Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej
Limerikowo, adora lubią tę wiadomość
-
bereda11 wrote:Fryzjerka ty znasz swojego meza i ty wiesz co na niego dziala i co mogloby go ruszyc badz popchac do zmiany , mojego faceta nie rusza moj placz ani moje fochy za to dziala terapia wstrzasowa , szybko wtedy zmienia swoje podejscie do mnie ...Jesli nie pokazesz mu ze szanujesz siebie i nie pozwolisz tak traktowac to pozniej moze byc tylko gorzej
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny opisze po krotce co sie u nas wydazylo...
Wczoraj mialam spotkanie z polozna i o ile do tej pory wszystko bylo ok to wczoraj cisnienie podwyzszone, nogi opuchniete, zmniejszona aktywnosc dziecka i maly przyrost brzuszka. Polozna skierowala nas do szpitala na konsultacje. Tam oczywiscie wszystko ok ale ok 17 zrobiono mi masaz szyjki macicy przy rozwarciu 2 cm. Wrocilismy do domu. Ok 20:30 poczulam ze wody sie sacza. Pomyslalam tylko nie to - powtorka z pierwszego porodu. Ale ok 22 poczulam pierwsze skurcze. O 23 bylismy w szpitalu. 30 min po polnocy rozwarcie na 4cm. O 1:30 10 cm i o 1:47 urodzil sie nasz Adas - 3220 gramy naszego szczescia:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:16
bereda11, Limerikowo, adora, pati_zuzia83, Weridiana, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
wow Ivi Gratuluje blyskawicznej akcji I Synka
taki maly Skarb prawie wagi mej coreczki 3240g, no I na imie dalas tak jak ma moj maz I brat, Adam czyli pierwszy czlowiek na ziemi
drugi porod moze rzeczywiscie idzie szybciej
Tobie poszlo ekspresowo to rozpakowanie siebereda11 lubi tę wiadomość
-
Co z tymi facetami jest nie tak ? Gdzie ta wrazliwosc na kobiece lzy , na kobiece emocje ? Gdzie to docenianie i duma z mojej kobiety ? Obiecalismy sobie ze bedziemy dbac o siebie , swoje uczucia , troche zycie to zweryfikowalo , ladnie sie do mnie odzywa ale nie mowi mi cudownych rzeczy ktore chcialabym uslyszec ech , ach ....
-
ivi super, gratuluje. Licze, ze i mnie tak ladnie pojdzie
Moj maz akurat reaguje jak ja placze. Rzadko to robie i raczej sie z tym ukrywam. No ale ma inne przywary: jest strasznie powolny jesli chodzi o zmiany. Wie, ze cos musi w sobie zmienic, jakies zachowanie ale zdluuugo mu to strasznie schodzi. Wogole jest taki mocno poukladany a ja czasem chcialabym aby mnie zaskoczyl czyms. Z drugiej strony ta cecha jest tez plusem, bo wiem, ze w kazdym calu moge na nim polegac. Wiem gdzie jest, co robi... -
maz był u lekazra dostal nowe leki i już widzi roznice nieiwem sam wczoraj powiedział ze widzi jaki on ma problem ze musi brac leki. niewiem rozmawiałam z tesciowa powiedizala z ejak się nie zmieni mój maz to najwyżej przylecę do pl z moja siostra( bo ona teraz przylatuje tu z dziecmi do swojego meza z który m mieszkamy) i chyba to będzie najlepsza opcja , przeczekać ten okres .
-
Fryzjerka oby te tabletki mu pomogly i byly trafione i by wiecej tak Cie tak nie traktowal ...A ty dbaj teraz o siebie i moze pomysl o tym wyjezdzie do PL...A sie znowu dziecko popsulo i placze a ja nie wiem czemu ...
-
hej dziewcyzny dzis jechałam do gina z mezem i jechala jakas dziewczyna i od słowa do słowa ta dziewczyna pyta się jak długo jesteśmy w uk to jej mowie4,5 roku ona ze fajnie a ja kiwam glowa ze nie.i spuscilam glowe i maz się mnie pyta co się stało ukucnal i mi lzy poleciały spytal sie to przez ciaze co sie stało wiec mu mowie nienawidzę tego miejsca nienawidzę tego kraju ze cale dnie jestem sama niechce mi sie wychodzić z domu mysle o porodzie w pl ,ze nawet zrobiłam plusy i minusy porodu w pl i w uk i pytam sie czy widział on ze tak. postanowiliśmy ze wrócimy do tego tematu na spokojnie w domu. chyba mi jakos ulzylo jak mu o tym powiedziałam.
a na usg nasza tak nasz bo powiedziałam ze chyba jednak chce znac plec i okazało sie ze to girlwazy 682g i na usg stwierdzilysmy z pania dr ze podobna jest do meza nosek usta ,już dawno widzilam podobiznę do niego a teraz jeszcze dziewczynka ,jestem szczesliwa choć sie trochę boje bo zajmowałam sie tylko chłopcami .
PS z mezem lepiej mam taka nadzieje weekend sie konczy i od 4 dni ani jednej sprzeczki zadnych nie milych slow ani gestow. chyba leki go uspokoily.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:46
-
Fryzjerka Gratulacje Coreczki! jaka juz duza ponad pol kilo, b ladnie rosnie
a dziewczynki sa latwiejsze w pielegnacji I w ogole juz potem corki tatusia
mojego meza to jak ja, przebiera lub pielegnuje to tylko teraz: cacy cacy tata glaszcze po glowie
to ze masz nastroje to normalna rzecz w ciazy I ze leca lzy ni z tego ni z owego
my tu siedzimy 12 I 14lat nie pisalam plusow i ani minusow, ale kolejny raz mamy plan porodu w PL, zjazd za mc, wg nas lepsza opieka ciazowa I porodowa jest jednak w PL, szczegolnie po klopotach I z nadcisnieniem -
Limerikowo jeśli dobrze widze to jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży ja tez 24tc tylko widze ty masz termin na 17 a ja 23 czyli tydz po tobie hehe.a można wiedzieć kiedy jedziesz do pl i podejrzewam ze samolotem i na jak długo planujesz zostać w pl?.
ja pisałam plusy i minusy bo jestem poglubiona chciałabym aby maz był przy mnie przy porodzie a jak będę w pl to niewiem czy będzie. no i gdzie będzie mi lepiej tez sadze ze opieka w pl lepsza niż tu.
-
Ja zlatuje z corka pod sam koniec lipca, maz bedzie dolatywal co 3 tyg, kupil super tanie bilety a tak mama mi troche przy Lolce pomoze mimo swych 70lat jeszcze jest aktywna zawodowo plus wnuczki bawi dwie sztuki na zmiane i psa wilczura wyprowadza bratowej
poprzednio lecialam w 33tc to juz troche pozno bylo na ost chwile prawie -
moim zdaniem jesli zaplacicie w pl to pewnie bedzie dobra opieka a jesli nie to hmmm trzeba miec duzo szczescia , ja mam zle doswiadczenia z pl ale bylo to dwanascie lat temu, tutaj z kolei przywrocili mi wiare ze mozna czuc sie normalnie po porodzie, ja wybieram uk jesli chodzi o porod bo tu mam lepsze doswiadczenia