X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ell :)
    Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze. Fajna data urodzin synka :)
    Aniafk też tak myślę, że to nie refluks, bo mały chlustałby mlekiem za każdym razem. Witaminę D3 podawaj sama jak karmisz piersią. Co do oczka - przemywaj wacikiem nasączonym w ciepłej przegotowanej wodzie lub zamoczonym w naparze z rumianka. Pomoże na pewno. Niekoniecznie to problem z kanalikiem, u małych dzieci to się zdarza. Victor nawet tydzień temu miał ten problem ale po 2 dniach przemywania oczka nie ma śladu.
    Ja tez w czerwcu 35 lat :O

aniafk lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mialam pisac ze Penelope cos ucichla . czekamy nawiesci :)
    ja podaje wit d3 . najpierw mialam w wyciskanych kapsulkach pozniej podawalam multiwitamine bo kajka byla przeziebiona a teraz podaje sama . kupilam w pl sklepie taka z pompka . (dla dzieci karmionych piersia jest to 10 mg a na mm w zaleznosci ile jest w mleku w naszym jest 1,4mg )
    tutaj nie ma slonka za duzo to nawet lepiej podawac :)

u nas tlumaczyli wieloma sprawami w sadzie (mial byc chlopiec a rodzila sie dziewczynka )

my z oczkiem nie mielismy nigdy problem ale wlasne czytalam aby przegotowana woda przemywac .

no wlasnie bardzo duzo poronien (ja tez poronilam w lipcu 2013)chyba po przejsciu tego zaczyna sie czytac I dopiero sie widzi ile kobiet przechodzi przez ten koszmar.

tak w ogole widze ze wszystkie dzieciaczki maja fajne wloski a moja kaja to maly lysolek . niby ma jasne wloski delikatne I maly kikucik (dobre 2 cm !! )na czubku glowki. :)

Ell - witamy I moje gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:14

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też kupiłam tą z pompka -wit d3 :) i ciekawa jestem jak to się ma w zastosowaniu bo jeszcze nie podawała.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Plumb jeśli chodzi o karmienie piersią to nie miałam problemów z wyginaniem się dziecka czy ulewaniem. U mnie za to problemem były wąskie kanaliki i mleko "stało" w ogromniastych kwadratowych piersiach, aż się nabawilam zapalenia. Po tym jednak jak juz moja córka nauczyła się ssać to już nie było końca. Karmiłam przeszło dwa lata. Traktowała pierś trochę jak smoczek, a smoczka nie tolerowala. Och do dzisiaj pamiętam gorącą wodę w misce i moje piersi które w ten sposób się "otwierały". Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.

Jeśli chodzi o wit. D to podawalam od początku, mimo że lekarka w Polsce powiedziała ze nie trzeba
    .
    Blackcoffe fajnie ze dziewczynki się cieszą. Ja się trochę martwilam jak zareaguje moja latorośl ale okazało się że się bardzo ucieszyła i powiedziała ze w końcu spełniło się jej marzenie o rodzeństwie :-)

Za zdjęcie płaciłem £5 Luton Hospital

pozdrawiam serdecznie

Penelope lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana a skąd Ty jesteś, że w Luton?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk mieszkam w Luton :-)

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też

Penelope, Weridiana lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z Leighton Buzzard ;)

a tak na marginesie melduję się z........ ......DOMU KUŹWA !!!!!!!!!!! Wczoraj miałam ten membrane sweep, trwało minutę, trochę krwi się pojawiło potem ale to ok, niestety nic więcej. 1 cm rozwarcia, ale co tam, z takim to można jeszcze tygodnie chodzić więc nie uskrzydliło mnie to ani ani !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 23:44

Weridiana, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk my też borykalismy się z ropiejacym oczkiem jak Martyna była malutka, przemywalam wacikiem nasączonym przegotowaną woda a potem położna poradziła by spróbować psiknac swoim mlekiem :-) miałam lekkie obiekcje ale spróbowałam choć wycelowac nie było wcale latwo i zaraz ropienie ustapilo.

aniafk lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk , Penelope ale ten świat mały :-) witam sąsiadki :-)

Penelope, aniafk lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka to ciekawe z tym mlekiem. Kiedyś czytałam artykuł ze nawet chorym na raka podawali ludzkie mleko i podobno mieli bardzo dobre rezultaty. Nie wiem ile w tym prawdy ale daje do myślenia.

Penelope a może jednak urodzisz 1 lutego :-) głowa do góry , trzymam kciuki

Ania rodzilas w Luton? Byłaś zadowolona z opieki?

Penelope, aniafk, onka79 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ale chcąc nie chcąc już bliżej końca niż początku :D

Onka właśnie czytałam kiedyś o tym mleku i też miałam obiekcję ale dzisiaj wcelowałam mu odrobinkę bo rano to już oczka nie mógł otworzyć.

Dziewczyny czy do tych baby center co można np. zważyć dziecko trzeba się wcześniej umawiać? Czy można sobie tak podjechać byle kiedy?

I jeszcze jedno czy dawałyście witaminę K? Mój dostał w szpitalu w zastrzyku ale w Pl dają jeszcze w kroplach do trzeciego miesiąca i zastanawiam się kupić czy nie?

Weridiana dwa porodu w Luton mam za sobą. Z opieki podczas porodu byłam zadowolona, chociaż za pierwszym razem jak mnie do domu wygonili to po zbadaniu skurczy nie byli nawet łaskawie spojrzeć na rozwarcie a pomijam fakt , że za godzinę byłam z powrotem a za dwie urodziłam. Na sali poporodowej w nocy totalna olewka, dziecko nie chciało jeść bo nie umiało i dopiero koło 4 nad ranem się jakaś położna zainteresowała a dodam, że zostałam dobę w szpitalu tylko ze względu na fakt, że młody jeść nie umiał.
    To było 5 lat temu.
    Teraz bardzo miło wspominam. Do domu nie wygonili bo zaczęłam w aucie rodzić :D a na sali poporodowej co 2-3 godziny ktoś przychodził i jak spałam to budził, że pora karmienia. Jaja tylko z wypisami robią bo trzeba bardzo długo czekać, ja miałam wyjść w sobotę przed południem a wyszłam o 17.
    Ogólnie to mogę polecić ten szpital i jeśli miałabym rodzić raz jeszcze to też tam.

onka79, Penelope, Weridiana lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawałam witaminy K
    Oni dają w zastrzyku ta zalecana dawke ( bądź 2 razy doustnie) . U nas w domu nigdy nie dawali wit k tylko d. Moja siostra podawała k ale to dlatego że jej córka miała właśnie jakieś niedobory

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje Wit K, Martyna dostała tylko w szpitalu po porodzie. Podaje tylko wit d, ale to na polecenie pediatry z Pl bo tu położna nic na ten temat nie mowila. U nas na ważenie nie trzeba się wcześniej zapisywac, tylko przyjść w wyznaczonym dniu, bo mają dyżur tylko raz w tygodniu. Chodzimy przeważnie co 4 tygodnie.

aniafk lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wazy hv ma kazdej wizycie . nawet nie slyszalam ze mozna podejsc do nich by zwazyc :) my I tak mialysmy wizyty co miesiac a teraz co 2 mamy

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dziękuję za opinię, zawsze raźniej :-) to będzie mój pierwszy poród w Anglii bo wcześniej rodziłam w Polsce.

aniafk lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jakie wózki polecacie? W Polsce miałam Emmaljunge (chyba tak się to pisze).Jednak jest on bardzo drogi, dostaliśmy go wtedy w prezencie :-)
    Nie chciałabym wydawać majątku i mieć solidny, praktyczny pojazd :-)
    Jakie macie doświadczenia?

Nie podawalam wit. K (tylko D)

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy mothercare spin. 2w1. Polecam gondole bo w spacerowce głupie oparcie spisane na klips. Dobrze mi się go używało. ( właśnie próbuje go sprzedać)
    Około miesiąc temu kupilismy quinny buzz 3. Sama spacerówke. Ogólnie jest fajna łatwo się prowadzi i widać Ze kajce jest o wiele wygodniej. Minus to to że te duże kółka często przeszkadzają z wjazdem do sklepu ( ich szerokość) a drugi to to że jest jedno kolo z przodu ( to akurat mój minus) bo ja jestem gapa i Raz już bym go wywrocila zjezdzajac z kraweznika. A i mały koszyk ma,ale reszta super. I płacilam za niego £ 70 w bardzo dobrym stanie ale używany

Weridiana lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od siebie dodam czego niepolecam ;). Mialam Britax b smart z 3 kolkami I koszmarny byl do prowadzenia. Zreszta moj syn byl molowozkowy ze tak powiem I bardzo dlugo uzywalam nosidla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 19:15

Weridiana lubi tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi. Dzisiaj oglądałam Mothercare Orb ( z przekladana rączką) dosyć fajny ale £400 hmmm może będzie tańszy ;-)

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ