X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ell Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak dobrze pojdzie to w tym miesiacu urodze. Fajnie byloby :) mam nadzieje, ze nie przenosze jak slynna Kate ;)

My mamy takie konto w barclays, ale w sumie nie wiem czy sa jakies znaczace roznice w bankach, wiec niestety nie pomoge.

Weridiana, tez myslalam o takim lozku dla Eryka za kilka lat, tyle tylko ze z biurkiem na dole :). A mala/malego tez bede miala w kolysce u nas w sypialni. Synek byl z nami przez 5 czy 6 miesiecy i dobrze sie to sprawdzilo. Teraz pewnie potrwa to dluzej, bo mamy tylko dwie sypialnie, a nie chce, zeby Eryk budzil sie niepotrzebnie kiedy maluch placze, a skoro on zaczal przesypiac cale noce dopiero w wieku 11 miesiecy, podejrzewam ze tym razem bedzie podobnie.

Weridiana lubi tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk , ja niedawno otworzyłam dodatkowo konto w Barclays dla dziecka. Jednak oprocentowanie jest śmieszne. Tez muszę się rozejrzeć. Obawiam się jednak, że samo konto oszczędnościowe nie przynosi dużego zysku. Są inwestycje, lokaty ale to jest ryzykowne i nie znam się na tym. Chociaż może warto byłoby spróbować.

Ell a co to za słynna Kate? W takim razie na którego maja obstawiamy ? :-)
    jeśli chodzi o łóżeczko to właściwie Laura w nim nie spała, tylko z nami w łóżku. Zobaczymy jak będzie tym razem :-)

Dobrej nocy :-)

aniafk lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Middleton :) no chyba ze jestem nienabiezaco i juz urodzila lol

A co do obstawiania to moze dzien matki. Mialabym prezent fajny haha... Eryk urodzil sie w walentynki to moze i tym razem trafi sie "data" lol

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no tak Kate...no chyba właśnie urodziła dziewczynkę, jeszcze nie sprawdzałam. Jak mieszkałam w Londynie to byłam bardziej na bieżąco ;-)

Z dniem matki byłoby super, to dopiero byłby wspaniały prezent.
    Ja mam rocznicę ślubu 29lipca ( termin na 30 lipca) , tez byłoby fajnie :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę polecam lekturkę o karmieniu piersią i mlekiem modyfikowanym

http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138585,17833377,Karmienie_na_zadanie_to_najlepsza_metoda__FAKTY_I.html#TRwknd

po dwójce dzieci, a i tak kilka nowości chwytnęłam, choć już mi nie potrzebna za bardzo

Kate urodziła i to szybciutko jak dla mnie :) ciekawe jakie mała księżniczka dostanie imię

zdrówka dziewczynki

Weridiana, ell lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap bardzo fajny ten artykuł, dziękuję :-)

ap1526 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

o tak mamy nowa ksiezniczke :) dzis wszystkie gazety pisaly :) sliczna dziewczynka :)

ja teznigdy nie moglam nadazyc za polskim prowadzeniem ciaz I w sumie ciesze sie ze ominelo mnie tyle zmartwien ( a ten wynik za wysoki a ten za niski )

Czas ucieka u nas za 2 tyg juz bedzie roczek !! kiedy to zlecialo :) a ja urodzilam sie 27 maja:) (w duchu myslalam zeby kajka przeciagla sie o ten tydz ale I ta sprwila mi wczesniej piekny prezent )

Dziewczyny jestem konsultantka FM ( pewnie niektore z was znaja z polski ta firme ) I szukam nowych dystrybutorow :) zarobki sa do 30 % fajne programy motywacyjne I nie tylko :) Jesli ktora byla by zainteresowana to dajcie znac :) moze razem uda nam sie podbic angielski rynek hi hi :)

Weridiana, ell lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel szczerze mówiąc nie znam firmy FM. Możesz trochę bardziej ją zareklamować :-)

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie . jest to polska firma dzialajaca na rynku od 10 lat . konsultanci dzialaja juz na calym swiecie min wlasnie w uk . firma bazuje glownie na perfumach (maja one w katalogu swoje nr plus jakie zapachy jednak my dzialamy z lista odpowiednikow poniewaz kazdy nr ma odpowiednik orginalnego perfumu) sa rowniez kosmetyki , chemia gospodarcza (sama osobiscie teraz ja testuje) I ogolnie jesli ma sie spporo znajomych gdzie (pozniej sie okazuje czesc zna juz z pl ) mozna miec calkiem niezy zysk. ja w ciagu 2 tyg zarobilam ok 60 f I tylko w pracy powiedzialam kilku osobom ze zajmuje sie sprzedaza perfum. pozniej buduje sie swoja grupe I tak powekszasz swoje zyski .Dziala to podobnie jak avon . zajmuje troche czasu ale cos za cos :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, a jest jakaś norma którą TRZEBA wyrobić? można bez stresu tak dla siebie samej najpierw, może jakaś sąsiadka, koleżanka. bo ja wiesz housewife :D hehe

oj czas ucieka, u nas pół roczku
    Niuńka jest super, siedzi ładnie, prawie raczkuje, rwie się strasznie do stania i w ogóle, mała szalona
    a nocy wciąż nie przesypia
    powoli jemy, bataty, fasolkę szparagową, żółtko, zjada pięknie, macha głową na boki na widok łyżeczki jak kiedyś na cyca :)

Kate uwielbiam, piękna, uśmiechnięta kobieta :) czekam na to imię, wcześniej nawet nie śledziłam, a jakoś się tak ucieszyłam na wieść, że córcia im się urodziła, a może dlatego, że niedawno sama urodziłam i wiem jakie to szczęście :)

a w PL z prowadzeniem ciąży więcej stresu i więcej rozbierania :) nie dla mnie
    poza tym ciężarne są tak doinformowane, że się same w lekarzy w końcu bawią :) czytać nie mogłam już czo te Polki(w PL) :)

Ciężarówki dopinguję :) obyście do samego końca miały energię i zdrowie :)

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny. W Pl ciąże to sam stres i wizyty co 5 dni :O
    Sama rzadko już wchodzę na inne fora niż nasze, bo zbyt dużo do czytania. Dziewczyny codziennie zasypują multum informacji.
    I tak jak piszecie - wiele dziewczyn z Pl w lekarzy się bawi i tylko prześcigają się w opiniach i komentarzach. I ta wieczna gonitwa z dziećmi po lekarzach z każdą drobnostką, stres stres i jeszcze raz stres tylko niepotrzebny...

Kambel już roczek niebawem, ale zleciało :)

Ciekawe jak u pozostałych maluszków, tych wcześniej rodzonych, bo mało już dziewczyn zostało.

Ell to teraz czekamy na Ciebie :)

Ap u Was też już pół roczku, a jeszcze niedawno biegałaś z brzuszkiem :)

Pozdrawiamy !!!

P.S. AsiaPoli co u Was ?

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam weekend.

Otworzyłam konto Russellowi w ubiegłym tygodniu w Lloyds Bank oszczędnościowe, 3 %, nie znam się na tym co i gdzie i jak inwestować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 04:55

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ma norm, im więcej zamawiasz tym są inne benefity z tego. Można się zapisać jako klient i kupować dla siebie / przyjaciół itp tyle ze w tym wypadku trzeba zamówić raz na miesiąc ( o ile się nie mylę) a można jako dystrybutor i wtedy później budujesz swoją grupę która zarabia na ciebie.

Ja mam oszczędnościowe w Barclays ale nawet nie pamiętam ile % wiem ze dużych zysków nie miałam, a do tego jeśli jest jakaś duża kwota to podatek Odliczaja od tego....

Czy u was Też taka okropna pogoda? Mam nadzieję że dziś będzie ładnie

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak tv oglądałam to coś mi się obiło ze księżniczka ma mieć na imię Diana ale nie jestem pewna :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj lało jak nie wiem a po południu było tak pięknie, że nie da się tego opisać. Tak rześko, powietrze po deszczu cieplutkie i pachniał las tak wyraźnie, drugie pół dnia przesiedzieliśmy w parku i wąchałam :D
    czyli Kambel na konsultantkę lepiej się zapisać? i oni wysyłają jakiś katalog? możesz mi w wiadomości napisać więcej np.
    Diana :) hmm nie wiem czy królowa by się ucieszyła :) oglądałam kilka filmów o Dianie i chyba by mnie troszkę zaskoczyli, aczkolwiek pozytywnie
    Oj niedawno z brzuchem latałam, bo jeszcze pamiętam dobrze te niewygody ;)
    na kontach oszczędnościowych też się nie znam skoro jedynie mnie obchodzi kapitalizacja, no i nie ufam im tak samo jak firmom ubezpieczeniowym ;/ :D
    ale dobrze coś pomyśleć, tu chociaż jest z czego dzieciom odłożyć ;)
    ja w posagu dostałam kilka rzeczy z drobnego rtv i agd :) hihi
    i radź se sama ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:23

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano ogladalam na itv skroty z wyjscia Kate Middleton ze szpitala i poczulam troche taka pozytywna zazdrosc. Bo doskonale pamietam jak dwa lata temu kilka godzin pod porodzie ledwo czlapalam do auta w dresie i adidasach i z wkladka wielkosci pontonu i czulam sie totalnie wykonczona, a ona w szpilkach lol. No ale co zrobic, pewnie i tym razem nie bede wygladala zbyt glamour ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell ale ona zanim wyszła, to obrobiła ją stylistka, kosmetyczka i fryzjer. Do tego dostała silne leki przeciwbólowe, żeby się prezentować jak najlepiej.
    Niby super wyglądała, ale z drugiej strony trochę jej współczuję. Bo chcąc nie chcąc, musi się umalować, zacisnąć zęby i uśmiechać mimo bólu i zmęczenia i dumnie maszerować w szpilkach kilka godzin po porodzie.

Myślę że już po wszystkich tych fleszach, wróciła do domu i na pewno już nie biegała w sukience i szpilkach, tylko wskoczyła w coś bardziej wygodnego ;)

Uroki sławy i tytułu. Nawet w taki dzień nie ma wolnego. Ja jej nie zazdroszczę, bo na bank nie czuła się super. To tylko efekt pracy kilku osób i jej samozaparcie, aby dobrze wypaść.Teraz dopiero może odpocząć naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:25

Weridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Plumb :) podniosłaś mnie na duchu hehe serio :D
    dopuszczałam do siebie myśli, że ją tam "zrobili" przed wyjściem, ale rzeczywiście nie ma co zazdrościć jak się nie zna kulis. Mogła faktycznie mieć dość. W sumie zaraz po porodzie miałam w poważaniu jak wyglądam byle wygodnie było.
    Poza tym męczące musieć zawsze prezentować się tak aby inni podziwiali. Nie zawsze się ma ochotę, czasem bym założyła wielki sweter, zrobiła kitę i walcie się :D.
    Nieraz wiozę syna do szkoły, ledwie się z łóżka zwlekając, olewam makijaż i czuję się pod tą szkołą jak kupa, są mamy odstawione i takie z dziurami w portkach :) wolałabym należeć do tej pierwszej grupy ale czasem brak mi sił i motywacji, zawsze najważniejsze było dla mnie wyglądać zdrowo i schludnie, nie jestem pewna czy mi się to udaje haha, martwi mnie, że wciąż nie wróciła mi energia, jeden spacer zwala mnie z nóg na dobre :)

Weridiana, Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap jak kaja pójdzie spać to napisze Ci na fb :) co i jak

Ją do pracy często chodzę nie ogarnięteogarnięta na szczęście nie można się malować :) hi hi
    A imię nadałi Charlotte Elizabeth Diana.
    Zaszaleli u nas tylko jedno hi hi.
    Ja to podziwiam te kobiety które nawet do porodu się malują :) U mnie kobitki kończą o 2 a o 3 pod szkoła wypachnione i wymalowane jak lale :) a ja po pracy szybkie zakupy szybki obiad i najlepiej na pół godziny do łóżeczka

Weridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki :)

jednakże tu łatwiej mi niż w PL tak sobie odpuścić, bo widzę, że ogólnie luz jest, ludzie w szlafrokach do sklepu chodzą, w kapciach domowych jeżdzą samochodami, ostatnio facet był na zakupach z dzieckiem w pizamie z gołymi stopami.
    Po deszczach ubrałam mojemu młodemu kalosze, idziemy zadowoleni do parku, on skacze w każdą kałuże, ja patrze, a brytyjskie dzieci latają boso :)ba! niektóre w samych gaciach po parku, bo piaskownica, bo mokro, oooo ludzie :D

Naprawdę zaszaleli, ale to księżniczka to wiesz, imiona, nazwiska i tytuły powinno się chwile dłuższą wymieniać zanim się zwróci człowiek :D
    nie no ładnie Charlotte.
    polska odmiana Elizabeth duzo mniej mi się podoba, jak pisali na polskich poratalach, że książe się urodził i nazwali go Jurek to myślałam, że padnę. Imie to przecież nazwa wlasna, w tych czasach już nie powinni spalszczać, bo wszyscy jesteśmy obywatelami świata :D
    Zresztą tu nikt nie stara sie zmieniac nam imion

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ