X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jeszcze przypuszczam, że może zastosują jakieś czopki, bo gadała coś o tabletkach tam, może nastawiają się na kilka opcji indukcji, moooże, oby
    za duuuużo myślę :) już koniec, potrułam dupę komu się tylko dało, a teraz luz, już luz ma być :)ładnie się spakować i cieszyć, że mam czas na zaplanowanie, mąż urlop zaklepał, synkowi opieke organizuje, muszę szukać pozytywów :D
    wariuję :) rozumiem, że po porodzie hormony też będą szalały?:D
    doszłyście do siebie? psychicznie i fizycznie? stabilne jesteście już?:D
    wysypiacie się czasem?:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przebijali wiadomo z jakich względów i wtedy lekarz spr żeby w ogóle było jak przebić i wtedy miałam albo na palec albo cm rozwarcia .
    Będzie dobrze nie ma co Soe stresować :) ważne ze już będzie zaraz po wszystkim :) u ciebie tez już po mału skrajny przypadek w końcu już 2 tyg po terminie :) trzeba będzie julcie wspomóc :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) się wczepiają we mnie te dzieci :) niby mają ciasno, a jednak dobrze im tam.
    i tak scenariusz jest inny niż mi mówiono w drugim trymestrze,
    wtedy straszyli, że przenoszona ciąża to ryzyko pęknięcia blizn i że jak do terminu nie urodzę to na stół zaraz :) a teraz co? :)
    Kambel a Ty już 5ipół miesiąca po hehe, jeny zapitala czas, bez kitu
    mnie tak 5 lat z życia ktoś wyjął, to teraz jak się ocknę będę już staaaara :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie czas ucieka ... Czasami sobie myśle jej niedawno były 2 kreski . Niedawno kaja na scanie wciskała łapkę do buźki a teraz wciska wszystko co popadnie :) obiady wcina rośnie nie wiadomo kiedy .
    Ja wam po troszku współczuje z 2 dzieci . Przy jednym idzie sie zakręcić a przy dwóch już w ogóle każde iagnie z innej strony już nie chce myślec jak jest jak hest więcej dzieciaczków :)
    Chciałabym mieć jeszcze jedno ale moja psychika na razie sobie na to nie pozwala :) chyba bym nie dała rady . Ale in większa rodzinka tym więcej miłości i buziaczkow i Przytulskow ...
    Ahh sa plusy i minsy i tak można by wypisywać i wypisywać :)

ap1526, Penelope, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wciska co popadnie :)
    no jak zaczęłaś jej stałe pokarmy dawać to się zdziwiłam, że już taka duża :)nagle takie bum
    myślę, że będzie mi łatwiej z takim dużym chłopakiem niż jakbym miała bliźniaki
    nie wiem jak te kobitki ogarniają :D
    ale w czasie rozłożone mam tak średnio, jedno powiedzmy odchowane, a ja znów w pieluchy i tak pół życia ucieknie hehe :)
    no nam tu lepiej , że większa rodzinka, bo będziemy mieć tylko siebie, więc nawet w święta radośniej :D
    można troszkę ponarzekać ale to też takie odświeżające, że nowy członek rodziny :)coś jak gdy człowiek się cieszył na nowy rok szkolny, nowe pachnące zeszyty i kredki i obiecywał sobie, że teraz będzie zorganizowany i ambitny i zdeterminowany haha :D

kambel, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole Ap, Ty na mnie czekasz z rozładunkiem czy co ? ;) szczęśliwego doczekiwania i rozwiązania, ja ciągle zaglądam po wieści :)

kambel, ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to i tak mała różnica wieku :) synuś duży to i zrozumie i pomoże :) moja ciotka ma syna 32 letniego i drugiego 10 latka . To dopiero jest różnica :) chociaż u nas w domu to samo moja najstarsza siostra tez 32 a brat ( tyle ze on z 2 małżeństwa mojego taty ) ma 5 lat ;)
    Pewnie nic tylko sie radować te uśmiechy i ta miłość od dzieci jest tak wielka ze nic sie z nią nie równa :)

A z jedzeniem to kaja nie lubiła obiadków . Ostatnio zaczęła wcinać , dziś zjadła cały słoiczek ! Szok ! Dzieci rosną za szybko :) mówi sie ze po 18 życie szybko ucieka ... A przy dzieciach ? ... Nagle budzi sie człowiek po kilku latach i myśli " jej wczoraj były moje 18 urodziny ... "

Penelope, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, jakie słoiczki dajesz - obiadki, owoce? , jakie firmy i jak często na słoiczkach? Pytam bo sądzę że też będę na nich trochę jechać.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, najpierw się na 18 czekało a dalej to uuuuuuuu
    Penelope no chyba gdyby nie interwencja lekarzy to byśmy się "spotkały" na porodówce :)
    och dzięki za medycynę :D
    po wieści zajrzyj w święta dla pewności :D
    świąteczne skarpety na porodówkę zakupiłam :D

a Kambel u mnie np jest taka sytuacja, że mam rok młodszą ciocię :)siostrę mamy

ona urodzi teraz w kwietniu mojego kuzyna/kuzynkę :D

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam ostatnio w tesco jak babeczka brała całą taśmę słoiczków dla dzieci i zapłaciła chyba z 30f za to ;o
    szok,
    w PL to mega drogie było, z 5 zł za jeden :D

Penelope, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AP,widziałam właśnie ze są promocje w Tesco ze jakoś 5 słoiczków za 2 funty, te małe, to rzeczywiście można sobie pozwolić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 23:20

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, czekamy Ap, ja spać bo jutro na 6 do pracy, potem będę zaglądać po newsy. Juz mi dość ciężko w pracy, ale jeszcze trochę buuu

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, od którego miesiąca można sadzać dziecko w bouncer chair czy tym dużym bujaczku. Już się gubię :)
    Limerkowo, z jakiej firmy jest Twój bouncer?

ja mam tiny love plus ksiazeczki szeleszczace tez tej firmy, v soft i z pomyslem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 23:37

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Kambel, jakie słoiczki dajesz - obiadki, owoce? , jakie firmy i jak często na słoiczkach? Pytam bo sądzę że też będę na nich trochę jechać.
    ja polecam na poczatek wlasna produkcje puree z warzyw i owocow
    kupuje organiczne i gotuje, blenduje i przecieram jeszcze przez sito

nie jest to jakis big wysilek a radosc jak smakuje malej i rozdziawia buzke na : Mamo give me more

sloik to w sumie jest najprostsze rozwiazanie przy braku czasu i super w podrozy, ale ja gotuje wieczorem na nast dzien, poza tym ze sloiczka to moze by mi pol zjadla za 1ym razem

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przy synku z gotowaniem rozbrykałam, przyjemnie mi było tak dopieszczać,warzyw wrzucać duuużo,
    na spacery czy wycieczki kupowałam,
    no a jak ktoś nie ma za bardzo czasu to fajnie, że jest opcja
    poza tym dzieciom się nie doprawia jedzenia i kuchareczkom domowym jak wejdzie w nawyk to sie mąż obrazi, że jałowe hehe
    także uważać polecam co mężowi, co dzieciaczkowi :D

podziwiam ciężarówki pracujące,
    choć czasem myślę, że może bym odżyła gdybym miała obowiązek,
    jak inwalidka jestem :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo tu w UK to wiadomo,trzeba szukać zastępczych produktów:)
    ale w PL jak mały miał skazę i nie mogłam mu kupować mlecznych kaszek
    to kupowałam te i mieszałam z jego mlekiem

i jak będziecie miały okazję kupić to meeega polecam
    ac14555f7c1fb9a4med.jpg
    a70213544d2d01d1med.jpg

były cudowne, a jak pachniały, najlepsze kupne jedzenie jakie dla niego miałam

Penelope, Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych nie widziałam kaszek :)
    Ja tez gotuje kaji , nie kupuje tych organicznych produktów myśle ze lepiej przyzwyczajać do normalnego jedzenia bo my tez takich nie jemy . Oczywiście staram sie wybierać te najlepszej jakości . I tak to wszystko sie gotuje :) a słoiczki kupuje w Tesco bo największy wybór smaków 10 za 5f . Najcześciej cow&gate i hippa . Ostatnio kupiłam hainz ale strasznie wodniste sa . Deserek Daje co 2 dni bo ostatnio kaja zatwardzenie dostała wiec stwierdziłam ze lepiej z przerwa .
    U nas w pl sklepie jeden obiadek jest za 99 p i to mały słoiczek !
    Dla mnie słoiczki to na prawdę świetny wynalazek :) w sumie jakby zliczyć koszt samemu przyrządzając obiadek to pewnie wychodzi 2 razy drożej niż ze słoiczka , a skład praktycznie ten sam .
    Jedyny minus w ang słoiczkach to wiek bo nie jest sprecyzowany często jest napisane 4-6 . Ostatnio kaji dałam mango i coś tam jeszcze co w pl jest wprowadzane dopiero po 6 mc .

Penelope, ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Czy przed porodem kupowałyscie mleko modyfikowane żeby mieć w domu na wypadek braku swojego pokarmu lub problemu z karmieniem?
    Ja się na mlekach nie znam ale chyba się skłaniam do cow & Gate bo też mają sporo innego asortymentu na potem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej chyba kupić mała butelkę tego gotowego na początek w razie co . My nie mieliśmy i raz gdy moje cycki były jakby puste i miałam wrażenie ze kaja głodna to mój m leciał po 12 w nocy do Tesco kupić a jak wrócił to kaja już spała :) dobrze ze mieliśmy blisko :) bo dużego pudła chyba nie warto skoro planujesz karmić piersią , a do sklepu zawszej można skoczyć :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kambel, tak zrobię .

No, Ap nam przepadła to chyba się rozpakowuje :) yipee :)

kambel, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ