WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Asha no przecież mam suwaczek, nawet dwa :D
    Ja styczniówka ale 2015

Dziewczynki dzisiaj 16:30 odbieramy z mężem naszą własność :D Trzymać kciuki żeby się dach nie zawalił .
    Kupiłam na tę okazję szampana , zabiorę ze sobą zrobię mężowi niespodziankę :)

Aaaaaaa.ja myslalam ze zaciazona jestes teraz :-P a bobaski twoje to ja widze :-D

aniafk lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:

Dziewczynki dzisiaj 16:30 odbieramy z mężem naszą własność :D Trzymać kciuki żeby się dach nie zawalił .

Haha... to trzymam kciuki :)

Witaj Asha i udanej, zdrowej ciazy :)

Asha lubi tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj u gp, dostalam zwolnienie z pracy do 5 czerwca I Jakies tabletki wkoncu przeciwwymiotne ktore powinny mi pomoc jesli tak sie Nie stanie do jutra niestety musze jechac do szpitala pod kroplowke zeby unormowac wszystko bo dzisiaj to juz nawet po wodzie wymiotowalam, ale jak zapytalam o list, spotkanie z polozna, jakiekowiek badania ciagle sie upieraja prosze czekac na list przyjdzie na dniach... Takze co zrobic moze dostane list I za 2 dni bede Musiala isc.. Nie wiem juz nic

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Bylam dzisiaj u gp, dostalam zwolnienie z pracy do 5 czerwca I Jakies tabletki wkoncu przeciwwymiotne ktore powinny mi pomoc jesli tak sie Nie stanie do jutra niestety musze jechac do szpitala pod kroplowke zeby unormowac wszystko bo dzisiaj to juz nawet po wodzie wymiotowalam, ale jak zapytalam o list, spotkanie z polozna, jakiekowiek badania ciagle sie upieraja prosze czekac na list przyjdzie na dniach... Takze co zrobic moze dostane list I za 2 dni bede Musiala isc.. Nie wiem juz nic

Jakas porazka :-/
    Dobrze chociaz ze ci dal cos na te wymioty, a jak trzeba to jedz do szpitala bo sie wykonczysz <3

Ale z ta polozna to jakis cyrk jest :-/ tulam <3

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeaaah aniafk, szampan dobry pomysł haha :)
    asha naprawdę masz Ty wenę do pisania :D
    na stronie szkoły brak, sprawdzę na stronie councilu

w sumie to witam nowe ciężarówki :D zdrówka :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też witam nowe dziewczyny :-)

Ap rzeczywiście dziwne, że nie podają dokładnych terminów na stronie internetowej, zwłaszcza ze jednak szkoły różnią się między sobą terminami szkoleń itp.

A ja dzisiaj miałam pożegnanie, dostałam piękny bukiet kwiatów i wyprawkę dla maleństwa :-) było bardzo miło, aż się łezka w oku zakrecila

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    yeaaah aniafk, szampan dobry pomysł haha :)
    asha naprawdę masz Ty wenę do pisania :D
    na stronie szkoły brak, sprawdzę na stronie councilu

w sumie to witam nowe ciężarówki :D zdrówka :)

To nie kwestia weny do pisania tylko paru lat staran :-/

• ell Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, wobec tego jeszcze wieksze gratulacje, ze wreszcie sie udalo :)

Weridiana, bardzo ladne pozegnanie. Teraz odpoczywaj, kompletuj wyprawke i w spokoju trzymaj Emme przynajmniej do 37 tygodnia tym razem.

A mnie sie codziennie sni, ze rodze lol. I jak w pierwszej ciazy nie balam sie porodu, a tego co bedzie po, tak teraz zaczynam bac sie tego bolu. A mowia, ze tego sie nie pamieta. Moze i prawda, ale ostatnio przypomnialo mi sie jakos. Ech, chcialabym byc juz po, bo raczej nie moge liczyc na ekspresowy porod jak w przypadku Anifk, wiec dobrze byloby miec to juz za soba.
    W srode zobacze polozna, w teorii ostatni raz, bo to juz 38 tydzien bedzie, ale kto wie.

Asha, Weridiana lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ja również gratuluję :-) Podczytuje sierpniowe dziewczyny i jedna z tych nich starała się 15 lat, udało się. Nigdy nie przestała wierzyć.
    Czasami nie doceniamy jaki jest to cud...

Ell, trzymam kciuki za szybki poród i oczywiście bez komplikacji. Najgorsze to czekanie. ..
    Ja juz zaczęłam się bać ale właśnie nie porodu tylko tych komplikacji (problemy z rana po nacięciu), aż mi wczoraj mąż powiedział ze mam przestać się zamartwiac bo wszystko będzie dobrze

dlatego Ell pozytywne myślenie, uśmiech , wszystko będzie dobrze, wszystko jest dobrze :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy sie starali 5 lat i chyba dlatego ze. Wlasnie przestalismy wierzyc i juz odpuscilismy i w ostatnim cyklu przed ivfem hahah :-P

Weridiana lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Asha ja również gratuluję :-) Podczytuje sierpniowe dziewczyny i jedna z tych nich starała się 15 lat, udało się. Nigdy nie przestała wierzyć.
    Czasami nie doceniamy jaki jest to cud...

Ell, trzymam kciuki za szybki poród i oczywiście bez komplikacji. Najgorsze to czekanie. ..
    Ja juz zaczęłam się bać ale właśnie nie porodu tylko tych komplikacji (problemy z rana po nacięciu), aż mi wczoraj mąż powiedział ze mam przestać się zamartwiac bo wszystko będzie dobrze

dlatego Ell pozytywne myślenie, uśmiech , wszystko będzie dobrze, wszystko jest dobrze :-)

Jak cie natna kochana to nie bedzie komplikacji <3

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha no właśnie mnie nacieli i miałam komplikacje. Rodziłam w Polsce, w tamtym czasie to była rutyna. Źle założone szwy, nierozpuszczalne, męczyłam się kilka miesięcy (córka nie była duża 2700 g, do dzisiaj czasem odczuwam dyskomfort (minęło 11 lat). może wcale nie było potrzeby nacięcia, może była ale mnie wnerwia i mam żal, że nie dali mi wyboru, nie rozmawiali o tym.
    Czytałam sporo iż nacięcie wcale nie pomaga.
    No nic , tutaj jest trochę inaczej, będzie dobrze :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba już o to pytałam ale powiedzcie mi proszę jakich pieluszek używacie?
    Podobno dobre i niedrogie są z Azdy i Aldi, Pampers, just4bums?

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha jeśli chodzi o ciążę to pewnie masz rację, pozbyć się blokady psychicznej jest chyba najtrudniej. Tamta dziewczyna przechodziła terapię u psychologa.
    Najważniejsze że się wam udało :-)

Asha lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Asha no właśnie mnie nacieli i miałam komplikacje. Rodziłam w Polsce, w tamtym czasie to była rutyna. Źle założone szwy, nierozpuszczalne, męczyłam się kilka miesięcy (córka nie była duża 2700 g, do dzisiaj czasem odczuwam dyskomfort (minęło 11 lat). może wcale nie było potrzeby nacięcia, może była ale mnie wnerwia i mam żal, że nie dali mi wyboru, nie rozmawiali o tym.
    Czytałam sporo iż nacięcie wcale nie pomaga.
    No nic , tutaj jest trochę inaczej, będzie dobrze :-)

Z tego co wiem i slyszalam to tutaj nie nacinajaja a z tego sa gorsze problemy ale nie bede o tym pisac :-/

Ja tez bylam na terapi ...bo mialam depresje poporodowa i szok pourazowy i nie chcialam slyszec o zadnej ciazy i tez nie wieze ze sie zapomina o bolu bo po 15 latach ja nadal pamietam :-/

• ell Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, nie ma chyba co uogolniac z tym nacieciem. Mnie nie nacieli 2 lata temu, nie peklam i nic mi tez nie wypada (bo jak ostatnio przeczytalam na watku czerwcowym brak naciecia = koniecznoscia operacji plastycznej, bo wszystko ci wylazi haha). Zreszta z tego co wiem od poloznej to tutaj tez nacinaja, ale nie wszystkich. Ja wspominam poprzedni porod bardzo dobrze i moim zdaniem polozne tutaj wiedza co robia, wiec chyba nie pozwola nikomu popekac do odbytu lol No ale juz niedlugo sie przekonam.

Weridiana, ja glownie uzywam zielonych pampersow albo fioletowych supreme protection z asdy (maja obrazek zyrafy na pieluchach, bo asda ma tez pieluchy w fioletowych paczkach "active dry", ale one nie sa zbyt dobre). Teraz kupilam po kartonie 0, 1, 2 i 3 newborn z asdy, bo poprzednio sprawdzily sie nam.
    A wiesz z tym przedporodowym stresem to ciezka sprawa, ale moze zapisz sie do szkoly rodzenia u siebie w szpitalu? Moze jesli bedziesz sie czula lepiej przygotowana, strach bedzie mniejszy.

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell ...to milo mi slyszec pozytywne historie :-) bo akurat slyszalam te gdzie polozne pozwolily na takie rzeczy :-/
    Ciesze sie ze mialas szczescie i zycze ci tego tym razem <3 trzymam kciuki <3

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

• ell Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Asha :) na pewno mialam sporo szczescia, bo mialam rewelacyjna polozna, ktora po wszystkim mnie przytulila i powiedziala, ze sobie swietnie poradzilam. Teraz wierze, ze znowu trafie na kogos kto lubi swoja prace i bedzie chcial najlepiej dla mnie i dziecka.
    A straszne historie mozna znalezc o wszystkim - cc, porodzie naturalnym, znieczuleniu, braku znieczulenia, w Polsce, w UK itp., ale ja takich rzeczy nie czytam. Wole nastawic sie pozytywnie i trzymac swojego planu porodu

Weridiana, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Dzieki Asha :) na pewno mialam sporo szczescia, bo mialam rewelacyjna polozna, ktora po wszystkim mnie przytulila i powiedziala, ze sobie swietnie poradzilam. Teraz wierze, ze znowu trafie na kogos kto lubi swoja prace i bedzie chcial najlepiej dla mnie i dziecka.
    A straszne historie mozna znalezc o wszystkim - cc, porodzie naturalnym, znieczuleniu, braku znieczulenia, w Polsce, w UK itp., ale ja takich rzeczy nie czytam. Wole nastawic sie pozytywnie i trzymac swojego planu porodu

Ja tych historii nie szukalam kochana, ja przy jednym porodzie bylam osobiscie bo mnie kolezanka poprosila a o reszcie tez wiem od kolezanek ktore byly w ciazy tutaj...ja nie czytam o takich rzeczach bo na pewno bym sie na ciaze nie zdecydowala :-/

Wazne ze twoja historia daje nadzieje <3

• Kinia86 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy jest tu jakas mamuska z Bristolu?

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ