X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meksi ja tez chodze prywatnie do polskiego Gina ale musze zbastowac bo zostawilam juz u nich fortune ale przynajmniej mi sprawdzaja Stan szyjki

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U poloznej bylam tylko raz w 9 tygoniu potem mialam 14 tyg scan teraz w 20 mam spotkanie z polozna I scan ja I'm nie ufam zbytnio

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meksi wrote:
    Mi na pierwszej wizycie w szpitalu pobrali krew I zalozyli ksiazke ciazy. Sprawdzali tez czy nie ma bialka I bakterii w moczu. Napewno beda pytac o historie chorob w rodzinie I wszystkie dane. A usg. To jest prenatalne sprawdza maluszka pokaza wytlumacza. Ja jak narazie na opieke nie narzekam zobaczymy przy porodzie ale ogolem wszystkie polozne bardzo sympatyczne.
    A noi za zdjecia w szpitalu sie placi przynajmniej u nas. Wiec warto miec przy sobie funciki.

Dziękuję za odpowiedź :) mam nadzieję, że też trafię na mile polozne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Meksi ja tez chodze prywatnie do polskiego Gina ale musze zbastowac bo zostawilam juz u nich fortune ale przynajmniej mi sprawdzaja Stan szyjki

A mogę wiedzieć ile płacisz za wizytę? Chciałam porównać ceny

maria85 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas temu (pewnie ponad rok) zaglądałam tutaj od czasu do czasu...nie sądziłam że tak szybko wrócę...Otóż moja córeczka za 10 dni skończy 12 msc a dziś zaczął mi się 15 tydz ciąży.
    Ja na tutejszą opiekę w ciąży nie mam powodów narzekać. Jeśli pojawią się problemy to reagują szybko i sprawdzają wszystko dokładnie. Poród i opieka podczas też w porządku. Jedyne co mnie niepokoi to ich podejście do cc

Zancia28, Weridiana lubią tę wiadomość

• meksi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    U poloznej bylam tylko raz w 9 tygoniu potem mialam 14 tyg scan teraz w 20 mam spotkanie z polozna I scan ja I'm nie ufam zbytnio
    Ja sie tez bardzo tego balam ze za malo tych wizyt ze nie badaja szyjki itp. Tez im nie ufam ale jakos przetrwalam teraz wizyty mam co drugi dzien I nawet polozne przyjezdzaja mi do domu z powodu nadcisnienia. Jak cie cos niepoki albo masz problemy to odrazu im mow I powinni sie toba zajac.

Oliwia https://www.maluchy.pl/ci-71751.png
  • meksi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi czy moglabys mi opisac wlasnie ich podejscie do cc? Kurcze tak bym chciala miec cc...:/

• maria85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita £60za wizyte +£60 scan+ £20 jak mam zwolnienie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meksi zaczelam plamic ,bolal mnie brzuch kazal mi lekarz paracetamol wziac nie sprawdzajac nic a do poloznej zapisala mnie w recepcji za miesiac ,wiec poszlam prywatnie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • meksi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Meksi zaczelam plamic ,bolal mnie brzuch kazal mi lekarz paracetamol wziac nie sprawdzajac nic a do poloznej zapisala mnie w recepcji za miesiac ,wiec poszlam prywatnie
    A to koniowal.. sory za wyrazanie.. rece opadaja..

• Felicidad Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też ide prywatnie na USG do polskiego gin. ( jestem dopiero w 7 tyg.) nie wyobrazam sobie czekać na pierwszą wizytę do 12 tyg.
    Też place 120 f. Od kilku dni dosyć mocno boli mnie brzusio :( troszkę się denerwuje , ciekawe czy coś mi na to da. W sobotę zobacze swoją fasolke już nie mogę się doczekać :)

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Nadita £60za wizyte +£60 scan+ £20 jak mam zwolnienie

To ja mam taniego lekarza w takim razie, bo raz zapłaciłam 100 a drugim razem 60. Wizyta z usg. :)

A polski gin prywatnie może wypisać zwolnienie, które będzie uznawane w pracy? Coś jak l4?

Ja też nie wytrzymałam, już byłam w sumie 3 razy na usg, a na tutejsze będę szła na dniach dopiero, nie wyobrażam sobie, że miałabym do tej pory czekać. Kupa czasu, zdecydowanie za długo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 07:00

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z praca, jak macie wizytę u położnej to w pracy macie dzień płatny bo ja do tej pory brałam offa

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a skąd jesteś dokładnie w jakich okolicach mieszkasz

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyn, a tu wybór, jeśli chodzi o gin jest spory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:53

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Dziewczyny a jak jest z praca, jak macie wizytę u położnej to w pracy macie dzień płatny bo ja do tej pory brałam offa

Czytałam że to jest jako dzień płatny tylko chyba musisz mieć zaświadczenie. Poczytaj jakie prawa mają ciężarne, tam powinno coś być o tym

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże im na potwierdzenie książkę tam położna wpisuje datę kiedy byłam powinno wystarczyć chyba

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze slough i chodzę do medicare prywatnie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

To ja mam taniego lekarza w takim razie, bo raz zapłaciłam 100 a drugim razem 60. Wizyta z usg. :)

A polski gin prywatnie może wypisać zwolnienie, które będzie uznawane w pracy? Coś jak l4?
    Tak polski lekarz da ci l4 ja byłam na takim 4 tygodnie, jutro zobaczymy czy mi da na dłużej, bo oni wolą jak jestem na zwolnieniu ze wzgledu na szyjkę.

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dostajesz normalnie pieniądze wtedy 100%?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ