X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie dobrze z ta szyjka . Oby wytrzymała chociaż jeszcze z 2 miesiące . Widać dziecię się pcha :)
    Ja wczoraj tez miałam pechowy dzień nie dość ze z m się pokłóciłam i to dość konkretnie to jeszcze rozmawiałam przez tel i wypadł mi gapie z ręki i ekran zbity . Jak patrzyłam na wymianę to sama szybka na eBayu 90£ :/ a tak jak większość działa z popsuta szybka tak mój niestety nie ( mam xperie z 2) na polskich str naprawa ok 600/700 zł ciekawe ile tutja zawołają ... Jak nie urok to ...
    Czy u was tez tak zimno dziś ? U nas o 8 było tylko 8 stopni

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi o 6:30 rano mąż samochód rozgrzewał i szyby skrobał bo zamarzniete. W szoku byłam ze już takie zimno.
    kambel wrote:
    Oj to nie dobrze z ta szyjka . Oby wytrzymała chociaż jeszcze z 2 miesiące . Widać dziecię się pcha :)
    Ja wczoraj tez miałam pechowy dzień nie dość ze z m się pokłóciłam i to dość konkretnie to jeszcze rozmawiałam przez tel i wypadł mi gapie z ręki i ekran zbity . Jak patrzyłam na wymianę to sama szybka na eBayu 90£ :/ a tak jak większość działa z popsuta szybka tak mój niestety nie ( mam xperie z 2) na polskich str naprawa ok 600/700 zł ciekawe ile tutja zawołają ... Jak nie urok to ...
    Czy u was tez tak zimno dziś ? U nas o 8 było tylko 8 stopni

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na skanie, jeden przezbrzuszny a drugi dowcipny :) no i okazało się , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Szyjka krótka 26 mm ale dwa miesiące temu też tyle miała więc niema powodu do obaw. Cieszę się strasznie bo nie wiem jak byśmy tutaj dali radę ze wszystkim, praca, szkoła, obiady a ja leżeć.
    Byłam z mężem dzisiaj jak i w sobotę. Był pod wrażeniem tutejszego systemu. Wszystko przez komputer przechodzi, idę z jednego pokoju do drugiego a tam już wszystko wiedzą :)
    W ogóle był ze mną przy wszystkich badaniach, co w Polsce jest nie do pomyślenia, nawet przez minutę nie byłam sama.
    Penelope twardniejący brzuch to chyba nie powód do zmartwień jeżeli występuje rzadko, mnie pytali o to właśnie w szpitalu, pytali też o ból brzucha czy jest to ból skurczowy czy nie.
    Ależ jestem zadowolona - idę lody zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:56

Driada0102, ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda zajebista dzisiaj u nas mop.gif

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też deszczowo i zimno bardzo.

aniafk lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ania pewnie sie nastresowalas niezle. Oby tylko szyjka wytrzymala jak najdluzej.
    u nas tez pogoda barowa. Ucielismy z malym komara na bite 3 godziny :)

aniafk lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach. Victor całą Mszę przespał w wózku, a potem był wyjęty na czas ceremonii. Był grzeczny, obserwował wszystko dookoła. A później na czas obiadu pospał, dał nam spokojnie posiedzieć. Kawa i ciasto była już w asyście małego, który rozmawiał po swojemu do wszystkich gości :)

Nasz bohater w avatarku :)

Zancia28, Penelope, ap1526, aniafk lubią tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jakiś wirus panuje, i pogoda okropna leje i leje :((

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wytrzyma. Nie jest zbyt długa ale niezmienna od dwóch miesięcy . W sumie nie obraziłabym się gdybym urodziła z 3 tygodnie wcześniej :)

Strasznie oczy mi ropieją od kilku dni. Rano nie mogę ich otworzyć bo są całe posklejane, później przechodzi. Dzisiaj widzę pogorszenie bo przeszło ale nie do końca. Myślicie iść do gp?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallowen!:)
    https://www.etsy.com/uk/shop/petitehats

wychodzi na to, że "tam" lepiej nie zaglądać, bo się zawsze coś znajdzie :)
    dobrze, że wyszło ostatecznie ok
    pogoda okrutna
    i jak te oczy Ania?
    ja już skurcze przepowiadające miewam
    Kambel Niuńka jaka słodka na ostatnim foto :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę mi się nastawienie na karmienie piersią zmieniło, śniło mi się, że cesarkę miałam taką umówioną i nic skurczy i mleka nie miałam
    teraz się tak wyciszyłam i marzę w przytulnym łóżku w tą pogodę leżeć i tylko cyca wyłożyć, a nie latać gotować jakieś mleko
    jestem przerażona autentycznie, że nie będę miała
    zaczęłam myśleć o laktatorach i maściach i się zastanawiam o czym powinnam wiedziec, odrazu mi się przypomniało jak mnie suszyło, trzeba będzie zgrzewy wody kupić :)

jeny jak mnie zgaga męczy, tak piecze, że na wymioty się zbiera

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ale to słodkie ;)
    U mnie zaś nudności ;/ Dzisiaj mam scan, już się doczekać nie mogę bo chce wiedzieć ile mój malutki waży :)

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na Scanie :) Daj znać jak się miewacie.
    Driada0102 wrote:
    Ap ale to słodkie ;)
    U mnie zaś nudności ;/ Dzisiaj mam scan, już się doczekać nie mogę bo chce wiedzieć ile mój malutki waży :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano jeszcze coś widzę na oczy, nawet lepiej dzisiaj niż wczoraj to zrezygnowałam z wizyty u gp który i tak by pewnie nie pomógł :D

Dobrze, że ja mam w planach urodzić po halloween i świętach bo pewnie nie jeden gadżet by się do ręki przylepił :)

Mogłabym mieć scany co dziennie , takie to przyjemna dla oka :)a tutaj raczej już żadnego nie będzie :(
    Zazdroszczę Wam dziewczynki, że tak blisko już jesteście, nie mogę się stycznia doczekać, już nawet myśl o przedwczesnym porodzie nie przeszkadzała mi tak bardzo, cóż nie zanosi się :)

Kupiłam dzisiaj narożnik do pokoju, za 3 tygodnie przywiozą, mąż nie wie i zastanawiam się kiedy i jak go uświadomić :D

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:

jeny jak mnie zgaga męczy, tak piecze, że na wymioty się zbiera
    Wczoraj rozmawiałam z mężem o zgadze i mówię mu, że na gaviskon pisze "up to four times a day" ja 4 razy to do obiadu łykam a później drugie tyle i wcale nie pomaga tak rewelacyjnie. Porozmawiam z położną bo może na receptę jest coś co nie szkodzi a działa.

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Ty w styczniu czy w lutym masz termin? Ten z usg?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/symbol-londynu-zmienia-kolor,1348573.html?playlist_id=12681

ale kolor niech zostawią :(

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak: pogoda u nas bardzo deszczowa.
    Wychodzimy z domu pada, ale co tam trochę niech pada, a na nogach do miejscowego szpitala ok 20min. W połowie drogi ulewa, błyski, grzmoty. Ja cała mokra, mój cały mokry :D a tu nagle grat zaczął padać hehe.
    Myślę sobie super wyglądam, nie wpuszczą mnie :P a przed wejściem do szpitala przestało padać i wyszło słońce :D
    Byłam tak mokra, że jak wyszłam z scanu to w miejscu gdzie zostawiłam kurtkę była kałuża.
    Na scanie wszystko dobrze ;)
    Mały waży 2936g ;)

ap1526, Penelope, kambel, aniafk lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7153998a73d276b7med.jpg

też chcę wiedzieć :(
    prywatnie byłaś?
    u nas wietrznie i deszczowo na zmianę z ciepełkiem i słoneczkiem
    nie jest źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:29

Driada0102, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, ja mam dużo scanów z powodu niskiej wagi. Mam mały brzuszek w porównaniu z wagą dziecka ;)

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: