Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za pomoc, czyli wychodzi na to, że robią i z kolacją i bez. My msze w kościele kończymy o 15:30 więc dlatego zastanawiam się nad kolacją w lokalu żeby mamie już głowy w domu nie zawracać. W sumie zanim zjemy obiad, wypijemy kawę to już będzie pora kolacji
Ap kiedy informowałaś poprzednią szkołę, że synek odchodzi? Tzn ile wcześniej? Bo my mniej więcej za miesiąc zmienimy szkołę i zastanawiam się czy już mówić czy nie no i komu? Czy nauczycielce czy w sekretariacie?
I jeszcze jednoJak radzisz sobie z Julką rano? Bo Adam póki co ma różne godziny pobudek i jedzenie i zdarza się , że pobudka z jedzeniem wychodzi w porze wychodzenia.
W ogóle kiedy dziecko łapie już taki swój rytm? Takie na cycu? -
Powiedziałam im, że wyprowadzamy się na dniach jakoś, za dwa dni chyba, bo wcześniej nie mieliśmy pewności czy dostaniemy klucze. Mieliśmy nauczycielkę Polkę więc najłatwiej było z nią pogadać, a ona skierowała nas do dyrektorki i sobie zaznaczyli, że Daniel już nie będzie uczęszczał, no i był w zawieszeniu takim z dwa, trzy tyg w sumie, bo czekałam na list z councilu, a oni maila wysłali, że się dostał tu gdzie chodzi.
W ogóle wczoraj przyszła pocztą wielka karta od jego starej klasy
pisali, że tęsknią i życzą mu powodzenia, każdy coś narysował,
a pani napisała imiona i nakleiła wszystkie rysunki obok siebie
Piękna pamiątka, się wzruszyłam
Do cyca to ja Julcię przystawiałam na chwilę przed wyjściem, budziłam ją przewijaniem, ona zawsze była chętna żeby zjeść, później zaczęłam odciągać i dawałam z butli przed wyjściem lub brałam ze sobą jeśli spała, ale w wózku zawsze śpi jak kamień więc butla wracała do domu.
Nie wiem kiedy łapie rytm
Jedziemy na butli i raz wytrzyma 6 godzin bez jedzenia, a raz po półtorej jest taki wrzask, że nie idzie zignorować
Kupilam w koncu ten czytnik ebooków
troszkę się przeraziłam, bo nie wiedziałam jak go ogarnąć
Najważniejsze, że książkę wrzuciłam i da się czytać
No i mam swój pierwszy od roku okres, od razu dał w kość
jezuuuniu co za koszmar i wstyd
wczoraj jajniki napitalały,
ledwo ledwo coś leciało,
a dziś wracałam ze szkoły z plamą na spodniach taki wodospad
OMGbrr
więc mam w sumie zły dzień heh
smuteczek
kąpiel wzięłam dla relaksu,
mąż pojechał syna odebrać,
a ja gorąca herbatka, wielki sweter, ciepłe skarpety i zapadam się w sofę poczytać
bajo
aniafk lubi tę wiadomość
-
Ale miło z ich strony. W ogóle Lubie za to Anglików. Za to ze są czasami aż za mili. Zawsze powiedzą przepraszam dziękuję. Wiem ze czasami jest to z przyzwyczajenia ale to miłe.
Ja dostałam kwestionariusz jak kaja miała 3 mce czy do szkoły chce ja wysłać.
U nas pierwsze zajęcia są od 2 lat na 2,5 h.ell lubi tę wiadomość
-
Serio? Moj syn skonczy 2 lata za 2 dwa tygodnie, ale ja nic o tym nie wiem, jedynie o 15 darmowych godzinach w nursery po skonczeniu dwoch lat, ale tylko dla osob z niskimi dochodami, wiec sie nie kwalifikuje. Maz chce, zebysmy po naszej przeprowadzce za miesiac wyslali go dwa razy w tygodniu na pol dnia do przedszkola, ale ciezko mi sie rozstac z moim Eryczkiem
-
kambel nursery to jest odpowiednik przedszkola i faktycznie tak jest, ze dostaje się 15 godzin w tygodniu za free po 3 roku ale mozna zapisać też młodsze dzieci tylko trza płacić. Ja płaciłema 5£ za godzinę . Może jak ktoś pobiera zasiłki to od 2 lat jest za free ale mnie to nie dotyczy wiec nie wiem.
Ty masz na myśli 2,5 godziny dziennie czy w tygodniu?ell lubi tę wiadomość
-
Penelope, mam nadzieje, ze skoro tyle sie wyczekalas to chociaz porod bedziesz miala szybki
Ja rodzilam w 39 tygodniu, ale przez 3 dni. Nie polecam. Chociaz i tak wspominam.lepiej niz karmienie piersia
Ale wciaz dobrze sie czujesz? Musi Ci byc juz niesamowicie ciezko
Dzieki dziewczyny za info o szkolachA.macie jakies.doswiadczenie z sobotnimi polskimi szkolami? Chcialabym.synka zapisac w przyszlym roku (przyjmuja od 3. Lat) , ale nie wiem czy warto. Zalezy mi zeby troche znal polski. Poki co bardzo miesza oba jezyki, ale polski rozumie dobrze. Boje sie, ze jednak z czasem angielski calkowicie go wyprze (zwlaszcza, ze ja jestem jedyna osoba, ktora mowi do niego po polsku)
Penelope, kambel lubią tę wiadomość
-
Ell a Wiąże Przyszłość z powrotem do polski?
U nas nie ma pl szkolek. Moja siostra syna uczyła z elementarza później odłożyła to na bok ( oni już tu zostaną) bo j ang w chwili obecnej jest ważniejszy bo to tu dzieci mają się rozwijać A po polsku raczej pisać i czytać nie będą -
Kambel, ja mam na 1 cm więc żadne! O której stawiłaś się w szpitalu w niedziele? O której w poniedziałek urodziłaś? Czy podawali najpierw żel czy oxy od razu? Mogłabyś w skrócie napisać jak było. Gdzie lezalas w sensie na jakiej sali? I czy mąż był całą noc z Tobą? Będę wdzięczna. Ps. I kiedy wrocilas do domu.kambel wrote:Mi zaczęli wywoływać w niedziele i skończyłam w poniedziałek
ale ja nie miałam rozwarcia
-
kambel wrote:Ell a Wiąże Przyszłość z powrotem do polski?
U nas nie ma pl szkolek. Moja siostra syna uczyła z elementarza później odłożyła to na bok ( oni już tu zostaną) bo j ang w chwili obecnej jest ważniejszy bo to tu dzieci mają się rozwijać A po polsku raczej pisać i czytać nie będą
Dziewczyny, pisalyscie albo zamierzacie pisac plan porodu? Ostatnio na niewiele sie zdal, wiec nie wiem czy marnowac czas lol