WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope teraz to już współczuję i trzymam kciuki żebyś urodziła do jutra!

Hahahaha olej rycynowy - Penelope jak chcesz to Ci podrzucę bo kupiłam dwa dni temu na włosy :D

Ap też pierwsze słyszę o usg bioderek w tym kraju. Jak Piotrek się urodził to było nie do pomyślenia. Może coś się pozmieniało. Jak oni Ci to zorganizowali? Dostałaś list do domu? Gp coś mówił? Mów jak było to upomnę się tutaj a co! :)

Co do ciąży w wieku 40 lat to oni chyba tutaj żadnego zagrożenia nie widzą, moja koleżanka dostała tylko skierowanie na aminopunkcję i nic więcej. Całą ciążę była traktowana tak jak 30 latki i młodsze.

Czy wasze dzieci miały trądzik młodzieńczy? Bo mój zaś ma coś na twarzy i teraz nie wiem czy to alergia czy co.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackcoffe wrote:

Ell co za historia a gdzie zamawialas ta trampoline?
    Precious little one. Chociaz Richard, moj maz, twiedzi ze moglo byc gorzej I moglam zamowic drogi wozek a dostac trampoline ;)

Penelope, strasznie Ci wspolczuje :( koncowka dluzy sie i dluzy. Ja urodzilam w 39 tygodniu i nawet nie moge sobie wyobrazic dodatkowych tygodni.

Bree, czy to jedyny szpital w Twojej okolicy? Bo nie wszystkie szpitale wymagaja skierowania. Tutaj masz link, ale szukaj tylko tych z self referral: http://www.earlypregnancy.org.uk/FindUsMap.asp

201506044965.png201302141778.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robia tu przeswietlenie bioderek my byliśmy z Oscarem

1usa3e5e42kseo71.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu cos nowego,my nie mielismy przeswietlenia...chyba ze wtedy jescze nie robili...

• aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo czasy si e zmieniły albo to zależy od miejsca zamieszkania. Zapytam HV na najbliższym spotkaniu.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która robiła chrzciny w Polsce i wynajmowała lokal?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przysłali mi list do domu
    na dodatek się nie stawiłam, bo to pod starym adresem
    i coś się pogubiłam,
    a wczoraj znów przysłali na nowy adres

na wywiadzie podczas pierwszej wizyty z położną zapytała
    czy w rodzinie były jakieś problemy z bioderkami, a ja palnęłam,
    że ja miałam jako niemowle
    mama coś tam opowiadała, że mnie przewijała w tetrówki na grubo,
    żeby nóżki były szeroko, teraz są stelaże (wyglądają kosmicznie, o w życiu, jakie to musi być niewygodne :)

ja się przymierzam do chrzcin ale na miejscu
    i w sumie nie wiem od czego zacząć :)
    chyba z PL powinni mi mój akt chrztu dosłać

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Która robiła chrzciny w Polsce i wynajmowała lokal?
    Ja robilam, ale moi rodzice zajeli sie wszystkim wlasciwie i lokal tez znalezli sami

aniafk lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell ja załatwiam większość przez telefon i mamę ale interesuje mnie ile takie przyjęcie trwa. w sensie obiad a później co? wiadome kawa, ciasto ale czy coś jeszcze do jedzenia się podaje czy nie?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biednas Penelope. niech zrobi cioci niespodziankę i jeszcze pokaże się przed wylotem, to może ciocia zostanie :)
    Witam nowe kobietki ;)
    Jeśli chodzi o epu to u nas tez skierowanie potrzebne. Ja w 7 tyg zaczęłam krwawic i czekałam 3 dni na scan!!! Ale proponuje udać się bezpośrednio do położnych. pójsc zgłosić ze jest się w ciąży i co dalej? Bo gp wysyła do nich tylko pismo o ciąży i one dzwonią Później o wizytę ( tak było u mnie)
    Ap julcia cudowna a w łóżeczku wygląda jak lalka :)
    Jeśli chodzi o bioderka to robią jeśli występował problem w rodzinie bądź jeśli przy porodzie zobaczą ze dziecko ma giętkie nnóżki i wtedy wysyłają. Jak jest ok to jest ok. Z resztą jak z większością rzeczy w tym kraju

Ja robiłam w pl. Ale goście to rodzina plus chrzestni Wiec w domu cała impreza ( obiad, kawa i ciasto) skromnie ale najważniejsze że był chrzest

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, no to ja nie wiem gdzieś Ty kupiła olej rycynowy bo ja byłam w : Boots, superdrug, Wilkinson, Lloyd pharmacy, Tesco pharmacy, Holland @ coś tam i NIGDZIE nie było.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope w polskiej aptece on line :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robie tylko dla chrzestnych i dziadków ale musze w lokalu bo nie chce mamie dupy zawracać w święta, zresztą niech się wnukiem nacieszy a nie martwi gośćmi którzy muszą ponad 300 km do nas przyjechać wiec chcąc nie chcąc trzeba się nimi solidnie zająć i restauracja będzie najmniej kłopotliwa. Tylko nie wiem właśnie czy kolacja też się wlicza ale chyba nie?

tak myślałam, że oni tych bioderek tak o nie robią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:06

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • blackcoffe Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope moj m kupowala w lloydsie,podszedl do aptekarki i sie zapytal jej czy maja...

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk za odpowiednią opłatą to i kolacja będzie, wszystko się da dogadzać, ale w centrum Łodzi jak chodziłam 5 lat temu to za obiadek z tortem wołali 80zł od osoby. Wszystko do dogadania, ciepłe, zimne i czy ma byc na tacach wędlin czy owoców i czy deser czy tort czy alkohol. Wsio

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap chodzi mi raczej o statystyki jak ludzie robią. Jeśli prawie na każdych chrzcinach jest kolacja to nie chce się wyglupic i odwrotnie nie chce organizować kolacji jeżeli przeważnie na takich uroczystościach się tego nie robi. zielona jestem i dlatego pytam jak było u was .

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to sorki :D u mnie tylko obiadek,
    namawiali na więcej ale to tylko chrzciny to po co miałam się wykosztowywać
    ale jeśli masz gości z daleka i chcecie pobyć dłużej, pogadać nie będąc głodnym to kto Ci zabroni
    nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś tak urządził
    zrób jak Tobie najlepiej, co się będziesz przejmować statystykami :D
    mnie się wydaje, że może chodzi o ceny, dlatego się tak nikt nie wyrywa
    a jak was będzie malutko, to fajnie taka cicha kameralna kolacyjka, nie?
    chyba nie ma jakiejś specjalnej etykiety chrzcinowej hehe :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie chciałabym jak by to nazwać. ..wypuszczać się :) goście i tak u nas nocują. Piotrka chrzcilam na własnym ślubie wiec nie miałam kłopotu z kolacją bo i tak była :) . Ale chyba tylko zrobimy obiad i kawa a kolacja w domu

Weridiana lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    ap chodzi mi raczej o statystyki jak ludzie robią. Jeśli prawie na każdych chrzcinach jest kolacja to nie chce się wyglupic i odwrotnie nie chce organizować kolacji jeżeli przeważnie na takich uroczystościach się tego nie robi. zielona jestem i dlatego pytam jak było u was .
    Ania jeśli masz gości z daleka to pewnie i tak zaprosicie ich do domu, a wtedy podwójny wydatek.
    hmmm, a może obiadek w lokalu, a gości z daleka na kolację do domu :-)
    Ja chrzciny wyprawialam w lokalu i była to obiadokolacja :-) natomiast I komunię tutaj w Anglii kameralnie w ogródku :-) tylko najbliższa rodzina ( oczywiście dodatkowo zwiedzanie Londynu jako atrakcja)

aniafk, derii84 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lokalu byl obiad, tort, jakies przekaski na zimno (salatki, wedliny, ciasta etc.) I jeszcze jeden posilek na cieplo, wszyscy rozeszli sie po 18. Ale jak wspomnialam moi rodzice wszystko organizowali i twierdzili ze niewypada krocej lol Ja szczerze mowiac mialam dosc juz w polowie (synek takze), wiec nastepnym razem ogranicze sie do obiadu i tortu.

aniafk lubi tę wiadomość

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ