X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja tez placilam £5 za jedno badz 3 za 10£ :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sobie maja cene :) ja pamietam jak mialam zaplacic £4 ale pani byla taka mila,ze dala nam za darmo 4 zdj.ale fakt to bylo 7lat temu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/produkt/wozek-2w1-x-lander-x-a
    Polecam ten sklep wózki wszystko wysyłają za granicę :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5 funtów za zdjęcia ale ja też dostałam za free.
    Co do scanu to radzę sobie pilnować. Ja w pierwszej ciąży miałam zrobiony o kilka dni za późno, gdzie nie dało się wykonać pomiarów przezierności karkowej i oczywiście pakistański pan doktor stwierdził że dziecko najprawdopodobniej ma Downa ponieważ ma podejrzanie krótkie nogi! Oczywiście zaproponowano natychmiast aminopunkcję na którą się nie zgodziłam i testy z krwi , które tak naprawdę nic nie wnoszą. Uspokoiłam się dopiero dwa miesiące później jak wykonałam bardziej dokładne usg w Polsce gdzie nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości.
    Tak więc tydzień wcześniej miałabym scan i o ile mniej nerwów.

Czy jest tutaj jakaś mama co karmi tylko piersią?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk juz sie nie martwie bo dzisiaj przyszlo mi skierowanie na sobote do szpitala na scan.
    Ja jeszcze nie karmiaca w tym momencie ale wykarmilam 3 dzieciakow na samej piersi wiec moze moge pomoc :)

aniafk lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk ja karmiłam tylko piersią ale było to 10 lat temu :-) mam nadzieję że cosik pamiętam; -)

Blackcoffee , fajnie ze dostałaś skierowanie

pozdrawiam

aniafk, blackcoffe lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też karmiłam tylko piersią ale 5 lat temu i pamięć niestety mnie już zawodzi, jeszcze do tego Piotruś był alergikiem i od początku były jaja :D
    A teraz zaś mam problem z Adamem bo bardzo często podczas karmienia przerywa jedzenie i wygina się na wszystkie strony niezadowolony, po czym uspokajam go smokiem kilkanaście sekund i znowu je. Nie jest tak za każdym razem ale jednak. Teraz zastanawiam się czy ja coś jem nie tak czy on ma jeszcze nie zbyt dobrze układ trawienny rozwinięty i na tym etapie takie zachowanie jest normalne.
    To samo tyczy się ulewania, czasami w ogóle a czasami nawet godzinę po jedzeniu, czasami też z 10 razy po jednym karmieniu w przeciągu dwóch godzin.
    Ja jakiejś tam diety nie trzymam, staram się jeść wszystko ale oczywiście unikam wszelkiego rodzaju grochów, kapust, smażonego.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackcoffe to spodziewasz się czwartego dziecka tak? Zazdroszczę Ci, jestem tak zakochana w Adamie , że nie chcę żeby urósł. Chciałabym mieć jeszcze jedno ale nie wiem czy się zdecyduje, boję się porodu wiem, że po czasie człowiek zapomina, zmienia zdanie itp . Tym razem o mały włos a urodziłabym w aucie tak szybko poszło i z racji tego, że kolejny poród mógłby być jeszcze szybszy boję się, że zacznę rodzić bez pomocy - przeraża mnie to. Chyba całą ciążę miałabym traumę z tego powodu. Chociaż nie zarzekam się , ze nie :D

blackcoffe, Plumb80 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania - jesli chodzi o ulewanie to my mialysmy ten sam problem na poczaku . kaja jak czasami "hafta " puscila lezac na boku w moja strone to wszystko na mnie lecialo . polozna na poczatku kazala lozeczko wyzej polozyc . pozniej kontrola w szpitalu ktora nic nie dala az w koncu samo przeszlo . teraz do tej pory cofa jej sie np przy pierwszym czknieciu .

tu byla dziewczyna u nas na forum (przepraszam nie pamietam nicku ) rodzila w domu w wodzie . polozna przyszla pozniej poszla I jak wrocila bylo po wszystkim . maz pomogl porod odebrac :)
    jakby ktorejs sie chcialo cofnac ..... stron wstecz pewnie gdzies trafi na opis . porod okolo rok temu :P

Jesli chodzi o cennik szpitali u mnie w szpitalu plus w miescie obok (tylko te dwa szpitale shrewsbury I telford ) placi sie za poznanie plci . Uwaga tylko £50 :) :)

blackcoffe, aniafk lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk ja karmie moja małą piersią, choć teraz już oprócz cyca wprowadzam stałe posiłki. Moja Martyna tez tak miała z tym wyginaniem, ale u nas problem był z połykaniem powietrza przez nią podczas ssania, co powodowało kolki. Na takie wyginaniem pomagała zazwyczaj przerwa i podniesienie do odbekniecia, a na kolki u nas sprawdziła się grape water, choć wcześniej przetestowaliśmy chyba wszystkie dostępne srodki. Ulewne tez było potworne, chyba zawsze po karmieniu a często nawet długo po. Tutejsze położne twierdził że to normalne, konsultowalam to z pediatra w Pl, który powiedział ze jeśli mała dobrze przybiera na wadze to nie ma się na razie czym martwić i ze powinno ustąpić po 6 miesiącu wraz z wprowadzaniem stałego jedzenia. Wspominał o jakimś proszku (niestety nie pamiętam nazwy) który zagęszcza treść pokarmowa, ale że trzeba by było odciągnąć trochę swojego mleka, mieszać podawać przed każdym karmieniem...wiec dałam sobie spokoj, bo z moim małym glodomorem i niecierpliwcem byłoby ciezko. Teraz faktycznie się to uspokoilo, ale i tak po każdym karmieniu podczas odbijania coś tam jeszcze zawsze jej poleci, albo później jak za bardzo wariuje na brzuchu albo siedząc gniecie ten swój żołądek.

aniafk lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz zaplace nawet £20 zeby miec bobasa na zdjeciu :)

Tak,oczekujemy cala nasza piateczka na malenstwo :D tym bardziej,ze w maju poronilam wiec dzidzia jest bardzo wyczekiwana :)

U mnie tez kazdy porod byl szybszy,teraz licze na "wyplucie" malucha przy kichnieciu ;)

Ja wszystkie dziewczynki karmilam piersia.Pierwsza tylko 3 m-ce bo okazala sie alergikiem,druga 1,5 roku a trzecia niecaly rok...

Plumb80, aniafk lubią tę wiadomość

• blackcoffe Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk moja tez jadla,jadla i nagle sie wyginala.Po jakims czasie doszlam do wniosku,ze z niej jest poprostu len :) Jak przystawialam ja po ok.2-3h do cyca to cyc byl pelny mleczka wiec dziecko nie musialo sie wysilac zeby mu lecial pokarm,pozniej wiadomo pokarm sam nie lecial i mala sie denerwowala bo musiala sie troszke pomeczyc i pociagnac zeby lecialo.Co do ulewania to moja najmlodsza miala refluks jelitowo zoladkowy i po kazdym jedzeniu lecialo z niej jak z fontanny,zawsze musiala miec pieluszke pod broda.Nawet jak szlismy na zakupy to nie bylo mowy o tym zeby zapomniec podlozyc dziecku pieluche bo w kazdej chwili mogla zwrocic.Najgorzej bylo jak zaczelismy wprowadzac inne pokarmy bo jak wychodzilismy z mala z domu to ludzie sie dziwnie na nas patrzyli,dziecko zwracalo np.na pomaranczowo a wiadomo,ze nie bralismy calego stosu pieluch na zmiane,wiec zdazalo sie ze pieluszka byla cala brudna i w dodatku pod buzia..Na szczescie jak skonczyla 6m-cy wszystko przeszlo.

aniafk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk dzieci często tak się wyginają. Może też łapać za płytko brodawkę i wtedy gorzej leci mleczko, a maluszek się denerwuje i wygina.
    Co do ulewania - małe dzieci często ulewają i kończy się to przed 6 miesiącem życia. Jeśli natomiast Twoim zdaniem dużo ulewa, aż chlusta to lepiej sprawdzić dziecko pod kątem refluksu. Są na to kropelki i specjalne zagęszczone mleko, aby nie ulewać. Sle trzeb amieć pewność że to jest refluks. A Adaś przybiera prawidłowo na wadze, czy może słabo albo waga spada? Bo jeśli nie dobiera prawidłowo, to można podejrzewać refluks. Jeśli dopiera ok, to jest to zwykłe ulewanie i skończy się niebawem ;)

Blackcoffe - fajnie, że już masz termin na scan, pochwal się po wszystkim jak maluszek się ma :) Ja też miałam 4 funty za jedno zdjęcie, a 10 funtów za 3. Jednak zapłaciłam tylko 4 funty, a za resztę miałam free dzięki miłej lekarce ;)

A za poznanie płci u nas się nic nie płaci i lekarze byli zdziwienie na scanie, że w innych szpitalach w UK chcą za to kasę. Czyli wszystko zależy od prowadzących szpital.

Fajnie, maluszek nr 4 w drodze :) Wyobrażam sobie jaka będzie radość wśród dzieci :) Ja mam trójeczkę i nie wyobrażam sobie życia bez nich, a kiedyś myślałam że zakończymy na parce. Póżniej było poronienie ( przy wkładce ) po wielu latach i to ono zmotywowało nas do dalszych starań. I dzisiaj cieszymy się małym Victorem :D
    A ja Weridiana u Ciebie ?

Pozdrawiam seksowne mamusie i ich cudowne maluszki !!! :) <3

blackcoffe, aniafk, Weridiana lubią tę wiadomość

• blackcoffe Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno dam znac :)
    Powiem szczerze,ze tez nie slyszalam zeby trzeba bylo placic za poznanie plci.

Ja tez myslalm,ze zakoncze na dwojce dzieciaczkow,zwlaszcza jak mieszkalismy w PL.Po przyjezdzie tutaj i urzadzeniu sie moj malz zaczal mnie namawiac na jeszcze jedno,jak mala podrosla to znowu zatesknil za bobaskiem wiec sie zdecydowalismy na czwarte :D ale to juz definitywnie koniec z dziecmi :)
    Dziewczyny bardzo sie ciesz z dziecka i to najwazniejsze.Wybieraja imiona i pomagaja mi jak moga :) chodza i pytaja sie jak sie czuje czy mi czegos nie potrzeba albo czy mam ochote na herbatke :)...mam wspaniala rodzinke i jestem bardzo szczesliwa.Teraz nie wyobrazam sobie jak by to bylo gdybysmy mieli tylko dwojke dzieci,jak na poczatku zakladalismy.

Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)
    A jak duże masz już dzieci ? Ja mam synka 10 lat, córkę 7 lat i teraz 6 - miesięczny rozrabiaka ;)

U nas tez mąż zaczął namawiać i dzisiaj mamy wspaniałą trójeczkę :)
    My też już nie chcemy więcej dzieci. Miałam cesarkę, ponieważ Victor był duży ( 4640 g ) i podczas cesarki miałam możliwość podwiązania jajników, z czego skorzystałam i cieszę się, bo nie muszę martwić się antykoncepcją, biorąc pod uwagę fakt, iż mam silne migreny i nie każda terapia antykocepcyjna była trafna i powodowała jeszcze większe nasilenie ataków.

• kambel Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak pisalam placi sie tylko w tych dwoch szpitalach (shrewsbury I telford) po prostu takie maja zasady . poznanie plci uznaja za osobny prywatny skan .

fajnie taka gromada sama wychowalam sie w wielodzietnej rodzinie ake sama jak na razie na kolejnego bobaska nie jestem gotowa .

a to moja kajka jedzaca czekolade
    685kmcpuc1dv_t.jpg

Penelope, aniafk, Plumb80, Weridiana, Krysti lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambek ale kochany smieszek :)

Plumb80 dobrze,ze mialas taka mozliwosc antykoncepcji,teraz mozesz bawic sie na calego z mezem ;D Pewnie tez bym sie zastanawiala nad takim rozwiazaniem gdybym miala cesarke.
    Moje dziewczyny maja 15,13 i najmlodsza 6 :)

Zmykam do kuchni bo troche pracy dzisiaj przede mmna, pozniej wpadne zobaczyc co slychac :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

• ell Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, przylacze sie jesli mozna :) Jestem juz w 22 tygodniu i podczytuje was od dawna, ale po moim sierpniowym poronieniu, jakos ciezko bylo mi uwierzyc w ta ciaze. Jestem juz po drugim scanie i wreszcie zaczynam sie cieszyc :) To bedzie moj drugi porod w Anglii (synek skonczy 2 latka w walentynki) i mam nadzieje na kolejny naturalny porod w wodzie. Tym razem podobno dziewczynka, ale polozna ktora widzialam po scanie, stwierdzila ze sama odbierala 3 chlopcow, ktorzy okazali sie dziewczynkami. Lepiej wiec nie bede szalec za bardzo z rozowym ;).

U mnie na 1 zdj. Usg placi sie £3, dwa za £5, rozpoznanie plci za darmo (to tak w nawiazaniu do waszej dyskusji)

aniafk, Plumb80, kambel, Weridiana, Penelope, loszcz lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszelakie informacje, pocieszyłyście mnie i uspokoiły :)
    Widać taki urok niemowlaczków, że wszystkie ulewają. Myślę, że to nie refluksowa przypadłość bo jednak nie ulewa aż tak często, czasami w ogóle ale zdarza się , że chluśnie na kilometr z tym, że przy refluksie to chyba częściej by to występowało a nie raz na 3 dni.

A powiedzcie mi czy oczka waszych maluchów ropiały? Adamowi ropieje jedno, gdzieś od tygodnia. Naczytałam się, że to jakiś kanalik niedrożny jest i że pasuje żeby lekarz zobaczył. Zastanawiam się jak to jest z tym bo Piotrkowi "chyba" też ropiały a po lekarzach nie latałam. Jeszcze jedno, czy stosujecie witaminę D3? Te mamy karmiące cycem bo te na mleczku w proszku to chyba dostają razem z mlekiem. Ja kupiłam wczoraj i raczej będę stosować ale zawsze lepiej wiedzieć jak postępują inni.

Kambel ja jak jem czekoladę to zachowuję się podobnie :D

U nas w szpitalu jak byłam w pierwszej ciąży to w ogóle nie mówili jaka płeć, podobno przez pakistanki które dowiadując się, że będzie dziewczynka pozbywał się dziecka ale ile jest w tym prawdy to nie wiem. Teraz mówią za free :D

Właśnie zadzwonili do mnie ze szkoły w nowym miejscu zamieszkania, że odchodzi jedno dziecko i mogę zapisać tam synka. Bardzo się cieszę bo szkoła dosyć blisko i katolicka.

Witaj ell, tak w wyniku obserwacji dochodzę do wniosku, że prawie każda z nas ma za sobą poronienie. Niesamowite jak dużo tego, na co dzień o takich rzeczach się nie rozmawia a w rzeczywistości prawie każda z nas jest po takich przeżyciach. Ja poroniłam w lutym 2014 na moje szczęście już w drugim cyklu zaszłam w ciążę bo wcześniej staraliśmy się rok a latka lecą, za miesiąc 35 urodziny ;/

Ciekawe jak tam Penelope. Melduj się kobieto - najlepiej z sali poporodowej !!! :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mam taką samą kanapę :D

kambel lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ