Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ell zgadzam się że Kate wyglądała prześlicznie ale dziewczyny mają rację mówiąc iż na to pracowało wiele osób. Nie zazdroszczę ale też jej nie żałuję. Ona sama wybrała takie życie. Coś za coś. My będziemy się martwily o przyszłość naszych dzieci, pracę itd. Ona o to ze nie ma prywatności i musi zawsze ładnie wyglądać. Rachunki jej odejdą
Nie mogę spać. ...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ej no dziewczyny, ja wiem, ze to wszystko jest na pokaz i pracowal nad nia sztab stylistow, ale mimo wszystko w swej proznosci tez chcialabym wygladac fajnie po porodzie
. No i ciezko jest mi jej wspolczuc, bo zapewne ma pelnoetatowe nianie do dzieci, wiec zdazy odpoczac po trudach prezentowania sie
.
U mnie dzisiaj 35+0. Dwa tygodnie i ciaza donoszona. Po raz pierwszy poczulam co to opuchniete stopy - wybralam sie z Erykiem rano do parku i po raz pierwszy mialam problem zalozyc buty. Mam nadzieje, ze to tylko jednodniowa akcja, bo to bylby koszmar tak czlapac przez kilka tygodni.
Weridiana, ja tez spie kiepsko. Co dwie godziny budze sie na wizyty w toalecie i zwykle musze sie przy tym przebrac, bo jestem cala spocona jakbym przebiegla maraton. W pierwszym trymestrze bylo mi wciaz zimno, wiec chyba dla rownowagi teraz tak mi duszno i goraco. A z pozytywow wszystkie moje bolesne skurcze ustaly i czuje sie calkiem dobrze. Moglabym sprzatac, sprzatac, sprzatac haha... tylko moj maz biedny, bo wciaz mu wymyslam nowe "projekty". Ale juz mu wiele nie zostalo, bo nawet Moses basket mamy od wczoraj w salonie, wiec jakos da rade lolWeridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Bezsenność ( chyba zakupię sobie taką specjalną długą poduszkę, podobno zdaje egzamin? )
Do tego zaczęły mnie męczyć duszności i również mi gorąco
Puchnę ale na razie nie tak źle ( koleżanka przez dwa ostatnie miesiące mieściła się tylko w japonki hi hi obyśmy przeszły to trochę lepiej.
Ell rzeczywiście 2 tyg. i bezstresowo możesz podejść do tematu
Ja właśnie czekam na wizytę u midwife. ..
wczoraj zakupiliśmy loft bed dla Laury, strasznie się cieszy. Jeszcze tylko materac i jedno marzenie spełnione
Miłego popołudniaell lubi tę wiadomość
-
Wizyta okay, chociaż do poprzedniej położnej miałam więcej zaufania. Musiałam sama podpytywac. Pobrala mi krew, zmierzyla brzuszek, posluchalam serduszka
ciśnienie dobre. Powiedziała ze powodem ze mi wtedy tak spuchly nogi mógł być ucisk na zyle (no tak...., ) z kaszlem wysłała mnie doGP bo stwierdziła że tej wielkości dziecko nie powinno powodować takiego duszacego kaszlu.
Zapisałam się na szczepionkę whooping cough.
następna wizyta 26 maja.ell lubi tę wiadomość
-
haha wszystkie macie dobre argumenty więc juz nie wiem
u nas wieje okropnie, łeb chce urwać, juz tak z 3 dni
oj bezsseność wpychała mnie w deprechęstraaaszne to było, nie ogarniam jak ja mogłam nie zasnąć
teraz raźnie o 17-ej planujemy z mężem grilla i film jak się dzieci położą, a później idziemy spać zaraz po nich, bo nie dajemy rady hehe
Oo w dzień mamy wizyta Weridianaw prezencie słuchanie dzidzi
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj spędziłam ponad godzinę na wybieraniu poduszki :-0
Ale w końcu zamówiłam, w kształcie litery U , można ją zwinąć w takie kółko do karmienia. Zobaczymy czy będzie się lepiej spało, podobno lepsza od zwykłej poduszki.ell lubi tę wiadomość
-
Weridiana inwestycje, lokaty.... hehe to dla mnie za trudne
poprzestanę na kontach oszczędnościowych.
Po rozeznaniu na rynku otworzyłam chłopakom w nationwide - na dzień dzisiejszy najlepsze oprocentowanie mają, chociaż różnice pomiędzy bankami są znikome
kambel otwierasz nie zwykłe konto oszczędnościowe tylko ISA tam nie pobierają podatku i jakiś procent dają w przeciwieństwie do zwykłej oszczędnościówki. Ja w barclays na zwykłym miałam 12pi odsetek co miesiąc a na ISA mam 12 funtów
FMkupiłam kiedyś płyn do ręcznego prania dywanów - w Polsce 15zł a tutaj 9 funtów dałam lol
Wieje wieje a my bank holiday spędziliśmy w Brighton nad morzem i było bardzo przyjemnie poza tym, że w kurtkach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5115dd5b2d.jpg
latać się uczył synek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d6d27b69f05.jpg
Do szkoły zawsze w makijażu chodzę, nawet jak pół przytomna wstaję. Jak Piotrek do przedszkola chodził to odprowadzałam go byle jak, zaspana i nie wyspana bo na nocki pracowałam i bardzo źle się z tym czułam, teraz jest o wiele lepiej. Zresztą jak człowiek zadbany, ubrany itp to nawet przez otoczenie inaczej jest odbierany.
Leci ten czas, miesiąc , roczek...Piotrek w poniedziałek kończy 6 lat i mam wrażenie, że to ostatni rok dzieciństwa bo siódemka kojarzy mi się już z mniej głupkowatym stanem i większą powagą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:46
ell, Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość
-
Aniafk pięknie wyglądacie
Fajne zdjęcia, moja Laura uczyła się latać w wakacjetatuś tez się odważył (ale się z niego nasmialam, puścił ręce i tak wisiał jak pranie haha)
Ja też się nie znam na lokatach,
planuję pracować do końca maja i w czerwcu przejdę się do mojego banku, może coś lepszego zaproponują. Jeśli nie to przeniosę konto (choć wolałabym nie).
ell, aniafk lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Dziś wybory
ja przyznam, ze jestem zarejstrowana jako wyborca, ale tylko po to zeby dostac wyzszy limit na karcie kredytowej
moj maz w ogole nie moze tutaj glosowac, bo jest spoza UE i jest tutaj na wizie. Zreszta nie wiazemy przyszlosci z Anglia, wiec nawet niezbyt sie interesuje ich politykami.
Ostatnio moj maz nauczyl Eryka przytulania i dawania buziakow do mojego brzucha lol. Jak tylko widzi w telewizji niemowlaka, podbiega do mnie z okrzykiem "bebe" i obejmuje moj ogromny juz brzuch. Strasznie to pocieszne
My ostatnio czesto jezdzimy do parku. Pieknie jest teraz, ale masakra jak zimnoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:05
Weridiana, Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
Ell tak myslalam o tobie, słodki ten twój synek i fajnie wyglądają te płatki (takiej ilości to nawet na Boże Ciało nie widziałam
)
zobaczysz wszystko się ułoży , a synek będzie super starszym bratem
tak głosowałamale to też w ramach ubiegania się o kredyt. Podobno rejestracja wystarczy ale wolę dmuchać na zimne
Z tą przyszłością to nie wiem. Chętnie zamieszkalabym w Kanadzie ale wiadomo przenosić się z rodziną nie jest łatwo, do tego praca i jednak potrzebne pieniądze na start. Chyba już za stara jestem. Może córcia będzie chciała gdzieś wyjechać na studia?
W Anglii to nasz 4-ty rok. Może za 2 lata pokusze się o paszport lub stała rezydenture. Zobaczymy.
moja znajoma mieszka w USA, ona ma obywatelstwo, jej mąż polak nie chciał swojego czasu przyjąć amerykańskiego a teraz jak juz chce to nie jest tak łatwo. Nigdy nie wiadomo co wymyślą politycy. Jeśli można mieć dwa obywatelstwa to dlaczego nie.ell lubi tę wiadomość
-
My jestesmy w Anglii 2,5 roku. Moj maz na poczatku byl wszystkim zachwycony (nawet pogoda
), a teraz wszystko go denerwuje tutaj (wspomniana wyzej pogoda tez lol) i coraz czesciej wspomina o powrocie. Ja troche boje sie zaczynac od nowa mimo wszystko.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Witam, chcialam zapytac jak dlugo czeka sie na 1 list? Od poniedzialku zaczynam 9 tydzien, bylam pod koniec 6 tygodnia prywatnie w green surgery w londynie by "uspokoic swoja ciekawosc". Wszystko bylo ok, ale mam nadzerke, dalam sie namowic na cytologie z ktorej wyszlo ze mam bakteryjne zapalenie pochwy, nie mam zadnych objawow za bardzo jedynie gestszy sluz, nie mieszkam w londynie wiec jest dla mnie troche problemem sie tam dostac tym bardziej ze system mojej pracy nie bardzo mi tez na to pozwala, pani doktor napisala mi maila ze nalezalo by przyjechac i to przeleczyc ze wypisze mi recepte ktora nie mozna wyslac, koszt takiej wizyty oprocz dojazdu to ok 30/40 funtow za samo to zeby poswieecila mi 5 min uwagi, maz czytajac opinie na temat tej pani czytal ze jako doktor jest ok ale tez jest strasznie lasa na kase, wiec twierdzi ze i w tym orzypadku jest tak samo, dostalam wyniki badan ale zupelnie nie wiem jak je odczytac zeby dowiedziec sie czy mam sie czym martwic czy nie, z drugiej strony nie chcialabym zeby mojej ciazy cos zagrazalo, nie wiem co zrobic, bo nie chce tez niepotrzebnie rozpoczynac leczenia jesli to to jest nic powaznego, bo podobno duzo kobiet ma taki problem jesli chodzi o jakies infekcje. Pozatym tak jak pisalam na poczatku czekam ciagle na swoj pierwszy list, bylam zglosic sie do gp kolo 5 tygodnia. To moja 1 ciaza w dodatku w uk wiec jestem zielona w tym temacie jesli chodzi o brytyjski systemMaksymilian
-
Witaj Kika
Czyli czekasz na list juz 4 tygodnie? Ja na twoim miejscu skontaktowalabym sie z przychodnia, czy w ogole zglosili cie. Ja mialam podobna historie, tyle tylko, ze ja nie bylam u gp, a od razu zglosilam sie do lokalnej poloznej. Nie chcialam, zeby zapisala mnie do szpitala, dla ktorego pracowala, bo mial kiepskie opinie, ale kilka razy musialam dzwonic, zeby mnie zglosila, bo jakos ciezko jej to przychodzilo i tez tak sobie czekalam i czekalam. Ja mialam wizyte w szpitalu w 10 tygodniu i wtedy zbadali mocz i krew. Jesli cos wyjdzie na pewno dadza ci leki (za ktore w ciazy nie placisz), ale cytologii na pewno nie zrobia ci, dopiero po ciazy i tylko jesli minelo 3 lata od ostatniej.Kika428, Weridiana lubią tę wiadomość
-
No to ja wlasnie mialam robiana prywatnie tydzien temu i wyszlo mi bakteryjne zapalenie pochwy chociaz nie wiem jak bardzo to jest powazne, na list czekam i czekam pytalam i mowili ze wysali juz 2 list ale do dzisiaj ani jednago nie dostalam, jutro zajde i spytam jeszcze razMaksymilian