Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
No jak dobrze pojdzie to w tym miesiacu urodze. Fajnie byloby
mam nadzieje, ze nie przenosze jak slynna Kate
My mamy takie konto w barclays, ale w sumie nie wiem czy sa jakies znaczace roznice w bankach, wiec niestety nie pomoge.
Weridiana, tez myslalam o takim lozku dla Eryka za kilka lat, tyle tylko ze z biurkiem na dole. A mala/malego tez bede miala w kolysce u nas w sypialni. Synek byl z nami przez 5 czy 6 miesiecy i dobrze sie to sprawdzilo. Teraz pewnie potrwa to dluzej, bo mamy tylko dwie sypialnie, a nie chce, zeby Eryk budzil sie niepotrzebnie kiedy maluch placze, a skoro on zaczal przesypiac cale noce dopiero w wieku 11 miesiecy, podejrzewam ze tym razem bedzie podobnie.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Aniafk , ja niedawno otworzyłam dodatkowo konto w Barclays dla dziecka. Jednak oprocentowanie jest śmieszne. Tez muszę się rozejrzeć. Obawiam się jednak, że samo konto oszczędnościowe nie przynosi dużego zysku. Są inwestycje, lokaty ale to jest ryzykowne i nie znam się na tym. Chociaż może warto byłoby spróbować.
Ell a co to za słynna Kate? W takim razie na którego maja obstawiamy ?
jeśli chodzi o łóżeczko to właściwie Laura w nim nie spała, tylko z nami w łóżku. Zobaczymy jak będzie tym razem
Dobrej nocyaniafk lubi tę wiadomość
-
Haha no tak Kate...no chyba właśnie urodziła dziewczynkę, jeszcze nie sprawdzałam. Jak mieszkałam w Londynie to byłam bardziej na bieżąco
Z dniem matki byłoby super, to dopiero byłby wspaniały prezent.
Ja mam rocznicę ślubu 29lipca ( termin na 30 lipca) , tez byłoby fajnieell lubi tę wiadomość
-
naprawdę polecam lekturkę o karmieniu piersią i mlekiem modyfikowanym
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138585,17833377,Karmienie_na_zadanie_to_najlepsza_metoda__FAKTY_I.html#TRwknd
po dwójce dzieci, a i tak kilka nowości chwytnęłam, choć już mi nie potrzebna za bardzo
Kate urodziła i to szybciutko jak dla mnieciekawe jakie mała księżniczka dostanie imię
zdrówka dziewczynkiWeridiana, ell lubią tę wiadomość
-
hej
o tak mamy nowa ksiezniczkedzis wszystkie gazety pisaly
sliczna dziewczynka
ja teznigdy nie moglam nadazyc za polskim prowadzeniem ciaz I w sumie ciesze sie ze ominelo mnie tyle zmartwien ( a ten wynik za wysoki a ten za niski )
Czas ucieka u nas za 2 tyg juz bedzie roczek !! kiedy to zlecialoa ja urodzilam sie 27 maja:) (w duchu myslalam zeby kajka przeciagla sie o ten tydz ale I ta sprwila mi wczesniej piekny prezent )
Dziewczyny jestem konsultantka FM ( pewnie niektore z was znaja z polski ta firme ) I szukam nowych dystrybutorowzarobki sa do 30 % fajne programy motywacyjne I nie tylko
Jesli ktora byla by zainteresowana to dajcie znac
moze razem uda nam sie podbic angielski rynek hi hi
Weridiana, ell lubią tę wiadomość
-
pewnie . jest to polska firma dzialajaca na rynku od 10 lat . konsultanci dzialaja juz na calym swiecie min wlasnie w uk . firma bazuje glownie na perfumach (maja one w katalogu swoje nr plus jakie zapachy jednak my dzialamy z lista odpowiednikow poniewaz kazdy nr ma odpowiednik orginalnego perfumu) sa rowniez kosmetyki , chemia gospodarcza (sama osobiscie teraz ja testuje) I ogolnie jesli ma sie spporo znajomych gdzie (pozniej sie okazuje czesc zna juz z pl ) mozna miec calkiem niezy zysk. ja w ciagu 2 tyg zarobilam ok 60 f I tylko w pracy powiedzialam kilku osobom ze zajmuje sie sprzedaza perfum. pozniej buduje sie swoja grupe I tak powekszasz swoje zyski .Dziala to podobnie jak avon . zajmuje troche czasu ale cos za cos
-
Kambel, a jest jakaś norma którą TRZEBA wyrobić? można bez stresu tak dla siebie samej najpierw, może jakaś sąsiadka, koleżanka. bo ja wiesz housewife
hehe
oj czas ucieka, u nas pół roczku
Niuńka jest super, siedzi ładnie, prawie raczkuje, rwie się strasznie do stania i w ogóle, mała szalona
a nocy wciąż nie przesypia
powoli jemy, bataty, fasolkę szparagową, żółtko, zjada pięknie, macha głową na boki na widok łyżeczki jak kiedyś na cyca
Kate uwielbiam, piękna, uśmiechnięta kobietaczekam na to imię, wcześniej nawet nie śledziłam, a jakoś się tak ucieszyłam na wieść, że córcia im się urodziła, a może dlatego, że niedawno sama urodziłam i wiem jakie to szczęście
a w PL z prowadzeniem ciąży więcej stresu i więcej rozbieranianie dla mnie
poza tym ciężarne są tak doinformowane, że się same w lekarzy w końcu bawiączytać nie mogłam już czo te Polki(w PL)
Ciężarówki dopingujęobyście do samego końca miały energię i zdrowie
ell, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacie rację dziewczyny. W Pl ciąże to sam stres i wizyty co 5 dni
Sama rzadko już wchodzę na inne fora niż nasze, bo zbyt dużo do czytania. Dziewczyny codziennie zasypują multum informacji.
I tak jak piszecie - wiele dziewczyn z Pl w lekarzy się bawi i tylko prześcigają się w opiniach i komentarzach. I ta wieczna gonitwa z dziećmi po lekarzach z każdą drobnostką, stres stres i jeszcze raz stres tylko niepotrzebny...
Kambel już roczek niebawem, ale zleciało
Ciekawe jak u pozostałych maluszków, tych wcześniej rodzonych, bo mało już dziewczyn zostało.
Ell to teraz czekamy na Ciebie
Ap u Was też już pół roczku, a jeszcze niedawno biegałaś z brzuszkiem
Pozdrawiamy !!!
P.S. AsiaPoli co u Was ?ell, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Nie nie ma norm, im więcej zamawiasz tym są inne benefity z tego. Można się zapisać jako klient i kupować dla siebie / przyjaciół itp tyle ze w tym wypadku trzeba zamówić raz na miesiąc ( o ile się nie mylę) a można jako dystrybutor i wtedy później budujesz swoją grupę która zarabia na ciebie.
Ja mam oszczędnościowe w Barclays ale nawet nie pamiętam ile % wiem ze dużych zysków nie miałam, a do tego jeśli jest jakaś duża kwota to podatek Odliczaja od tego....
Czy u was Też taka okropna pogoda? Mam nadzieję że dziś będzie ładnie -
u nas wczoraj lało jak nie wiem a po południu było tak pięknie, że nie da się tego opisać. Tak rześko, powietrze po deszczu cieplutkie i pachniał las tak wyraźnie, drugie pół dnia przesiedzieliśmy w parku i wąchałam
czyli Kambel na konsultantkę lepiej się zapisać? i oni wysyłają jakiś katalog? możesz mi w wiadomości napisać więcej np.
Dianahmm nie wiem czy królowa by się ucieszyła
oglądałam kilka filmów o Dianie i chyba by mnie troszkę zaskoczyli, aczkolwiek pozytywnie
Oj niedawno z brzuchem latałam, bo jeszcze pamiętam dobrze te niewygody
na kontach oszczędnościowych też się nie znam skoro jedynie mnie obchodzi kapitalizacja, no i nie ufam im tak samo jak firmom ubezpieczeniowym ;/
ale dobrze coś pomyśleć, tu chociaż jest z czego dzieciom odłożyć
ja w posagu dostałam kilka rzeczy z drobnego rtv i agdhihi
i radź se samaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:23
-
Dzisiaj rano ogladalam na itv skroty z wyjscia Kate Middleton ze szpitala i poczulam troche taka pozytywna zazdrosc. Bo doskonale pamietam jak dwa lata temu kilka godzin pod porodzie ledwo czlapalam do auta w dresie i adidasach i z wkladka wielkosci pontonu i czulam sie totalnie wykonczona, a ona w szpilkach lol. No ale co zrobic, pewnie i tym razem nie bede wygladala zbyt glamour
-
nick nieaktualnyEll ale ona zanim wyszła, to obrobiła ją stylistka, kosmetyczka i fryzjer. Do tego dostała silne leki przeciwbólowe, żeby się prezentować jak najlepiej.
Niby super wyglądała, ale z drugiej strony trochę jej współczuję. Bo chcąc nie chcąc, musi się umalować, zacisnąć zęby i uśmiechać mimo bólu i zmęczenia i dumnie maszerować w szpilkach kilka godzin po porodzie.
Myślę że już po wszystkich tych fleszach, wróciła do domu i na pewno już nie biegała w sukience i szpilkach, tylko wskoczyła w coś bardziej wygodnego
Uroki sławy i tytułu. Nawet w taki dzień nie ma wolnego. Ja jej nie zazdroszczę, bo na bank nie czuła się super. To tylko efekt pracy kilku osób i jej samozaparcie, aby dobrze wypaść.Teraz dopiero może odpocząć naprawdę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:25
Weridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
dzięki Plumb
podniosłaś mnie na duchu hehe serio
dopuszczałam do siebie myśli, że ją tam "zrobili" przed wyjściem, ale rzeczywiście nie ma co zazdrościć jak się nie zna kulis. Mogła faktycznie mieć dość. W sumie zaraz po porodzie miałam w poważaniu jak wyglądam byle wygodnie było.
Poza tym męczące musieć zawsze prezentować się tak aby inni podziwiali. Nie zawsze się ma ochotę, czasem bym założyła wielki sweter, zrobiła kitę i walcie się.
Nieraz wiozę syna do szkoły, ledwie się z łóżka zwlekając, olewam makijaż i czuję się pod tą szkołą jak kupa, są mamy odstawione i takie z dziurami w portkachwolałabym należeć do tej pierwszej grupy ale czasem brak mi sił i motywacji, zawsze najważniejsze było dla mnie wyglądać zdrowo i schludnie, nie jestem pewna czy mi się to udaje haha, martwi mnie, że wciąż nie wróciła mi energia, jeden spacer zwala mnie z nóg na dobre
Weridiana, Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ap jak kaja pójdzie spać to napisze Ci na fb
co i jak
Ją do pracy często chodzę nie ogarnięteogarnięta na szczęście nie można się malowaćhi hi
A imię nadałi Charlotte Elizabeth Diana.
Zaszaleli u nas tylko jedno hi hi.
Ja to podziwiam te kobiety które nawet do porodu się malująU mnie kobitki kończą o 2 a o 3 pod szkoła wypachnione i wymalowane jak lale
a ja po pracy szybkie zakupy szybki obiad i najlepiej na pół godziny do łóżeczka
Weridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
oki
jednakże tu łatwiej mi niż w PL tak sobie odpuścić, bo widzę, że ogólnie luz jest, ludzie w szlafrokach do sklepu chodzą, w kapciach domowych jeżdzą samochodami, ostatnio facet był na zakupach z dzieckiem w pizamie z gołymi stopami.
Po deszczach ubrałam mojemu młodemu kalosze, idziemy zadowoleni do parku, on skacze w każdą kałuże, ja patrze, a brytyjskie dzieci latają boso :)ba! niektóre w samych gaciach po parku, bo piaskownica, bo mokro, oooo ludzie
Naprawdę zaszaleli, ale to księżniczka to wiesz, imiona, nazwiska i tytuły powinno się chwile dłuższą wymieniać zanim się zwróci człowiek
nie no ładnie Charlotte.
polska odmiana Elizabeth duzo mniej mi się podoba, jak pisali na polskich poratalach, że książe się urodził i nazwali go Jurek to myślałam, że padnę. Imie to przecież nazwa wlasna, w tych czasach już nie powinni spalszczać, bo wszyscy jesteśmy obywatelami świata
Zresztą tu nikt nie stara sie zmieniac nam imionWeridiana lubi tę wiadomość