X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc, czyli wychodzi na to, że robią i z kolacją i bez. My msze w kościele kończymy o 15:30 więc dlatego zastanawiam się nad kolacją w lokalu żeby mamie już głowy w domu nie zawracać. W sumie zanim zjemy obiad, wypijemy kawę to już będzie pora kolacji :D

Ap kiedy informowałaś poprzednią szkołę, że synek odchodzi? Tzn ile wcześniej? Bo my mniej więcej za miesiąc zmienimy szkołę i zastanawiam się czy już mówić czy nie no i komu? Czy nauczycielce czy w sekretariacie?
    I jeszcze jedno :) Jak radzisz sobie z Julką rano? Bo Adam póki co ma różne godziny pobudek i jedzenie i zdarza się , że pobudka z jedzeniem wychodzi w porze wychodzenia.

W ogóle kiedy dziecko łapie już taki swój rytm? Takie na cycu? :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam im, że wyprowadzamy się na dniach jakoś, za dwa dni chyba, bo wcześniej nie mieliśmy pewności czy dostaniemy klucze. Mieliśmy nauczycielkę Polkę więc najłatwiej było z nią pogadać, a ona skierowała nas do dyrektorki i sobie zaznaczyli, że Daniel już nie będzie uczęszczał, no i był w zawieszeniu takim z dwa, trzy tyg w sumie, bo czekałam na list z councilu, a oni maila wysłali, że się dostał tu gdzie chodzi.

W ogóle wczoraj przyszła pocztą wielka karta od jego starej klasy
    pisali, że tęsknią i życzą mu powodzenia, każdy coś narysował,
    a pani napisała imiona i nakleiła wszystkie rysunki obok siebie
    Piękna pamiątka, się wzruszyłam

Do cyca to ja Julcię przystawiałam na chwilę przed wyjściem, budziłam ją przewijaniem, ona zawsze była chętna żeby zjeść, później zaczęłam odciągać i dawałam z butli przed wyjściem lub brałam ze sobą jeśli spała, ale w wózku zawsze śpi jak kamień więc butla wracała do domu.
    Nie wiem kiedy łapie rytm :D
    Jedziemy na butli i raz wytrzyma 6 godzin bez jedzenia, a raz po półtorej jest taki wrzask, że nie idzie zignorować :D

Kupilam w koncu ten czytnik ebooków
    troszkę się przeraziłam, bo nie wiedziałam jak go ogarnąć
    Najważniejsze, że książkę wrzuciłam i da się czytać :D

No i mam swój pierwszy od roku okres, od razu dał w kość
    jezuuuniu co za koszmar i wstyd :)
    wczoraj jajniki napitalały,
    ledwo ledwo coś leciało,
    a dziś wracałam ze szkoły z plamą na spodniach taki wodospad
    OMG :( brr
    więc mam w sumie zły dzień heh
    smuteczek
    kąpiel wzięłam dla relaksu,
    mąż pojechał syna odebrać,
    a ja gorąca herbatka, wielki sweter, ciepłe skarpety i zapadam się w sofę poczytać
    bajo :)

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro tak rozmawiacie o szkolach to tak z ciekawosci - w jakim wieku tutaj zaczynaja? Samemu trzeba sie tym inteteresowac czy upominaja sie o dziecko?

201506044965.png201302141778.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miło z ich strony. W ogóle Lubie za to Anglików. Za to ze są czasami aż za mili. Zawsze powiedzą przepraszam dziękuję. Wiem ze czasami jest to z przyzwyczajenia ale to miłe.

Ja dostałam kwestionariusz jak kaja miała 3 mce czy do szkoły chce ja wysłać.
    U nas pierwsze zajęcia są od 2 lat na 2,5 h.

ell lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Moj syn skonczy 2 lata za 2 dwa tygodnie, ale ja nic o tym nie wiem, jedynie o 15 darmowych godzinach w nursery po skonczeniu dwoch lat, ale tylko dla osob z niskimi dochodami, wiec sie nie kwalifikuje. Maz chce, zebysmy po naszej przeprowadzce za miesiac wyslali go dwa razy w tygodniu na pol dnia do przedszkola, ale ciezko mi sie rozstac z moim Eryczkiem ;)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkołę tutaj zaczyna się od 4 lat i to jest odpowiednik zerówki

ell lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe ze to odpowiednik tej nursey bo ona nie jest obowiazkowa . moja siostra tez za nia placila . my tez kaje damy bo akurat te 2,5 h w sam raz na nasza wymiane w pracy :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel nursery to jest odpowiednik przedszkola i faktycznie tak jest, ze dostaje się 15 godzin w tygodniu za free po 3 roku ale mozna zapisać też młodsze dzieci tylko trza płacić. Ja płaciłema 5£ za godzinę . Może jak ktoś pobiera zasiłki to od 2 lat jest za free ale mnie to nie dotyczy wiec nie wiem.
    Ty masz na myśli 2,5 godziny dziennie czy w tygodniu?

ell lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 h codziennie

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nowego. Siostra jutro rano wraca. Jesteśmy wściekłe. Dziś położna zapisała mnie do szpitala na niedziele na 8 rano na indukcje porodu :( tyle z newsów

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a nie możesz przełożyć? W niedziele się lenie rodzą :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope trzymaj się ....pewnie dzidzia musiała dłużej w brzuszku posiedzieć,

Ach... tak to już jest, my planujemy a nasi milusińscy mają zupełnie inne plany ;-)

Penelope lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    ależ wręcz przeciwnie, same wybitne umysły :-)
    Ja urodziłam się w niedzielę cha cha

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co przekładać? Mój mąż niedzielny i pracowity :)
    aniafk wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczęli wywoływać w niedziele i skończyłam w poniedziałek ;) ale ja nie miałam rozwarcia ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, mam nadzieje, ze skoro tyle sie wyczekalas to chociaz porod bedziesz miala szybki :) Ja rodzilam w 39 tygodniu, ale przez 3 dni. Nie polecam. Chociaz i tak wspominam.lepiej niz karmienie piersia ;) Ale wciaz dobrze sie czujesz? Musi Ci byc juz niesamowicie ciezko

Dzieki dziewczyny za info o szkolach :) A.macie jakies.doswiadczenie z sobotnimi polskimi szkolami? Chcialabym.synka zapisac w przyszlym roku (przyjmuja od 3. Lat) , ale nie wiem czy warto. Zalezy mi zeby troche znal polski. Poki co bardzo miesza oba jezyki, ale polski rozumie dobrze. Boje sie, ze jednak z czasem angielski calkowicie go wyprze (zwlaszcza, ze ja jestem jedyna osoba, ktora mowi do niego po polsku)

Penelope, kambel lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell a Wiąże Przyszłość z powrotem do polski?
    U nas nie ma pl szkolek. Moja siostra syna uczyła z elementarza później odłożyła to na bok ( oni już tu zostaną) bo j ang w chwili obecnej jest ważniejszy bo to tu dzieci mają się rozwijać A po polsku raczej pisać i czytać nie będą

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, ja mam na 1 cm więc żadne! O której stawiłaś się w szpitalu w niedziele? O której w poniedziałek urodziłaś? Czy podawali najpierw żel czy oxy od razu? Mogłabyś w skrócie napisać jak było. Gdzie lezalas w sensie na jakiej sali? I czy mąż był całą noc z Tobą? Będę wdzięczna. Ps. I kiedy wrocilas do domu.
    kambel wrote:
    Mi zaczęli wywoływać w niedziele i skończyłam w poniedziałek ;) ale ja nie miałam rozwarcia ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell. Mnie też martwi język, też jestem jedyną osobą która w środowisku będzie mówiła po polsku. Często myślę jak to ogarnąć

ell lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ell a Wiąże Przyszłość z powrotem do polski?
    U nas nie ma pl szkolek. Moja siostra syna uczyła z elementarza później odłożyła to na bok ( oni już tu zostaną) bo j ang w chwili obecnej jest ważniejszy bo to tu dzieci mają się rozwijać A po polsku raczej pisać i czytać nie będą
    Jesli juz gdzies wrocimy to do USA za pare lat, ale wiesz, chcialabym zeby mogl dogadac sie w miare z moja rodzina (bo oni z angielskim to nie bardzo. Zreszta dwujezycznosc to zawsze pewien atut, a dzieci szybko sie ucza. Gdyby moj maz byl Polakiem to wiadomo, wszystko wyszloby bardziej naturalnie. Zalezy mi glownie na mowie, wiec chyba sprobuje z ta szkola za rok :)

Dziewczyny, pisalyscie albo zamierzacie pisac plan porodu? Ostatnio na niewiele sie zdal, wiec nie wiem czy marnowac czas lol

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ