezerwowaną a Piotrek pół. Zgłupiałam do reszty, co ta baba będzie szukać w moich zębach przez godzinę???? Wiem, że tutaj jak umawiasz się na przegląd to tylko to się należy, nie mogą mi nic leczyć, wyrywać itp. ale godzina!?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja kajke tez wkładam do tego lezaczka i sprzątam gotuje itp przy okazji opowiadam jej co robię po kolei śpiewam skacze
pewnie śmiesznie to wygląda ale bynajmniej mogę wszystko zrobić.
U nas tez u dentysty najpierw przegląd ona spr co do leczenia dopiero następna wizyta jest od naprawiania. I ja karty nie potrzebowałam musiałam tylko wpisać datę ur dziecka i mam za free aż kaja rok skończy wiec mam nadzieje ze wylecze wszystko, a i u nas jak umowie się a nie przyjdę to wyrejstowuja i nie można już się zapisać. Wystarczy na przegląd iść raz na pół roku aby trzymali kartę cwaniakiPenelope lubi tę wiadomość
-
Kambel, no ja właśnie zastanawiam się nad tym leżaczkiem (bouncer chair ? bo chyba o tym tu mowa). Tylko nie wiem czy ten tak co się buja na baterie czy po prostu siedzisko? Za opinię będę wdzięcznakambel wrote:Ja kajke tez wkładam do tego lezaczka i sprzątam gotuje itp przy okazji opowiadam jej co robię po kolei śpiewam skacze
pewnie śmiesznie to wygląda ale bynajmniej mogę wszystko zrobić.
U nas tez u dentysty najpierw przegląd ona spr co do leczenia dopiero następna wizyta jest od naprawiania. I ja karty nie potrzebowałam musiałam tylko wpisać datę ur dziecka i mam za free aż kaja rok skończy wiec mam nadzieje ze wylecze wszystko, a i u nas jak umowie się a nie przyjdę to wyrejstowuja i nie można już się zapisać. Wystarczy na przegląd iść raz na pół roku aby trzymali kartę cwaniaki -
Ja pierwszy dostałam od znajomej nie miał zabawek ale miał wibracje plus melodyjke.
Ostatnio kupiłam z Fisher price za 22 f i jest wibracja,akurat wtedy był w promocji. Kaja lubi w nim siedzieć nawet sama się bujajedyny minus moim zdaniem to plastikowe zabawki
http://www.argos.co.uk/m/static/Product/partNumber/1583818/searchTerm/bouncer.htmPenelope lubi tę wiadomość
-
no na pewno huśtaweczki mniej stabilne, ciężej dziecko włożyć, leżaczek miałam z pasami wokół bioderek i dało się go na płasko praktycznie rozłożyć, miał regulowane oparcie więc mały mógł siedzieć i lepiej widzieć oraz wygodnie spać, za to plus
-
Dzięki Kambel i ap, a powiedz Kambel czemu minus za plastikowe zabawki? wydawało mi się właśnie że lepsze bo można łatwiej umyć. Ja się rozglądam za jakimś na Ebayu czy promocjach więc lepiej wiedziećkambel wrote:Ja pierwszy dostałam od znajomej nie miał zabawek ale miał wibracje plus melodyjke.
Ostatnio kupiłam z Fisher price za 22 f i jest wibracja,akurat wtedy był w promocji. Kaja lubi w nim siedzieć nawet sama się bujajedyny minus moim zdaniem to plastikowe zabawki
http://www.argos.co.uk/m/static/Product/partNumber/1583818/searchTerm/bouncer.htm -
http://www.tvp.info/17102070/sad-uniewinnil-ginekologow-pacjentka-zmarla-bo-cierpiala-na-rzadka-chorobe
wierzycie w tą rzadką chorobę?
pewnie wyrwiesz coś fajnego,masz talent do szukania okazji
myślisz Kambel, że nawet jak jestem siódma w kolejce to oni jeszcze to rozpatrzą kto najbardziej potrzebuje? może jestem siódma już po takim ustaleniu, ech
myślę i myślę
straciłam prawie miesiąc, bo mi nie działał system i w końcu zapytałam ich czemu nie mogę bidować, a oni zdziwieni, teraz im zgłaszam co chcę, a oni od siebie bidują za mnie, bo mnie wciąż nie wyświetla się stronaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 18:06
Penelope lubi tę wiadomość
-
Kiedyś jak ze znajomymi byłam to mi właśnie powiedzieli ze są nominowani i oni wybierają tego kto jest najbardziej potrzebujący.
Wydaje mi się ze są trochę gorsze bo kaja lubi je łapać i jak dałam jej do rączki to bałam się ze pacnie się w główkęPenelope lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie miałam tego typu chustawke ale była bardziej dla niemowląt wiec jak juz ja kupiłam to próbowałam kaje w niej bujać. Jednak stwierdziłam ze krzesełko jest lepsze. Tym bardziej ze miała wtedy chyba z 3 mies i była bardziej ciekawa świata niż leżenia i patrzenia w sufit
ap1526 lubi tę wiadomość
-
W ogóle mam pytanko jak było z waszymi dziećmi w kwestii samodzielnego podnoszenia się / siadania? Kiedy mniej więcej się tego spodziewać? Dodam że kaja lapana za rączki by podniosła główkę podnosi dupcie i to czasami dość wysoko. Ostatnio też podnioslam ja pod paszki po malutku i mówię ' tak główkę podnosimy ' przy czym dupsko poszło w górę i to tak mocno je wypchnela bardziej do wstania niż aby usiąść
-
ale pogoda, pospałam
i kopytek z sosikiem mi się chce, pyrki się już gotują
mam zapałszok, dopakowuję torbę, zapomniałam o skarpetkach i gatkach haha, zamierzam sobie przerobić jeden biustonosz na karmnik
musimy odrobić pracę domową, chcę poszukać jakichś fajnych przepisów, bo w kółko jedno gotuję i posprzątać i włosy ogarnąć hehe
u mnie na zdjęciach widać,że w czerwcu, czyli w piątym m-cu był przełom, dużo na zdjęciach siedzi, w lipcu na spacerze łapał za wózek i się podciągał, było śmiechu -
http://pl.dawanda.com/shop/iamfashion?partnerid=pl_facebook&utm_source=pl_facebook&utm_medium=shop_post&utm_campaign=fashion=iamfashion?_2014-10-02
koszule dla karmiących
a tu plany do druku
http://www.hipp.co.uk/uploads/documents/expert%20advice/pregnancy/hipp-baby-checklist.pdf
http://www.hipp.co.uk/uploads/documents/expert%20advice/pregnancy/my-birth-plan.pdf
a tu babeczki podały gdzie się można porejestrować dla korzyści
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2011-a-f362/vouchery-darmowe-probki-promocje-45859/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 18:29
-
Cześć dziewczynki
Ja właśnie wróciłam ze szpitala gdzie pol dnka spędziłam. Wczoraj wieczorem byłam prywatnie u lekarza na kontrolnej wizycie bo już dawno stwierdziłam że ciążę poprowadzę tu i tu. Dzidzia zdrowa, duża bardzo waży kilogram czyli więcej niż powinien ale to akurat plus. Zaś z szyjka nie dobrze, skróciła się do 15mm i zrobiła się miękka. Dostałam natychmiastowe skierowanie na emergency. Przez dwie godziny badali mi skurcze, zrobili jakiś obcy mi test-wymaz który mial pokazać jakie sa szanse że urodze w ciągu dwóch tygodni. Na szczęście wyszedł negatywny i mogłam wyjść do domu. W poniedziałek mam skan szyjki bo w weekend nie robią. Zalecenia z prywatnej kliniki to leżeć leżeć i leżeć. Mąż wszystko musi robić. Nie wiem jak to będzie wyglądało bo przecież szkoła, trzeba zaprowadzić i przyprowadzić dziecko. Obiad dać. Mi wolno tylko do wc i nic więcej. Poduszka pod tyłkiem żeby główka szyjki nie dotykała.
-
aniafk, no to przykro że z tą szyjką tak wyszło. Sama się zaczynam nią martwić. Właśnie dziś miałam takie uczucie w pracy jak chodziłam jakby mi głową w cip.. dziecko leżało. Jakoś tak dziwnie na dole czułam i strasznie twardy bolący brzuch dziś mam. Nawet się zastanawiałam czy na Emergency nie jechać, ale nie chcę wyjść na panikarę i siedzę w domu, ale się martwię.
Mam nadzieję że jakoś to Wam się ułoży, jak widzę trochę utrudnień ale może jakoś uda Wam się pogodzić. Może poprosić jakąś mamę żeby zabierała synka np. po drodze. Nie wiem. Życzę wszystkiego dobrego i dbaj o siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 22:20
aniafk lubi tę wiadomość