X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o położną, odwiedziłam GP (to był mój pierwszy krok)? Powiedziałam ze jestem w ciąży, krótki wywiad i miałam zapisać się do położnej. W recepcji zapisałam się na najbliższy termin do położnej. Nie dostałam żadnego listu. Położna dała mi formularz do wypełnienia (darmowe leki z recepty i dentysta), również zostawiłam w recepcji dla lekarza do podpisania i oni już wysłali dalej. Pocztą dostałam kartę

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell, hmmm ciężka sprawa z tą emigracją. Ameryka i Europa to jednak dwa różne światy i inna mentalność. Z pewnością trudno jest twojemu mężowi się przestawić. Jak sinusoida, dół, góra itd.
    Jednak jesteście bardzo młodzi i nie bójcie się zmian. Przeanalizujcie co dla was najlepsze i podejmijcie decyzję ( zawsze są plusy i minusy, ale plusów ma być więcej ;-))
    Z doświadczenia wiem że jak córka była mała to szybko się zaaklimatyzowala jednak w wieku 9 lat już było trudniej, przeprowadzka , ponowna zmiana szkoly i cały czas są jakieś zgrzyty. Wiadomo że jak trzeba to trzeba ale jak można wybrać to trzeba działać póki dzieci małe :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell a skąd Twój mąż pochodzi? I w ogóle skąd się wziął pomysł żeby do uk przyjechać ? Z Polski to rozumiem bo to kraj nie do życia ale ze stanów? :)

Ja umówiłam się do położnej sama u nas w przychodni, nie czekałam na żadne listy ale w pierwszej ciąży też szło drogą listowną i bardzo długo to trwało, w rzeczywistości przez ich spóźnialstwo pierwszy scan miałam robiony w 15 tygodniu i już było za późno na niektóre pomiary więc radzę sobie tego dopilnować.

Kika428 jak pójdziesz do gp i powiesz, że robiłaś prywatnie badania i wyszło Ci to i tamto to powinien albo sam ( w co wątpię) wypisać receptę albo skieruje Cię do ginekologa. Na pewno tego nie oleje bo w ciąży jesteś. Mi jak prywatny lekarz sugerował jakieś choroby czy nieprawidłowości to od razu zgłaszałam się do gp a ten kierował mnie na badania czy scany dodatkowe. Nie mogą tego zostawić bo później sami mieliby problemy gdyby coś się stało.

Mój Piotruś dzisiaj 6 tal kończy masakra jakaś! Drugie tyle i będzie 12. Chyba jednak postaram się o trzecie dziecko, za szybko ten czas leci ;/
    Zabraliśmy go wczoraj w prezencie urodzinowym na go-karty , był wniebowzięty :) a tatuś jaki dumny jak go zobaczył w kombinezonie, kasku i tym autku :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2989d78c488d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65dd2e1668cf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:24

Weridiana, ell, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec pokaze im swoje wyniki zobaczymy czy ich to zainteresuje, poczeka. Jeszcze ten tydzien jesli nie dostane zadnego listu znowu zaczne dzialac

Weridiana lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dxiewczyny mam pytanko czy mozecie poradzic w sprawie wozkow dla dzieci?
    Wszystkie opinie mile widziane 3w1 czy 2w1 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:24

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wózki to temat rzeka :-)
    Musisz określić co dla ciebie jest najważniejsze (waga, sposób składania, wielkość, koła, rączka, czy jej wysokość itd. ) chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi ;-)
    Ja kupiłam Gesslein M10, 2w1, duża spacerówka, przekładana rączka, amortyzatory, duże koła. Jednak nie patrzyłam na wagę. Jeśli miałabym jeździć po mieście środkami transportu publicznego to pewnie wybrałabym mniejszy i lżejszy wózek. (Może tania gondola i osobno lepsza spacerówka)
    na prawdę wszystko zależy jaki tryb życia prowadzisz.
    3w1 dlaczego nie jednak ja wolałam kupić tani fotelik samochodowy, następny 9miesiecy+ kupię juz z bazą (taki rozbierany)
    Pewnie nie za wiele pomogłam ;-)

majeczka8, ell lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk super pomysł. Moja córcia tez lubi takie atrakcje :-)
    Oj czas leci, to prawda

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kika - oj oni tu lubia miec ogonki :) poczkaj jeszcze troszke moze zadzwonia z data :) ja o wizycie w szpitalu dowiedzialam sie z "telefonicznej przypominajki " :)
    I tak w ogole gratulacje :)

Aniafik - o ale super :) sama bym sobie pojezdzila :) ale pewnie zadowolony z prezentu :)
    fajne uczucie sprawic tak wilka radosc :)

My wczoraj bylismy poszukac prezentu dla kai chcielismy kupic smart trike ale ... ciezki wybor . posztawilismy na wielkie pudlo z klockami a rowerek kupimy po powrocie z urlopu .
    na obiad zawitalismy do pizza hut :) pierszy raz wzielismy kids menu dla KAi
    -spaghetti bolonese :)
    laafc.jpg
    KAja ubabrana po lokcie hi jadla tak jakbysmy ja glodzili ze 3 dni ale wyszla z pelnym brzusiem :)

ell, Penelope, Weridiana, aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, moj synek moglby zyc na spaghetti lol

Aniafk, 6 lat to juz powazny wiek :) wszystkiego najlepszego dla niego :)
    I tak, moj maz jest ze Stanow. Anglia to miala byc taka przygoda, zwlaszcza dla niego, bo nigdy z Los Angeles nie wyjezdzal (chyba ze liczyc las Vegas, ktore jest rzut beretem od L.A.). Ale chyba juz mu sie znudzila ta przygoda ;)

Majeczka, z wozkami to Weridiana ma racje, ze wszystko zalezy od potrzeb. Ja mialam travel system z Britax i nigdy wiecej nie kupilabym tej marki, zwlaszcza na 3 kolkach. Tym brazen kupilam ten:
    http://www.joovy.co.uk/p-149-black-caboose-ultralight.aspx
    I mam nadzieje, ze sprawdzi sie lepiej.

Wczoraj mialam takie bole, ze myslalam, ze urodze :/ ta koncowka mnie juz wykancza. Jutro mam wizyte u poloznej, oby ostatnia ;)

Weridiana, aniafk, majeczka8 lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak wózki to temat na długie rozmowy. Ja na pewno nie polecam quinny buzz na 3 kołach masakra...
    Teraz mamy spacerówke mamas &papas Kato 2 i jest super

Weridiana, majeczka8 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 12 maja ubiegłego roku zmajstrowaliśmy Synka. Mąż mnie dziś zaskoczył że pamiętał i rano składał życzenia Russellowi na "roczek" :)  rok temu pojęcia nie miałam jak zmieni się moje życie :)

24wvvbt.png

ell, Weridiana, aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny chlopczyk, Penelope :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, u mnie już stoi smart trike 4-in1. Dostał na chrzest. Wydaje mi się że to fajna sprawa z tym rowerkiem :)
    Śliczna Kaja Twoja, jaka duża :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel , Penelope pięknie wam dzieci rosną. Penelope wydaje mi się że to wczoraj czekalysmy na twój poród, a to już Ell prawie rodzi :-)
    Ell obyś szybko i bez komplikacji urodziła :-)
    Bardzo fajne rozwiązanie z tym wózkiem , dziecko może stać i siedzieć - super. Do tego lekki 9 kg. Też bym o takim myślała gdyby Laura była młodsza :-)

ell, Penelope lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ale masz przystojnego synka ojej :) oj będzie miał branie jak podrosnie hi hi :) słodziak :)

Penelope, Weridiana lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ręką na sercu mogę powiedzieć, że prześliczne dzieci macie :D
    chyba nam służy to brytyjskie powietrze hehe :D
    Russelek jaki już duzy, przekochany :D
    haha Kajka jest super, mały chochlik
    super aniafk, a się zastanawiałam czy taki mały chłopiec może sam prowadzić :)
    bo Danielek chcieć to on chce sam, ale kiedyś byliśmy na jakimś festynie i go posadzili na małego quada, jak gaz przekręcił to go jak głupia goniłam na złamanie karku, bo się bałam, że zaraz w coś przyłoży haha, taki zryw miał, że masakra, serce mi stanęło
    cześć nowym ciężarówkom
    zdrówka życzę, nie zagłębiam się w temat, bo ja wam wybaczcie, normalnie współczuję po tych moich ekscesach mierzę wszytkie jedną miarą haha :D nie chciałabym wrócić do ciąży :D

Penelope, Weridiana, aniafk, ell lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie szczęście w oczach jak u Piotrka na tych gokartach to chciałabym codziennie widzieć :)

oj jakie te dzieciaczki słodkie jak tak babrają w jedzeniu :)
    ell to ja bym chciała taką przygodę jak Twój mąż ale w drugą stronę. Pociągają mnie Stany i chciałabym tam jakiś czas pomieszkać, chociaż znając życie to zniesmaczyłabym się jak Wielką Brytanią :D
    Penelope śliczny ten Twój synek, ma coś takiego fajnego i urokliwego w sobie :)
    hmmmm rośnie konkurencja dla Adama :D

co do smart trike to u nas rok czasu leżał nieużywany bo Piotrek strasznie nie lubił aż w końcu sprzedałam.

all śmieszny tan wózek, w sensie pozytywnym. Nie spotkałam się jeszcze z podwójnym wózkiem który jest tak zgrabny :)Sama bym go kupiła

Weridiana, ell lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smieszny jest, ale ogolnie te wozki podwojne sa malo urodziwe :)

Moj Eryk tez ma smart trike, ale nie lubi nim jezdzic, za to pcha go z pasja po ogrodku codziennie i trzyma w koszyku wszystkie swoje podworkowe skarby (czytaj: patyki, kamienie, stare dvd itp.), wiec w sumie zakup trafiony ;)

Dziewczyny, ktore ostatnio rodzily - pamietacie moze jak u Was bylo z trafnoscia tych ich szacunkowych wykresow z zielonej ksiazeczki? Bo ja juz wyszlam poza skale i polozna wczoraj stwierdzila, zeby nastawic sie na duzego bobasa. Ze niby juz teraz wazy 3400, czyli tyle ile Eryk przy narodzinach. Ale mnie sie wydaje, ze to ich mierzenie centymetrem i nanoszenie na wykres, nie jest szczegolnie wiarygodne. Jak myslicie?

Weridiana lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam, może dlatego, że nie przywiązywałam uwagi do tego. Nie wiem jak to jest z wiarygodnością bo w końcu jak dziecko nie rośnie to są w stanie to wykryć ale przy pierwszej ciąży położna na ostatniej wizycie mówiła, że bardzo małe dziecko urodzę a Piotrek ważył 3300 czyli normalnie.

ell lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom skończony :) klucze zostały wysłane do agencji a dokumentacja do prawnika, oczywiście nie obeszło się od spóźnień bo deweloper wszystko wysłał w poniedziałek zamiast w piątek. Teraz jak debil co 5 minut sprawdzam pocztę czy nie ma jakiejś wiadomości od prawnika bo powiedziała, że jak dostanie dokumentację to musi ją przejrzeć a później napisze ile czasu będzie potrzebować żeby to wszystko zrobić. Kiedyś mówiła że około 2 tygodnie jak nie będzie błędów w dokumentacji . Teraz jak widzę że dalej cisza w mailu to pierwsze co myślę że zaś jakieś jaja wyszły :)
    Tak czy inaczej już bliżej końca niż początku. Cieszyłam się że przeprowadzimy się jak będzie half term i Piotrkowi będzie łatwiej do nowej szkoły ale widzę, że raczej nie zdążą ;/

Weridiana, ell lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ