X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tezwyjdzie chyba grudzien bo mi mowila ze jak. Cc to planuja na 38 tydzien zawsze, wiec by wychodzilo miesiac wczesniej :-P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Dziewczyny, wczoraj o 22:40 urodzilam coreczke. Scarlett Annabelle, 3650 g. Porod sn, w wodzie z gas&air. Czuje sie swietnie, nie popekalam, mala zdrowa i jestesmy juz w domu. Zdjecia i opis jak sie wyspie lol
    Ale super gratulacje!!!!!! :))

Maksymilian
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell gratulacje kochana :-)

Bardzo się cieszę że wszystko dobrze poszło :-)

Cieszcie się maluszkiem i odpoczywajcie , do usłyszenia :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy scan zawsze jest szczegółowy bez względu czy dodatkowo badają w kierunku zespołu downa. Sprawdzają czy maluszek rozwija się prawidłowo i wtedy podają datę porodu.
    Niestety jeśli chodzi o przeziernosc to zawsze jest połączy scan i krew.
    Jednak przecież jeśli ktoś nie chce czy nie czuje takiej potrzeby to nie widzę nic złego w odmowie i myślę że nie wpłynie to na jakość badania.

krysti~@ lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    pierwszy scan zawsze jest szczegółowy bez względu czy dodatkowo badają w kierunku zespołu downa. Sprawdzają czy maluszek rozwija się prawidłowo i wtedy podają datę porodu.
    Niestety jeśli chodzi o przeziernosc to zawsze jest połączy scan i krew.
    Jednak przecież jeśli ktoś nie chce czy nie czuje takiej potrzeby to nie widzę nic złego w odmowie i myślę że nie wpłynie to na jakość badania.
    Ja bym chciala znac przyziernosc wlasnie ale nie chce sie dodatkowo meczyc i stresowac badaniem krwi. No nic moze jak ladnie poprosze a sami tego nie zrobia to zmierza mi i przyziernosc..

Weridiana lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika tak jak wspominałaś zapytaj się położnej, może wytłumacz ze boisz się pobrania krwi (fobia), zobaczysz co doradzi

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10z8ch2.jpgo5q8g3.jpg

Zancia28, pati_zuzia, Asha, Weridiana, Kika428, ap1526, kambel, Penelope, Plumb80, Kropka lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pieknotka :-D <3 <3 <3

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell przepiękna dzidzia, zdjęcia rewelacyjne :-) jeszcze raz gratuluję, oj będzie pamiątka

ja też bym chciała rodzić w wodzie jak będzie możliwość :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała w wodzie a dzidziuś piekny :) jeszcze raz gratuluje! :)

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika daj znac jak dostaniesz list na usg i jak bylo <3

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell, gratuluję serdecznie :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) Ell gratulacje,cieszcie sie soba :)
    ja bombardowalam tel. moje poloznej,ale bez odezwu tzn. wylaczony i ten brak zostawienia wiadomosci. Jeszcze dzis probowalam i to samo wiec zadzwonilam do przychodni,zeby albo mnie z nia jakos skonataktowali albo cos i kazali mi dzwonicdo szpitala na oddzial polozniczy, tam chcieli moj nr i powiedzieli ze oddzwoni polozna do mnie. Telefon odezwal sie bardzo szybko, tam chcilei moje dane itp. i powiedzieli,ze przekarza wszystko do ludzi odpowiedzialnych za scan i oddzwonia do mnie. Szczerze to teraz juz bede czekac na list, ktory mam nadzieje, ze przyjdzie na dniach. :) no ta moja polozna to jakas porazka jak narazie ehh...

Weridiana, Asha lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati położne to też ludzie i zdarzają się różne ;-)

Dobrze zrobiłaś ze nie dałaś za wygraną i myślę że do końca tygodnia będziesz miała list. :-)
    Trzymam kciuki

pati_zuzia lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pati położne to też ludzie i zdarzają się różne ;-)

Dobrze zrobiłaś ze nie dałaś za wygraną i myślę że do końca tygodnia będziesz miała list. :-)
    Trzymam kciuki
    Zostawic tego tak nie moglam, bo wizyte u poloznej mam dopiero 15 lipca i bym sie tylko stresowala czy wszystko dobrze z dzidzia,choc mi nic ne dolega :) mam nadzieje,ze to byla taki jednorazowy incydent :) choc musze przyznac,ze ciagle ja porownuje z moja poprzednia polozna, ktora naprawde byla super, po porodzie nawet jej sms wyslalam,ze urdzilam itd. opdisala, pogratulowala itp :)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Kika daj znac jak dostaniesz list na usg i jak bylo <3
    Wlasnie dzisiaj odebralam tel zebym jutro przyszla na scan na 12.20 ale niestety myslalam przelozyc na przyszly czwartek. To juz bedzie 14 tydzien wiec ostatni moment na scan... No nic polozna kazala mi czekac na list odnosnie scanu nic nie dostalam a dzisiaj zadzwonili..przybanmnjej tyle ale zaluje ze juz jutro nie moge isc :/ ale jak juz tyle czekalam to mam nadzieje ze dam rade poczekam tym bardziej ze mam juz termin :) od poniedzkalku wrocilam do pracy, masakra bo pracuje od 14-23 jak przychodze do domu jestem taka zmeczona ze zasypiam w drzwiach :) najchetniej siedzialabym juz na l4 jak w polsce bo Dalej rano mecza mnie wymioty I strasznie boli mnie zoladek caly czas. W dodatku mam prace w ktorej musze stac caly dzien :/

pati_zuzia, Weridiana lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Wlasnie dzisiaj odebralam tel zebym jutro przyszla na scan na 12.20 ale niestety myslalam przelozyc na przyszly czwartek. To juz bedzie 14 tydzien wiec ostatni moment na scan... No nic polozna kazala mi czekac na list odnosnie scanu nic nie dostalam a dzisiaj zadzwonili..przybanmnjej tyle ale zaluje ze juz jutro nie moge isc :/ ale jak juz tyle czekalam to mam nadzieje ze dam rade poczekam tym bardziej ze mam juz termin :) od poniedzkalku wrocilam do pracy, masakra bo pracuje od 14-23 jak przychodze do domu jestem taka zmeczona ze zasypiam w drzwiach :) najchetniej siedzialabym juz na l4 jak w polsce bo Dalej rano mecza mnie wymioty I strasznie boli mnie zoladek caly czas. W dodatku mam prace w ktorej musze stac caly dzien :/

Eee to kiepsko z ta robota faktycznie :-/
    Daj znac po sg , trzymam kciuki zeby bylo dobrze wszystko <3
    Mnie cos dzisiaj bzuch boli :-/

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety :/ dam znac :)

Maksymilian
  • ell Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Nie pisalam wczesniej, bo Richard juz jest w pracy od wczoraj i jestem troche zajeta lol. Zamowilam wczoraj chuste do noszenia, bo okazuje sie, ze ciezko cos zrobic jedna reka. Mala poki co super. Prawie wcale nie placze. Je, spi, "bawi sie". W nocy obudzila sie tylko raz na karmienie, wiec nawet i wyspana jestem. No i fizycznie czuje sie super, o wiele lepiej niz w ciazy. Eric daje malej setki buziakow dziennie i jak tylko zaczyna plakac to biegnie do niej I ja przytula

Postaram sie opisac porod w weekend jak bede miala troche wiecej czasu

Asha, Kika428, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell no widzisz, grunt to pozytywne nastawienie będzie dobrze :-)
    Całusy dla twoich milusińskich :-)
    Trzymaj się cieplutko dzielna kobieto

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ