Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniafk , zawsze kaska się przyda
Ap, też mam tą książkę i właśnie czytam
Ps. Napierdzielam z dwóch piersi, miękkie SA bo nie przyzwyczajone być dojone co dwie godziny ale mam nadzieję że zwiększa produkcję na dniach i idzie sygnał do mózgu że potrzeba więcej. Nie wiem czemu ja się tak bronie przed dokarmianiem mm ale mam to parcie na karmienie tylko piersią. Sama się sobie dziwie bo przed porodem byłam gotowa na mm i mam wszystko kupione by móc, wszelkie butelki, wyparzacze, podgrzewacz, pojemniki, opakowania termiczne, wszystko nówka w pudełkach stoi a mnie się KP włączyło iWeridiana lubi tę wiadomość
-
Oj Penelope biedna jesteś. Może faktycznie taki urok Russella a może nie dojada. Ja kupowałam sobie herbatkę w pl sklepie taka wspomagająca laktacje i podobno karmi tez działa.
Przrkichane z tym kp. Jak nie nawał to później mleka za mało... Tak źle i tak nie dobrze. Oby szybko się unormowalo.
U nas wczoraj też było pięknie, pół dnia na dworze spędziliśmy a dziś już szaro i mzawka. By mogła ta wiosna na stałe juz zostaćPenelope lubi tę wiadomość
-
ap1526 wrote:tak mózg od tego powietrza się wiesza, chciałam powiedzieć, że pewnie instynkt Cię powstrzymuje, intuicja. Chcesz go jak najlepiej chronić póki jest taki maleńki i póki możesz
to super, że poszło w tą stronę
gorzej się nastawić na karmienie piersią i nie móc czy cośBardzo chcialam karmic naturalnie, ale to co przeszlam walczac o laktacje, moge okreslic jako prawdziwy koszmar. Tym razem nawet nie bede probowac pewnie, ale Penelope, trzymam kciuki, zeby Wam sie udalo!
Penelope lubi tę wiadomość
-
Ap, ja nie mam porównania ale doradca laktacyjny codziennie do mnie zagladala w w szpitalu,poświęcala tyle czasu ile potrzebowałam. Pamiętam rano jak mi Russella przywieźli to zapytałam czy karmili Go czymś, ale powiedzieli że nie. Może dlatego się udało
i oby nadal i więcej się udawało. Jutro rano health visitor, zobaczymy czy coś się ruszyło przez te trzy dni. I hope so!!!!
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Ap ja w pl tez tak miałam. Nikt niczego nie pokazał. Córka urodziła się wcześniej i była na oddziale wcześniaków. Ja zapytałam kiedy mogę ją nakarmić, odpowiedzieli ze jeszcze nie teraz itd. W końcu uparlam się na konkretną godzinę i miałam przyjść o 12:00. Oczywiście stawilam się o umowionej godzinie i zgadnijcie, córka juz była nakarmiona glukoza. Szkoda słów. Dodam ze było to w Poznaniu.
dodam tylko ze tez się nie poddalam i po nawale, zastoju i zapaleniu piersi karmiłam z sukcesem przeszło 2 lata. Wiem , wiem trochę za długo
ap1526, loszcz lubią tę wiadomość
-
Penelope - jak sobie przypominam to u mnie tez tak bylo nawal a po jakims czasie piersi jak flaki - wydawaly sie byc puste. psychicznie wmawialam sobie zeby dac rade I karmic , na szczescie to bylo chwilowe . pij duzo plynow to najlepiej chyba wspomaga
Ap powodzeniajak nam kaja zaczea sie przekrecac to pozniej byla masakra I w sumie tak zostalo , kazde przebranie czy cokolwiek I na siletrzeba przekrecac na plecki
ap1526, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ap biegam na razie co drugi dzień, wygrzebałam moje hula hop więc też ćwiczę . Jakoś nie mogę się zmobilizować do innych ćwiczeń. biegać bardzo lubię więc łączę przyjemne z pożytecznym. Przy Adamie za wiele nie poćwiczę bo chyba jeszcze za mały i nie wyleży spokojnie zbyt długo nawet jak do niego przemawiam.
Penelope zdjęcie do paszportu w normalnym punkcie gdzieś w centrum handlowym możesz zrobić, tam gdzie robią odbitki, sprzedają ramki itp. Do Brytyjskiego paszportu wiele zachodu i ustawień niema bo nie mają tak kosmicznych wymagań jak Polska. Dziecko może nawet spać
W Polsce jak dla Piotrka robiłam to obowiązkowo oczy otwarte a miał dwa tygodnie ;/ ciężko było.
U mnie też była babka od karmienia bo mnie cyce bolały od złego przystawiania. Z Piotrkiem męczyłam się tydzień bo nie umiał złapać ale nie poddałam się. Też mam takie dziwne uczucie smutku na samą myśl, że musiałabym przerwać karmienie z jakieś przyczyny.
A i piersi wcale nie muszą być odczuwalne jako pełne, ja mam już jak flaki a mleka full.
Dzisiaj idziemy na 8 tygodniowy przegląd niemowląt, już mam stresa.
Miałam Wam już dawno to pisać i ciągle zapominam. Kupcie swoim dzieciaczkom balona takiego napompowanego helem , tylko tak najwcześniej koło 2 miesiąca. Piotrek miał i męczył go chyba z pół roku, a ile się na kwiczał i na przemawiał do niego to szkoda gadać. Adamowi teraz kupiłam to nieśmiało się do niego uśmiecha i przemawia zwłaszcza jak uda mu się wstążeczkę złapać i poruszyć tym balonem. Przy takiej zabawce, która wisi nad dzieckiem bez naszej pomocy można mieć nieraz z pół godziny wolnego
Penelope, Weridiana, ap1526, loszcz lubią tę wiadomość
-
O tak balony świetna sprawa. Ja specjalnie na ebayu zamówiłam czarny w białe kropki bo nie było u nas w sklepie i poszłam by nadmuchali
Kurde taka ładna pogoda była a dziś szaro i deszczowo... Najlepiej bym z łóżka nie wychodziła a tu jeszcze na popołudniu do pracy. -
Po wizycie. Waga poszła w górę, niewiele bo zaledwie 50 gram, ale na trzy dni to i tak nieźle. Russell mierzy też niewiele, bo 54,5 cm spodziewałam się że jest wyższy. Ale nie martwimy się, ważne że waga nie spada. Taka Jego uroda jak widać. Za tydzień ważymy znów wszystko z moim karmieniem jest ok, tylko muszę dłużej z jednej piersi żeby spijal to gestsze mleko. Uffffff, grubaskiem to On chyba nie będzie
ell, ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Super ze waga idzie w górę
czyli nie jest aż tak źle
Ze wzrostem tez nie ma co się przejmować bo z czasem się wyciąganie. U nas kaja zaczynała z ok 46 cm teraz gdy ja przyrównać do dzieci w jej wieku lub ciut starsze to są tego samego wzrostu.
Penelope to ze ma brytyjskie obywatelstwo nie znaczy ze ma być grubaskiem jak większość anglikow hi hiPenelope, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Kambel, niefajnie to wyglada
jak dlugo Twoja mala to ma? Tylko na lapkach wyskakuje? Moj syn ma bardzo sucha skore ze skolnnoscia do dziwnych wysypek. Na codzien stosuje krem Oilatum i to starcza na ogol, ale jakis czas temu dostal bardzo ciezkiej wysypki, podobnej do Twojej coreczki i gp sam nie wiedzial co to
. Dal mu masc Hydrocortisone i syrop na alergie Chlorophenamine Elixir i po kilku dniach mu przeszlo. Obawiam sie, ze one moga byc tylko na recepte jednak. U mojego syna nigdy nie doszlam z czego wysypka wynikla, bo jego dieta jest bardzo monotematyczna (on chyba mysli, ze sie otruje probujac czegos nowego
), proszkow wciaz uzywam non bio. Lekarz twierdzil, ze to moze byc infekcja, ale jak wspomnialam, sam biedak mial problem z diagnozoza
Bylas z tym u gp? -
Adam ma 60 cm , wczoraj był mierzony i też myślałam , że będzie miał więcej.
Może to takie nasze złudzenie optyczne
Kambel egzema to nic innego jak alergia więc Kaja ma kontakt z czymś co ją uczula. Czasami wystarczy nawet minimalna ilość czegoś, np jakiś składnik E,Piotrek miał różne cholerstwa na skórze , teraz z wiekiem już musi dużo zjeść czegoś co go uczula żeby były objawy i są to takie szorstkie plamy na skórze albo policzki czerwone jak burak ale jak był mały to wystarczy że zjadł 1/10 plasterka sera żółtego i od razu wychodziło. Nie wiem czy coś z tym zrobisz. Może dajesz jej coś co ma jakiś składnik uczulający chociaż to na prawdę ciężko wykryć. A gp co na to? Nie dostałaś żadnych kremów? Ja mam różne, na bazie parafiny i o dziwo pomagają. Adam ma na mleko i jak już nie mogę się powstrzymać i zjem coś mlecznego to zaraz ma wstrętną wysypkę na twarzy i te kremy przyspieszają likwidacje tego i niwelują swędzenie.
Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość
-
GP nadal twierdzi ze to egzema. Dostalysmy hydrocortizon I powiedział ze raz będzie lepiej a raz gorzej i tak do 3 roku życia. Oprócz rączek ma na nóżkach i czasami coś wyskoczy a to na plecach a to na klatce piersiowej i są to właśnie suche plamy.
Proszek i płyn od urodzenia ten sam. Chyba przejedziemy się do dermatologa. W sumie cały czas jadłospis ma podobny. Ostatnio dość sporo je chrupek kukurydzianych musze je odstawić może w nich coś jest nie dobrego -
Kambel, wspomnialas ze uzywasz masci cynkowej i tak sie zastanawialam czy to dobry pomysl, bo ona ma za zadanie dodatkowo wysuszyc, prawda? Te balsamy czy plyny do kapieli, ktore kupowalam Erykowi, natluszczaly i nawilzaly skore, wiec moze powinnas pojsc w tym kierunku.
-
Używałam oilatum plus prędzej ziajka natluszczajaca do tego miałyśmy krem dublebase gel. Prędzej tez Kai smarowalam ta maścią i zeszło i wyszło na nowo.
Tak mi się wydaje ze największy wpływ ma tutejsza woda.często jak ja biorę kąpiel to czuje jak śmierdzi chlorem.