X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha jak szłam do szpitala na pierwszy scan to przed badaniem miałam podkreślić ze chcę również aby sprawdzili w kierunku down syndrome (polecenie położnej), pewnie tak układają daty aby można było od razu wykonać to badanie.
    Myślałam że zależy to od wieku matki ale nie ma to znaczenia. Jeżeli wyrażasz chęć takiego badania to je wykonują (nie jest obowiązkowe).
    Dodatkowo pobierają krew i wraz ze scanem i wyliczeniami (wtedy wiek ma znaczenie ;-) określają ryzyko.

Ja piszę tylko o własnych doświadczeniach tutaj, pierwszą córkę rodziłam w PL. Być może inne położne mają swój system :-)
    Pozdrawiam i życzę udanych wizyt

Asha lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wczoraj polozna mi mowila o tym czy chce robic te badania ale Ja nie chce po pierwsze mysle ze to niepotrzebny stres bo to tylko statystyka, po drugie jestem dosyc mloda pomimo ze wiem ze kazdemu moze sie trafic ale jednak jestem w tej grupie jednak mniej narazonej, po trzecie nienawidze pobierania krwi! Wczoraj jak pobrala mi 3 probowki to mi cale zycie przelecialo przed oczami dlatego bylam zadowolona ze drugie pobranie krwi jest dopiero w 28 tyg I jest to ostatnie Takie badanie.. Takze Takie jest moje zdanie Chyba ze usg ktore w takim badaniu jest wazniejsze wyjdzie ze wtedy zrobie to badanie z krwi

Weridiana lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Nie moglam wybrac jaki mysle ze na nhs nie ma wyboru

No jak nie jak mi dala wybrac miedzy zwyklym a tym szczegolowym co wykrywa wady, to na nhs, powinna ci dac wybor!!! Co za cholera!!!

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Asha jak szłam do szpitala na pierwszy scan to przed badaniem miałam podkreślić ze chcę również aby sprawdzili w kierunku down syndrome (polecenie położnej), pewnie tak układają daty aby można było od razu wykonać to badanie.
    Myślałam że zależy to od wieku matki ale nie ma to znaczenia. Jeżeli wyrażasz chęć takiego badania to je wykonują (nie jest obowiązkowe).
    Dodatkowo pobierają krew i wraz ze scanem i wyliczeniami (wtedy wiek ma znaczenie ;-) określają ryzyko.

Ja piszę tylko o własnych doświadczeniach tutaj, pierwszą córkę rodziłam w PL. Być może inne położne mają swój system :-)
    Pozdrawiam i życzę udanych wizyt

No wiem wlasnie, mnie tez sie pytala :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi tylko to szczegolowe mowila ze bede miala robione nic wiecej mi nie proponowala, a czy myslisz ze jak nie podpisze tej zgody na badanie pod wzgledem zespolu downa to mi nie
    Pomierza dziecka szczegolowo? Bo mi chodzi tylko o to ze nie chce zeby mi krwi pobierali nic wiecej a tak to chce zeby zmierzyli dziecko I sprawdzili wszystko czy jest ok

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Wlasnie wczoraj polozna mi mowila o tym czy chce robic te badania ale Ja nie chce po pierwsze mysle ze to niepotrzebny stres bo to tylko statystyka, po drugie jestem dosyc mloda pomimo ze wiem ze kazdemu moze sie trafic ale jednak jestem w tej grupie jednak mniej narazonej, po trzecie nienawidze pobierania krwi! Wczoraj jak pobrala mi 3 probowki to mi cale zycie przelecialo przed oczami dlatego bylam zadowolona ze drugie pobranie krwi jest dopiero w 28 tyg I jest to ostatnie Takie badanie.. Takze Takie jest moje zdanie Chyba ze usg ktore w takim badaniu jest wazniejsze wyjdzie ze wtedy zrobie to badanie z krwi

Aha, ja zrozumialam ze sie ciebie nie pytala :-P
    No ja juz mam 36 na karku i musze zrobic :-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    No to mi tylko to szczegolowe mowila ze bede miala robione nic wiecej mi nie proponowala, a czy myslisz ze jak nie podpisze tej zgody na badanie pod wzgledem zespolu downa to mi nie
    Pomierza dziecka szczegolowo? Bo mi chodzi tylko o to ze nie chce zeby mi krwi pobierali nic wiecej a tak to chce zeby zmierzyli dziecko I sprawdzili wszystko czy jest ok

Z tego co wiem jak nie bedziesz chciala szczegolowego to ci zrobia zwykle usg, sprawdza czy wszystko ok itd, ale to zwykle nie sprawdza na zespolDowna....nie mierzy itd...to takie zwykle usg

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ale tak czy tak na pierwszym scanie bez wzgledu czy wybralam badanie pod katem zespolu downa czy nie badaja szczegolowo czy nie? Czy jesli sie na to nie zgodzilam to przyjde pojezdzi mi po brzuchu sprawdzi czy serce bije I bye bye? Czy to nie ma znaczenia I pomierza mi wszystko typu przyziernosc karkowa, crl itd

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Ok ale tak czy tak na pierwszym scanie bez wzgledu czy wybralam badanie pod katem zespolu downa czy nie badaja szczegolowo czy nie? Czy jesli sie na to nie zgodzilam to przyjde pojezdzi mi po brzuchu sprawdzi czy serce bije I bye bye? Czy to nie ma znaczenia I pomierza mi wszystko typu przyziernosc karkowa, crl itd

Nie wlasnie przyziernosci ci nie pomierza, bo to wykrywa wady a to. Jest juz ten szczegolowy...na tym zwyklym ci zmierza ogolny wzrost..serce itd i tyle

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli masz problem z pobraniem krwi, zadzwon moze do niej i zapytaj czy da sie zrobic usg bez pobierania krwi ?

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie... A jesli podpisze to ze chce szczegolowy to beda mi musieli tez ta krew pobierac czy zrobia mi to tylko jesli badanie usg bedzie wskazywac jakies nieprawodlowosci?

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    O nie... A jesli podpisze to ze chce szczegolowy to beda mi musieli tez ta krew pobierac czy zrobia mi to tylko jesli badanie usg bedzie wskazywac jakies nieprawodlowosci?

No wlasnie nie wiem , moze nie musisz miec krwi pobieranej, moze mozesz miec szczegolowe usg bez pobierania krwi, zadzwon do niej

• Kika428 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dla mnie to pobieranie krwi to najgorsza rzecz na swiecie, strasznie to przezywam I zawsze mdleje, I wczoraj az mi wstyd bylo ;P o malo nie dostalam naklejki i balonika "dzielny pacjent"

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:

Gdyby na podstawowym wyszlo cos nie tak to wtedy. Napewno byzrobili bardziej szczegolowe

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie napewno

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    No wlasnie dla mnie to pobieranie krwi to najgorsza rzecz na swiecie, strasznie to przezywam I zawsze mdleje, I wczoraj az mi wstyd bylo ;P o malo nie dostalam naklejki i balonika "dzielny pacjent"

<3 to moze sie da bez....zapytaj sie jej, bo przeciez cos z tego usg wynika tez, moze ta krew to jakies dodatkowe albo potwierdzenie , nie wiem dokladnie, ale z samego usg napewno cos sie dowiesz

• ell Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj o 22:40 urodzilam coreczke. Scarlett Annabelle, 3650 g. Porod sn, w wodzie z gas&air. Czuje sie swietnie, nie popekalam, mala zdrowa i jestesmy juz w domu. Zdjecia i opis jak sie wyspie lol

Plumb80, Kika428, Weridiana, Penelope, Kropka lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Dziewczyny, wczoraj o 22:40 urodzilam coreczke. Scarlett Annabelle, 3650 g. Porod sn, w wodzie z gas&air. Czuje sie swietnie, nie popekalam, mala zdrowa i jestesmy juz w domu. Zdjecia i opis jak sie wyspie lol

Gratuluję Kochana wspaniałego porodu i formy :) Dużo zdrówka i sił dla Ciebie, a malutką królewnę ucałuj w czółko ode mnie i czekamy na fotki, jak już będziesz w lepszej formie. Gratulacje, cieszcie się sobą :) <3

Która kolejna w kolejce dziewczyny?

• Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:

Aaaaaaaaa wspaniala wiadomosc :-D gratuluje<3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell gratuluje i trzymajcie sie cieplutko,fajnie czytac taie wiadomosci. och chcialabym juz grudzien :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:34

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ