X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko tak na chwilkę ( straszne busy) Wesołych Świąt Wam życzyć i smacznego jajeczka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7909fb6094f6.jpg

Poczytam Was po świetach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 16:05

ell, Weridiana, Penelope, kambel, ap1526 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat :-) duzo czekoladowych jajeczek i wiosennego slonca :-)

Penelope, kambel, ell, ap1526 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wesołych Świąt życzę :)
    Z siostrą czas spędzam, już jutro wylatuje. Szykujemy się chrzcić dzisiaj :) pozdrawiam Was i dzieciaczki

ell, kambel, ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, udanych chrzcin wobec tego :)

Weridiana, widze zmiane na suwaczku. Masz juz potwierdzona coreczke? Gratulacje! Ze tez sie nie pochwalilas :)

A ja mam dzisiaj z mezem 3 rocznice slubu, ale ten czas plynie

kambel, ap1526, Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze rok temu odeszłam na macierzyński a teraz Już od 3 mcy znów w pracy :) my dziś cały dzień na dworze praktycznie w słońcu było 17' c wiec cieplusio milusio. Mimo że smarowalam kaje kremem to tak czoło sobie spaliła ze wygląda jakby porządna glebę zaliczyła he he :)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś piękna pogoda :)

Moja córka dziś odstawiła cyrk jak wzięłam dziecko znajomej na ręce. Kiepsko widzę co to będzie jak pojawi się konkurencja na dobre* ;) Chyba, że do grudnia już jej ta zazdrość przejdzie.

*zakładając, że ciąża będzie szczęśliwie donoszona

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap z kosiarek to mieliśmy firmy Bosch była ok, teraz Mac Allister dobra ale ciężka

ap1526 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell przepraszam zaraz nadrabiam zaległości :-)
    W szpitalu miałam scan połówkowy i trafiłam na panią która nie była zbyt rozmowna (wszystko musiałam od niej wyciągać ) czułam taki niedosyt ze na drugi dzień zarezerwowalam scan prywatny i nie żałuję. Zapłaciliśmy £60 za 2d+3d do tego płyta cd ze zdjęciami i dvd z nagraniem :-) tam nam pani wszystko wyjaśniła, piękne przeżycie.
    Okazało się ze będzie siuśka :-) teraz była kolej na chłopaka ale Emma zdecydowała inaczej haha
    moja córka Laura wybrała imię, nam też się spodobało i została Emma. Na początku 24tyg. tata dostał kopniaka i jest zakochany. Teraz pozostaje tylko czekać :-)
    Naczytalismy się o przedwczesnych porodach więc czekamy cierpliwie do lipca :-)

ell, Plumb80, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya oczywiście ze będzie dobrze, nie ma innej opcji :-)

halwaya lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ell przepraszam zaraz nadrabiam zaległości :-)
    W szpitalu miałam scan połówkowy i trafiłam na panią która nie była zbyt rozmowna (wszystko musiałam od niej wyciągać ) czułam taki niedosyt ze na drugi dzień zarezerwowalam scan prywatny i nie żałuję. Zapłaciliśmy £60 za 2d+3d do tego płyta cd ze zdjęciami i dvd z nagraniem :-) tam nam pani wszystko wyjaśniła, piękne przeżycie.
    Okazało się ze będzie siuśka :-) teraz była kolej na chłopaka ale Emma zdecydowała inaczej haha
    moja córka Laura wybrała imię, nam też się spodobało i została Emma. Na początku 24tyg. tata dostał kopniaka i jest zakochany. Teraz pozostaje tylko czekać :-)
    Naczytalismy się o przedwczesnych porodach więc czekamy cierpliwie do lipca :-)
    Emma to sliczne imie :) Ja mialam troche nadzieje na chlopca, zeby synek mial brata, no ale to nie koncert zyczen lol

Halwaya, ja tez sie zastanawiam jak moj synek przyjmie rodzenstwo. On lubi male dzieci, wiec licze ze nie bedzie tak zle :)

• halwaya Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell - moja bardzo lubi dzieci (zwłaszcza te starsze, ale już w ten sposób nie da się jej rodzeństwa załatwić ;))
    Tym małym dzieckiem od znajomych ślicznie się zajmowała - bujała nawet w bujaczku, przykrywała tetrówką - podawała zabawki - radość z dziecka skończyła się jak ja na chwilę wzięłam dziecko na ręce (wcześniej nie przejawiała zazdrości).
    Znajomi mi "na pocieszenie" opowiadali, że u nich zazdrość to normalka - i starsze rodzeństwo cofa się w rozwoju, bo chcą, by się nimi zajmować tak jak dzidziusiem ;) Ich prawie 4 letnia córka chce znów pić z butelki ze smoczkiem.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... moj Eryk tez preferuje starsze dzieci :). Ja sie tez nasluchalam strasznych historii o zazdrosci pomiedzy rodzenstwem, ale postanowilam sie tym nie przejmowac teraz. To juz bardziej zastanawiam sie jak organizacyjnie dwojke dzieci ogarnac. Na razie czekam na porod jak na wybawienie, bo gonienie czy noszenie Eryka, zaczyna mnie strasznie meczyc przez ten brzuch, ale w sumie robienie tego z noworodkiem moze byc jeszcze trudniejsze ;)

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell, Halwaya na początku na pewno nie będzie łatwo ale dacie radę, opracujecie swój system :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki,witam sie mam termin na pazdziernik i jestem na tym watku od poczatku,ale postanowilam tutaj zajrzec jako ze od wielu lat mieszkam w UK,a tu jest wszystko "inne".poprzednia ciaze 20 lat temu przeszlam w Pl,i widze ze duuuzo sie zmienilo od tego czasu,no i inny kraj do tego.dlugo staralismy sie o dziecko,poltora roku na ovufriend,no i udalo sie po pierwszym IVF,jestesmy szczesliwi i niemozemy sie doczekac,a tak poza tym to za kilka dni zostane babcia,moja corcia jest na koncowce ciazy,podwojne szczescie w tym roku :).Witam i pozdrawiam

ell, Weridiana, Plumb80, Plumb80 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ell Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej kobietki,witam sie mam termin na pazdziernik i jestem na tym watku od poczatku,ale postanowilam tutaj zajrzec jako ze od wielu lat mieszkam w UK,a tu jest wszystko "inne".poprzednia ciaze 20 lat temu przeszlam w Pl,i widze ze duuuzo sie zmienilo od tego czasu,no i inny kraj do tego.dlugo staralismy sie o dziecko,poltora roku na ovufriend,no i udalo sie po pierwszym IVF,jestesmy szczesliwi i niemozemy sie doczekac,a tak poza tym to za kilka dni zostane babcia,moja corcia jest na koncowce ciazy,podwojne szczescie w tym roku :).Witam i pozdrawiam
    Wobec tego podwojne gratulacje! :) teraz tylko nudnej ciazy pozostaje zyczyc :). A ze "polska ciaza" rozni sie od angielskiej to prawda, ale ja poki co nie moge narzekac jakos szczegolnie, a poprzedni porod wspominam naprawde dobrze :)

Weridiana, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Poli gratuluję :-) to jest dopiero różnica wieku :-) a ja myślałam że u nas jest duża ;-)
    Chociaż między moim mężem a jego bratem jest 19 lat różnicy :-)

AsiaPoli, ell lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell, sprawdź te wózki, być może któryś przypadnie Ci do gustu: Obaby ZeZu Multi and Tandem Kit;
    Phil&Teds Navigator with auto stop; Graco Trekko Duo Tandem (wszystkie z systemem na dwójkę dzieci) :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Weridiana, z checia przejrze :)

Skonczylam torbe do szpitala, zostal mi jeszcze tylko suchy szampon do kupienia. Troche lepiej sie z tym czuje, bo ostatnio codziennie sni mi sie, ze rodze/urodzilam/jade do szpitala/nie zdazylam do szpitala etc. haha... W ogole to ten 3 trymestr meczy mnie juz, bo wciaz cos mnie kluje, ciagnie i ogolnie czuje sie jak slon. Byle do porodu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli gratulacje, życzę spokojnej ciąży i podwójne szczęście czeka Waszą rodzinkę, super :D

Witajcie laseczki po świętach. My jeszcze kończymy wolne od szkoły i od wtorku ruszamy pełną parą :/

Jeśli chodzi o starsze rodzeństwo - u nas absolutnie nie ma żadnej zazdrości ze strony pozostałych. Najpierw jak urodziła się córeczka, to synek miał 3 latka. Był super do niej, chodził do wózka, głaskał i mówił że kocha. Do dzisiaj się razem bawią i okazują miłość - syn ma 10 lat a córka 7. Teraz, kiedy pojawił się Victor to też jest super. Cały czas są przy nim, pomagają i przytulają. Córka, mimo iż już prawie 9 miesięcy Victor jest z nami, nie opuściła ani jednego dnia ze zmianą pieluszki. Za każdym razem, jak nie jest w szkole, to stoi obok i pomaga. Zresztą oni bardzo nas prosili o brata lub siostrę. Ale naprawdę, zero zazdrości. No i nie uwsteczniają się również, powiedziałabym że wręcz na odwrót. Karolinka jak mała mama opiekuje się bratem, a Bartosz jest taki opiekuńczy do brata i ciągle chce go trzymać na kolanach, albo pokazuje mu różne zabawy. Dla nas jest super :)
    Myślę że to zależy od różnicy wieku oraz ogólnie podejścia rodziców do dzieci. My zawsze staramy się, aby nasze dzieci czuły się niezależne, samowystarczalne. Gdy trzeba pomóc to pomagamy, ale jak tylko widzimy że sami dają w czymś radę, to dajemy im swobodę w działaniu i dopingujemy.

Victor ma już te 4 ząbki i tak śmiesznie wygląda, idealny do kasowania biletów :D I już zaczyna nam stawać w pozycji pionowej z naszą pomocą, skacze a nóżkach i podtrzymywany pod paszkami stawia kroczki. Raczkować nie chce, ale nie przejmuję się tym, bo nasze starsze dzieci też przechodziły z pozycji siedzącej od razu do pionowej i chodziły na roczek. Zobaczymy czy Victor też powtórzy schemat ;)

Jak się czujecie ciężaróweczki? Wiosna, energii więcej. Oby tylko lata nie było zbyt upalne, co się nie namęczycie. To która teraz w kolejce do rozpakowania? Może jakąś listę warto zrobić i będziemy odliczać ;)

Jak tam mamusie i ich dzieciaczki? Wielka buźka dla Was wszystkich !!! <3

Weridiana, ell, halwaya, Penelope lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell ja mam dopiero 25tydz i juz zaczynam się czuć niekomfortowo. Do tego przeziębienie, kaszel, maleństwo się mniej rusza (może ma mniej miejsca). Ta wyprawka tez spędza mi sen z powiek.
    Piękna pogoda za oknem, teraz miałam wolne ( pracuję w szkole jako teaching assistant) i zamiast czuć się wypoczeta , ja jestem zmęczona :-(
    Koniec marudzenia
    Plumb fajnie ze rodzeństwo tak się dogaduje, miło to słyszeć i pewnie jesteś pocieszeniem dla wielu matek :-)
    Następna do rozpakowaniu to chyba Ell :-)

ell, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ