X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Kurcze Asha to masz ciekawie, z boku to brzmi troche przerazajaco,ale Ty juz pewnie przywyklas :) daj znac co Ci powie polozna w zwiazku z tym w sensie czy bedziesz obieta jakas szersza opieka, mysle ze tak :)

Kika ja pamietam jak bylam w pierwszej ciazy i sie przemowalam do pierwszego usg,ze sie tak ciesze a tam sie okaze,ze nic nie ma itp. Dobrze,ze wczesniej u poloznej moglam uslyszec serduszko :) ale i tak mowilam,ze bede spokojna jak zobacze dzidzie na ekranie :) teraz jakos spokojniej podchodze do tego,choc tez czasami mysle,ale nie zakladam,ze moze cos byc nie tak :)

A polozna slucha serca ? :O

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A kto wam robil ten pierwszy scan? To byl tylko scan czy cos jeszcze?
    to zalezy od Ciebie czy bedzie tylko scan bo jak chcesz to mozesz jeszcze test pappa zrobic i moga mierzyc przeziernosc karkowa.Polozna powinna na pierwszej wizyce omowic z Toba i jesli sie zdecydujesz da Ci karte na ten test, ktora zbaierasz ze soba na scan :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    No wlasnie bo to twoja druga ciaza a tak jak mowi asha ten system angielski moze doprowadzic do szalu... Nawet w sumie wystarczylo by mi uslyszec serduszko i juz bym byla 10000 razy spokojniejsza :) ja na pierwszy scan pojechalam prywatnie do londynu bo bym chyba juz byla klebkiem nerwow jakbym do dzisiaj tak czekala! :)

No wlasnie...uslyszymy to. Sece w czwartek czy nie????

• Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    to zalezy od Ciebie czy bedzie tylko scan bo jak chcesz to mozesz jeszcze test pappa zrobic i moga mierzyc przeziernosc karkowa.Polozna powinna na pierwszej wizyce omowic z Toba i jesli sie zdecydujesz da Ci karte na ten test, ktora zbaierasz ze soba na scan :)

:O

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje :)

Asha lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Mam taka nadzieje :)

No ja tez wlasnie bo nastepna wizyta za miesiac dopiero u mnie :-/

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u mnie też podają płeć na życzenie przy skanie polowkowym.
    Któraś z dziewczyn pytała o uczucie klucia i parcia. Ja tego nie miałam ale jeśli jest najmniejszy niepokój dzwon do położnej i opowiedz, być może skieruje cię do szpitala. Możesz też bezpośrednio do szpitala. Ja około 20tyg.mialam taką wydzielinę która wyglądała jak wody plodowe, położna kazała dzwonić do szpitala, a tam powiedzieli aby przyjechać w ten sam dzień. Zrobili scan itd.wszystko było ok. Sprawiają wrażenie opieszałych ale jak coś się dzieje to działają szybko.

Ell cały czas cię dopinguje :-)
    Nie dzwoniłam jeszcze do tej szkoły rodzenia, coś ciężko mi to idzie. Teraz moja córka kończy primary school, następna szkoła wybrana ale nie jestem przekonana do tego rejonu. Dużo tam idzie dzieci z nieciekawej okolicy i zastanawiam się czy nie zmienić w ostatniej chwili. Mam takie przeczucie, że tam jej nie będzie dobrze. Musze to przemyslec przez weekend.

Ja śpię coraz gorzej, dzidzia rośnie.

Życzę nam spokojnych ciążowych i po ciążowych tygodni

pati_zuzia lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No ja tez wlasnie bo nastepna wizyta za miesiac dopiero u mnie :-/
    Za miesiac? Skad wiesz dostalas juz jakies terminy? Masakra ja to nic listownie nie dostalam jeszcze ani jednego listu, wczoraj przyszedl list z nhs juz taka napalona a tam tylko potwierdzenie jakiejs rejestracji.. Nic nie wiem co soe wokol mnie dzieje, niestety jestem skazana w polsce chyba bym bardziej wiedziala co robic, koncem lipca lece do polski wiec wybiore sie na scan 3d akurat bedzie polowa ciazy to sie dowiem conieco :) no nic narazie nie bede szalec poczekam spokojnie do czwartku

Asha lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj na pierwszym scanie na twoje życzenie badają w kierunku down syndrome , do tego krew.

Tu to chyba standard ze położna slucha serduszka

jeśli chodzi o prywatne badanie, to ja polecam w Watford "window to the womb"
    www.windowtothewomb.co.uk
    miałam badanie w 20tyg. 2d+3d peek i muszę powiedzieć że cena £55 i £5 za 2 płyty DVD i CD ze zdjęciami. Fajnie wszystko widać i obraz z 3d tez wystarczający. Ja nie byłam zadowolona z polowkowego badania dlatego się zdecydowałam na prywatny. Było warto i cena przystępna.

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Za miesiac? Skad wiesz dostalas juz jakies terminy? Masakra ja to nic listownie nie dostalam jeszcze ani jednego listu, wczoraj przyszedl list z nhs juz taka napalona a tam tylko potwierdzenie jakiejs rejestracji.. Nic nie wiem co soe wokol mnie dzieje, niestety jestem skazana w polsce chyba bym bardziej wiedziala co robic, koncem lipca lece do polski wiec wybiore sie na scan 3d akurat bedzie polowa ciazy to sie dowiem conieco :) no nic narazie nie bede szalec poczekam spokojnie do czwartku

No wczoraj mi list przyszedl ze mam spotkanie 2 lipca z OB ...ty ich tam musisz w dupe nakopac konkretnie :-P

Kika428 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika na ktora masz spotkanie w czwartek? Ja mam na 11:50

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to jest musze nakopac oj musze, ja mam na 13:30 :)

Asha lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam nowe na naszym forum i życzę powodzenia. Czekajcie cierpliwie na listy, na pewno przyślą. A potem to już ruszy z kopyta ;) Ja na pierwszym spotkaniu miałam taki ogólny wywiad z położną ( w 11 tyg ciąży ) w zakresie mojego zdrowia, męża i rodziny, tzn. czy ktoś choruje na jakieś choroby przewlekłe, cukrzycę itp. Od razu dostałam skierowanie na pierwsze badanie z krwi. Na każdym spotkaniu położna od razu wyznacza kolejny termin i sama umawia do szpitala, bądź dzwoni i oni przyślą listownie termin. Kilka dni się czeka na list i termin w szpitalu tez szybki zawsze.

Któraś z Was pytała o skurcze szyjki. Ja tez miałam coś takiego na początku. Szyjka zamykała się i zmieniała jeszcze pozycję. Wszystko ustało. Jednakże każda ciąża jest inna i jeśli utrzymuje się to już dłuższy czas, to warto to zgłosić aby sprawdzili.

Dziewczyny mam nadzieję, że już niebawem ruszą Wasze wizyty u położnej i będziecie spokojniejsze :)

Ell cały czas myślę o Tobie i trzymam kciuki żeby już ruszyło i żebyś już tuliła maleństwo. Końcówka najgorsza, zmęczenie dokucza i już by chciałoby się być po wszystkim. Dobrze że jeszcze nie ma upałów, bo umęczyłabyś się strasznie. Ja z Victorem masakra, urodzony 14 lipca. Upały już były i aż płakałam przez ostatnie dwa tygodnie mężowi, że już chcę być po wszystkim bo nie mam sił.

Jak tam mamusie i ich dzieciaczki? Odezwijcie się laseczki !!!!

Pozdrawiam i buziaki dla wszystkich :)

pati_zuzia, ell, Penelope, Weridiana lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.britishhomeopathic.org/bha-charity/how-we-can-help/articles/labour-and-childbirth/

ELL polecam te stronke, duzo ziolowych lekow wlasnie na okres przed i po porodzie,
    dziewczyny zerknijcie

ja wlaasnie zakupilam tabletki arnica i caulophyllum (beda czekac w pogotowiu)

nawet dentystka sie wypowiadala ze arnice kaze brac pacjentom przy implantach, podobno opuchlizna mniejsza i proces gojenia szybszy - moze troche pomaga

pati_zuzia, ell lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoen Dobry...jak samopoczucie u pan dzisiaj?

Weridiana lubi tę wiadomość

• ell Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa :). Ale powiem Wam, ze ta koncowka strasznie mnie frustruje. W poprzedniej ciazy nic nie dolegalo mi do samego porodu, a tym razem juz od tygodnia chyba codziennie mysle, ze moze sie zaczyna, bo czuje sie naprawde kiepsko. I boli I boli i nic sie nie dzieje :( I wiadomo jak to przy dwulatku, raczej sobie nie posiedze, a w nocy nie moge spac, bo wciaz cos mi dolega. Ech....

Weridiana, ja arnice tez mam :)

U nas podawali plec w szpitalu, ale nie dawali gwarancji hehe... no wiec ja uslyszalam dziewczynka, ale wcale sie nie zdziwie jak bedzie chlopczyk. Kupilam ostatnio troche rozowych ciuszkow, bo mam mnie namowil, ale mam je w paczkach z paragonami na wszelki wypadek.

A jeszcze sie pochwale, ze maz dal mi juz "prezent" z okazji urodzenia bobasa - automatyczna suszarke do prania haha... im dluzej jestesmy po slubie, tym romantyczniej sie robi ;)

201506044965.png201302141778.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Dzoen Dobry...jak samopoczucie u pan dzisiaj?
    U mnie dzisiaj wporzadku byle by zjesc śniadanie i mysle ze bedzie ok ale tak ciezko go wcisnąć :/ a ty jak tam?

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) moje samopoczucie super i moe male bagabondo pospalo dzis az do 9,ciekawe jak pospi po obiadku :) obiad mam ze wczoraj wiec z tym spokoj, ale od samego rana pranie robie i konca nie widac, gdzie mi sie tyle nazbieralo :D Zycze milego dnia wszystkim. Ell obys nie musial czekac juz dlugo :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    U mnie dzisiaj wporzadku byle by zjesc śniadanie i mysle ze bedzie ok ale tak ciezko go wcisnąć :/ a ty jak tam?

Witam wszystkie panie <3

U mnie kiepsko, jakies skurcze mi sie zaczely, nospe biore ale nie pomaga, poszlam spac myslslam ze przejdzie ale niestety nie przeszlo :-/ srednio sie czuje :-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile slowa :). Ale powiem Wam, ze ta koncowka strasznie mnie frustruje. W poprzedniej ciazy nic nie dolegalo mi do samego porodu, a tym razem juz od tygodnia chyba codziennie mysle, ze moze sie zaczyna, bo czuje sie naprawde kiepsko. I boli I boli i nic sie nie dzieje :( I wiadomo jak to przy dwulatku, raczej sobie nie posiedze, a w nocy nie moge spac, bo wciaz cos mi dolega. Ech....

Weridiana, ja arnice tez mam :)

U nas podawali plec w szpitalu, ale nie dawali gwarancji hehe... no wiec ja uslyszalam dziewczynka, ale wcale sie nie zdziwie jak bedzie chlopczyk. Kupilam ostatnio troche rozowych ciuszkow, bo mam mnie namowil, ale mam je w paczkach z paragonami na wszelki wypadek.

A jeszcze sie pochwale, ze maz dal mi juz "prezent" z okazji urodzenia bobasa - automatyczna suszarke do prania haha... im dluzej jestesmy po slubie, tym romantyczniej sie robi ;)

Przykro mi kochana ze sie tak meczysz :-/ jeszcze tydzien dwa najpozniej, pewnie to brzmi jak wiecznosc :-/ tulam i caluje <3

ell lubi tę wiadomość

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ