X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej

Limerikowo, adora lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej
    U mnie jest dokładnie tak samo!

bereda11 lubi tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisze po krotce co sie u nas wydazylo...
    Wczoraj mialam spotkanie z polozna i o ile do tej pory wszystko bylo ok to wczoraj cisnienie podwyzszone, nogi opuchniete, zmniejszona aktywnosc dziecka i maly przyrost brzuszka. Polozna skierowala nas do szpitala na konsultacje. Tam oczywiscie wszystko ok ale ok 17 zrobiono mi masaz szyjki macicy przy rozwarciu 2 cm. Wrocilismy do domu. Ok 20:30 poczulam ze wody sie sacza. Pomyslalam tylko nie to - powtorka z pierwszego porodu. Ale ok 22 poczulam pierwsze skurcze. O 23 bylismy w szpitalu. 30 min po polnocy rozwarcie na 4cm. O 1:30 10 cm i o 1:47 urodzil sie nasz Adas - 3220 gramy naszego szczescia:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:16

bereda11, Limerikowo, adora, pati_zuzia83, Weridiana, Mania1718 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi zazdroszcze takiego porodu , czyli ten drugi był lzejszy porod ?
    Gratuluje ivi zdrowego synka , odpoczywajcie ...ładna waga nie za maly , nie za duzy w sam raz , moj mial 3100...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Ivi Gratuluje blyskawicznej akcji I Synka

taki maly Skarb prawie wagi mej coreczki 3240g, no I na imie dalas tak jak ma moj maz I brat, Adam czyli pierwszy czlowiek na ziemi

drugi porod moze rzeczywiscie idzie szybciej
    Tobie poszlo ekspresowo to rozpakowanie sie ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to i prawda ze drugi porod jest szybszy i latwiejszy , oby to moze zmienie zdanie co do drugiego dziecka...Moj pierwszy maz mial na imie Adam takze wiecie no...:-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos mezow to moj nie jest wrazliwy na moje lzy ale na corki tak ;-)
    wyczula go jak mowia me kol z job I nie chce dac mu sie uspic na drzemki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tymi facetami jest nie tak ? Gdzie ta wrazliwosc na kobiece lzy , na kobiece emocje ? Gdzie to docenianie i duma z mojej kobiety ? Obiecalismy sobie ze bedziemy dbac o siebie , swoje uczucia , troche zycie to zweryfikowalo , ladnie sie do mnie odzywa ale nie mowi mi cudownych rzeczy ktore chcialabym uslyszec ech , ach ....

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi super, gratuluje. Licze, ze i mnie tak ladnie pojdzie :-)
    Moj maz akurat reaguje jak ja placze. Rzadko to robie i raczej sie z tym ukrywam. No ale ma inne przywary: jest strasznie powolny jesli chodzi o zmiany. Wie, ze cos musi w sobie zmienic, jakies zachowanie ale zdluuugo mu to strasznie schodzi. Wogole jest taki mocno poukladany a ja czasem chcialabym aby mnie zaskoczyl czyms. Z drugiej strony ta cecha jest tez plusem, bo wiem, ze w kazdym calu moge na nim polegac. Wiem gdzie jest, co robi...

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi gratuluje kochana

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wierze tyle sie rozpisała i tylko jedno zdanie weszło

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    Nie nie wierze tyle sie rozpisała i tylko jedno zdanie weszło
    Tez tak czasem mam ..sprobuj jeszcze raz

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz był u lekazra dostal nowe leki i już widzi roznice nieiwem sam wczoraj powiedział ze widzi jaki on ma problem ze musi brac leki. niewiem rozmawiałam z tesciowa powiedizala z ejak się nie zmieni mój maz to najwyżej przylecę do pl z moja siostra( bo ona teraz przylatuje tu z dziecmi do swojego meza z który m mieszkamy) i chyba to będzie najlepsza opcja , przeczekać ten okres .

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka oby te tabletki mu pomogly i byly trafione i by wiecej tak Cie tak nie traktowal ...A ty dbaj teraz o siebie i moze pomysl o tym wyjezdzie do PL...A sie znowu dziecko popsulo i placze a ja nie wiem czemu ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewcyzny dzis jechałam do gina z mezem i jechala jakas dziewczyna i od słowa do słowa ta dziewczyna pyta się jak długo jesteśmy w uk to jej mowie4,5 roku ona ze fajnie a ja kiwam glowa ze nie.i spuscilam glowe i maz się mnie pyta co się stało ukucnal i mi lzy poleciały spytal sie to przez ciaze co sie stało wiec mu mowie nienawidzę tego miejsca nienawidzę tego kraju ze cale dnie jestem sama niechce mi sie wychodzić z domu mysle o porodzie w pl ,ze nawet zrobiłam plusy i minusy porodu w pl i w uk i pytam sie czy widział on ze tak. postanowiliśmy ze wrócimy do tego tematu na spokojnie w domu. chyba mi jakos ulzylo jak mu o tym powiedziałam.
    a na usg nasza tak nasz bo powiedziałam ze chyba jednak chce znac plec i okazało sie ze to girl :) wazy 682g i na usg stwierdzilysmy z pania dr ze podobna jest do meza nosek usta ,już dawno widzilam podobiznę do niego a teraz jeszcze dziewczynka ,jestem szczesliwa choć sie trochę boje bo zajmowałam sie tylko chłopcami .

PS z mezem lepiej mam taka nadzieje weekend sie konczy i od 4 dni ani jednej sprzeczki zadnych nie milych slow ani gestow :). chyba leki go uspokoily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:46

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka Gratulacje Coreczki! jaka juz duza ponad pol kilo, b ladnie rosnie
    a dziewczynki sa latwiejsze w pielegnacji I w ogole juz potem corki tatusia
    mojego meza to jak ja, przebiera lub pielegnuje to tylko teraz: cacy cacy tata glaszcze po glowie ;-)

to ze masz nastroje to normalna rzecz w ciazy I ze leca lzy ni z tego ni z owego

my tu siedzimy 12 I 14lat nie pisalam plusow i ani minusow, ale kolejny raz mamy plan porodu w PL, zjazd za mc, wg nas lepsza opieka ciazowa I porodowa jest jednak w PL, szczegolnie po klopotach I z nadcisnieniem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jeśli dobrze widze to jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży ja tez 24tc tylko widze ty masz termin na 17 a ja 23 czyli tydz po tobie hehe.a można wiedzieć kiedy jedziesz do pl i podejrzewam ze samolotem i na jak długo planujesz zostać w pl?.
    ja pisałam plusy i minusy bo jestem poglubiona chciałabym aby maz był przy mnie przy porodzie a jak będę w pl to niewiem czy będzie :/. no i gdzie będzie mi lepiej tez sadze ze opieka w pl lepsza niż tu.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zlatuje z corka pod sam koniec lipca, maz bedzie dolatywal co 3 tyg, kupil super tanie bilety a tak mama mi troche przy Lolce pomoze mimo swych 70lat jeszcze jest aktywna zawodowo plus wnuczki bawi dwie sztuki na zmiane i psa wilczura wyprowadza bratowej

poprzednio lecialam w 33tc to juz troche pozno bylo na ost chwile prawie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już pod koniec lipca ja myslalam żeby leciec pod koniec sierpnia. ale planujesz na stale zjechać? czy tylko na okres pologu?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jesli zaplacicie w pl to pewnie bedzie dobra opieka a jesli nie to hmmm trzeba miec duzo szczescia , ja mam zle doswiadczenia z pl ale bylo to dwanascie lat temu, tutaj z kolei przywrocili mi wiare ze mozna czuc sie normalnie po porodzie, ja wybieram uk jesli chodzi o porod bo tu mam lepsze doswiadczenia

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ