X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś odpisali, że jesteśmy na liście rezerwowej ze szkołą, resetuje się to koło wielkanocy więc mam się znow upomnieć

u mnie 26 przylatuje teściowa i jako pierwsza z rodzinki zobaczy Niunię :)
    się śmiałam, bo to moje urodziny, że teściową zamiast tortu dostanę :D

leci dziewczyny ten czas, no ale już po tej stronie, w ciąży się dłużyło :D
    teraz mała siedzi mi na kolanach i sobie gada po swojemu :D
    znienawidziłam ten stan błogosławiony haha :D

kiedy się pierwszą miesiączke dostaje?
    mam wziąć tabletkę antykoncepcyjną w pierwszy dzień "next of period" i dupa, nie zanosi się :D

przy Danielu miałam huśtawkę i wsadziłam go do niej ze dwa razy :) drażniła mnie tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:25

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazala polozna juz nie caly miesiac po porodzie brac tabletki skoro nie chcemy sie starac bo mozemy zaliczyc 'wpadke' :) a ja pierwsza @dostalam w pazdzierniku tyle ze juz mialam implant I bralam tabletki przed nim . 3 tygodnie plamienia . nie bylo zle tylko sie dluzylo I dluzylo myslalam juz ze sie nie skonczy. spojrz co jest na ulotce .

ania - no wlasnie zeszo wszystko ladnie jak zaczelam podawac aptamil pepti . dostawala wszystkie inne obiadki I nawrocilo jak bylismy w pl . pozniej z plamki na udzie bylo cale udo plus kolano I druga nozka , poznie przeszlo na rece .Tyle ze te plamy sa inne niz te wczesniejsze ktore miala .tamte to byly okragle biale placi wysuszone a te terazniejsze bardziej liszaj przypominaly. po tym kremie widze ze wysuszyly sie I nie sa tak intensywnie czerwone .

ja oprocz lezaczka bujaczka mialam takie bujane lezaczki jeden typowo lezacy a drugi siedzaco lezacy ale kaja za nimi nie przepadala . pierwszego nienawidzila a w drugim max 10 min I po bujaniu .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słodkości :)

185c8b1c4eccb7d7med.jpg

78c94a723fcea53emed.jpg

Penelope, kambel, Plumb80, aniafk, Driada0102, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy wcześniej nie brałam tabletek antykoncepcyjnych i nie mam pojęcia co i jak, się boję, że coś odwalę, w zły dzień wezmę itd :)
    przejdę się chyba zapisać na tą wkładkę, tak będzie bezpieczniej :)
    boli aplikacja? są jakieś przeciwskazania?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, cudna malutka

Rzeczywiście, jak patrzę na wasze suwaczki to nie mogę uwierzyć że tak czas leci :)

Ja się dziś nalatałam, niby nigdzie, pojechałam tylko do kilku sklepów a bujałam się dziś na boki jak babcia, tak mi dziś napierało wszystko na dole.

Plumb, zaglądaj zaglądaj, ja też "zaglądam" ;)

Śmieję się do męża że dziś w nocy lecim na szpital, jutro popołudniu wyjście i w piątek Siostra na gotowe przyjedzie prosto do pomocy ;)
    Tak sobie niewinnie marzę, co noc, jakoś ciągle czekam na akcję w nocy, ciągle mi się zdaje że mi się w nocy zacznie, a najlepiej jakby odejściem wód, wtedy nie trzeba nic już liczyć, domyślać się tylko zbierać w dwie godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:03

ap1526, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, no może nie wyglądam jakbym miała zaraz na pordówkę śmigać, dziś nawet po dwa schodki biegałam na parkingu ale ciśnie mnie już dół. A najgorsze z najgorszych rzeczy jakie mam to ZGAGA która ostatnie dwa dni to pali jak żywy ogień, już nic nie pomaga, a brzuch dalej dość wysoko, już się modlę żeby opadł i żeby mi ulżyło z tą zgagą !

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak, czekałam na taki iście hollywoodzki początek:)

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam pismo z councilu o council tax, tylko, że dali tabelkę z cenami w cały świat zamiast napisać ile ja konkretnie mam płacić, nie wiem jak do tego dojść :D pierwszy raz się z tym spotykam w końcu :)
    kiedy jak i ile zapłacić ech

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, niedawno dołączyłam do grona przyszłych mam mieszkających w UK ( termin na sierpień). Właściwie będę mamą po raz drugi bo moja starsza pociecha urodzila się 10 lat temu :-) jak mieszkaliśmy w Polsce. Bardzo fajnie mi się czyta wasze posty, są bardzo pomocne. Pozdrawiam wszystkich. Weridiana

kambel, Penelope, loszcz, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap1526 - powinnaś dostać indywidualną wycenę council tax wraz z możliwością płatności w ratach miesięcznych. Jeżeli nic takiego nie dostaniesz upomnij się sama ;-) pozdrawiam Weridiana

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap sliczna julcia :) fajnie razem wygladajá z Danielkiem :)
    mi implant zakladali w znieczuleniu miejscowym . wiec zero bolu . dzis gadalam ze znajoma I ona ma spirale bo po tabl ma straszne migreny to mowila ze wyglada to jak wlozenie tamponu z aplikatore :) I ma ja na 10 lat

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wkładkę Mirena. Bolało przy zakładaniu i jeszcze kolejne dwa dni po. Miała być na 5 lat. Po 7 miesiącach się przesunęła ( co jest możliwe ) i doszło do ciąży. A o ciąży dowiedziałam się poprzez poronienie. To był początek dopiero. Doszło do poronienia, ponieważ często w takich przypadkach przy wkładce dochodzi do pozamacicznej, no i pamiętaj że tak naprawdę wkładka to środek wczesnoporonny - o tym dowiedziałam się od lekarzy dopiero po poronieniu.
    Wcześniej stosowałam tabletki antykoncepecyjne, miesiączki miałam bardzo regularne przez to. Musiałam zrezygnować z tabletek, ponieważ mam silne migreny i szukałam innych sposobów. Implant i plaster też odpadał, bo są na hormonach. Więc przekonywano mnie o dużej skuteczności tej wkładki.
    Na dzień dzisiejszy - nie zdecydowałabym się na nią po raz drugi. Wiem, ę znalazłam się w gronie osób, u których nie zadziałała jak trzeba i inne dziewczyny są zadowolone. Jednak po moich przeżyciach już nie dotknę się jej nigdy. Stąd moja decyzja przy cesarce o podwiązaniu jajników - mam 3 dzieci i na bank już więcej nie chcemy, tabletek nie mogę i innych środków z hormonami. Teraz mam spokój i ataki migreny są bardzo rzadkie i spowodowane jedynie zmianami pogody, a wcześniej miałam 3 razy w tyg przez hormony.

Ja dostałam @ 3 miesiące po porodzie. Póki co plamienia są dość obfite. I każdego miesiąca mam kilka dni opóźnienia.

Witaj Weridiana :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślałam, że taka huśtawka to dobre rozwiązanie np podczas gotowania obiadu a tu okazuje się, że dzieci tego nie lubią. Hmmm i mam dylemat. Znając mnie to kupię jakąś ale teraz mam pewność że nie nową tylko używaną.

Kambel cofając się pamięcią wstecz to mam wrażenie , że Piotrka uczulało wszystko i nic, tzn cały czas miał szorstką skórę, czasami takie błyszczące wypieki na policzkach utrzymujące się cały czas - znikały tylko jak wychodziliśmy na zewnątrz. Ja miałam taki okres podczas karmienia, że prawie nic nie jadłam żeby wiedzieć co go uczula i szczerze to do dzisiaj nie wiem. Robiłam testy i wyszło, że na mleko nie jest ( a wiem, że jest) za to jest na wieprzowinę a nie jest bo my tylko świnki jemy :D . Może ta ich egzema to jakieś zmienne uczulenie, raz na to a raz na to - już sama nie wiem.

Kurde jak czytam o tych waszych wkładkach, spiralach i jajowodach to mnie ciarki przechodzą brrrrrr.

Ap u nas council tax płaci się od ilości pokoi .

Cały czas mam uczucie pełnego pęcherza dosłownie jak za czasów 9 miesiąca, czy też tak miałyście po porodzie? Bo już się zaczynam martwić, że cos z pęcherzem mam.

Penelope pocieszę Cię, że moja zgaga skończyła się dwa dni po porodzie :D Fakt, że nie byłą tak silna jak przed ale jednak była. Brzuch też Ci już raczej nie opadnie więc pozostaje cierpliwie przetrwać.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8150d896eb8.jpg

kambel, Penelope, Plumb80, ap1526, Limerikowo, loszcz lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś mały przystojniak :)

Tu dużo dzieci ma problemy ze skora . wydaje mi się ze duza przyczynę ma woda chociażby . u nas jak się kapiemy to zawsze dolewamy plynu bo inaczej tez skora wysuszona i często chlorem smierdzi .

U nas tax chyba od brandu zależy bo poprzednie mieszkanie salon i sypialnia placilismy ok 110 a teraz salon kuchnia 3 sypialnie i tyle samo pierwsze było w centrum miasta a to na samym uboczu ale brand ten sam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tu w uk są jakieś specjalne jogurty dla dzieci i w ogóle od kiedy można podawac?

relgh371fxfsmrgb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę jak to było u was z przeziębieniami w czasie ciąży. Ja jestem w 13 tygodniu i juz drugi raz infekcja. Okropny ból głowy, gardła, kaszel itd. Lekarka doradzila paracetamol :-) oczywiście leczę się miodem i czosnkiem ale już mam dość. Martwię się trochę o maleństwo, do tego historie z uplawami.... jak wy sobie radzilyscie? Dodam ze pracuje z dziećmi więc mam ciągły kontakt z mikrobami ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel właśnie mam wrażenie, że w Polsce niema tylu skaz białkowych co tutaj :D i egzem.

Na przeziębienia zażywałam Prenalen kupiony w polskim sklepie i powiem, że jest rewelacyjny. Przez cały okres ciąży ani razu nie rozłożyła mnie choroba, działał na mnie lepiej niż czosnek, mleko i miód razem wzięte. Polecam go teraz wszystkim, niezależnie czy są w ciąży czy nie, nawet mój mąż mówi, że będzie go zażywał jak cokolwiek będzie go brało.

Przyszła do mnie wczoraj health visitor, w szoku byłam bo nikt jej nie zapowiadał. Siedziała ponad godzinę i już zapowiedziała się na następną. Nie bardzo mi to na rękę ale przynajmniej zważy młodego a ja nie będę musiała z domu wychodzić. Na razie przybiera prawidłowo, urodził się z wagą 3640 a wczoraj miał 3760 a martwiłam się troszkę że może nie dojadać czy coś bo jakąś taką pustkę czuję w cycach :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras z WAS miala wywolywany porod? jak to wyglada - ja juz po terminie 7dni jezeli nic nie ruszy to w srode mam wizyte na wywolywanie ....
    dodam ze tez jestem z UK -szkocja -ABERDEEN .Pozdrawiam!

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na przeziebienie polecam jak kolezanka wyzej prenalen-syrop jak i tabletki , oraz domowy sposob czyli wrzatek do garka z jakimis aromataki-ja nie mialam to uzywalam ziolek w postaci herbat -jakie tam mialam na stanie;)
    i pod recznikiem wdychalam te opary , potem kladlam sie do lozka , Moj R nacieral mnie amolem po stopach i plecach , skarpetki , pizamka i tak przelezane -przespane pare dni zeby sie wypocic- tylko trzeba zmieniac pizamy czesto....
    i co jeszcze hmmm....herbata imbir z cytryna=w Pl sklepie kupisz juz gotowa jest pyszna:) lepsza niz swiezy imbir wrzucony do herbaty-tzn smakowo lepsza:)
    i mi pomagalo tez to ze pewnego cieplego dnia poszlam na spacer nad morze-bo mieszkam nie daleko ... - w ciazy bylam chora 2x raz po 2tyg a raz 3 ..wiem jak to meczy - to tej pory mam obrzeki wokol nosa po katarze - mam nadzieje ze kiedys to zniknie zaczerwienienie-a juz 3miesiace nie choruje....;)
    Pozdrawiam mam nadzieje ze choc troszke pomoglam .

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ