X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia cześć :)

U nas wszystko w porządku, Victor już biega na całego, mówi ładnie trochę wyrazów i ma 16 zębów :)

Ap mam nadzieję, że ten zgrzyt tylko przejściowy ;)

Energytrip gratuluję serdecznie :D :D

energytrip, Weridiana, Zancia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dzis bylam na kontrolnym scanie i sie okazalo,ze maly nie rosnie i za tydzien maja mi indukowac porod,ale w srode mam miec jeszcze jeden scan,zeby sprawdzic przeplywy itd. Moze ktoras ma doswiadczenie i naswietli mi sytuacje jak takie wywolywanie wyglada. :) a jeszcze zeby bylo smieszniej Gabrys w poniedzialek zaczyna przedszkole, ale tylko 3 godz. dziennie, a ze do szpitala mam dzwonic o 9 i sie umowic na konkretna godzine to maly pojdzie do przedszkola i pewnie zdazymy go odebrac jeszcze :)

Weridiana lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip gratulacje :-) Super :-) wiem,że wcześnie na te pytanie, ale znów planujesz poród domowy?
    Mi zostało już tylko 9 dni do terminu, mam już coraz częściej bóle okresowe, więc chyba coś się zaczyna :-)

Pati ja w pierwszą ciążę miałam wywolywana. Najpierw wsadzili mi taki tampon, potem mieli smarować żelem - wszystko to na zmiany szyjki macicy. Mi po tym tamponie, po dwóch godzinach od wlozenia odeszły wody i zaczęły się skurcze. Potem podali mi oksy. Gdyby nie odejście wód, to całe wywoływanie trwało by ponad dobę, weź więc dużo przegryzek że sobą. Powodzenia.

energytrip lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc, myslalam ze inaczej bedzie wygladac ta koncowka,no ale :) ciagle mam cicha nadzieje ze sie samo zacznie. Dzis mi robili KTG l,wszystko dobrze,ale w sobote idziemy znowu. A mi do terminu zostalo 10 dni,juz prawie 9,moze urodzimy razem ;)

Weridiana, Kropka lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny. Obyście już niebawem tuliły swoje maleństwa w ramionach :)

Kropka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Energytrip gratulacje :-) Super :-) wiem,że wcześnie na te pytanie, ale znów planujesz poród domowy?
    Mi zostało już tylko 9 dni do terminu, mam już coraz częściej bóle okresowe, więc chyba coś się zaczyna :-)

Halo Kropka, Gratulacje dla ciebie tez.
    Jeszcze wszczesnie, masz racje, ale to byla pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy jak tylko zrobilam test.

Basen zlozony czeka, wszystkie inne klamoty potrzebne do porodu domowego w pudelku na szafie.... jak nic nie bedzie stalo na przeszkodzie to chciala bym w domu rodzic.

Narazie jedna mecza mnie mdlosci takie, ze ledwo na nogach stoje.... Powodzenia i czekam na wiesci jak sie sytuacja bedzie rozwijac u Ciebie.

Cieple pozdrowienia

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip zazdrosze Ci tych porodów domowych :-)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastsnawialam nad porodem domowym yym razem,sle nie wiem czy bym sie odwazyla,chyba nie ufam sobie na tyle ze dalabym rade,a poza tym zyvir samo dalo inne rozwiazanie ;) ale energytrip tez zazdroszcze I podziwiam zarowno :)

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

JA oprocz tego zrobilam hypnobirthing kurs (ale tylko przy pierwszej ciazy - teraz juz nie), nczytalam sie...

To nie tak, ze...ach w domu se urodze....

cala ciaze sie przygotowywalam, codziennie robilam cwiczenia z oddychania, relaksacje, medytacje, wizualizacje - CODZIENNIE.

Z pierwsza ciaza bylo latwiej, teraz dwulatek krzata mi sie sie caly cas, ale jak pojdzie spac, zawsze troche czasu mozna wygospodarowac.

Uwazalam, jak rozmawialam z ludzmi o ciazy/porodzie.... zeby mi nie wyprali mozgu historiami z telewizji i internetu.

Bylam swiadoma komplikacji/ medycznych interwencji i bylam na to otwarta i przygotowana. Ale chodzilao glownie o to, zeby uwierzyc ze jestem kobieta i moje cialo jest w pelni przystosowane, zeby uodzic dziecko.....

jak tak moge tu pisac, i pisac....

dobrej nocy dziewczynki.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki 09.12.2015 o godzinie 3:19 urodzil sie Maximilian, 3040g,49 cm :) porod byl wywolywany i udalo mi sie urodzic silamu natury :)
    9purya.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:52

Paula1991, ell, energytrip, Plumb80, Weridiana, Kropka, myszka2070 lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia,
    Maluszek, ale słodki. Gratulacje i zdrówka dla Was :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia gratulacje :)
    Niech rośnie zdrowo i daje każdego dnia mnóstwo radości :) Prześliczny !!!

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Dziewczynki 09.12.2015 o godzinie 3:19 urodzil sie Maximilian, 3040g,49 cm :) porod byl wywolywany i udalo mi sie urodzic silamu natury :)
    9purya.jpg

Serdeczne gratulacje :-) maluszek przesliczny

pati_zuzia, Zancia28 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie,moj starszy synek nabawil sie foot hand and mouth disease czy stosuje sie cos na to I po jakim czasie mija I czy latwo jest sie zarazic. Gp moeil,ze samo przejdzie I nie ma co sie martwic.

• Kropka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje śliczny synek :)

Ja też urodziłam 9 grudnia (Pati i ciąże i poród miałyśmy takie same ;) ) Po pierwszej cesarce tym razem urodziłam naturalnie :) Niesamowite i piękne przeżycie, jestem bardzo szcześliwa, że mogłam doświadczyć naturalnego porodu :)
    Mój synek Liam urodził się z wagą 3590 :)

Pati po polsku to jest tzw bostonka - niestety bardzo zaraźliwa. Na pocieszenie powiem, ze u nas była w przedszkolu gdzie pracowałam - kilkoro dzieci to miało, ale żaden dorosły nie złapał. Jednak Gabriela bym trzymała z daleka od braciszka - chociaż nie wiem, czy nie zaraża sie przed pojawieniem się objawów - musisz doczytać. Tu w UK nic się na to nie daje - samo przejdzie.

Zancia28, pati_zuzia, ell lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Ktopka gratuluje,to mozemy impreze urodzinowa razem organizowac. A jak maly? Widzisz jakies roznice miedzy nim a braciszkiem,w sensie spania,karmienia. Pierwsze dzieci tez mialysmy w podobnym terminie,smieszne ;)

Gabrysiowi wysypka juz schodzi powoli. Maz byl z nim wczoraj jeszcze raz u lekarza-poprzednio w poniedzialek I tym razem dali malemu antybiotyk,bo ma infekcje,bo tez kaszlal strazznie I katar ma,tylko,ze nie idzie mu odciagnac,kropelki nic nie pomagaja,troche inhalacje. Jakbysmy czekali di poniedzialku jak kazali to chyba by mi sie zadusil od tego kaszlu,raz nawet zwymiotowal,a kilka razy malo brakowalo. Jeszcze sie balam,ze robi mu sie zapalenie ucha,bo sie lapal I paluszka ciagle wkladal,ale cale szczescie uszy czyste. No sle juz po pierwszych trzech daekach antybiotyku widac poprawe. :)
    Staram sie mu ograniczyc kontakt z Maksiem,ale ciezko,zwlaszcza jak nie ma akurat meza I ja np.karmie,bo on ciagle chce glaskac calowac przytulac,slodki jest przy tym taki. Oby Maksio nic nie zlapal,ale jestem dobrej mysli.
    Dziekuje za pomoc :*

Zancia28, Kropka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest duża różnica chyba we wszystkim. Pierwszy Lenny ciagal cycka krótko 5 min i się najadal, odkladalam go i spał. Liam natomiast ciągnie długo a potem nie mogę go odłożyć, bo zaraz się budzi. Jest to bardzo frustrujace bo ciągle mam go na rękach. Na szczęście jest jeszcze u mnie mama, ale już zastanawiam się jak ja sama dam radę.
    Lenny też lubi podchodzić i głaskać brata po głowie jak karmie :-)

pati_zuzia, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie odwrotnie Gabrys zasypial przy mnie a jak go odkladalam to sie wybudzal,a z Maksiem odkladam I spi sobie spokojnie do nastepnego karmienia,oby pozniej mu sie nie odmienilo :)

Kropka, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ