Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie health visitor była 2 razy w domu . pierwsza wizyta nie dość ze spoznieina to jeszcze szybko szybko bo lunch time... I teraz my musimy do przychodni chodzić . nowa health visitor ( ta pierwsza była na zastepstwo) nie była u mnie ani razu .
My mamy taka GP ze nawet nie wiedziała ze aptamil pepti istnieje he a na wszystko to egzema nie skaza
Ja miałam poród wywołany 2 tabl w odstępie (chyba) 8 h później przebicie wód . skorcze dopiero po 2 tabletce się zaczęły. Nie jest aż tak zle bynajmniej wiesz jaka kolej rzeczy
A na przeziębienie ja pilam majranej z świeżym czosnkiem plus pieprz albo bez .okropne ale pomogło tak samo na katar masc majrankowaMigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za podpowiedzi. Na pewno będę stosować ten syrop. Choć na dzień dzisiejszy dostałam antybiotyk Amoxicillin. Chciałam tego uniknąć ale po tygodniu walki tak się rozłożyłam ze wstać z łóżka nie mogłam a ból głowy był niezmiennie intensywny, przy kaszlu to tak jakby ktoś mnie młotkiem walił. Lekarz stwierdziła że taka choroba bardziej szkodzi niż antybiotyk a ten podobno jest dość często stosowany w ciąży. Koleżanka położna mówiła ze się inaczej wchłania ale ja i tak się będę martwić. Muszę być jednak dobrej myśli. Pozdrawiam was serdecznie
-
witaj Weridiana
doczytałam dziś, że nie wycenili jeszcze council taxu dla naszego domu, bo to nowe osiedle, dwa domy dalej wciąż się budują i dopiero nam wyślą jak zbierze się jakaś radatakże no
Plumb ależ miałaś przejścia z tą antykoncepcją, dobrze, że znalazło się dla Ciebie rozwiązanie
Wcale nie głupie, mnie mimo iż nie chcę więcej dzieci coś przed tym wstrzymujepodświadomość?
niby te tabletki byłyby spoko ale czy ja będę pamiętać,
a jak jakieś wymioty, biegunki inne zmiany, może działanie się osłabia
nie wiem już sama
a tabletki antykoncepcyjne po wygaśnięciu exemption card to rozumiem, że już są płatne?
z wkładką spokój na dłuższy czas
jeeny jaki dylemat, chyba trzeba przetestować kolejno
ja po terminie miałam dwa masaże szyjki, a póxniej przebijane wody i akcja się już szybko potoczyłaniestety skończyło się cesarką
o mojego synka się z PL upomnieli, szukają go, bo nie chodzi do szkoły
muszę wziąć zaświadczenie z angielskiej szkoły i im wysłać, bo straszą kuratorem i sądem -
Ap to teraz się modlić żebyś wstecz nie musiała płacić.
O mojego Piotrka też się upominali, akurat byłam w Polsce jak list ze szkoły przyszedł, że ma rozpocząć naukę od września więc tylko poszłam do tej szkoły i powiedziałam że mieszkamy w UK. Niby kazali jakieś potwierdzenie przynieść ale już rok minął i nikt się nie upomina.
Wczoraj wysłałam aplikację o brytyjski paszport dla Adasia więc jak go dostanie to ominą nas problemy związane z PolskąSwoją drogą mam nadzieję, że dostaniemy bo już tikety do polski kupione na marzec i polskiego nie zdążę pewnie wyrobić jak mi tutaj odmówią ;/
Penelope jak tam???!!!Penelope lubi tę wiadomość
-
tak Weridiana,
położna miała druki, upomniałam się to wzięła mój podpis i wysłała aplikację, przyszło ja wiem, po jakichś 2 tyg może
nawet nie pomyślałam o obowiązku szkolnym w PL, bo tam zawsze było od 7 roku życia, ostatnio wojowali i nawet nie wiedziałam czy wprowadzili w końcu tą ustawę czy nie -
ja nie mialam w ogole tej karty . tyle ze u nas caly czas opieka medyczna jest za free.
ania- w razie co na pl paszport ten na rok czeka sie bodajze tydzien .
a antykoncepcja jest bezplatna z tego co kiedys slyszalam .
w ogole moja znajoma pracuje w fabryce gdzie pakuje sie owoce I warzywa. tak sobie z nia gadalam I pytam sie jak to jest z tymi organicznymi a ona na to "no jak normalnie . Pakujemy zwykle warzywka I pozniej przechodzimy na organic . warzywa/owoce sie nie zmieniaja tylko opakowanie I wybieramy te "ladniejsze" ". bym sie nie spodziewala ze tak to jest . tym bardziej ze cena organicznych jest 2 razy wyzsza niz a normalne -
Ja shopping uskuteczniam z siostra od dwóch dni, pranie, sprzątanie, pieczenie ciast itp. Jak fajnie że jest, czas leci jak głupi i mniej się dzięki temu niecierpliwie, ale młody nie widać żeby się szykował do wyjścia, no chyba ze mnie zaskoczy którejś nocy. Pozdrawiam i jesteśmy in touch
kambel, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyap1526 wrote:witaj Weridiana
doczytałam dziś, że nie wycenili jeszcze council taxu dla naszego domu, bo to nowe osiedle, dwa domy dalej wciąż się budują i dopiero nam wyślą jak zbierze się jakaś radatakże no
Plumb ależ miałaś przejścia z tą antykoncepcją, dobrze, że znalazło się dla Ciebie rozwiązanie
Wcale nie głupie, mnie mimo iż nie chcę więcej dzieci coś przed tym wstrzymujepodświadomość?
niby te tabletki byłyby spoko ale czy ja będę pamiętać,
a jak jakieś wymioty, biegunki inne zmiany, może działanie się osłabia
nie wiem już sama
a tabletki antykoncepcyjne po wygaśnięciu exemption card to rozumiem, że już są płatne?
z wkładką spokój na dłuższy czas
jeeny jaki dylemat, chyba trzeba przetestować kolejno
ja po terminie miałam dwa masaże szyjki, a póxniej przebijane wody i akcja się już szybko potoczyłaniestety skończyło się cesarką
o mojego synka się z PL upomnieli, szukają go, bo nie chodzi do szkoły
muszę wziąć zaświadczenie z angielskiej szkoły i im wysłać, bo straszą kuratorem i sądem
No niestety miałam przejścia. Dlatego taka decyzja, a nie inna.
A tabletki antykoncepcyjne są za darmo w UK, ogólnie antykoncepcja cała. Także podejmij sobie najsłuszniejszą wg Ciebie decyzję, a o koszty się nie martw. Co miesiąc dostaniesz kolejną receptę i tyle.
Natomiast karta o której piszecie jest ważna przez całą ciążę i jeszcze rok od daty narodzin dziecka. Na tą kartę macie wszystkie leki na recepcie za free plus opiekę dentystyczną i okulistę ze zniżkami.
Penelope, fajowo że siostra już jest. Teraz już wszystko na luzie
-
My używamy rain forest jumperoo. Juz od kilku mcy .kaja lubi w nim poskakac ale jak każda zabawa nie trwa wiecznie czasami 20 min i muszę ja wyciągnąć bo juz płacze .
Szczerze mówiąc przy następnym dzieciatku raczej nie będę inwestować w to pieniędzy. Jest fajne ale jak dla mnie szału nie robi plus zajmuje dość dużo miejsca -
nick nieaktualnyKurczę dziewczyny, po cesarce zrobił mi się bliznowiec. Rana powinna być już plaska i jasna, a u mnie jest sina i wypukła. Okazało się, że to bliznowiec. Teraz smaruję specjalną chirurgiczną maścią, za 15 g Ł23 płacę. Wcześniej stosowałam inne kremy i maści, aby się ładnie wszystko goiło. To już 6 miesięcy po i powinno to wyglądać inaczej
Oby ta maść pomogła...
Kambel koniecznie sprawdź tarczycę, nie ma żartów z tym. -
Kambel, melduje się. Dziś jeszcze powoziłam siostrę na zakupy, każdego dnia korzystamy póki póki co. Siostra zostaje do 5 lutego. Mam nadzieję że nie przenoszę i urodzi się młody zanim siostra wyjedzie bo się wkurzymy
za kilka godzin termin porodu, może po po rodzicach będzie punktualny i zalapie się do 5 procent kobiet rodzących w wyznaczonym dniu porodu. Pewnie tylko czcze marzenia
loszcz lubi tę wiadomość
-
niedoczynność tarczycy? Kambel a czym to się objawia?
skoro już narzekamy na zdrowie to ojej
Hemoroidy po parciu masakra, takie historyjki, że aż wstyd mówić.
Pajęczynki na nogach tak mi wyskakują, że szok.
Jak mi tylko troszkę nogi zmarzną, po domu nawet, jak szorty założę albo coś, to zaczynają mnie strasznie boleć i wydają się takie mega ciężkie.
Blizna wciąż pobolewa, ale więcej w tym niepokoju niż cierpienia.
Jakieś suche plamy mi na skórze wyskakują. Serce mi łomocze, kłuje. Wczoraj w markecie zsiniałam na twarzy poczułam kłucie, jakieś pyknięcie i rozlewające się ciepło i męża wołałam, bo się bałam co dalej czy upadnę czy co.
Humorki miewam. Głowa pobolewa, upławy jak jasna cholera. Posypałam się strasznie ale to strasznie
Niby nie widać po mnie ale wciąż się zmagam. Muszę iść do GP tylko ciągle czasu brak, zęby też bym chętnie za free porobiła.
Penelope życzę w terminieno i szybko i bezboleśnie na ile to tylko możliwe
czekam na wieści.
Plumb a u Ciebie taki kawał czasu od porodu jeszcze, pechowo, ciągle coś. To groźne? Co Ci się tam dzieje. Trzymaj się Niunia.
Ja mam dziś urodzinkiskromnie z mężusiem wspominki i pogaduchy, refleksje
winko i tiramisu hehe
teraz pojechał na lotnisko po rodzinkępodekscytowani tacy jesteśmy, bo pierwszy raz od ponad roku kogoś z rodziny zobaczymy. Babcia pierwszy raz wnusie zobaczy. Danielek stęskniony.
Aaaaa kurier mi dziś przywiózł odkurzacz i haha jak głupia się cieszyłam i odkurzałam cały domniebieski
taki w ręku cały, wiecie, taka szczota gruba
nie wiem jak to fachowo
domek coraz bardziej wyposażony, zmotywowani byliśmy żeby na ich przyjazd juz się dało normalnie funkcjonować, talerze garnki reczniki stól itp itd jeny, zawrót głowy.
teraz szukam słodkiego tiulowego baldachimu dla mojej księżniczki
słowotok, bom lekko winkiem odurzona
no to kończę, nie będę się już kompromitować -
Wszystkiego najlepszego Ap . Pociech z dzieci , duzo zdrówka I oby wszystko sie ulozylo tak jak tego bys chciala
http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/poporodowe-zapalenie-tarczycy/
wrzucam linkafajnie opisanewszystko.
u mnie objawy : zmeczenie , zawroty glowy , klucie serca , sucha skora , wypadanie wlosow , zaburzenia w pamieci
moj tato trafil do szpitalaposzedl do nowej pracy . mial pomagac murarzom a od poniedzialku pracowac jako zbrojarz .mial dzwigac pustaki I zrobilo mu sie slabo , nie mogl powietrza zlapac . a pracodawca do niego "a pan do pracy przyszedl czy odpoczywac . zamiast go do szpitala to do domu go odeslal . wczoraj poszedl do lekarza I od razu skierowanie do szpitala bo moze byc poczatek zawalu . ja na razie robia mu badania ale ponoc to wiencowka . no I na pewno nie moze juz fizyczniepracowac . wiec chyba go tu sciagniemy do pracy . niby praca w fabryce ale na pewno nie taka ciezka jak gdzies na budowie , on nie ma z reszta 20 lat zeby tak ciezko pracowac . mam nadzieje ze zrozumie .
ap1526 lubi tę wiadomość