X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie health visitor była 2 razy w domu . pierwsza wizyta nie dość ze spoznieina to jeszcze szybko szybko bo lunch time... I teraz my musimy do przychodni chodzić . nowa health visitor ( ta pierwsza była na zastepstwo) nie była u mnie ani razu .

My mamy taka GP ze nawet nie wiedziała ze aptamil pepti istnieje he a na wszystko to egzema nie skaza

Ja miałam poród wywołany 2 tabl w odstępie (chyba) 8 h później przebicie wód . skorcze dopiero po 2 tabletce się zaczęły. Nie jest aż tak zle bynajmniej wiesz jaka kolej rzeczy :)

A na przeziębienie ja pilam majranej z świeżym czosnkiem plus pieprz albo bez .okropne ale pomogło tak samo na katar masc majrankowa

MigoTtTka lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi. Na pewno będę stosować ten syrop. Choć na dzień dzisiejszy dostałam antybiotyk Amoxicillin. Chciałam tego uniknąć ale po tygodniu walki tak się rozłożyłam ze wstać z łóżka nie mogłam a ból głowy był niezmiennie intensywny, przy kaszlu to tak jakby ktoś mnie młotkiem walił. Lekarz stwierdziła że taka choroba bardziej szkodzi niż antybiotyk a ten podobno jest dość często stosowany w ciąży. Koleżanka położna mówiła ze się inaczej wchłania ale ja i tak się będę martwić. Muszę być jednak dobrej myśli. Pozdrawiam was serdecznie

1usasg185gkausx0.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Weridiana
    doczytałam dziś, że nie wycenili jeszcze council taxu dla naszego domu, bo to nowe osiedle, dwa domy dalej wciąż się budują i dopiero nam wyślą jak zbierze się jakaś rada :) także no

Plumb ależ miałaś przejścia z tą antykoncepcją, dobrze, że znalazło się dla Ciebie rozwiązanie
    Wcale nie głupie, mnie mimo iż nie chcę więcej dzieci coś przed tym wstrzymuje :) podświadomość?
    niby te tabletki byłyby spoko ale czy ja będę pamiętać,
    a jak jakieś wymioty, biegunki inne zmiany, może działanie się osłabia
    nie wiem już sama
    a tabletki antykoncepcyjne po wygaśnięciu exemption card to rozumiem, że już są płatne?
    z wkładką spokój na dłuższy czas
    jeeny jaki dylemat, chyba trzeba przetestować kolejno

ja po terminie miałam dwa masaże szyjki, a póxniej przebijane wody i akcja się już szybko potoczyła :) niestety skończyło się cesarką

o mojego synka się z PL upomnieli, szukają go, bo nie chodzi do szkoły :D
    muszę wziąć zaświadczenie z angielskiej szkoły i im wysłać, bo straszą kuratorem i sądem

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy exemption card dostalyscie na adres domowy? Ile się na nią czeka?

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to teraz się modlić żebyś wstecz nie musiała płacić.
    O mojego Piotrka też się upominali, akurat byłam w Polsce jak list ze szkoły przyszedł, że ma rozpocząć naukę od września więc tylko poszłam do tej szkoły i powiedziałam że mieszkamy w UK. Niby kazali jakieś potwierdzenie przynieść ale już rok minął i nikt się nie upomina.
    Wczoraj wysłałam aplikację o brytyjski paszport dla Adasia więc jak go dostanie to ominą nas problemy związane z Polską :D Swoją drogą mam nadzieję, że dostaniemy bo już tikety do polski kupione na marzec i polskiego nie zdążę pewnie wyrobić jak mi tutaj odmówią ;/

Penelope jak tam???!!!

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Weridiana,
    położna miała druki, upomniałam się to wzięła mój podpis i wysłała aplikację, przyszło ja wiem, po jakichś 2 tyg może

nawet nie pomyślałam o obowiązku szkolnym w PL, bo tam zawsze było od 7 roku życia, ostatnio wojowali i nawet nie wiedziałam czy wprowadzili w końcu tą ustawę czy nie :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Piotrek miał zacząć obowiązkowo naukę we wrześniu 2014 czyli 5 i pół roku i to miała być albo zerówka w szkole albo przedszkole.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap właśnie dzisiaj dostałam kartę :-)

ap1526 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam w ogole tej karty . tyle ze u nas caly czas opieka medyczna jest za free. :)

ania- w razie co na pl paszport ten na rok czeka sie bodajze tydzien .

a antykoncepcja jest bezplatna z tego co kiedys slyszalam .

w ogole moja znajoma pracuje w fabryce gdzie pakuje sie owoce I warzywa. tak sobie z nia gadalam I pytam sie jak to jest z tymi organicznymi a ona na to "no jak normalnie . Pakujemy zwykle warzywka I pozniej przechodzimy na organic . warzywa/owoce sie nie zmieniaja tylko opakowanie I wybieramy te "ladniejsze" ". bym sie nie spodziewala ze tak to jest . tym bardziej ze cena organicznych jest 2 razy wyzsza niz a normalne

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja shopping uskuteczniam z siostra od dwóch dni, pranie, sprzątanie, pieczenie ciast itp. Jak fajnie że jest, czas leci jak głupi i mniej się dzięki temu niecierpliwie, ale młody nie widać żeby się szykował do wyjścia, no chyba ze mnie zaskoczy którejś nocy. Pozdrawiam i jesteśmy in touch :)

kambel, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    witaj Weridiana
    doczytałam dziś, że nie wycenili jeszcze council taxu dla naszego domu, bo to nowe osiedle, dwa domy dalej wciąż się budują i dopiero nam wyślą jak zbierze się jakaś rada :) także no

Plumb ależ miałaś przejścia z tą antykoncepcją, dobrze, że znalazło się dla Ciebie rozwiązanie
    Wcale nie głupie, mnie mimo iż nie chcę więcej dzieci coś przed tym wstrzymuje :) podświadomość?
    niby te tabletki byłyby spoko ale czy ja będę pamiętać,
    a jak jakieś wymioty, biegunki inne zmiany, może działanie się osłabia
    nie wiem już sama
    a tabletki antykoncepcyjne po wygaśnięciu exemption card to rozumiem, że już są płatne?
    z wkładką spokój na dłuższy czas
    jeeny jaki dylemat, chyba trzeba przetestować kolejno

ja po terminie miałam dwa masaże szyjki, a póxniej przebijane wody i akcja się już szybko potoczyła :) niestety skończyło się cesarką

o mojego synka się z PL upomnieli, szukają go, bo nie chodzi do szkoły :D
    muszę wziąć zaświadczenie z angielskiej szkoły i im wysłać, bo straszą kuratorem i sądem

No niestety miałam przejścia. Dlatego taka decyzja, a nie inna.
    A tabletki antykoncepcyjne są za darmo w UK, ogólnie antykoncepcja cała. Także podejmij sobie najsłuszniejszą wg Ciebie decyzję, a o koszty się nie martw. Co miesiąc dostaniesz kolejną receptę i tyle.

Natomiast karta o której piszecie jest ważna przez całą ciążę i jeszcze rok od daty narodzin dziecka. Na tą kartę macie wszystkie leki na recepcie za free plus opiekę dentystyczną i okulistę ze zniżkami.

Penelope, fajowo że siostra już jest. Teraz już wszystko na luzie ;)

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z szanownych koleżanek ma jakieś doświadczenia z użytkowaniem skoczka jumperoo?

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy rain forest jumperoo. Juz od kilku mcy .kaja lubi w nim poskakac ale jak każda zabawa nie trwa wiecznie czasami 20 min i muszę ja wyciągnąć bo juz płacze .
    Szczerze mówiąc przy następnym dzieciatku raczej nie będę inwestować w to pieniędzy. Jest fajne ale jak dla mnie szału nie robi plus zajmuje dość dużo miejsca

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja za okulistę 100% placilam :\ a mowilam ze jestem po porodzie.
    Dziś IDE na badanie krwi bo mam objawy poporodowej niedoczynności tarczycy. Ciekawe co wyjdzie

Penelope - melduj się ;) na dlugo twoja siostra zostaje ?

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, po cesarce zrobił mi się bliznowiec. Rana powinna być już plaska i jasna, a u mnie jest sina i wypukła. Okazało się, że to bliznowiec. Teraz smaruję specjalną chirurgiczną maścią, za 15 g Ł23 płacę. Wcześniej stosowałam inne kremy i maści, aby się ładnie wszystko goiło. To już 6 miesięcy po i powinno to wyglądać inaczej :/ Oby ta maść pomogła...

Kambel koniecznie sprawdź tarczycę, nie ma żartów z tym.

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kambel za opinie :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, melduje się. Dziś jeszcze powoziłam siostrę na zakupy, każdego dnia korzystamy póki póki co. Siostra zostaje do 5 lutego. Mam nadzieję że nie przenoszę i urodzi się młody zanim siostra wyjedzie bo się wkurzymy :) za kilka godzin termin porodu, może po po rodzicach będzie punktualny i zalapie się do 5 procent kobiet rodzących w wyznaczonym dniu porodu. Pewnie tylko czcze marzenia :)

loszcz lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoczynność tarczycy? Kambel a czym to się objawia?

skoro już narzekamy na zdrowie to ojej :)
    Hemoroidy po parciu masakra, takie historyjki, że aż wstyd mówić.
    Pajęczynki na nogach tak mi wyskakują, że szok.
    Jak mi tylko troszkę nogi zmarzną, po domu nawet, jak szorty założę albo coś, to zaczynają mnie strasznie boleć i wydają się takie mega ciężkie.
    Blizna wciąż pobolewa, ale więcej w tym niepokoju niż cierpienia.
    Jakieś suche plamy mi na skórze wyskakują. Serce mi łomocze, kłuje. Wczoraj w markecie zsiniałam na twarzy poczułam kłucie, jakieś pyknięcie i rozlewające się ciepło i męża wołałam, bo się bałam co dalej czy upadnę czy co.
    Humorki miewam. Głowa pobolewa, upławy jak jasna cholera. Posypałam się strasznie ale to strasznie :)
    Niby nie widać po mnie ale wciąż się zmagam. Muszę iść do GP tylko ciągle czasu brak, zęby też bym chętnie za free porobiła.

Penelope życzę w terminie :D no i szybko i bezboleśnie na ile to tylko możliwe :) czekam na wieści.

Plumb a u Ciebie taki kawał czasu od porodu jeszcze, pechowo, ciągle coś. To groźne? Co Ci się tam dzieje. Trzymaj się Niunia.

Ja mam dziś urodzinki :) skromnie z mężusiem wspominki i pogaduchy, refleksje :D
    winko i tiramisu hehe
    teraz pojechał na lotnisko po rodzinkę :) podekscytowani tacy jesteśmy, bo pierwszy raz od ponad roku kogoś z rodziny zobaczymy. Babcia pierwszy raz wnusie zobaczy. Danielek stęskniony.

Aaaaa kurier mi dziś przywiózł odkurzacz i haha jak głupia się cieszyłam i odkurzałam cały dom :) niebieski :D taki w ręku cały, wiecie, taka szczota gruba :D nie wiem jak to fachowo :)

domek coraz bardziej wyposażony, zmotywowani byliśmy żeby na ich przyjazd juz się dało normalnie funkcjonować, talerze garnki reczniki stól itp itd jeny, zawrót głowy.
    teraz szukam słodkiego tiulowego baldachimu dla mojej księżniczki :)

słowotok, bom lekko winkiem odurzona
    no to kończę, nie będę się już kompromitować :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, Happy Birthday Kochana :) miłego i Radosnego pobytu gości :)

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Ap . Pociech z dzieci , duzo zdrówka I oby wszystko sie ulozylo tak jak tego bys chciala :)

http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/poporodowe-zapalenie-tarczycy/

wrzucam linka :) fajnie opisanewszystko.
    u mnie objawy : zmeczenie , zawroty glowy , klucie serca , sucha skora , wypadanie wlosow , zaburzenia w pamieci :)

moj tato trafil do szpitala :( poszedl do nowej pracy . mial pomagac murarzom a od poniedzialku pracowac jako zbrojarz .mial dzwigac pustaki I zrobilo mu sie slabo , nie mogl powietrza zlapac . a pracodawca do niego "a pan do pracy przyszedl czy odpoczywac . zamiast go do szpitala to do domu go odeslal . wczoraj poszedl do lekarza I od razu skierowanie do szpitala bo moze byc poczatek zawalu . ja na razie robia mu badania ale ponoc to wiencowka . no I na pewno nie moze juz fizyczniepracowac . wiec chyba go tu sciagniemy do pracy . niby praca w fabryce ale na pewno nie taka ciezka jak gdzies na budowie , on nie ma z reszta 20 lat zeby tak ciezko pracowac . mam nadzieje ze zrozumie .

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ