Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ap, lidl to faktycznie ma asortyment ograniczony, ale powinnas dostac lyzeczki, miseczki itp. W kazdym innym markecie (bo ta lyzeczke pewnie tak szybko nie wysla, pisze ze do 28 dni). Zapisz sie do klubow on line z firm, ktore produkuja jedzenie dla niemowlat jak cow&gate, heinz, ellas kitchen, hipp, organix itd., jesli jeszcze tego nie zrobilas - wysla Ci sporo kuponow znizkowych i jakies probki, juz dokladnie nie pamietam, ale przynajmniej taniej wyprobojesz co pasuje Twojej coreczce, bo np. moj syn tych sloiczow cow&gate czy kaszek z organix nie tykal.
ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które leciały samolotem do pl. Russell będzie miał 5,5 miesiąca, i zastanawiam się czy spacerówka lekka bez pozycji na płasko wystarczy, czy muszę się za inną rozglądać? Do samolotu pewnie tylko składany jedno elementowy można i ja nie wiem jakiego szukać. Jakieś propozycje? Jaki wózek i do samolotu i do Jego wieku...
-
Hej
My przechodzilysmy przez wszystkie rozmiary tiny baby , early baby ,first size ... itd obecnie jestesmy na 6-9
Moja siostra zrobila awanture o ta szkarlatyne , dyrektorka stwierdzila ze ona nie jest szpitalem aby o tym informowac a nasza oliwka jest pierwszym przypadkiem (co nie bylo rawda) . siostra zadzwonila do counsilu po jej telefonie znow byla kontrola szkoly I na nastepny dzien dzieci dostaly kartke do plecaka ze od 12 marca ( a byl juz 26 ) panuje w szkole szkarlatyna. na szczescie mloda ma juz sie lepiej I obeszlo sie bez goraczki
Penelope fajnie ze z chrztem tak szybko . I jak dobrze rozumiem beda 2 kobiety chrzestnymi tak ?
Jesli chodzi o lot to spokojnie mozesz wziac 2 czesciowy . dostaniesz 2 naklejki tyle ze przed wejsciem na poklad musisz zlozyc sama wozek
ja tez dostalam jedna lyzeczke fioletowa z napisem my petite - moze to ta samabardzo fajna do karmienia jednak kupilam ostatnio w morissonie lyzeczki mniejsze z dluga raczka I wole nimi karmic
wczoraj zabukowalam bilet do polski na czerwiec specjanie na wizyte do podiatry I dermatologa . mam nadzieje ze wtedy juz bedzie cieploprydadza nam sie takie wakacje
krotkie ale zawsze to urlop
ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ap, świetne zdjęcia! !!!! Sama tą scenerię robiłaś??? Super pomysł. Moja siostra wreszcie pozna mojego syna w środę
( pamiętacie ze byla 13 dni i nie doczekała porodu). Podkradne pomysł ze ze zdjęciami i udekorowaniem
mała jest słodka!!!
ap1526, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Ap, no świetne te zdjęcia
jaki masz aparat? Przymierzam sie, żeby kupić jakiś przed porodem, bo od urodzenia Eryka wsZystkie robię iphonem, ale chciałabym coś lepszej jakości.
Olej kokosowy to do włosów sie używa? Jak? Z chęcią sie dowiem, bo po poprzednim porodzie włosy wypadały strasznie i żadne witaminy czy odzywki nie pomogły niestety
Penelope, to pomoc i rozrywka szykuje Ci sie od środy, aż zazdroszczęJa wczoraj rozmawiałam z moja mama i mowię jej, ze w sumie za 7 tygodni mogę już rodzic i denerwuje sie być zupełnie sama w szpitalu, bo Richard zostanie w domu z Erykiem, a ona do mnie, ze ona rodziła sama to ja tez dam radę. Heh, moja rodzina
Penelope lubi tę wiadomość
-
ap - swietne zdjecia
ale masz wene do tworzenia
Julka jest przeslodka
I oby dwoje sa bardzo podobni do siebie !
Uwazaj na ogrodowe kocuryw doniczki lubia zrobic gratisowy nawoz ( ja w zeszym roku postawilam swiezo zasadzone kwiatki w donicy I na nastepny dzien mialam juz niespodzianke
)
jesli chodzi o wlosy to proponuje zrobic badania w kierunku tarczycy badz anemii . Pamietasz mi tez strasznie wypadaly I jak zaczelam brac zelazo i jest o wiele lepiej
Penelope ale Ci dobrzeteraz niech siostra sie nacieszy Russelkiem
ap1526, Penelope lubią tę wiadomość
-
No fajnie jest mieć kogoś bliskiego w takiej sytuacji. Ja kiepsko znoszę ból i na pewno sie porycze i to jeszcze przy jakiejś obcej kobicie. Latem miałam wywoływane poronienie w szpitalu i strasznie to zniosłam. Teraz sytuacja bardziej optymistyczna, ale i tak sie boje.
W ogóle to powinnam na jakoś dietę chyba przejść, bo ważyli mnie w szpitalu teraz i mam już 11 kg na plus. Straszne. Ostatnio dobilam prawie do 20 i aż sie boje, ze znowu tak skończę. A tak miałam sie pilnować... Ale wciąż chce mi sie jeść, totalnie nad tym nie mogę zapanować -
Gap1526 wrote:Nie da się nic zrobić żebyś nie była sama?
). Ale jak to mówią w życiu trzeba twardym być a nie mietkim
Żelazo można kupić tanio w każdym markecie, ale podobno trzeba z nim uważać, bo w nadmiarze szkodzi. Takie wypadanie włosów jest podobno bardzo normalne po ciąży, ale nie spodziewałam sie, ze włosy bedą wychodzić garściami. Tym razem nastawie sie psychicznie
Dobrze wiedzieć, ze nie jestem jedyna osoba, która w ciąży rośnie w oczach lolWeridiana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj halwaya i gratuluję
Ap normalnie sikam jak Cię czytamBanan na twarzy pełną gębą
Fotki super !!!!!!
Ell nie przejmuj się kg, zgubisz po wszystkim.
Mi włosy strasznie wypadały po porodzie. Zaczęło się około 4 mies po. Trwało miesiąc i teraz jest już ok. Włosy nie wypadają, są lśniące i gęste. W ciąży włosy nie wypadają przez hormony,po porodzie następuje proces ich wypadania i gubimy ich więcej, ponieważ więcej ich się nazbierało w czasie ciąży. Myślę że po jakimś czasie problem zniknie, co nie znaczy że nie warto się wspomagać olejkiem.
Pozdrawiam Was dziewczyny i ściskam mocno wszystkie nasze maluszki - te narodzone i w brzuszkachap1526, ell, Penelope, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam sporą wagę startową.. wstyd przyznać sie ile
Mam nadzieję, że nie utyje za dużo, bo to będzie tragedia. Od miesiaca jestem na odwyku od słodyczy i od coliwidac czułam nosem, że się uda teraz.
Po poprzedniej ciąży dalej jeszcze brzuch mi wisi..no nic, moze rozstępów więcej nie będzie przez to
ap1526, ell, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Haha ap, zawsze sie uśmieje czytając twoje posty. Maz musi mieć z Tobą wesoło
Moje włosy najlepiej wyglądają po odzywkach z dove, ale rewelacji tez nie ma. Ale ogólnie nie mam super mocnych i lśniących włosów niestety. To już mój maz ma lepsze włosy, wiec jeśli faktycznie to będzie dziewczynka mam nadzieje, ze odziedziczy je po nim
Z ta waga to my kobiety mamy kiepsko. Bo z jednej strony, przynajmniej u mnie, dziwaczne zachcianki takie na już, natychmiast i apetyt górnika, a z drugiej presja żeby za dużo nie przytyć, bo to niezdrowo no i fajnie byłoby wejść w jeansy przedciazowe po kilku tygodniach a nie miesiącach (aczkolwiek u mnie raczej sie nie uda) a jeszcze moja mama zawsze przypomina mi, ze ona w ciąży przytyła maksymalnie 8 kg. W zeszłym tygodniu mierzyli mi brzuch centymetrem i wychodzi trochę ponad normę, wiec pocieszam sie, ze to pewnie wód mam tak dużo i to one waza tyle lol
Dzisiaj 30 tydzień, wiec zaczynam odliczanie do porodu w liczbach jednocyfrowych. Napięcie rośniezaczęłam wchodzić na polskie fora ciążowe z terminem na czerwiec, żeby sprawdzić czy ktoś już urodził haha jeszcze niby sporo zostało, ale 30 tydzień to już brzmi prawie jakby miało sie rodzic hehe
Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
No tutaj pogoda tez do niczego. Wiatr, grad i zimno. Niestety mój syn nie wierzy w siedzenie w domu, wiec rano zaliczylismy park, ale zimno było mi okropnie, wiec po południu zabrałam go na spacer po asdzie lol
Dzisiaj druga babka z mojej czerwcowej grupy na fb urodziła. Mały wazy 1400 i wyglada naprawdę dobrze jak na 30 tydzień, wiec oby wszystko sie dla nich dobrze skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:43
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam ponad 20kg w pierwszej ciąży, zajęło mi rok aby wrócić do normalnej wagi
teraz mam już 8+ mam nadzieję że nie będzie tak źle. Jednak nie oszczędzam się, jem na co mam ochotę
trudno
witaj Halwaya
Ell , może jeszcze uda się zorganizować jakąś opiekunkę do synka?
Wczoraj oglądałam na tvn style program o porodach przedwczesnych...nie na moje nerwyap1526, ell lubią tę wiadomość
-
ap1526 wrote:
złapałam się wczoraj na myśleniu o trzecim dziecku, boshmoj maz zaczal marzyc o drugim dziecku juz miesiac po porodzie, ale dla mnie to bylo zdecydowanie za wczesnie. Teraz Eryk bedzie mial 26 miesiecy jak kolejny bobasek pojawi sie na swiecie, a i tak czasem (a ostatnio coraz czesciej heh) lapie mnie atak paniki, ze sobie nie poradze. No ale chcialam to mam
Moj Eryk to takie zywe srebro, ktore w mijescu nie usiedzi, wszedzie zajrzy, na wszystko musi wejsc, wszystkiego dotknac. Zaczal chodzic w wieku 9 miesiecy i od tego czasu zero spokoju. Moze drugie bedzie spokojniejsze
Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość