X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś odpisali, że jesteśmy na liście rezerwowej ze szkołą, resetuje się to koło wielkanocy więc mam się znow upomnieć

u mnie 26 przylatuje teściowa i jako pierwsza z rodzinki zobaczy Niunię :)
    się śmiałam, bo to moje urodziny, że teściową zamiast tortu dostanę :D

leci dziewczyny ten czas, no ale już po tej stronie, w ciąży się dłużyło :D
    teraz mała siedzi mi na kolanach i sobie gada po swojemu :D
    znienawidziłam ten stan błogosławiony haha :D

kiedy się pierwszą miesiączke dostaje?
    mam wziąć tabletkę antykoncepcyjną w pierwszy dzień "next of period" i dupa, nie zanosi się :D

przy Danielu miałam huśtawkę i wsadziłam go do niej ze dwa razy :) drażniła mnie tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:25

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazala polozna juz nie caly miesiac po porodzie brac tabletki skoro nie chcemy sie starac bo mozemy zaliczyc 'wpadke' :) a ja pierwsza @dostalam w pazdzierniku tyle ze juz mialam implant I bralam tabletki przed nim . 3 tygodnie plamienia . nie bylo zle tylko sie dluzylo I dluzylo myslalam juz ze sie nie skonczy. spojrz co jest na ulotce .

ania - no wlasnie zeszo wszystko ladnie jak zaczelam podawac aptamil pepti . dostawala wszystkie inne obiadki I nawrocilo jak bylismy w pl . pozniej z plamki na udzie bylo cale udo plus kolano I druga nozka , poznie przeszlo na rece .Tyle ze te plamy sa inne niz te wczesniejsze ktore miala .tamte to byly okragle biale placi wysuszone a te terazniejsze bardziej liszaj przypominaly. po tym kremie widze ze wysuszyly sie I nie sa tak intensywnie czerwone .

ja oprocz lezaczka bujaczka mialam takie bujane lezaczki jeden typowo lezacy a drugi siedzaco lezacy ale kaja za nimi nie przepadala . pierwszego nienawidzila a w drugim max 10 min I po bujaniu .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słodkości :)

185c8b1c4eccb7d7med.jpg

78c94a723fcea53emed.jpg

Penelope, kambel, Plumb80, aniafk, Driada0102, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy wcześniej nie brałam tabletek antykoncepcyjnych i nie mam pojęcia co i jak, się boję, że coś odwalę, w zły dzień wezmę itd :)
    przejdę się chyba zapisać na tą wkładkę, tak będzie bezpieczniej :)
    boli aplikacja? są jakieś przeciwskazania?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, cudna malutka

Rzeczywiście, jak patrzę na wasze suwaczki to nie mogę uwierzyć że tak czas leci :)

Ja się dziś nalatałam, niby nigdzie, pojechałam tylko do kilku sklepów a bujałam się dziś na boki jak babcia, tak mi dziś napierało wszystko na dole.

Plumb, zaglądaj zaglądaj, ja też "zaglądam" ;)

Śmieję się do męża że dziś w nocy lecim na szpital, jutro popołudniu wyjście i w piątek Siostra na gotowe przyjedzie prosto do pomocy ;)
    Tak sobie niewinnie marzę, co noc, jakoś ciągle czekam na akcję w nocy, ciągle mi się zdaje że mi się w nocy zacznie, a najlepiej jakby odejściem wód, wtedy nie trzeba nic już liczyć, domyślać się tylko zbierać w dwie godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:03

ap1526, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, no może nie wyglądam jakbym miała zaraz na pordówkę śmigać, dziś nawet po dwa schodki biegałam na parkingu ale ciśnie mnie już dół. A najgorsze z najgorszych rzeczy jakie mam to ZGAGA która ostatnie dwa dni to pali jak żywy ogień, już nic nie pomaga, a brzuch dalej dość wysoko, już się modlę żeby opadł i żeby mi ulżyło z tą zgagą !

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak, czekałam na taki iście hollywoodzki początek:)

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam pismo z councilu o council tax, tylko, że dali tabelkę z cenami w cały świat zamiast napisać ile ja konkretnie mam płacić, nie wiem jak do tego dojść :D pierwszy raz się z tym spotykam w końcu :)
    kiedy jak i ile zapłacić ech

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, niedawno dołączyłam do grona przyszłych mam mieszkających w UK ( termin na sierpień). Właściwie będę mamą po raz drugi bo moja starsza pociecha urodzila się 10 lat temu :-) jak mieszkaliśmy w Polsce. Bardzo fajnie mi się czyta wasze posty, są bardzo pomocne. Pozdrawiam wszystkich. Weridiana

kambel, Penelope, loszcz, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap1526 - powinnaś dostać indywidualną wycenę council tax wraz z możliwością płatności w ratach miesięcznych. Jeżeli nic takiego nie dostaniesz upomnij się sama ;-) pozdrawiam Weridiana

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap sliczna julcia :) fajnie razem wygladajá z Danielkiem :)
    mi implant zakladali w znieczuleniu miejscowym . wiec zero bolu . dzis gadalam ze znajoma I ona ma spirale bo po tabl ma straszne migreny to mowila ze wyglada to jak wlozenie tamponu z aplikatore :) I ma ja na 10 lat

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wkładkę Mirena. Bolało przy zakładaniu i jeszcze kolejne dwa dni po. Miała być na 5 lat. Po 7 miesiącach się przesunęła ( co jest możliwe ) i doszło do ciąży. A o ciąży dowiedziałam się poprzez poronienie. To był początek dopiero. Doszło do poronienia, ponieważ często w takich przypadkach przy wkładce dochodzi do pozamacicznej, no i pamiętaj że tak naprawdę wkładka to środek wczesnoporonny - o tym dowiedziałam się od lekarzy dopiero po poronieniu.
    Wcześniej stosowałam tabletki antykoncepecyjne, miesiączki miałam bardzo regularne przez to. Musiałam zrezygnować z tabletek, ponieważ mam silne migreny i szukałam innych sposobów. Implant i plaster też odpadał, bo są na hormonach. Więc przekonywano mnie o dużej skuteczności tej wkładki.
    Na dzień dzisiejszy - nie zdecydowałabym się na nią po raz drugi. Wiem, ę znalazłam się w gronie osób, u których nie zadziałała jak trzeba i inne dziewczyny są zadowolone. Jednak po moich przeżyciach już nie dotknę się jej nigdy. Stąd moja decyzja przy cesarce o podwiązaniu jajników - mam 3 dzieci i na bank już więcej nie chcemy, tabletek nie mogę i innych środków z hormonami. Teraz mam spokój i ataki migreny są bardzo rzadkie i spowodowane jedynie zmianami pogody, a wcześniej miałam 3 razy w tyg przez hormony.

Ja dostałam @ 3 miesiące po porodzie. Póki co plamienia są dość obfite. I każdego miesiąca mam kilka dni opóźnienia.

Witaj Weridiana :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślałam, że taka huśtawka to dobre rozwiązanie np podczas gotowania obiadu a tu okazuje się, że dzieci tego nie lubią. Hmmm i mam dylemat. Znając mnie to kupię jakąś ale teraz mam pewność że nie nową tylko używaną.

Kambel cofając się pamięcią wstecz to mam wrażenie , że Piotrka uczulało wszystko i nic, tzn cały czas miał szorstką skórę, czasami takie błyszczące wypieki na policzkach utrzymujące się cały czas - znikały tylko jak wychodziliśmy na zewnątrz. Ja miałam taki okres podczas karmienia, że prawie nic nie jadłam żeby wiedzieć co go uczula i szczerze to do dzisiaj nie wiem. Robiłam testy i wyszło, że na mleko nie jest ( a wiem, że jest) za to jest na wieprzowinę a nie jest bo my tylko świnki jemy :D . Może ta ich egzema to jakieś zmienne uczulenie, raz na to a raz na to - już sama nie wiem.

Kurde jak czytam o tych waszych wkładkach, spiralach i jajowodach to mnie ciarki przechodzą brrrrrr.

Ap u nas council tax płaci się od ilości pokoi .

Cały czas mam uczucie pełnego pęcherza dosłownie jak za czasów 9 miesiąca, czy też tak miałyście po porodzie? Bo już się zaczynam martwić, że cos z pęcherzem mam.

Penelope pocieszę Cię, że moja zgaga skończyła się dwa dni po porodzie :D Fakt, że nie byłą tak silna jak przed ale jednak była. Brzuch też Ci już raczej nie opadnie więc pozostaje cierpliwie przetrwać.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8150d896eb8.jpg

kambel, Penelope, Plumb80, ap1526, Limerikowo, loszcz lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś mały przystojniak :)

Tu dużo dzieci ma problemy ze skora . wydaje mi się ze duza przyczynę ma woda chociażby . u nas jak się kapiemy to zawsze dolewamy plynu bo inaczej tez skora wysuszona i często chlorem smierdzi .

U nas tax chyba od brandu zależy bo poprzednie mieszkanie salon i sypialnia placilismy ok 110 a teraz salon kuchnia 3 sypialnie i tyle samo pierwsze było w centrum miasta a to na samym uboczu ale brand ten sam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tu w uk są jakieś specjalne jogurty dla dzieci i w ogóle od kiedy można podawac?

relgh371fxfsmrgb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę jak to było u was z przeziębieniami w czasie ciąży. Ja jestem w 13 tygodniu i juz drugi raz infekcja. Okropny ból głowy, gardła, kaszel itd. Lekarka doradzila paracetamol :-) oczywiście leczę się miodem i czosnkiem ale już mam dość. Martwię się trochę o maleństwo, do tego historie z uplawami.... jak wy sobie radzilyscie? Dodam ze pracuje z dziećmi więc mam ciągły kontakt z mikrobami ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel właśnie mam wrażenie, że w Polsce niema tylu skaz białkowych co tutaj :D i egzem.

Na przeziębienia zażywałam Prenalen kupiony w polskim sklepie i powiem, że jest rewelacyjny. Przez cały okres ciąży ani razu nie rozłożyła mnie choroba, działał na mnie lepiej niż czosnek, mleko i miód razem wzięte. Polecam go teraz wszystkim, niezależnie czy są w ciąży czy nie, nawet mój mąż mówi, że będzie go zażywał jak cokolwiek będzie go brało.

Przyszła do mnie wczoraj health visitor, w szoku byłam bo nikt jej nie zapowiadał. Siedziała ponad godzinę i już zapowiedziała się na następną. Nie bardzo mi to na rękę ale przynajmniej zważy młodego a ja nie będę musiała z domu wychodzić. Na razie przybiera prawidłowo, urodził się z wagą 3640 a wczoraj miał 3760 a martwiłam się troszkę że może nie dojadać czy coś bo jakąś taką pustkę czuję w cycach :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras z WAS miala wywolywany porod? jak to wyglada - ja juz po terminie 7dni jezeli nic nie ruszy to w srode mam wizyte na wywolywanie ....
    dodam ze tez jestem z UK -szkocja -ABERDEEN .Pozdrawiam!

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na przeziebienie polecam jak kolezanka wyzej prenalen-syrop jak i tabletki , oraz domowy sposob czyli wrzatek do garka z jakimis aromataki-ja nie mialam to uzywalam ziolek w postaci herbat -jakie tam mialam na stanie;)
    i pod recznikiem wdychalam te opary , potem kladlam sie do lozka , Moj R nacieral mnie amolem po stopach i plecach , skarpetki , pizamka i tak przelezane -przespane pare dni zeby sie wypocic- tylko trzeba zmieniac pizamy czesto....
    i co jeszcze hmmm....herbata imbir z cytryna=w Pl sklepie kupisz juz gotowa jest pyszna:) lepsza niz swiezy imbir wrzucony do herbaty-tzn smakowo lepsza:)
    i mi pomagalo tez to ze pewnego cieplego dnia poszlam na spacer nad morze-bo mieszkam nie daleko ... - w ciazy bylam chora 2x raz po 2tyg a raz 3 ..wiem jak to meczy - to tej pory mam obrzeki wokol nosa po katarze - mam nadzieje ze kiedys to zniknie zaczerwienienie-a juz 3miesiace nie choruje....;)
    Pozdrawiam mam nadzieje ze choc troszke pomoglam .

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ