X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :) u nas wieje plus pada od czasu do czasu, ale jest cieplo i zaraz wychodzimy na dwor bo muszelist wyslac :) ale najpierw musze znalezc szczoteczke do zebow mojego synia bo chodzi z nia po calym domu, uparl sie ze sam zeby bedzie myc,dobrze ze choc troche da sobie poszorowac :) milego dnia zycze :) od jutra podobno ma byc lepsza pogoda, zobaczymy bo u roznie bywa :)

Weridiana lubi tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,Plumb80 mialam badanie oczywiscie,test cvs okazal sie bolesny w przeciwienstwie do tego co mowili i co pisaly dziewczyny na forum ale rozni sie oczywiscie od amniopuncji,bo tu pobierana byla probka lozyska i doktor musial to nakluwac bardzo duzo razy zeby miec odpowiednia ilosc probki,to bolalo,a potem 4 dlugie dni oczekiwan na wynik,ale wszystko okazalo sie ok,ulga.teraz od miesiaca jestem na zwolnieniu,bo dokucza mi kregoslup,rwa kulszowa.teraz jest juz troszke lepiej,ale nadal mam odpoczywac do 16/06 i potem zobaczymy ,chca mnie wyslac na hydroterapie ale to dopiero mozna po 20stym tyg,zobaczymy,jesli sie uda bede przedluzac zwolnienie,pracuje w kuchni to nie jest lekka robota,wiec moze sie uda.za tydzien scan polowkowy,juz sie niemoge doczekac,czy jest wszystko dobrze z dzidzia i zeby poznac plec.czuje juz pierwsze ruchy,to tez jest cudowne :).
    a z innej beczki moj wnusio ma juz 6 tygodni,rosnie jak na drozdzach i jest przeslodki,a z mojej cory jestem bardzo dumna,bo swietnie sobie radzi jako mloda mama :)
    Pozdrawiam was dziewczynki serdecznie :)*

ell, Asha, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ell Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja wciaz nie rodze. Synek urodzil sie w 39+0, a u mnie dzisiaj 39+1 i co? i nic. Juz myslalam, ze wreszcie w nocy sie zaczelo, bo mialam bolesne skurcze co 10 minut, ale nad ranem sie wyciszylo, wiec tylko noc zmarnowana :(. Od kilku dni brzuch mnie mocno boli okresowo, mam sporo brazowego sluzu i nadzieje, ze to moze juz, ale tylko straszy, a efektow brak. Pewnie jeszcze sie okaze, ze przenosze :( Smece wam tutaj, ale juz mnie to frustruje.

AsiaPoli, Weridiana lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hejka,Plumb80 mialam badanie oczywiscie,test cvs okazal sie bolesny w przeciwienstwie do tego co mowili i co pisaly dziewczyny na forum ale rozni sie oczywiscie od amniopuncji,bo tu pobierana byla probka lozyska i doktor musial to nakluwac bardzo duzo razy zeby miec odpowiednia ilosc probki,to bolalo,a potem 4 dlugie dni oczekiwan na wynik,ale wszystko okazalo sie ok,ulga.teraz od miesiaca jestem na zwolnieniu,bo dokucza mi kregoslup,rwa kulszowa.teraz jest juz troszke lepiej,ale nadal mam odpoczywac do 16/06 i potem zobaczymy ,chca mnie wyslac na hydroterapie ale to dopiero mozna po 20stym tyg,zobaczymy,jesli sie uda bede przedluzac zwolnienie,pracuje w kuchni to nie jest lekka robota,wiec moze sie uda.za tydzien scan polowkowy,juz sie niemoge doczekac,czy jest wszystko dobrze z dzidzia i zeby poznac plec.czuje juz pierwsze ruchy,to tez jest cudowne :).
    a z innej beczki moj wnusio ma juz 6 tygodni,rosnie jak na drozdzach i jest przeslodki,a z mojej cory jestem bardzo dumna,bo swietnie sobie radzi jako mloda mama :)
    Pozdrawiam was dziewczynki serdecznie :)*

Strasznie się cieszę, że wszystko jest dobrze z maleństwem. To rzeczywiście pocierpiałaś, ale przynajmniej już teraz możesz być spokojniejsza :) Odpoczywaj jak najwięcej póki możesz, z plecami i rwą kulszową nie ma żartów. Oby wszystko się unormowało. No i czekam na informacje z połówkowego :)Może dowiemy się kto tam tak kręci się w brzuszku. Jeszcze raz bardzo się cieszę :)

Ell wiem, to męczące. Ja miałam termin na 12 lipca i gdyby nie cesarka 14 lipca, to pewnie też bym przenosiła nieźle, bo nic się nie działo oprócz takich fałszywych pobolewań. Ale ten brązowy śluz może już wskazuje na to, że się zacznie coś. Może już czop śluzowy zaczyna odchodzić. Tego życzę ;) Szybkiej i sprawnej akcji.

U nas i wczoraj i dzisiaj też wieje mocno. Ja mieszkam w Peterborough (Cambridgeshire). Jeszcze coś pochmurno się zaczyna robić. Wczoraj spacer z folią przeciwdeszczową na wózku, żeby młodego nie wywiało. Dzisiaj póki co odpuszczamy.

ell, AsiaPoli, Weridiana lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika powodzenia na wizycie jutro <3

Kika428 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell to może będziesz należeć do tych kilku procent kobiet które urodza w terminie :-)
    Synka urodzilas w walentynki , a teraz jaką masz rocznicę, ślubu ?

A mnie martwi że coś vagina napuchnieta nienaturalnie, być może to żylaki. Miałam po pierwszym porodzie hemoroidy ale szybko zaleczylam. Jednak w takim miejscu to dla mnie nowość. We wtorek wizyta u położnej, zapytam.
    Przepraszam ze taki temat, być może też mialyscie ten problem ?

Spokojnej nocy (dla Ell aktywnej :-)
    Pozdrawiam xxx

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ell zapomniałam zapytać, ktoś ci pomoże przy porodzie, mąż zostaje z synkiem czy macie kogoś?
    Denerwuję się za ciebie ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Kika powodzenia na wizycie jutro <3
    Nie dziękuje :) tobie rownież zycze powodzenie, mam nadzieje ze sie czegoś dowiem i liczę po cichu odrazu na scan :) lub chociaz słuchanie bicia serduszka :) ogólnie liczę na uspokojenie moich nerwów! :) i tobie zycze tego samego :)

Asha, Weridiana lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Nie dziękuje :) tobie rownież zycze powodzenie, mam nadzieje ze sie czegoś dowiem i liczę po cichu odrazu na scan :) lub chociaz słuchanie bicia serduszka :) ogólnie liczę na uspokojenie moich nerwów! :) i tobie zycze tego samego :)

Rowniez nie dziekuje :-D tez licze na to ze przynajmniej serduszka poslucham , napisz co tam po wizycie, ja ide jednak na 15 :-/ cos mi sie godziny pomieszaly z innymi wizytami :-/

Trzymam kciuki, tulam mocno <3

Kika428, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam w szpitalu dowiedziec sie co i jak z tym moim usg i co sie okazalo moja polozna nie wyslala im formularzu, zgloszenia i nie moga mnie zapisac na wizyte, kazali sie kontaktowac z nia. Dzwonie na nr ktory mi podala na pierwszym spotkaniu i co, poczta i powitanie,ze sie dodzwonilam do niej, ale prosi,zeby nie zostawiac na tym nr wiadomosci, no myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Z polozna, ktora mialam 2 lata temu bylo zupelnie inaczej, jak dzownilam moglam zawsze zostawic wiadomosc i oddzwaniala kiedy mogla. Ta jest jakas rostargniona, kolezanka mi mowi,ze byla u niej pobrala jej krew i cala reszte i za jakis czas dzwoni do niej czy moze przyjsc do niej raz jeszcze na pobranie krwi bo wyslala nie podpisane probki ehh... no nic bede probowala jeszcze dzwonic, nie mam innego wyjscia.

Weridiana lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Ja dzis bylam w szpitalu dowiedziec sie co i jak z tym moim usg i co sie okazalo moja polozna nie wyslala im formularzu, zgloszenia i nie moga mnie zapisac na wizyte, kazali sie kontaktowac z nia. Dzwonie na nr ktory mi podala na pierwszym spotkaniu i co, poczta i powitanie,ze sie dodzwonilam do niej, ale prosi,zeby nie zostawiac na tym nr wiadomosci, no myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Z polozna, ktora mialam 2 lata temu bylo zupelnie inaczej, jak dzownilam moglam zawsze zostawic wiadomosc i oddzwaniala kiedy mogla. Ta jest jakas rostargniona, kolezanka mi mowi,ze byla u niej pobrala jej krew i cala reszte i za jakis czas dzwoni do niej czy moze przyjsc do niej raz jeszcze na pobranie krwi bo wyslala nie podpisane probki ehh... no nic bede probowala jeszcze dzwonic, nie mam innego wyjscia.

:O jakas masakra

A mi polozna nie sluchala serduszka powiedziala ze za wczesnie :-( w pl juz w 6 tyg slyszalam , zalamc sie mozna i tyle :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha a mowielas jej ze w Pl juz slyszalas? kiedy masz nastepna wizyte? No ja mam nadzieje, ze moja polozna juz mnie wiecej nie zaskoczy, zobaczymy bo dluga wspolpraca nasz czeka :D a chcialam jechac teraz do Pl,znaczy po scanie,chyba ze jeszcze zdaza mi zrobic do 15 tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dopiero zauwazylam,suwaczek ze za 4 tyg :) glupol ze mnie ;)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    aaaa dopiero zauwazylam,suwaczek ze za 4 tyg :) glupol ze mnie ;)

:-P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam sluchania bicia serduszka, pobrala krew, mocz, pomierzyla co trzeba omowila ze mna chyba wszystko i powiedziala ze musi przefaksowac do szpitala bo scan powinnam miec juz i ze powinnam miec list na dniach mam nadzieje ze tak bedzie bo juz slyszalam 2 razy ze list mam dostac na dniach a do dnia dzisiejszego ani jeden do mnie nie dotarl.. No ale poczekam, cwicza moja cierpliwosc oj cwicza :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam, to serduszko położna sprawdza dopiero po drugim skanie (polowkowym - abnormality scan).

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a ja juz sie napaliłam przed ze posłucham a tu nic z tego No nic czekam na scan skoro mówili ze na dniach to trzymam ich za słowo ☺️☺️

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Ja tez nie mialam sluchania bicia serduszka, pobrala krew, mocz, pomierzyla co trzeba omowila ze mna chyba wszystko i powiedziala ze musi przefaksowac do szpitala bo scan powinnam miec juz i ze powinnam miec list na dniach mam nadzieje ze tak bedzie bo juz slyszalam 2 razy ze list mam dostac na dniach a do dnia dzisiejszego ani jeden do mnie nie dotarl.. No ale poczekam, cwicza moja cierpliwosc oj cwicza :)

To tyle dobrego kochana ze ten skan bedziesz mogla miec zaraz, a moglas wybrac jaki scan?
    Mi tez juz ma list wyslac z data na scan , bo to gdziec ok 11 tyg ten scan robia wlasnie :-)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam wybrac jaki mysle ze na nhs nie ma wyboru

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymsluchaniem serduszka to chyba zalezy tez od polzonej, bo w pierwszej ciazy slyszalm na pierwszej wizycie, bardzo bylam zadowolona z mojej poloznej :) a teraz jeszcze nie slyszalam i pewnie uslysze dopiero na scanie jak sie dodzwonie do poloznej, dobrze,ze nie mam czasu na zloszczenie sie, moj maz wczoraj stwierdzil,ze musi z nia porozmawiac powaznie, bo to wszystko odbja sie na nim ;) zycze wszystkim milego dnia, my Zgabrysiem bierzemy sie za porzadki i przygotowanie czegos na obiad a pozniej spacer, bo taka piekna pogoda to szkoda siedziec w domu :)

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ