X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jeszcze przypuszczam, że może zastosują jakieś czopki, bo gadała coś o tabletkach tam, może nastawiają się na kilka opcji indukcji, moooże, oby
    za duuuużo myślę :) już koniec, potrułam dupę komu się tylko dało, a teraz luz, już luz ma być :)ładnie się spakować i cieszyć, że mam czas na zaplanowanie, mąż urlop zaklepał, synkowi opieke organizuje, muszę szukać pozytywów :D
    wariuję :) rozumiem, że po porodzie hormony też będą szalały?:D
    doszłyście do siebie? psychicznie i fizycznie? stabilne jesteście już?:D
    wysypiacie się czasem?:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przebijali wiadomo z jakich względów i wtedy lekarz spr żeby w ogóle było jak przebić i wtedy miałam albo na palec albo cm rozwarcia .
    Będzie dobrze nie ma co Soe stresować :) ważne ze już będzie zaraz po wszystkim :) u ciebie tez już po mału skrajny przypadek w końcu już 2 tyg po terminie :) trzeba będzie julcie wspomóc :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) się wczepiają we mnie te dzieci :) niby mają ciasno, a jednak dobrze im tam.
    i tak scenariusz jest inny niż mi mówiono w drugim trymestrze,
    wtedy straszyli, że przenoszona ciąża to ryzyko pęknięcia blizn i że jak do terminu nie urodzę to na stół zaraz :) a teraz co? :)
    Kambel a Ty już 5ipół miesiąca po hehe, jeny zapitala czas, bez kitu
    mnie tak 5 lat z życia ktoś wyjął, to teraz jak się ocknę będę już staaaara :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie czas ucieka ... Czasami sobie myśle jej niedawno były 2 kreski . Niedawno kaja na scanie wciskała łapkę do buźki a teraz wciska wszystko co popadnie :) obiady wcina rośnie nie wiadomo kiedy .
    Ja wam po troszku współczuje z 2 dzieci . Przy jednym idzie sie zakręcić a przy dwóch już w ogóle każde iagnie z innej strony już nie chce myślec jak jest jak hest więcej dzieciaczków :)
    Chciałabym mieć jeszcze jedno ale moja psychika na razie sobie na to nie pozwala :) chyba bym nie dała rady . Ale in większa rodzinka tym więcej miłości i buziaczkow i Przytulskow ...
    Ahh sa plusy i minsy i tak można by wypisywać i wypisywać :)

ap1526, Penelope, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wciska co popadnie :)
    no jak zaczęłaś jej stałe pokarmy dawać to się zdziwiłam, że już taka duża :)nagle takie bum
    myślę, że będzie mi łatwiej z takim dużym chłopakiem niż jakbym miała bliźniaki
    nie wiem jak te kobitki ogarniają :D
    ale w czasie rozłożone mam tak średnio, jedno powiedzmy odchowane, a ja znów w pieluchy i tak pół życia ucieknie hehe :)
    no nam tu lepiej , że większa rodzinka, bo będziemy mieć tylko siebie, więc nawet w święta radośniej :D
    można troszkę ponarzekać ale to też takie odświeżające, że nowy członek rodziny :)coś jak gdy człowiek się cieszył na nowy rok szkolny, nowe pachnące zeszyty i kredki i obiecywał sobie, że teraz będzie zorganizowany i ambitny i zdeterminowany haha :D

kambel, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole Ap, Ty na mnie czekasz z rozładunkiem czy co ? ;) szczęśliwego doczekiwania i rozwiązania, ja ciągle zaglądam po wieści :)

kambel, ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to i tak mała różnica wieku :) synuś duży to i zrozumie i pomoże :) moja ciotka ma syna 32 letniego i drugiego 10 latka . To dopiero jest różnica :) chociaż u nas w domu to samo moja najstarsza siostra tez 32 a brat ( tyle ze on z 2 małżeństwa mojego taty ) ma 5 lat ;)
    Pewnie nic tylko sie radować te uśmiechy i ta miłość od dzieci jest tak wielka ze nic sie z nią nie równa :)

A z jedzeniem to kaja nie lubiła obiadków . Ostatnio zaczęła wcinać , dziś zjadła cały słoiczek ! Szok ! Dzieci rosną za szybko :) mówi sie ze po 18 życie szybko ucieka ... A przy dzieciach ? ... Nagle budzi sie człowiek po kilku latach i myśli " jej wczoraj były moje 18 urodziny ... "

Penelope, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, jakie słoiczki dajesz - obiadki, owoce? , jakie firmy i jak często na słoiczkach? Pytam bo sądzę że też będę na nich trochę jechać.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, najpierw się na 18 czekało a dalej to uuuuuuuu
    Penelope no chyba gdyby nie interwencja lekarzy to byśmy się "spotkały" na porodówce :)
    och dzięki za medycynę :D
    po wieści zajrzyj w święta dla pewności :D
    świąteczne skarpety na porodówkę zakupiłam :D

a Kambel u mnie np jest taka sytuacja, że mam rok młodszą ciocię :)siostrę mamy

ona urodzi teraz w kwietniu mojego kuzyna/kuzynkę :D

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam ostatnio w tesco jak babeczka brała całą taśmę słoiczków dla dzieci i zapłaciła chyba z 30f za to ;o
    szok,
    w PL to mega drogie było, z 5 zł za jeden :D

Penelope, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AP,widziałam właśnie ze są promocje w Tesco ze jakoś 5 słoiczków za 2 funty, te małe, to rzeczywiście można sobie pozwolić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 23:20

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, czekamy Ap, ja spać bo jutro na 6 do pracy, potem będę zaglądać po newsy. Juz mi dość ciężko w pracy, ale jeszcze trochę buuu

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, od którego miesiąca można sadzać dziecko w bouncer chair czy tym dużym bujaczku. Już się gubię :)
    Limerkowo, z jakiej firmy jest Twój bouncer?

ja mam tiny love plus ksiazeczki szeleszczace tez tej firmy, v soft i z pomyslem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 23:37

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Kambel, jakie słoiczki dajesz - obiadki, owoce? , jakie firmy i jak często na słoiczkach? Pytam bo sądzę że też będę na nich trochę jechać.
    ja polecam na poczatek wlasna produkcje puree z warzyw i owocow
    kupuje organiczne i gotuje, blenduje i przecieram jeszcze przez sito

nie jest to jakis big wysilek a radosc jak smakuje malej i rozdziawia buzke na : Mamo give me more

sloik to w sumie jest najprostsze rozwiazanie przy braku czasu i super w podrozy, ale ja gotuje wieczorem na nast dzien, poza tym ze sloiczka to moze by mi pol zjadla za 1ym razem

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przy synku z gotowaniem rozbrykałam, przyjemnie mi było tak dopieszczać,warzyw wrzucać duuużo,
    na spacery czy wycieczki kupowałam,
    no a jak ktoś nie ma za bardzo czasu to fajnie, że jest opcja
    poza tym dzieciom się nie doprawia jedzenia i kuchareczkom domowym jak wejdzie w nawyk to sie mąż obrazi, że jałowe hehe
    także uważać polecam co mężowi, co dzieciaczkowi :D

podziwiam ciężarówki pracujące,
    choć czasem myślę, że może bym odżyła gdybym miała obowiązek,
    jak inwalidka jestem :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo tu w UK to wiadomo,trzeba szukać zastępczych produktów:)
    ale w PL jak mały miał skazę i nie mogłam mu kupować mlecznych kaszek
    to kupowałam te i mieszałam z jego mlekiem

i jak będziecie miały okazję kupić to meeega polecam
    ac14555f7c1fb9a4med.jpg
    a70213544d2d01d1med.jpg

były cudowne, a jak pachniały, najlepsze kupne jedzenie jakie dla niego miałam

Penelope, Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych nie widziałam kaszek :)
    Ja tez gotuje kaji , nie kupuje tych organicznych produktów myśle ze lepiej przyzwyczajać do normalnego jedzenia bo my tez takich nie jemy . Oczywiście staram sie wybierać te najlepszej jakości . I tak to wszystko sie gotuje :) a słoiczki kupuje w Tesco bo największy wybór smaków 10 za 5f . Najcześciej cow&gate i hippa . Ostatnio kupiłam hainz ale strasznie wodniste sa . Deserek Daje co 2 dni bo ostatnio kaja zatwardzenie dostała wiec stwierdziłam ze lepiej z przerwa .
    U nas w pl sklepie jeden obiadek jest za 99 p i to mały słoiczek !
    Dla mnie słoiczki to na prawdę świetny wynalazek :) w sumie jakby zliczyć koszt samemu przyrządzając obiadek to pewnie wychodzi 2 razy drożej niż ze słoiczka , a skład praktycznie ten sam .
    Jedyny minus w ang słoiczkach to wiek bo nie jest sprecyzowany często jest napisane 4-6 . Ostatnio kaji dałam mango i coś tam jeszcze co w pl jest wprowadzane dopiero po 6 mc .

Penelope, ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Czy przed porodem kupowałyscie mleko modyfikowane żeby mieć w domu na wypadek braku swojego pokarmu lub problemu z karmieniem?
    Ja się na mlekach nie znam ale chyba się skłaniam do cow & Gate bo też mają sporo innego asortymentu na potem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej chyba kupić mała butelkę tego gotowego na początek w razie co . My nie mieliśmy i raz gdy moje cycki były jakby puste i miałam wrażenie ze kaja głodna to mój m leciał po 12 w nocy do Tesco kupić a jak wrócił to kaja już spała :) dobrze ze mieliśmy blisko :) bo dużego pudła chyba nie warto skoro planujesz karmić piersią , a do sklepu zawszej można skoczyć :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kambel, tak zrobię .

No, Ap nam przepadła to chyba się rozpakowuje :) yipee :)

kambel, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ