Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ap jeśli chodzi o podatek to rzeczywiście tylko self employed mają obowiązek i oczywiście ltd. Jeśli jesteś employee czyli zatrudniony na kontrakcie to nie musisz. Masz rację mówiąc ze czasami sprawdzają i przesyłają czeki ale różnie z tym bywa i nie wiem od czego zależy.
Jednak możesz to sama przeliczyć z p60. Sprawdź sobie kwoty zwolnione od podatku za poprzednie lata i oblicz czy coś się należy. Jeśli tak to wyślij list z prośbą o zwrot. Możesz się ubiegać do 5 lat wsteczap1526 lubi tę wiadomość
-
72.5 kg ważę
. Od dzisiaj przyzwyczajam organizm do życia bez obżarstwa a od poniedziałku ( jak co tydzień) zaczyna coś ćwiczyć. Jak będę ważyć 60 to będzie ok
Też chętnie jakiś zwrocik podatku bym dostała , dostałam tylko raz po pierwszym roku pracy tutaj ale nie pamiętam skąd jak i co ;/ap1526 lubi tę wiadomość
-
fajowy ten Twój Adaś, jakie oczy
nareszcie jakieś foto,
już nudno było
nowe ciężarówki się już brzuchami nie licytują, Russelka niestety nie widziałam, ale nie przymuszam oczywiście, Victorka bym chętnie zobaczyła, bo podrósł już nieźle, Kajkę bo słodycz ech dziewczyny dziewczyny,
połowę zapomniałam, wstyd miPenelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
Ja 3 lata temu przy wzroscie 165 wazylam 48/49 kg (w sumie to byla moja stala waga) a jak zamieszkalam z moim m to zaczelo sie przybieranie I po kilku miesiacach bylo juz 56
teraz tez tyle waze I najgorzej jest w udach I oponka .
u nas kiedys bylo reveniu I zawsze bralam p60 I mi sprawdzali . Zwrot dostalam dwa razy . raz to bylo jak pracowalam na czarno 2 mies I podjelam pozniej prace to za jeden dzien pracy dostalam wyplate 320 faz myslalam ze cos nie tak
I pozniej wlasnie w kwietniu nie zarobilam najnizszej . musialam wziac wszystkie p45 (zmienialam prace 2/3 razy ) I ostatnie p60 wypelnic druk I zanioslam do officu . pozniej przyszedl czek .
Ania - ale Adas fajniusiale chyba jest bardzo podobny do piotrusia ?
Ap - kajka chora wiec nie bede wrzucac zdjec ze smutkiem w zaplakanych oczkach. temp jej minela ale katarek sie przywlekl I biednej nie dosc ze z nosa leci to lezki z oczka .
Julcia dzielnajak juz sprobowala to pewnie teraz juz sie nie podda
ap1526, aniafk lubią tę wiadomość
-
oj trafnie, Julcia już się nie podda
no to już troszkę chorujecie Kambel ;/ pewnie marudka jest
heh fajna dniówka
ja nie wiem czy mam tu gdzie pójść zanieść
boję się coś zrobić nie tak
wczoraj na przystanku widziałam zakaz karmienia gołębi i zaśmiecania pod groźbą kary nawet 2500f
znajomi mówią, że muszą zwracać benefity itp itd, to duże kwoty, a nie chcę sobie tu życia spierdzielić jakkolwiek
mam nadzieję, że jak przyjdzie list to już samo się jakoś rozjaśni -
nick nieaktualnyap1526 wrote:fajowy ten Twój Adaś, jakie oczy
nareszcie jakieś foto,
już nudno było
nowe ciężarówki się już brzuchami nie licytują, Russelka niestety nie widziałam, ale nie przymuszam oczywiście, Victorka bym chętnie zobaczyła, bo podrósł już nieźle, Kajkę bo słodycz ech dziewczyny dziewczyny,
połowę zapomniałam, wstyd mi
Mówisz i masz
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7044f4bf3f9d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6206485a03f.jpg
Mamy już dwa ząbki
Pozdrawiamy dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:52
ap1526, Penelope, Weridiana, aniafk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyap1526 wrote:a haha pomyliły mi się dziewczyny, myślałam że to Adaś, Jezuniu aż się przeraziłam hahaha
słodziak, jakie włoski już ma
dwa ząbki w 7 miesiącu hmm
Tak od niedzieli pojawił się pierwszy ząbek, a wczoraj drugi. Także dwie dolne jedynki już sąStarsze dzieci ząbkowały mi już w 6 miesiącu.
Ja do 6 miesiąca jechałam na mleku i warzywku. Po 6 miesiącu wprowadziłam schemat karmienia: kaszka( 9:00 ) + mleko ( 12:00 ) + obiadek ( 15:00 - 16:00 ) + owoc ( 18:00 ) + mleko ( 20:00 ) + mleko z glutenem zagęszczone ( 23:00 ). Victor przybiera prawidłowo, ładnie przesypia noc aż do 7:30.ap1526 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Przeskoczyłam do Was na fioletową stronke dzisiejszego dnia .
To moja druga ciąża , pierwszą poroniłam w pazdzierniku 2014 ; |
Teraz bedzie dobrze , czuje to !!
Mieszkam w Anglii , moje pytanie do Was jest takie ...
Jak załatwić ginekologa na NFZ , ze tak powiem ? Pomocyap1526, loszcz, Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Gratukuję ZakręconaOna
trzymam kciuki
pozytywne nastawienie jest także będzie git
o ile Cię dobrze zrozumiałam
NFZ czyli NHS?
zarejestruj się w pobliskiej przychodni i powiedz w recepcji, że jesteś w ciąży
wyznaczą Ci termin do położnej
nie zdziw się jeśli będzie to za 6 tyg
do ginekologa wyślą Cię tylko jeśli będą ku temu wskazania
to specjalista, nie zajmuje się prowadzeniem ciąży -
Aha , ta dokładnie NHS - wypadło mi z głowy
dlatego napisałam NFZ tak po naszemu Polskiemu hehe
Jest pozytywne nastawienie , mega poczucie ulga taka w sercu , ze bedzie dobrze
dziękuje Ci serdecznie za informacjeod poniedziałku działam i latam po GP ; D
-
A tak poza tym, to Sezon na kolki chyba rozpoczęty.
Mój Syn wczoraj bite 3 godziny wieczorem płakał, nic nie pomagało, noszenie, tulenie, chodzenie, bujanie, nic. W nocy niby śpi po 3 godziny a teraz już 4,5 ciągnie ale jest przy tym niespokojny, ciągle jakieś dźwięki wydaje a ja się budzę, mam wrażenie że dziś w ogóle nie spałam. Trzeba będzie w dzień nadrobić. Wyślę ich chyba z mężem na długi spacer.