X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ciemiaczko moze byc lekko wklesle , kaja ma takie caly czas . kiedys wydawalo mi sie ze za bardzo ma ale lekarz powiedzial ze jest ok . na pewno byscie zauwazyly gdyby na prawde bylo wklesle za mocno :)

Penelope - do pojedynczych sciagan reczna jest ok , ale jak ty chcesz tak sciagac na kazde karmienie to faktycznie elektryczna bedzie wybawieniem :)

ja uwielbialam kaje na boku karmic :) tak mi pokazala polozna juz w szpitalu I tak mi przypasowao najbardziej :) a w szczegolnosci w nocy :)

Anglicy uwielbiaja kartki . :) kazda okazja jest dobra :) I biznes sie kreci , ale nie powiem milo jest dostac (nawet raz do roku na swieta ) kartke od polowy zakladu :)

ap ja niestety nie mam pomyslu co bys mogla wygrawerowac :P tworcza nie jestem niestety :)

kasiaks - witamy , gratulujemy I zyczymy nudnych 8 miesiecy :)
    Nie martw sie bedzie dobrze :) tutejsza medyucyna tez daje rade a I czasami jest lepiej niz w pl

My may dzis wizyte z hv ( po miesiacu od pierwszego terminu gdzie zapomniala nas poinformowac ze mamy nowa hv bo ta stacjonuje w innym miescie ;/ ) zobaczymy ile kaja nam urosla . Niestey znow ma kaszel I katar I co najgorsza panuje znow jakis wirus . Siostrzeniec zapalenie oskrzeli ma I na antybiotyku a ostatnio se razem bawili z kajka . no chyba ze nadal od wychodzacego zeba . :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kasia, mnie opieka tutaj tez nie zachwyca, ale te 12 tygodni do porodu to chyba jakos dociagne. Zycze Ci fajnej, latwej ciazy :)

Ap, skoro to od dzieci ma byc to moze cos w stylu for the best dad (bo nie wiem ile masz tam miejsca).

Faktycznie, kartek jest sporo, ale szukalam 2 tygodnie temu czegos na wielkanoc i dopiero w m&s dostalam. Widac wielkanoc to nie swieto wielkie (ale reklame czekoladowych jajek juz kilka dni po bozym narodzeniu widzialam lol)

201506044965.png201302141778.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) póki co zamierzam latać do Pl do lekarza, oficjalnie jestem nadal zatrudniona w pl więc idę na l4 jak mam taką możliwość.

dziś idę do dentysty, nawet nie wiem czy tu robią coś jak jest się w ciąży. W Polsce lekarz nie chciał mi dać znieczulenia, mam nadzieję że tu będzie inaczej.

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znieczulenia raczej nie otrzymasz , ale za to masz darmowa opieke , chodz nie wiem jak to wyglada we wczesnej ciazy :)

My dzis busy day mialysmy . najpierw zajecia muzyczne , pozniej wizyta hv w klinice oczywiscie pani byla tak uprzejma ze nawet sie nie rozebrala I tylko szybko szybko bo jej sie spieszy . Kaja wazy juz 7,07 kg :) zmierzyc jej nie zmierzyla . Pozniej poszlysmy na tumble tower :) Kaja zachwycona , po 40 min zabawy polozona do wozka zasnela praktycznie od razu . Oczywiscie ledwo weszlysmy do domu a ona wstala a ja padam na twarz :) oczy sie zamykaja same , ale coz wazne ze dziecko zadowolone :)

Penelope, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, pomysł na specjalny prezent super, ale nie mam pomysłu póki co, będę myśleć bo też lubię takie rzeczy organizować :)

RUSSELL OD PIĄTKU RANA DO DZIŚ DO 12 W POŁUDNIE PRZYBRAL 160 GRAM :) JAKA JA JESTEM SZCZESLIWA :)
    Kupiłam laktator elektryczny medela swing i jadę dziś z koksem, mam mam zapas na noc i na rano :) produkcja na całego :)

ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, Ty to aktywna jestes z Kają :) ciekawe czy mi się tak będzie chciało, ja to z lekka leniwa jestem...

KASIAKKS, WITAMY :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap a po co Ty tyle tego mleka odciągałaś??
    Ja dzisiaj pierwszy raz odciągłam bo byłam ciekawa ile to moje dziecko zjada. Od kilku dni je po 3,5 max 7 minut co 3 godziny a w nocy nawet 6 wytrzyma więc zaczęłam się niepokoić bo normalnie jadł 10 do 15 minut w takich samych odstępach. Dzisiaj to już w ogóle przegiął bo zjadł po 5 rano, później o 8 nie chciał i 0 10 też nie więc wtedy stwierdziłam, że coś jest nie tak i ściągłam do butelki. 100 ml w niecałe 10 minut z jednej piersi czyli mleko jest a ta mała małpka nawet z tej butelki nie chciała. Wystraszyłam się i pojechałam go zważyć i zaczerpnąć informacji. Waży 5kg więc bardzo dobrze , czyli się najada tylko jak można w tak krótkim czasie to nie wiem. W sumie cieszę się, że spróbowałam dać mu z butelki ( pochłonął ją całą jak z ważenia wróciliśmy) bo przyda mi się takie mieszane karmienie. Już męczyło mnie , że wyskakuje na shopping i zakupy z językiem wywieszonym robię żeby zdążyć wrócić na karmienie.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leniwa jestem ale może dlatego, że teraz przez tą przeprowadzkę i wyjazd do polski nawet nie mam czasu żeby do Was kuknąć a co dopiero latać z dzieckiem po rozrywkach :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja mam Teraz tydzień Holidaya wiec korzystam i staram się jej tak czas zorganizować aby jak najwięcej go z nią spędzić a dwa by jak najbardziej ja wymeczyc by ładnie w nocy spala :) tez mi się nie chce z nią tak chodzić ale widzę ze kaja bardzo lubi towarzystwo dzieci a w domu nie mam jak jej tego zapewnić.
    Polecam woreczki do mrozenia mleka. w lodówce w zamrazalniku maga być do 3 mcy a w zamrażarce do 6 ( albo dłużej) mleko nie traci wartości :) i nie trzeba wylewać. Mnie na początku położna właśnie opierdzielila czemu nie zamrazam tylko wylewam ( gdy miałam napływ mleka) i dała kilka woreczkow.

Penelope - czyli wychodzi na to ze Russell nie dojadal dlatego tak mało przybieral :) teraz ładnie się bujnie jak tyle ściągasz :)

My zawsze na zakupy to spokojnie, ale jak tylko dojechaliśmy to pierwsze co łazienka zaliczona na karmienie później trochę chodzenia i powrót bo kupka za chwile znów płacz bo mleczko :) hi hi

Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, to zaczyna sie juz przerwa swiateczna w szkolach? Pytam, bo niezbyt orientuje sie w ich feriach tutaj, a we wszedzie gdzie biore synka w tygodniu ceny wzrastaja w okresie wolnym od szkoly, wiec wole byc przygotowana.

Dobrze, ze dzisiaj zobacze polozna, bo chyba jakas infekcja moczowa mi sie przyplatala. Juz zapomnialam co to za bol

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwa świąteczna jest od 27 marca, przecież święta dopiero 5 kwietnia to coś za długo te dzieci by się przerwowały.

Ja na wyjścia też sobie będę odciągać, chore z tym cyckiem wszędzie latać zwłaszcza w kurtkach ;/ . Mówiłam ostatni do męża gdzie ja na chrzcinach będę karmić bo nie zamierzam przy ludziach i już stresa miałam a tak to wezmę buteleczkę :)
    Ile takie mleko w lodówce może leżeć a ile w temp. pokojowej?

A to Adam :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf3ba1237ae0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:17

Weridiana, ell, ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, w większości primary schools przerwa zaczyna się w poniedziałek 30marca i trwa 2 tygodnie :-)

aniafk super zdjęcie cha cha

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, fajny ten Twoj maly :)

Ja juz po wizycie, nastepna za 6 tygodni w 34 tygodniu pod koniec kwietnia, wiec zbytnio sie nie nachodze (moj maz mysli, ze zdaze urodzic do tego czasu, ale ja mam nadzieje, ze nie hehe). Postanowilam sie przeniesc do szpitala w poblizu, wiec w przyszlym miesiacu bede chciala sie umowic na wycieczke po oddziale polozniczym. Maja je tylko w niedziele o 19 I troche mi to nie pasuje ze wzgledu na Eryka, ale trudno. Nigdy w tym szpitalu nie bylam, ale wizja 7 minut w aucie podczas bolesnych skurczy bardziej do mnie trafia niz 30 minut. Ciesze sie, ze wreszcie trafilam na normalna polozna, bo poprzednia byla strasznie nieudana.

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

• ell Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ap, ty to masz pecha i ciagle cos ze zdrowiem. Ja mam z PL jeszxze urosept i czuje sie o wiele lepiej, wiec nie wiem czy brac ten antybiotyk. Bo tak z domowych sposobow to chyba tylko duzo plynow. Ja w ciazy pije 2 litry wody i do tej pory bylo ok, ale mialam ostatnio sporo na glowie, przestalam na kilka dni i mam za.swoje. Ale wracam do picia.
    A co do twoich nastrojow... moze ty masz depresje poporodowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    to mam fart, u nas 3tyg od 23 marca :P
    jakie oczyska Adaś ma :D
    i ja mam coś z pęcherzem, rwie jak skurczysyn i nie wiem co by tu domowymi sposobami, chyba gp pozostaje ;/
    kiedyś w google wpisywalam ile mleko może stać, nie pamietam dokladnie ale w pokojowej bylo pare godzin, w lodowce pare dni a w zamrazalniku pare miesiecy

nie wiem co ze sobą zrobic, bo psychicznie podupadam, wpadam w jakies paranoje, lęki ciągle mam, koszmar, to samo co po Danielu tylko chyba bardziej
    jak ja patrzę na te moje dzieci, a tu czytam co z tą Rosją itd to mi się wyć chce
    poza tym codzienne obawy, nie umiem już normalnie funkcjonować, coś na mózg padło,
    nie wiem jak się wyrwac z tego

Na pęcherz UroFuraginum polecam oraz dużo herbaty z żurawiny.

A u nas przerwa świąteczna w szkole od 30 marca do 13 kwietnia, powrót 14-go.

Weridiana lubi tę wiadomość

• ell Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzisiaj anti-d. Nie wiem jak oni to robia w tym szpitalu, ze zawsze maja taki poslizg czasowy. Jeszcze jakbym byla sama to byloby mi bez roznicy, ale biegac za dwulatkiem przez poltorej godziny po tej ich wielkiej poczekalni to nic fajnego.
    Jeszcze w poniedzialek mam szczepionke na whooping caught i powinnam miec spokoj na kilka tygodni :)

Weridiana lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, chuda bym się tam rozpłakała!!!

ANIAFK, Adaś ma takie ciemne oczy jak mój :) ladniunie :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wpadnę tu do Was na kawkę bo teraz do spania, i tam późno dziś mi się zeszło, normalnie idę spać między 19:30 - 20:30. Jak dzieciak, no ale cóż, póki co syn jeszcze dyktuje warunki spania to chodzę kiedy On chodzi :)

Weridiana, ap1526, ell lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zabkuje? Probowalas paracetamol 20 minut przed jedzeniem?

• ell Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poza slinieniem sie, brakiem apetytu i placzliwoscia to u mojego syna dochodzily strasznie wodniste kupki. Ja mu w takich przypadkach podawalam paracetamol, a czasem nawet i ibuprofen. Mialam te takie gryzaki do lodowki, zele itp. Ale nie zdaly egzaminu. Pieszesz, ze nie jestes pewna czy cos ja boli, no ale moze sprobuj podac jej jedna dawke paracetamolu. Jesli bedzie poprawa to znaczy ze to to, a na pewno jej nie zaszkodzisz od jednego razu. Ogolnie cos jej musi dolegac, bo przeciez dzieci w tym wieku skomlikowane nie sa zbytnio i nie marudza, zeby komus zrobic na zlosc etc. A swoja droga to twoja coreczka wczesnie zaczyna, u mojego syna pierwszy zab pojawil.sie dopiero w wieku 6 miesiecy

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ