X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel chcąc nie chcąc pieniądze i różaniec pachną kościołem :D chociaż zakonnicą w Wielkiej Brytanii to raczej nie zostanie.
    I już roczek, za szybki ten czas, ja nie chce ;/
    Co do zębów to syn mojej szwagierki cuda przeżywał. Miał chyba wszystko co można mieć przy zębach tak więc całkiem możliwe , że Kai idą ząbki a , że to długi proces to nie koniecznie musisz już wyczuwać.
    Kika428 oni tutaj w aptekach ostrożnie podchodzą do ciężarnych i wątpię żeby mieli jakiś lek bez recepty.

A mnie dopadło francowate przeziębienie. Temperatura przez dwa dni 39 stopni , katar że z chusteczkami się nie rozstaje i ból mięśni masakra jakaś. Do tego kryzys laktacyjny i jak nie Adam co godzina przy cycku to laktator . Bronię się rękami i nogami żeby modyfikowanego nie podać.
    Plumb80 bardzo fajna taka znajomość i niespotykana :)no i jeszcze, że przyjechali do uk i dzieciaczki pewnie z tego samego miesiąca?

a z dobrych wiadomości to takie, że w piątek, piąteczek, piątunio kluczyki dostajemy do domeczku - jupi :D

Weridiana, ell lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel moja Laura dostała zapalenia spojówek gdy jej trzonowe zęby wychodziły. Pomyślałam jeszcze o plesniawkach. Sprawdziłas jak wyglądają policzki i dziąsła?

Aniafk trzymam kciuki :-)

Kika niestety też nie pomogę w sprawie mdłości. Ja na szczęście nie wymiotowalam, poszperaj jeszcze w internecie, może jakieś domowe sposoby typu mleko na zgage lub migdały :-)

aniafk lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie od wczoraj ciaza donoszona, strasznie sie ciesze :) No to pochwale sie brzuszkiem:
    2amb82.jpg

Bardzo fajna tradycja na roczek :) Ale przyznam, ze nigdy o tym nie slyszalam. Szkoda, bo ciekawa jestem co Eryk wybralby.

Nie wiem czy jest cos skutecznego na ciazowe mdlosci. Ja mialam je calodobowe. W pierwszej ciazy do 12 tygodnia, w drugiej do 20.probowalam wszystkiego i nic mi nie pomagalo niestety. GP moze dac leki, ale one tylko wstrzymuja wymioty, mdlosci zostaja. Ja na szczescie nigdy nie wymiotowalam wiecej niz 2 razy dziennie, wiec radzilam sobie domowymi sposobami, ale to co pomagalo w pierwszej ciazy (herbata imbirowa), w drugiej szkodzilo mi jeszcze bardziej. Czasem ulge przynosilo mi kilka lykow bardzo zimnej coli. Migdaly, krakersy itp. W niczym nie pomagaly, ale to China najlepiej sprawdzic na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:10

Weridiana, kambel, aniafk, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell wyglądasz kwitnąco :-) Gratuluję :-)
    Ja przy tobie to jak pączek haha i chociaż mąż pieszczotliwie mówi do mnie kuleczko , to myślę że bardziej przypominam wielką kulę :-)
    Może kiedyś uda mi się jakaś fotkę strzelić to zamieszczę.
    W czerwcu przechodzę na macierzyński ufff

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell aleś Ty młoda :) no i jak na ostatnie chwile ciąży to prezentujesz się rewelacyjnie.

Weridiana Ty pracujesz jako teaching assistant tak? To w jakiejś szkole?

ell lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pracuję w Stopsley Primary, wcześniej pracowałam w szkole specjalnej Woodlands

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praca jest bardzo fajna, dzieciaczki super ale mi już jest tak ciężko z tym brzuchem ze odliczam dni ( wiek robi swoje ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie do Ciebie :)
    Mój syn w piątek ostatni raz idzie do szkoły, po feriach idzie do innej. Jak myślisz kupić coś nauczyciele na odchodne ? Kolegom jakieś cukierki ale nie wiem ci z nauczycielką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 23:58

Weridiana lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki Aniafk :D i już inna szkoła hehe fajnie
    zmiany zmiany, życzę aby tylko na lepsze :D
    ja się zgapiłam, tyle się działo, cały czas nie wiedzieliśmy, który dzień w szkole jest ostatnim i nic nie zaniosłam, ale pomysł masz fajny, ja bym jakiś mały zabawny drobiazg dała, coś na biurko albo coś słodkiego
    głupio mi było, bo pani tak ładnie go z dziećmi pożegnali, wysłali wielką kartę, każdy coś narysował i się podpisał, a my dupa, a że daleko to też nie pojechaliśmy już, bo ciągle czasu brak oczywiście
    dziś pirate day :D hahaha Jula od brata oczu oderwać nie mogła rano, jak go zobaczyła z wąsami i w przebraniu
    kiedy dzieci wracają do szkoły po tych feriach?
    Ell pięknie!;)

Weridiana, Zancia28, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam okroooopne problemy z netem już dłuższy czas, ech
    niemoc straszna.
    15minut neta na trzy godziny albo lepiej
    naprawiają i naprawić nie mogą

wiecie może jak mogłabym małej przyrządzić soczewicę? w przypływie weny kupiłam i leży w szafce

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa :) zwlaszcza, ze w tym roku skoncze 31 lat i przytylam 20 kg lol

Jem te ananasy od meza i wszystkie moje skurcze ustaly. Ech... ale moze i dobrze, bo od kilku dni wreszcie mam troche wiecej energii i zaczelam wielkie sprzatanie. Eryk mi dzielnie pomaga (albo i przeszkadza, zalezy jak na to spojrzec ;) )

Aniafk, czyli jutro wielka przeprowadzka?? Gratuluje :)

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell gdzie te twoje 20 kg , nie wierzę :-) a wyglądasz na 21 nie 31 :-)

Ania myślę że to dobry pomysł, zawsze nauczycielce będzie miło (może jakiś storczyk lub inny drobiazg i czekolada dla TA haha)
    Z dziećmi to różnie bywa bo jak są przewrazliwieni to nie dadzą im nic czekoladowego, orzechowego itp. Może takie żelki harribo itp. (W Lidlu mają duże paczki)

Ap z powrotem to tez różnie, przeważnie szkoły mają inset days (szkolenie) jutro lub poniedziałek po feriach. Sprawdź na stronie internetowej, czy twoja pociecha kończy już dzisiaj, jeśli nie to pewnie zaczynają we wtorek. Jednak upewnij się

pozdrawiam serdecznie

ell, aniafk lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, moje mdlosciu utrzymuja sie tez calymi dniami, wczoraj wszystko co zjadlam zaraz zwrocilam, strasznie mnie to meczy, nie jestem w stanie chodzic do pracy i schudlam, nie mam sily na nic. Mam nadzieje ze mi to wkoncu minie bo mam juz dosyc wszystkiego :( ciagle czekam tez na moje pierwsze badania a listu jak nie bylo tak nie ma a podobno to nie ja mam dzwonic do poloznej tylko mam czekac na ten list, no i czekam i czekam... Idzie mi 10 tydzien... Bez tych badan przynajmniej przez te mdlosci mam nadzieje ze wszystko jest ok, a to ze malo jem i schudlam nie ma wplywu na dziecko... Dzwonilam do gp ale niestety nie chca mi nic przepisac na mdlosci chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekac

Maksymilian
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisane mam tylko, że w poniedziałek jest początek ferii ale kiedy koniec już nie piszą nigdy. Póki pisali np week no to było jasne, a teraz nie wiem, hehe tylko ja taka głupia? chyba najlepiej zapytać nauczycielki hehe, ciekawa byłam jak to u was wygląda :D

dzieciaczki u nas w szkole na urodziny przynoszą właśnie głównie żelki haribo, albo temu podobne, nigdy czekoladowe, i każdemu po takiej małej paczuszce dają, teraz taki wysyp, że w kółko przynosi :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap sprawdz na sronie szkoły u mnie w kalendazu na stronie zawsze pisze od kiedy do kiedy wolne jest:))

1usa3e5e42kseo71.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry...chcialam sie zapoznac jako ze tez w uk sie zmagam :-P

Slowo mam do Kika...ja jak widac kochana jestem dopiero pod koniec 6 tyg a spotkanie z polozna mam juz na poczatku czerwca...na twoim miejscu bym sie upomniala, to nie do pomyslenia ze cie tak traktuja :O....do mnie zadzwonila po tygodniu po wizycie u GP...nie daj sie kochana <3 zwlaszcza ze tak zle sie czujesz <3

Trzymam kciuki za was wszystkie <3

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile slowa :) zwlaszcza, ze w tym roku skoncze 31 lat
    nie popełniłaś błędu? Chyba 21 :)

ell, ap1526 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana właśnie jedyne dziecko w klasie które ma alergię to mój syn :D
    U nas dzieci w większości dają milkiway, lentilki no i żelki. Ja kupiłam też jakieś mini czekoladowe różności a nauczycielce czekoladki no i kartkę napisał ogólną dla wszystkich :)

Ale ciągle powtarza że smutno mu i że będzie tęsknił. Mam nadzieję, że tylko tak gada i że nowa szkoła bardziej się spodoba.

Ap my w poniedziałek do szkoły wracamy. Możesz sobie sprawdzić na stronie council hrabstwa w którym mieszkasz też powinno być podane.

Kika428 upominaj się i to jak najszybciej

Asha rekordzistko 29026 postów :) gratuluję . To będziesz styczniówka jak ja :)

Asha, ap1526, Weridiana lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk nie masz suwaczka wiec nawet nie wiedzialam ze ty tez tak wczesnie :-D to super, a ty w ktorym ?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha no przecież mam suwaczek, nawet dwa :D
    Ja styczniówka ale 2015

Dziewczynki dzisiaj 16:30 odbieramy z mężem naszą własność :D Trzymać kciuki żeby się dach nie zawalił .
    Kupiłam na tę okazję szampana , zabiorę ze sobą zrobię mężowi niespodziankę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ