Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
My po chrzcie, było kameralnie, przyjemnie i sprawnie. A co najważniejsze, bez całej tej papierkologii jak w Polsce czy polskich kościołach w UK. Mój syn ma 3 chrzestne
Aniafk, jak u Was po ?
Kambel, też widzę milczysz, jak Kaja? Jakie nowe atrakcje wymyśliłas?ell, kambel, Weridiana, aniafk lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki zostałam babcia 14.04, najszczesliwsza
poród trwał 20 godz, cały czas z nią byłam,pomagalam jak mogłam,.Mały Dominik jest cudowny. Tego dnia też miałam swój scan 12 tyg, wszystko wygląda ok,ale wyniki za dwa tygodnie. Dzidzia była bardzo aktywna,Machalica,fikala, chyba dlatego że siostrzeniec się rodzil
Pozdrawiam
ell, Weridiana, Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli, gratulacje! Super, ze wszystko dobrze poszlo
No i jeszcze masz porod na swiezo podpatrzony (bo rozumiem ze corka tez w UK), wiec same pozytywy
Halwaya, a to pech z tym zebem. Ja niestety nie pomoge, bo nie wiem jak to dziala, ale mam nadzieje, ze tak jak przy lekach mozna sie starac o zwrot kosztow. Powodzenia!halwaya lubi tę wiadomość
-
hej wam . dawno nie zagladalam ale nie mam weny ostatnio
probowalam was podczytac ale jak zobaczylam ze troche jest to mi sie nie chcialo
przepraszam ...
ale juz nadrabiam
halvaya - kanalowki na pewno ci nie zrobia - roentgen plus znieczulenie . ja ostatnio mialam robiona 4 wizyty dla jednego zeba . teraz pewnie tylko wypelnienie aby nie bolalo .
Penelope - u nas charity shop jest wiecej niz tych z nowymi ubraniami hahaha ceny dosc wysokie czasami mozna znalesc cos fajnego . ja za to obserwuje stronki na fejsie z mojego miasta tam to moznawyrwac dobre sztuki I jeszcze mozna znizyc cene (ostatnio kupilam kai ok85 ubranek za 20 £ )
Asia poli- moje gratulacje !!
My z kaja duzo spedzamy czasu poza domem jak jest taka pogoda . I tak spi tylko raz w poludnie wiec czyms ja staram sie wymeczyc I o 6 mam troche spokoju . ostatnio bylysmy na basenie kaja byla zachwycona nie chciala z wody wyjsc I dodatkowo robila ustkami babelki wwodziesmiesznie to wygladalo . teraz w wannie robi to samo .. a jaki placz gdy widzi ze wyciagam korek I woda ucieka
ladnie juz chodzi na czworaka I zaczela sama wstawac !!! co najgorsze ze wstaje I sie puszcza I leecitrzeba ja miec ciagle na oku. I mamy pieska w domu (ktorego mam czasami chec udusic ) wzielismy go wychudzonego od patologicznej rodziny . tylko kasa ich interesowala zero informacji na temat psa . na szczescie nic nie robi kajce oprocz skakania gdy sie cieszy a ona moze mu wkladac palce do oczu itp
Penelope jak to 3 mamy chrzestne ? to teraz tak mozna ? Ja jak sie kazalam zapytac w pl czy moga byc 2 mamy to ksiadzpowiedzial ze kategoryczne NIEWeridiana, Penelope, halwaya, aniafk lubią tę wiadomość
-
Kambel, też kupiłam parę rzeczy i worek ciuchów dla małego z takiej lokalnej strony na fb.
Co do chrzestnych to dziecko chrzestne czy dwóch chrzestnych to w ogóle można tu mieć. Troje udałoby się umówić bo powiedziałam że chciałabym bo mam siostry itp.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki
Widzę, że nie tylko ja mam forumowego lenia. Też czytałam na początku ale jak narosło więcej to mi się odechciało ;/
Zastanawiałam się tylko gdzie przepadłyście.
Witam nowe brzuchatki
u nas chrzest bez większych problemów, poza tym że zimno jak na Syberii. Z chrzestnymi to jest tak, że wg prawa wystarczy jeden a co do dwóch i więcej chrzestnych to chyba zależy od upierdliwości księdza bo mam znajome w Polsce które są i ojcem i matką chrzestną. Biurokracji też u nas nie było - wystarczył brytyjski akt urodzenia.
W ogóle to muszę się pochwalić ,że moje dzieci bardzo dobrze zniosły prawie 30 godzinną podróż do Polski i z powrotem.
W Luton charity shop są ale totalna kicha w nich jest , zresztą ja mam bardzo dużo ubranek po Piotrku więc też nie poszukuje.
Ap a Ty gdzie?? Pytałaś o sesję kiedyś, a więc jest tak: sesja za free była a z sesji dostajemy jedno wybrane przez nas zdjęcie w ramce ( jeszcze nie odebrałam) a reszta jak chcemy to możemy kupić i tutaj UWAGA dvd ze wszystkimi zdjęciami tylko jedyne 270 FUNTÓW!więc ceny kosmiczne. Za takie duże zdjęcie na ścianę w ładnej ramce to ponad 1000 trzeba zapłacić.
My dalej na starych śmieciach, zakończenie budowy domu przewidzieli na 1 majahahahah a miał być 20 luty!
Penelope, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
hahaha z tym telefonem podczas karmienia to faktycznie prawdziwy koszmar
Kradnę internet od sąsiada bo my swojego pośpiesznie pozbyliśmy się i tak muli, że zaraz mnie sz... trafi wrrr
Też jestem w szoku ale poddałam się z wiarą w ich słowai modle się żeby do 20 maja skończyli bo rent mi się kończy.
Pierogi też czasami robię ale moje pierwsze w życiu nie należały do jadalnych
Wrzucam linka do zdjęcia biorącego udział w konkursie więc laiknijcie jak coś
https://www.facebook.com/babyofthemonth/photos/a.1629832237235486.1073741843.1575836375968406/1629834770568566/?type=3&theater
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abdb53074218.jpg
Taki malutki był wtedy, zaledwie kilka tygodni - chyba 6 a tak poważnie na zdjęciu wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:38
Weridiana, Penelope, ell lubią tę wiadomość
-
I ja rowniez polubilam
Jak ten czas leci
niedawno kilka tygodni a tu juz Adas 3 mce
Dziewczyny wrzucajcie zdjecia z chrzcinpokazcie wasze male aniolki
Ap - wydaje mi sie ze to jest przejsciowe . U nas nie dawno tez byl okres wstawania nocnegoI nie tylko .
Pociesze lub nie co rusz beda nowe nowosci
Nasza kaja ma tez dni ciaglego marudzenia , placze , jeczy nie wiadomo o co jej chodzi .
Czlowiek przychodzi zje*** (ze tak to powiem ) po pracy a tu taki placzek sie tuli , bawic sama sie nie chce tylko na kolanach , niestety trzeba to przejscna szczescie przesypia cale noce
fakt czasami sie przebudza ale wystarczy smok I spi dalej , no chyba ze jest bardzo glodna to wtedy jeszcze butla I spimy dalej
ciekawe tylko na jak dlugo
obrazki jak najbardziej prawdziwehi I ten z telefonem
skąd to znam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 08:29
ap1526, Weridiana, aniafk lubią tę wiadomość
-
Ano leci ten czas. Ale powiem Wam, że z Piotrkiem to jakoś chciałam żeby szybciej leciało. Na początku żeby te pierwsze 3 miesiące minęły, później żeby siedział, później żeby chodził itd.. a teraz gdybym mogła to bym czas zatrzymała. Nie chcę żeby Adam tak szybko się zmieniał. Uwielbiam każdy moment z nim, doszukuję się ciągle najmniejszych nowych rzeczy których się nauczył. Może to jest spowodowane tym, że być może na 3 dziecko się już nie zdecyduję i jak najdłużej chcę się cieszyć niemowlaczkiem.
Dostałam maila od adwokata, że dom będzie skończony 8 maja i od tej daty dwa tygodnie potrzebują żeby zrobić papierkową robotę, czyli 22 maj możemy się przenosić. Już mnie nawet to nie wkurza
Ja to nawet nie mam ciekawych zdjęć z chrzcin. Zimno było jak cholera, kompletnie nie byliśmy na taką pogodę przygotowani a imprezę Adam przespał.
Ja Adama w nocy karmię nadal co 2-3 godziny a czasami wstaje częściej ( nie wiem po co). Pierwsze spanie ma tylko dłuższe bo jak zaśnie o 19 to do 1 śpi i na tym koniec a że ja chodzę 23-24 to za wiele nie odpocznę
Powrotu do pracy to sobie nawet wyobrazić nie potrafięap1526, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ap, mala jest swietna
Z kaszka nie pomoge, bo uzywalam heinza a one sa na wode.
Ja sie ostatnio wybralam do szpitala, bo myslalam, ze wody zaczely mi wyciekac. Wiem, jeszcze za wczesnie, ale mialam tak mokro, ze musialam uzyc normalnych podpasek. Podlaczyli mnie pod ktg, obejrzal mnie lekarz i stwierdzila, ze nic sie nie dzieje i niektore kobiety tak maja. Wiec chyba do konca ciazy bede musiala uzywac podpasek, bo wkladki przeciekajamam nadzieje, ze juz dlugo mi nie zostalo, bo od kilku dni tak mnie strasznie kluje przy chodzeniu, wieczorami skurcze nie daja usnac, ogolnie sypie sie
. Jesli pojdzie jak z synkiem, to zostalo mi troche ponad 5 tygodni. Brzmi jak wiecznosc
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.
Troche zalatany tydzień. Fajnie tu na tym wątku jest. Zupełnie inny klimat niż na tych "miesięcznych" - ja tam nie umiem się wbić w rozmowę o betach, pecherzykach, wycieczkach do ginekogow.
Mnie jakimś magicznym cudem przestał boleć ząb - więc póki co odwlwkam wizytę póki będę miala przynajmniej ten cały certyfikat nhs
Ja właśnie po pracy. Troche mnie brzuch pobolewa. Czasami się zapominam i chyba za bardzo forsuje (pracuje w Tesco - F&F ). Mamy teraz troche zapieprz z wyprzedazami, nowymi kolekcjami itp..
Słodkie są te zdjęcia waszych dzieci ap i aniafk
To ja korzystac z okazji jeszcze uderze do was po prośbie.
Moje dziecko bierze udział w konkursie, ktory zorganizowała Polka mieszkająca w Szkocji. Zamawiam od niej kocyki z wypełnieniem, pościele itp. Zasada jest prosta. Wystarczy tylko polubić zdjęcie konkursowe pod tym linkiem:
https://www.facebook.com/179634985549113/photos/ms.c.eJw9zckRwDAIA8COMlwypv~;G4kQG~;XY4FFZIWUtwEv4EbWknOhYa16BtvP97aO~_r7y9tGOfZZh98~;tE1c~;bVCw3iIDg~-.bps.a.429570493888893.1073741862.179634985549113/429570520555557/?type=1&theater
Głosowanie jest do piątku wieczorem. A przy okazji pochwalę się i ja jak moje dziecko wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 04:48
Weridiana, ell, aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
My właśnie wróciliśmy ze szczepień. Dwa w uda, robiły dwie pielęgniarki i wbijaly w oba uda w tym samym czasie. I doustny lek przeciw rota wirusowi. Syn się rozpłakal mocno, ale szybko się uspokoił. Juz nie płakał jak wychodzilismy z gabinetu. Ja tez nie płakałam bałam się ze mi łzy naplyna do oczu jak będą Go kłuli, jak wtedy gdy pobierali mu kiedyś krew z piętki, ale nie. dziś będę obserwować, mam nadzieje ze nie będzie miał żadnych objawów po szczepionkowych
-
Aniafk, ja też nie chce żeby mi Russell szybko wyrósł. Jak widzę na grupach młodsze dzieci to myślę o jej, ja chcę by mój znów był taki malutki. Coraz częściej myślę o drugim dziecku i wkurza mnie ze muszę czekać minimum rok żeby się starać o drugie. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i dzieciaczki
my dziś dzień bez spaceru będziemy mieć, ostatnio wychodziłam się niemiłosiernie, a fanką spacerów NIE JESTEM. Czego to się dla dziecka nie robi haha
ell, aniafk, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Penelope, to podziwiam, bo ja zarzekalam sie, ze wiecej dzieci miec nie bede miala jak Eryk byl w wieku twojego synka lol Rok to ze wzgledu na cesarke, tak? Zona mojego kuzyna urodzila kilka tygodni temu, tez miala ciecie i kazali jej czekac 3 lata. Ale nie wiem, moze w Polsce to norma (chociaz moja mama miala dwie w odstepie troche ponad roku, wiec chyba wszystko jest mozliwe
)
A zdjecie tez polubilam, fajna dziewczynkaPenelope lubi tę wiadomość
-
Hej
Ap Julka jest przeslodka
Penelope - podawaj paracetamol, ja podałam od razu mimo że mówili aby się wstrzymać do temperatury. Nie powinien zaszkodzić a złagodzi bynajmniej zanim wszystko wyjdzieU nas wystarczyły 2 dawki
Halvaya ja zagłosuje jak uda mi się jutro kompa odpalić bo z telefonu to mi ciężko troszkę
Pochwale Się wam od poniedziałku zaczynam prace na nowym stanowiskubyli bardzo ze mnie zadowoleni
bardzo się ciesze bo w końcu po 3 latach dostałam kontrakt. Na razie stawka minimalna ale po 3 mcznym treningu będzie wyższa plus bonusy.
Kajka nam już drepta na czworakanawet na panelach ( kiedyś się slizgala) sama zaczęła wstawać i myślę że jeszcze trochę i sama już ruszy
wtedy to zacznie się dziać
Ja kolejne starania odłożyłam na min 5 lat ( mimo że rok temu już było 5) czuje potrzebę spełnienia się Chodź trochę zawodowo. Ale nigdy nie wiadomo co czas pokażeell, aniafk, Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Kambel, super wiadomosc
A tak swoja droga to jestes tak mlodziutka, ze mozesz i czekac 10 lat
W srode, po 6 tygodniach, zobacze polozna i od teraz juz bede miala wizyty co dwa tygodnie, wiec zobacze ja jeszcze az 3 razy do porodu. To sie nachodzeZ zielonej ksiazeczki wynika, ze w okolicy 37 tygodnia health vistitor powinna nas nawiedzic. Do wszystkich przychodza? Bo w poprzedniej ciazy nikogo na wizytacji nie mialam, dopiero po porodzie zaczeli sie w schodzic.
-
Ap 2 miesiące różnicy a dzieciak już dwa razy większy
, ja do Polski jadę w lipcu to babcia wnuka nie pozna.
Adamowi na szczęście nic po szczepieniach nie było, ja to zawsze się doszukuję złego we wszystkim i pewnie bym już wynajdowała skutki uboczne szczepionki.
To racja, że w Polsce żyje się od bety do bety i usg do usg, swoją drogą to jakaś paranoja jest. Na cholerę badać tą betę 5 razy jak bez względu na jej wynik i tak nic nie zrobisz.
Kambel zazdroszczę i nie zazdroszczęPoszłabym do pracy i nie poszła bym hahahahah zdecydować się nie mogę. Ja pracuje przez agencję w john lewis ale właśnie teraz rekrutują na kontrakty bo otworzyli nowy warehouse i zastanawiam się czy na part time od września nie iść/ tym bardziej , że będę mieszkać 10 minut autem.
ell jak Ty już skurcze masz to współczuję, ja do dnia porodu to żadnych objawów nie miałam, pewnie stąd godzinny poród
Ja coraz częściej myślę o jeszcze jednym dziecku ale nie wiem czy męża przekonam
Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość