Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej

Limerikowo, adora lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej
    U mnie jest dokładnie tak samo!

bereda11 lubi tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisze po krotce co sie u nas wydazylo...
    Wczoraj mialam spotkanie z polozna i o ile do tej pory wszystko bylo ok to wczoraj cisnienie podwyzszone, nogi opuchniete, zmniejszona aktywnosc dziecka i maly przyrost brzuszka. Polozna skierowala nas do szpitala na konsultacje. Tam oczywiscie wszystko ok ale ok 17 zrobiono mi masaz szyjki macicy przy rozwarciu 2 cm. Wrocilismy do domu. Ok 20:30 poczulam ze wody sie sacza. Pomyslalam tylko nie to - powtorka z pierwszego porodu. Ale ok 22 poczulam pierwsze skurcze. O 23 bylismy w szpitalu. 30 min po polnocy rozwarcie na 4cm. O 1:30 10 cm i o 1:47 urodzil sie nasz Adas - 3220 gramy naszego szczescia:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:16

bereda11, Limerikowo, adora, pati_zuzia83, Weridiana, Mania1718 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi zazdroszcze takiego porodu , czyli ten drugi był lzejszy porod ?
    Gratuluje ivi zdrowego synka , odpoczywajcie ...ładna waga nie za maly , nie za duzy w sam raz , moj mial 3100...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Ivi Gratuluje blyskawicznej akcji I Synka

taki maly Skarb prawie wagi mej coreczki 3240g, no I na imie dalas tak jak ma moj maz I brat, Adam czyli pierwszy czlowiek na ziemi

drugi porod moze rzeczywiscie idzie szybciej
    Tobie poszlo ekspresowo to rozpakowanie sie ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to i prawda ze drugi porod jest szybszy i latwiejszy , oby to moze zmienie zdanie co do drugiego dziecka...Moj pierwszy maz mial na imie Adam takze wiecie no...:-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos mezow to moj nie jest wrazliwy na moje lzy ale na corki tak ;-)
    wyczula go jak mowia me kol z job I nie chce dac mu sie uspic na drzemki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tymi facetami jest nie tak ? Gdzie ta wrazliwosc na kobiece lzy , na kobiece emocje ? Gdzie to docenianie i duma z mojej kobiety ? Obiecalismy sobie ze bedziemy dbac o siebie , swoje uczucia , troche zycie to zweryfikowalo , ladnie sie do mnie odzywa ale nie mowi mi cudownych rzeczy ktore chcialabym uslyszec ech , ach ....

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi super, gratuluje. Licze, ze i mnie tak ladnie pojdzie :-)
    Moj maz akurat reaguje jak ja placze. Rzadko to robie i raczej sie z tym ukrywam. No ale ma inne przywary: jest strasznie powolny jesli chodzi o zmiany. Wie, ze cos musi w sobie zmienic, jakies zachowanie ale zdluuugo mu to strasznie schodzi. Wogole jest taki mocno poukladany a ja czasem chcialabym aby mnie zaskoczyl czyms. Z drugiej strony ta cecha jest tez plusem, bo wiem, ze w kazdym calu moge na nim polegac. Wiem gdzie jest, co robi...

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi gratuluje kochana

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wierze tyle sie rozpisała i tylko jedno zdanie weszło

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    Nie nie wierze tyle sie rozpisała i tylko jedno zdanie weszło
    Tez tak czasem mam ..sprobuj jeszcze raz

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz był u lekazra dostal nowe leki i już widzi roznice nieiwem sam wczoraj powiedział ze widzi jaki on ma problem ze musi brac leki. niewiem rozmawiałam z tesciowa powiedizala z ejak się nie zmieni mój maz to najwyżej przylecę do pl z moja siostra( bo ona teraz przylatuje tu z dziecmi do swojego meza z który m mieszkamy) i chyba to będzie najlepsza opcja , przeczekać ten okres .

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka oby te tabletki mu pomogly i byly trafione i by wiecej tak Cie tak nie traktowal ...A ty dbaj teraz o siebie i moze pomysl o tym wyjezdzie do PL...A sie znowu dziecko popsulo i placze a ja nie wiem czemu ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewcyzny dzis jechałam do gina z mezem i jechala jakas dziewczyna i od słowa do słowa ta dziewczyna pyta się jak długo jesteśmy w uk to jej mowie4,5 roku ona ze fajnie a ja kiwam glowa ze nie.i spuscilam glowe i maz się mnie pyta co się stało ukucnal i mi lzy poleciały spytal sie to przez ciaze co sie stało wiec mu mowie nienawidzę tego miejsca nienawidzę tego kraju ze cale dnie jestem sama niechce mi sie wychodzić z domu mysle o porodzie w pl ,ze nawet zrobiłam plusy i minusy porodu w pl i w uk i pytam sie czy widział on ze tak. postanowiliśmy ze wrócimy do tego tematu na spokojnie w domu. chyba mi jakos ulzylo jak mu o tym powiedziałam.
    a na usg nasza tak nasz bo powiedziałam ze chyba jednak chce znac plec i okazało sie ze to girl :) wazy 682g i na usg stwierdzilysmy z pania dr ze podobna jest do meza nosek usta ,już dawno widzilam podobiznę do niego a teraz jeszcze dziewczynka ,jestem szczesliwa choć sie trochę boje bo zajmowałam sie tylko chłopcami .

PS z mezem lepiej mam taka nadzieje weekend sie konczy i od 4 dni ani jednej sprzeczki zadnych nie milych slow ani gestow :). chyba leki go uspokoily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:46

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka Gratulacje Coreczki! jaka juz duza ponad pol kilo, b ladnie rosnie
    a dziewczynki sa latwiejsze w pielegnacji I w ogole juz potem corki tatusia
    mojego meza to jak ja, przebiera lub pielegnuje to tylko teraz: cacy cacy tata glaszcze po glowie ;-)

to ze masz nastroje to normalna rzecz w ciazy I ze leca lzy ni z tego ni z owego

my tu siedzimy 12 I 14lat nie pisalam plusow i ani minusow, ale kolejny raz mamy plan porodu w PL, zjazd za mc, wg nas lepsza opieka ciazowa I porodowa jest jednak w PL, szczegolnie po klopotach I z nadcisnieniem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jeśli dobrze widze to jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży ja tez 24tc tylko widze ty masz termin na 17 a ja 23 czyli tydz po tobie hehe.a można wiedzieć kiedy jedziesz do pl i podejrzewam ze samolotem i na jak długo planujesz zostać w pl?.
    ja pisałam plusy i minusy bo jestem poglubiona chciałabym aby maz był przy mnie przy porodzie a jak będę w pl to niewiem czy będzie :/. no i gdzie będzie mi lepiej tez sadze ze opieka w pl lepsza niż tu.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zlatuje z corka pod sam koniec lipca, maz bedzie dolatywal co 3 tyg, kupil super tanie bilety a tak mama mi troche przy Lolce pomoze mimo swych 70lat jeszcze jest aktywna zawodowo plus wnuczki bawi dwie sztuki na zmiane i psa wilczura wyprowadza bratowej

poprzednio lecialam w 33tc to juz troche pozno bylo na ost chwile prawie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już pod koniec lipca ja myslalam żeby leciec pod koniec sierpnia. ale planujesz na stale zjechać? czy tylko na okres pologu?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jesli zaplacicie w pl to pewnie bedzie dobra opieka a jesli nie to hmmm trzeba miec duzo szczescia , ja mam zle doswiadczenia z pl ale bylo to dwanascie lat temu, tutaj z kolei przywrocili mi wiare ze mozna czuc sie normalnie po porodzie, ja wybieram uk jesli chodzi o porod bo tu mam lepsze doswiadczenia

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ