X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, według USG i termin z karty to 27 stycznia, tak wpisali po pierwszym Scanie, ja jednak bardziej skłaniam się do terminu 1 lutego, dokładnie znam datę poczęcia więc i owulacji. Wychodzi na 1 lutego. Jestem w lutówkach tu na forum bo byłam już tam zanim miałam USG, bo tak początkowo obliczałam z położną. Potem myślałam czy się nie przenieść do styczniówek ale nie chciałam być nowa a poza tym już jakby z kilkoma dziewczynami się "znałam". Styczniówki czytuję w miarę na bieżąco.
    Ładnie się przytulisz do męża i jakoś ogarniecie temat z nowym narożnikiem ;)
    aniafk wrote:
    Penelope Ty w styczniu czy w lutym masz termin? Ten z usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:25

ap1526, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelopa właśnie zastanawiałam się na Twoim terminem bo dwa tygodnie różnicy pomiędzy nami a ja mam 4 i 10 styczeń :)

Ap kupiłam gaviskon w syropie na zgagę, jak to łykam to zastanawiam się co gorsze - to czy zgaga. O dziwo działa rewelacyjnie. Wczoraj tylko dwie dawki przez cały dzień a zgaga przechodzi w sekundzie jak ręką odjął co przy tabletkach nie miało miejsca :)

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam przez polskiego ginekologa ustalone 1 listopada, tutaj w uk 30 października, a po 12 tyg zmienili na 2 listopada. Ja na całe szczęście nie mam zgagi, teraz na noc mnie złapie mała, ale do przeżycia ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę braku zgagi - to coś okropnego a boje się, że może być gorzej.
    Zaczynam myśleć o porodzie w wodzie tylko kurcze nie mogę znaleźć informacji czy u nas w szpitalu takie cuś oferują.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozmyśliłam z porodem w wodzie bo jak coś nie pójdzie i mnie przeniosą na łóżko to może być za późno na znieczulenie.
    Oj ja Boga prosiłam abym nie miała zgagi za te 3 miesiące wymiotów :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest taka pogoda, że boję się wyjść z domu, a trzeba zaraz małego odebrać

ja pooglądałam jak takie porody wyglądają w wodzie i mi przeszło :D a bardzo chciałam heh

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądam ale dużo czytałam pozytywnych opinii i przede wszystkim o znacznym łagodzeniu bólu.
    Driada0102 ja poprosiłam o znieczulenie o 9 bo już nie wytrzymywałam i mi odmówiono bo już za późno, dziecko w drodze i w takich przypadkach nie podają. Urodziłam po 11 więc nie łudź się, że tak o w każdym przypadku dostaniesz zważywszy na to jak oni opóźniają przybycie pacjentki do szpitala w tym kraju :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz :P bo ja się boje że nie dam rady urodzić :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Nie strasz :P bo ja się boje że nie dam rady urodzić :P
    przykre to ale prawdziwe ;/ Ja też się boję i za chiny nie dam się wygonić ze szpitala bo jest za wcześnie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja nie mówię na głos o zgadze bo jej się jeszcze nie daj Boże przypomni i wróci, odpukać z tydzień nie mam :)
    ps. Właśnie licytuje wózek na Ebayu taki jaki chciałam zamówić z PL Camarelo z bazą isofix. Dziś się okaże czy będę szczęściarą;)
    aniafk wrote:
    Zazdroszczę braku zgagi - to coś okropnego a boje się, że może być gorzej.
    Zaczynam myśleć o porodzie w wodzie tylko kurcze nie mogę znaleźć informacji czy u nas w szpitalu takie cuś oferują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 16:55

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, ja też oglądałam, ale jakoś te babki zawsze tak na kolanach (jednak tylko chyba na siedząco) i jakoś mi się to takie w ogóle niewygodne wydaje...
    ap1526 wrote:
    jest taka pogoda, że boję się wyjść z domu, a trzeba zaraz małego odebrać

ja pooglądałam jak takie porody wyglądają w wodzie i mi przeszło :D a bardzo chciałam heh

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czasem jak oglądam to widzę że nie podają po za późno, chyba podaje się między 6-7 cm. jak jest 8 to właśnie chyba za późno. Mnie przeraża to, bo nie wyobrażam sobie bez !!! brrrr
    aniafk wrote:
    Ja nie oglądam ale dużo czytałam pozytywnych opinii i przede wszystkim o znacznym łagodzeniu bólu.
    Driada0102 ja poprosiłam o znieczulenie o 9 bo już nie wytrzymywałam i mi odmówiono bo już za późno, dziecko w drodze i w takich przypadkach nie podają. Urodziłam po 11 więc nie łudź się, że tak o w każdym przypadku dostaniesz zważywszy na to jak oni opóźniają przybycie pacjentki do szpitala w tym kraju :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, a w jakim momencie zamierzasz się udać do szpitala? kiedy określić właściwy moment żeby chociażby nie było za późno na znieczulenie ?
    aniafk wrote:
    przykre to ale prawdziwe ;/ Ja też się boję i za chiny nie dam się wygonić ze szpitala bo jest za wcześnie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    aniafk, a w jakim momencie zamierzasz się udać do szpitala? kiedy określić właściwy moment żeby chociażby nie było za późno na znieczulenie ?

Niewiem :(

Za pierwszym razem byłam nieświadoma niczego i przyjechałam chyba koło 6, (jakieś 2 godziny wcześniej wody mi odeszły razem z czopem) zbadali skurcze i odesłali do domu mówiąc , że nie prędko urodzę bo skurcze nieregularne . Dwie godziny później byłam z powrotem i już późno było na znieczulenie. Teraz wolę dłużej w domu posiedzieć a o skurczach jeszcze poczytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:14

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam gondoli używanej do mojego wózka bo niema sensu nowej na 4 miesiące kupować i jak cholera nie szukałam to było pełno a teraz intensywnie obserwuję to niema ani jednej :(
    Kupiłam za to fotelik z bazą, też używany ,który pasuje do stelaża wózkowego. Sam wózek to kupię po urodzinach bo dostarczają w dwa dni to nie będę się spieszyć :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie podobno średnio ta woda koi ból, a nie ma się jak zaprzeć, ślizgasz się po wannie, niewygodnie jest
    często na parcie i tak się każą wygramolić a łatwo nie jest
    poza tym dla mnie to już za dużo nagości i płynów i w ogóle jakoś to takie blech do potęgi, te siki w wannie ew. kał nawet masakra :D

u mnie 7cm i już było za późno na znieczulenie i nie dali

powodzenia z wózkiem! :D

może spróbuję ten gaviscon czy jak to tam, bo nie dam już rady

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy się gazem szprycować :) Na to nigdy nie jest za późno

ap1526, Penelope, Driada0102 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym pokombinowała ale się boję, że nie będą później części do stelaża pasować, nie jestem w temacie wózków dobra, ja się często zastanawiam jak widzę wózek na ebayu czy to tylko spacerowy czy się rozkłada dla niemowlecia, bo teraz dziwne te wynalazki, nie zawsze gondolka jest, a niby dla noworodka, czy to wygodne

ja chyba czekam oporowo w domu jak coś, choć nie powiem, boję się, ale jeździć w kółko też nie chcę
    mówią, że jak wody odejdą to ryzyko zakażenia, a tu nic sobie z wód nie robią ech, oby ładnie jakoś się to zadziało
    wtedy przy lekkich już skurczach po oksytocynie wody poszły, przebijać to mi nie trzeba było :D poleciały szybko

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja znalazłam sobie wózek 3w1 już dawno, i miałam kupić nowy ale później zaczęłam szukać gadżetów do niego i tak znalazła, że foteliki maxicosi, britax i cybex pasują więc stwierdziłam że kupię używany, w między czasie zauważyłam, że ludzie gondole mało używane sprzedają. Tak nowa gondola 100 funtów, używaną za 30 kupię, fotelik z bazą około 200 ja dałam 60. Stelaż i spacerówkę chcę nowy bo tego się najdłużej używa a mnie nawet lekko zniszczone koła mogłyby przeszkadzać :D

Tez nie uśmiecha mi się jechać do szpitala za szybko. Chociaż jak jechałam z Piotrkiem już drugi raz to czułam główkę między nogami - masakra. Nie znam się na tych skurczach, muszę poczytać o każdym etapie porodu . Do szpitala mam jakieś 10 minut ale to może okazać się wiecznością/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:34

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do szpitala około 25 - 30 minut, tez już myślę że wieki to będzie trwało
    aniafk wrote:
    Do szpitala mam jakieś 10 minut ale to może okazać się wiecznością/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:47

aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ