Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania to i tak dużo tego tacierzynskiego. U nas to 134 f na tydz
Ja bym chciała Londyn zwiedzić ale słyszałam właśnie ze dość drogie.
U nas teraz organizują wycieczkę ze szkoły do Liverpoolu za 12 f / os. Chyba się wybierzemy na niąap1526 lubi tę wiadomość
-
Ja bym sobie darowała zwiedzanie z brzuchem albo wybrałabym jedną rzecz którą chcę zobaczyć i tego planu bym się trzymała. Londyn jest rozległy i z jednej części którą warto zobaczyć trzeba przejść kawałek albo metrem przejechać do następnej. Lotniska też są oddalone od centrum i jeśli jedzie się autem to trzeba mieć lepsze doświadczenie w poruszaniu się tutaj bo te ronda tam i kultura jazdy to coś okropnego, my do lekarza autem jeździmy ale zwiedzać to tylko pociąg. Jak to środa to musicie pamiętać o zapłaceniu za wjazd, to chyba przez internet można wykupić.
-
most ekstra jest :)klimacik
a jak się to tacierzyńskie załatwia w końcu i jak się dowiedzieć ile dostanie, bo ja tylko gdzieś tam poczytałam i wydawało mi się, że dostanie straszne grosze
a już nawet mi tak nie chodzi o pomoc, co jak może to niech sobie biedny odpocznie od tej roboty
to za wjazd po prostu do centrum trzeba zabulic?jeny, nie mnie się coraz bardziej odechciewa hehe
-
No niestety trzeba zapłacić, nie pamiętam ile.
My o tacierxynski dostaliśmy od mojego m z pracy papier do wypełnienia i oddaliśmy go do biura. Jest to zwykły wydruk z hm revenue i myślę że można go online wydrukować i dostarczyć firmie. Nie wiem ma jakich zasadach określają wysokość tego bo skoro my mamy 100% to nie zadreczalam się tym. Być może to akurat od firmy zależy. -
hmm hmm wprowadzają w błąd tyloma wersjami, teraz jestem 4 tyg przed porodem a powinno się zgłaszać z 15 przed, tak?
moze i tak po ptakach
a ja sobie ciepłą wodę w miseczce z cytrynką zrobiłam, łapki wyyymoczyłam, paznokcie zrobiłam, później sól z oliwką bambino i peeling, i mi pachnie, a rąsie delikatne
po fryzjerze jestem też od padu dni,
się "czeba" było ogarnąć ciutkę,, na psychikę dobrze
jeszcze bym ciucha kupiła żeby wyglądać jakoś, ale nie ma sensu w 9 miesiącu, bo długo nie ponoszę -
wieczorem mnie brzuch bolał i w krzyżu ciągnęło,
ale co mnie zaniepokoiło, miałam taki ucisk gdzieś tam w dole, że czułam jakbym traciła władzę w nogach, takie jakieś były hmm odrętwiałe i jak nie moje,
przeraża mnie każda zmiana organizmu, bo się boję, że się szykuje, oczyszcza, zbiera siły itp
-
Hej dziewczyny
Ale się rozpisałyście, ale nadrobione wszytsko
Mnie dziś mały tak nastraszył bo mnie nie budził w nocy, gdyby nie budzik mojego do pracy to bym nie wstała na siku, nie budził mnie na jedzenie to już o 11 zaczęłam się martwić, że co on się nie rusza bo od 9rano to on jest bardzo aktywny zawsze. Musiałam wypić 2szklanki wody, żeby zareagował, tak sobie spał biedulek. My mamy swoje godz stałe 1-2w nocy siku, pozniej jest 4rano siku, 5rano siku i coś zjeść, 7rano siku i coś zjeść no i 9rano pora śniadaniowa i koniec spania, a dziś on nic obrócił się tylko i poszedł spać, nawet jeść mi się nie chciało, a normalnie jestem o 5 taka głodna, dziś na siłę jadłam.
Ania widzisz to Ty miałaś dziś pospać
Twoje życzenie zadziałało odwrotnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:16
-
hehe Driada zupełnie jakbyś już miała dzidzię, tak czytam, że budzi, nie budzi i rozkminiam
ja nie jestem tak uwrażliwiona, a mała chyba nie ma stałych pór, nie zauważyłam
o takich zmianach mówiłamjuż bym myślała, że apetyt osłabł, bo do porodu haha
paranoja -
Dziewczyny sorki ze mnie nie ma tak czesto jak bym chciala ale nie jest latwo znalezc czas przy 2 dzieci. Macie tu cos dla oslody
Penelope, Driada0102, ap1526, Zancia28, aniafk, kambel, Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Kambel, super łupy
Ap, ja mieszkam niedaleko Londynu, zwiedzałam raz , jak aniafk - 6 lat temu i jakoś mnie nie ciągnie. Ostatnio pierwszy raz pojechałam na kawę umówioną to mąż mówi że tylko pociągiem i metrem bo parkingi strasznie drogie, a i tak potem trzeba na metro żeby z obrzeży do miasta się dostać, za bilet całodniowy dla jednej osoby na wybrane strefy tylko zapłaciłam 16 funtów (szok), na Victoria Station o 17:30 to się rządkami chodzi i jak nie wiesz gdzie idziesz to ja nie wiem jak dojdziesz (mnie kolega prowadził), szczerze? nie wybieram się ponownie, no way ! czy byłam czymś zauroczona te 6 lat temu? no widziałam Big Bena, byłam na Oku Londynu, w muzeum (już nie pamiętam jakim), pałac, most, ale czy mnie to tak zafascynowało? nie! Ja tam wolę bardziej klimatyczne miejsca, miasteczka, ryneczki, zabudowania. Londyn, Mediolan, Paryż, dla mnie to zbyt duże skupiska. Takie to moje zdanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:39
ap1526 lubi tę wiadomość
-
to i ja się w sumie muszę zapytać jak u mojego, hmmm, ale na tyle ile znam zasady w Jego firmie to wydaje mi się że to 100 procent płatne.aniafk wrote:Każe mu sie zapytać w pracy kto to płaci.
Właśnie doczytałam, że niektórzy pracodawcy mają własne schematy urlopów. Tak pewnie jest u mojego męża.aniafk lubi tę wiadomość
-
Podobno maluch już mniej więcej będzie miał takie swoje pory wstawania po urodzeniu. Hehe no my już przeżywamy bo to teraz nie wiadomo kiedy będzie jużap1526 wrote:hehe Driada zupełnie jakbyś już miała dzidzię, tak czytam, że budzi, nie budzi i rozkminiam
ja nie jestem tak uwrażliwiona, a mała chyba nie ma stałych pór, nie zauważyłam
o takich zmianach mówiłamjuż bym myślała, że apetyt osłabł, bo do porodu haha
paranoja