X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell wydaje mi się, że wielkość brzuszka nie ma takiego znaczenia, podobnie jak wielkość piersi nie wpływa na ilość pokarmu. Na pewno liczy się czy brzuszek w ogóle rośnie i to w odpowiednim czasie. Wiadomo ze mają wykresy, jednak ja bym bardziej postawiła na proporcje. Ja urodziłam jak wiesz w 34 tyg. Laura ważyła 2700 a brzuch miałam duży. Pewnie doświadczona położna jest w stanie podać przybliżona wagę po badaniu "ręcznym" :-)
    Nie martw się na zapas. I tak nie masz na to wpływu.
    Mnie z kolei dzisiaj jakiś strach oblecial że mnie ponacinaja albo sama popękam i nie będę mogła usiąść przez kilka miesięcy. Czuje się jak wieloryb, nieatrakcyjna...mam doła, tłumaczę sobie ze to hormony (nie pomaga ;-)
    Okay, koniec marudzenia idę spać :-)
    Ps. Wczoraj miałam szczepionkę na whooping cough , czuję się dobrze :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję i życzę żebyście szybko się wprowadzili do nowego domu :-)

aniafk lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeaaa Aniafk :D
    jak miałam się przeprowadzać to pisałaś o domu, a ja już pół roku tu mieszkam , więc życzę aby juz poszło z górki :D
    zaktualizowałam na kolejny semestr chęć przeniesienia synka do innej szkoły ale cisza, a on się tam już tak zakorzenia, że chyba będę kilka lat dojeżdżać :)
    już tyle miał zmian, a świadomość ma coraz większą, że raczej nie dam rady mu tego zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:42

Weridiana, kambel, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, ja mam od jakiegos czasu podobne nastroje. Chcialabym zalozyc moje normalne jeansy, napic sie rano kawy itp., a z.drugiej strony im blizej terminu tym wiekszy odczuwam niepokoj i mysle co moze pojsc zle. Jeszcze niedawno marzylam o porodzie przed terminem, a teraz chcialabym, zeby ten dzien nigdy nie nadszedl. Czasem sobie nawet mysle, ze na co mi to wszystko bylo. I tez sobie mowie, ze to hormony, ale niezbyt pomaga.

Mnie po tej szczepionce bardzo bolala reka przez 2 dni, fajnie ze ty czujesz sie lepiej :)

Weridiana lubi tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell wiesz ze mnie też wczoraj ogarnęła taka myśl...

Po szczepionce na krztusiec boli mnie trochę ramię ale nie mogę narzekać, chyba czułam większy dyskomfort po szczepionce na grypę.

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ell wiesz ze mnie też wczoraj ogarnęła taka myśl...
    Mysle, ze jak zobaczymy nasze maluchy, wszystkie te ciazowe smutki i dziwaczne mysli odejda w niepamiec. Tylko jak doczekac do tego momentu haha... no i jedno jest pewne - to moja osatnia ciaza. Moj maz wczoraj stwierdzil, ze na wszelki wypadek powinnismy zachowywac rzeczy po tym maluchu tez, ale nie ma mowy. Nie bede kusic losu ;)

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ell , ja nie miałam zachowanych rzeczy i po 11 latach "odnowa biologiczna" :-)
    Nigdy nic nie wiadomo :-)

Ale masz rację, jak juz maleństwa będą przy nas to nas w sobie rozkochają :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie wiadomo :)

Dzisiaj maz przywiozl mi kilka ananasow, bo kiedys mu powiedzialam, ze podobno moga przyspieszyc porod i on stwierdzil, ze to juz najwyzszy czas. Faceci ;)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej czekam na maila hahaha :D wiedziałam ( w sprawie domu oczywiście)
    Ubranka sprzedaję teraz po Adamie i Piotrusiu a w zamian kupuje zabawki albo inne ubranka w przyszłości liczę na dziewczynkę więc dla chłopca nie będą potrzebne :)

Weridiana, ell, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za odpowiedzi o wozeczkach :-) ogladam bugaboo cameleon i emmal junga wydaja sie fajne ale cena tez jest niezla ;-) czy mialyscie jakies doswiadczenie z tymi wozeczkami? Ja zaczelam II trymestr wiec jeszcze mam czas ale powoli juz sobie wyszukuje rozne rzeczy przez internet tak zeby sie zorientowac - pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:18

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja miałam Emmaljunge w pierwszej ciąży (ale było to 11 lat temu :-))
    Firma solidna i droga niestety. Rzeczywiście wózek był nie do zdarcia, na końcu go odsprzedałam, a posłużył kilka lat (chyba 3). Teraz też myślałam o tej firmie, jednak stwierdziłam ze za drogo (poprzedni wózek był prezesem). Najbardziej zbliżonym wydał mi się Gesslein.

jeśli chodzi o Bugaboo to słyszałam również same dobre opinie.

Teraz na rynku masz taki wybór ze trudno jest się zdecydować :-)

majeczka8 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Oj Ania ty to się naczekacz na to mieszkanie :) ale najważniejsze że już prawie po wszystkim :) to jest najgorsze ze anglikom nigdy się nie spieszy...
    My w weekend zrobiliśmy Kai roczek :) wszystko wyszło super kaja z prezentów zadowolona :) U nas jest jejeszcze taka tradycja ze kładzie się dziecku na stół różaniec książeczkę pieniazek i kieliszek ( co dziecko wybierze zwiastuje jaka droga będzie szedł przez życie) i kaja oczywiście chwyciła różaniec i 10 pensow hi hi papierowe jej nie ruszyły, na kieliszek i książeczkę nie spojrzała a różańca nie chciała oddać :)
    Co najgorsze po imprezie główka ciepła myślałam że to z przemęczenia jednak po 6 rano juz 37,5 wczoraj 37,8 i ryk w nocy co chwila doszedł lekki katar, brak apetytu i rozwolnienie. Niby wszystko wskazuje na zeby ale nie widzę aby były czerwone dziąsła a nie wiem co to może jeszcze jej dolegac :(

ap1526, Limerikowo, Weridiana, aniafk, Penelope, ell lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy znacie jakies dostepne na angielskim rynku bez recepty srodki na mdlosci i wymioty? Jesli tak to jakie? Z gory dziekuje za odpowiedz

Maksymilian
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w aptece widziałam specjalne bransoletki :) a z leków to niestety nie pomogę :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ten czas zasuwa Kambel :) wszystkiego najnajnajlepszego dla Kajki :D
    ja nie pamiętam co mój synek wybrał na roczek, kładliśmy mu sporo rzeczy.
    najważniejsze, że nie kieliszek haha :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Witam,
    Czy znacie jakies dostepne na angielskim rynku bez recepty srodki na mdlosci i wymioty? Jesli tak to jakie? Z gory dziekuje za odpowiedz

ja rowniez z lekow to raczej nie pomoge
    ale niektorym pomaga z domowych sposobow herbata z imbiru, wachanie startego imbiru lub rano sama kromka/skora chleba no i unikanie zlych zapachow

po prostu trzeba jakos przetrwac ten okres, byle trwal tylko do konca 1 trym
    jesli mecza Cie niepowsciagliwe wymioty ciezarnych to mozna isc z tym do gp i skieruje dalej lub pmoze sam, ta przypadlosc 2x miala Ksiezna Kate

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, 100 lat dla Kai w zdrowku i szczesciu, Gratulacje!, 1y roczek za Wami

z tego co czytam to ciekawa tradycja na pierwsze urodziny dziecka z tego regionu co pochodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 23:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel my też mamy tą tradycję :-)
    Moja córka wybrała kasę i książkę haha
    Jak powiedziałaś ważne że nie kieliszek ;-)

kambel lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty niestety męczą chyba większość kobiet :) ja się męczyłam aż do 25 tyg jak dobrze pamiętam :)
    Kaja nam daje czadu. Wczoraj byliśmy u GP niby wszystko ok kazała raz ibuprofen raz calpol. Dziś w nocy dzwoniłam na pogotowie. Oczywiście wywiad i stwierdzili ze nie trzeba. a to wszystko dlatego ze znów pobudka o 11 z rykiem
    Nie dotknij nic nie zrób nie mów. Myślałam że ja boli działo wiec zeszłym po bonjelle ( a mamy w lodówce) dotklam jej ust i... Kaja zrobiła się biała i aż zaniosla płaczem... Masakra jednym słowem nie dało się jej uspokoić. Później już nawet nie chciała przyjść na ręce ni nic. uspokoiła się zasnęła na pół godz i na nowo. Musiałam z nią na ręce chodzić bo nie daj Boże usiąść. I tak do 4 30. Nie wiem co jej jest... Najlepsze ze jeszcze spi. Jak tak to ma wyglądać ( o ile to zęby) to już się boje co mnie będzie czekać jak będą kolejne

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel sto lat dla Kai :)
    Może rzeczywiście zęby idą, skoro nie daje się dotknąć w usta. Oj dzieciaczki różnie to przechodzą.
    Witam nowe mamusie, powodzenia i zdrowych ciąży dla Was :)

Mieliśmy gości, przyleciała kolezanka z mężem i synkiem z Pl. Poznałyśmy się przez OvuFriend, potem smsy, Skype, aż doszło do spotkania w realu :) Dzisiaj odlecieli, także spędziliśmy razem 11 dni. Było bardzo sympatycznie :)

Walczymy z katarem u Victora :( Jedyny minus odwiedzin, bo Victor zaraził się od gości.

Pozdrawiam :)

kambel lubi tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ