X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/52115ad006c331ee

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka,ale to nie jest na scan,tylko na spotkanie z lekarzem. A czego moze dotyczyc to nie wiem, skoro pielegniarka czy polozna mowila,ze wszystko dobrze. Ja dostalam podobny list okazalo sie,ze to przez to,ze moj pierwszy synek urodzil sie z niska waga,choc jak dla mnie,waga w granicach normy,ale oni moze maja inne normy i teraz chca kontrolowac wage mojego drugiego synka. W zwiazku z tym mialam takie spotkanie z lekarzem,taki wywiad i dodatkowe dwa scany i 30 mam miec jeszcze jeden,pewnie ostatni A to Twoja pierwsza ciaza, bo jak kolejna i mialas problemy z poprzednia to chca kontrolowac ta, co jest lepsze dla Ciebie. Nie stresuj sie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:32

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja rowniez mialam dodatkowy scan i spotkanie z lekarzem w celach sprawdzajacych , a okazalo sie ze wszystko dobrze:-)

trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze :-)

1usasg185gkausx0.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko, są tu jeszcze 'staruszki'? Co słychać. Czesć nowym brzuchatkom. U nas wczoraj roczek był :) wspomnień czas :)

Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap gratuluje :-) Jej jak ten czas leci , a moja Emma dzisiaj skonczyla 4 miesiące :-)
    Watek coraz rzadziej odwiedzany ale sie toczy haha

jak ci się mieszka ?

Pozdrawiam serdecznie

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie. Czy to prawda, że szpital w UK może wystawić rachunek za poród? Jak się przed tym zabezpieczyć? Jak tow ogóle wygląda?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna pierwsze slysze. A masz ubezpieczenie w uk ? national insurance number?

1usasg185gkausx0.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...poczatek dopiero ale dobrze Was poczytac :) na razie przebrnelam przez poczatek i koniec :)
    U mnie ciaza po 40, wiec troche sie boje. Pierwsza wizyta u poloznej we wtorek
    pozdrawiam

pati_zuzia, Plumb80, Weridiana lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Niepokorna pierwsze slysze. A masz ubezpieczenie w uk ? national insurance number?

Mam NIN. I do tej pory normalnie chodzę na badania i USG i za nic mnie nie skasowali. Ale nie przepracowałam ani jednego dnia w UK, ponieważ jestem zatrudniona w polskiej korporacji. Otrzymuję sick note od GP i wysyłam do Polski, więc ZUS wypłaca mi 100% wynagrodzenia. Ale mój mąż pracuje normalnie w UK już ponad 3 miesiące. To chyba nie powinnam dostać żadnego rachunku? Pytam, bo czytałam na facebooku, że dziewczyny dostawały rachunki za poród na kwoty 3000 funtów.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Mam NIN. I do tej pory normalnie chodzę na badania i USG i za nic mnie nie skasowali. Ale nie przepracowałam ani jednego dnia w UK, ponieważ jestem zatrudniona w polskiej korporacji. Otrzymuję sick note od GP i wysyłam do Polski, więc ZUS wypłaca mi 100% wynagrodzenia. Ale mój mąż pracuje normalnie w UK już ponad 3 miesiące. To chyba nie powinnam dostać żadnego rachunku? Pytam, bo czytałam na facebooku, że dziewczyny dostawały rachunki za poród na kwoty 3000 funtów.

mysle ze to powinno pojsc z meza ubezpieczenia ale najlepiej jak zadzwonisz do revenue albo jakiegos biura citizen advise itp

a prowadzi cie tutaj polozna ? jej zapytaj powinna ci udzielic info, czy placilas za scan nhs bo jesli nie to pewnie za porod tez nie zaplacisz

1usasg185gkausx0.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakbym za coś zapłaciła to by chyba ode mnie wołali pieniądze prawda? A ja nikomu nic nie dałam. Położna nic nie wie na ten temat, ale cały czas mnie prowadzi. Może faktycznie zadzwonię gdzieś albo 7 grudnia na wizycie zapytam jakoś w szpitalu :P

Weridiana lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i gratuluję :)
    Ap to już roczek ?! :O

Niepokorna nie wiem naprawdę jak podejdą do tej sprawy. Najlepiej zapytać u źródła, czyli w szpitalu.

U nas wszystko w porządku. Victor już nie chodzi a biega :D

Obecnie trwa akcja szukania prezentów na święta dla dzieci. Już prawie wszystko zakupione ufff :P

Pozdrawiamy !!! <3

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że się ledwie toczy ;)
    Słyszałam o płaceniu za porod, położna mnie tym straszyla,ale w sumie nie była pewna i tyle :) mówiła, że jeśli tu siętoczy nasze życie, jesteśmy rezydentami ito raczej nie płacimy, no i nie placilismy. Może napisz do nhs. Mieszka się dobrze, najlepiej jak dotąd w całym życiu, dupka się przyzwyczaja i chciałoby się super urządzić tylko kasy nie starczy :) święta tuż tuż. Ja już choinkę ubrałam, bo brak mi było tego rodzaju ciepła. Jak się wszystko układa to się psuje w miłości, i z mężem zgrzyt ech. Muszę to jakoś przeżyć. Zdrówka dziewczyny i buziaki

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie zapytam w szpitalu, a w międzyczasie poproszę męża by napisał do NHS :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

wlasnei pojawila sie magiczna druga kreska na tescie...!

Drugi babel juz mam prawie dwa lata.

Musze zobaczyc jak zrobic ten pasek w podpisie, bo juz zapomnialam.....ahhhh

Pozdrawiam :-)

NIEPOKORNA, pati_zuzia, Plumb80, Kropka, Weridiana, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    kochane a jak jest z karta ciazy w UK??? jua takowa dostalam na 1 wizycie u poloznej wszystkie przebyte choroby moje i partnera mam tam wpisane.. oczywiscie pracuje i ostatnio szef powiedzial ze musze przyniesc ta ksiazke bo oni musza ja skserowac gdyz jest im to potrzebne w dokumentacji.. problem w tym ze jestem po 3 poronieniach i mam to tez w tej ksiazce wpisane czego ja nie chcialabym ujawniac oraz jednej choroby-ktora nie ma zadnego wplywu na moja prace.. czy ja naprawde musze dac ta ksiege szefostwu???? mozemoge to jakos pominac...

polozna wydaje karte zaswiadczajaca ciaze po 20 tygodniu czy jakos tak (zapytaj sie dokladnie kiedy).

To zaswiadczenie jest dla pracodawcy, a tak duza ksiazka (zakladam, ze w calym kraju jest taka sama) jest tylko do wgladu dla Ciebie i poloznej/lekarza.

Tam sa informacje medyczne, ktore nikogo nie powinny interesowc, nie masz obowiazku jej nikomu udostepniac - w tym celu poloznawypisuje zaswiadczenie (nazywa sie: form MAT B1).

Jak masz jakies watpliwosci, porozmawiaj o tym z polozna jeszcze.

mam nadzieje, ta informacja jest pomocna.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip,
    Gratulacje :)

energytrip lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Niepokorna,

Jeszcze nie ogarnelam do konca tej informacji i ciagle ja trawie.

Mieisac temu dopiero przestalam karmic mojego juz prawie dwu latka, a tu taka niespodzianka.

W srode wrocilismy z wakacji i jeszcze ciagle mam jet lag.....chyba jeszcze pare dni mi zabierze zanim sie oswoje z ta mysla.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526,energytrip,Plumb80 hej co slychac?

energytrip lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Zancia i kolezanki,

Kilka jest tu was widze, hahaha.

U mnie dobrze, chlopak rosnie jak na drozdzach, nawija... buzia mu sie nie zamyka. Dzielnie chodzi do przedszkola juz od pol roku, a ja do pracy.

Co u was slychac?

Pozdrawiam serdecznie :-)

f2wlcbxmiucyp84t.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ