X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka skoro za duzy brzuszek to niech Ci sprawdza afi czyli ilosc wod plodowych, mam nadz ze wymiary coreczki masz ok
    tak tsh 2 to w sumie ok,choc na koncowke ciazy jest zwiekszona podaz na hormony tarczycy

ja tez teraz zakochalam sie w kolysce i kupilam, maz jak zobaczyl to b mu sie spodobala a mama zaczela hustac i mowi: na malenstwo
    mi do kolyski przyslali materac i kolderke, podusie w zestawie

kolyske planujemy miec przy lozku bo to big wyreka w nocy, otworzyc oko i luknac, plus by wyjac to nie trzeba tak plecow naginac jak przy corce co byla kolo lozka w bujaczku a na dluzej spania ukladalismy do lozeczka

mysle ze zalezy jakie masz mieszkanie cieple to i sam spiworek wystarczy do okrycia, wazne by sprawdzac po karku, raczkach czy maluch sie nie przegrzewa lub czy nie ma za zimno
    w sumie to nie zalecaja kolderek dla niemowlat ale nasza wykopywala sie regularnie ze spiworka, lubi chlodniej i tyle, tak nauczyla sie jak rok wynajmowalismy b zimny dom na wsi

Teraz to w ogole w nocy przy otwartym oknie spimy i ona w sumie i tak pol nocy odkryta, chodze przykryje 3 x a efekt ten sam

a organizer na lozeczko to b fajna sprawa jak zmienia sie x pamperow , nam sprawdzil sie i teraz tez bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jak byłam na usg 7.08 w prywatnej polskiej klinice to było ok . Przeciez rownież moze byc dziecko duże to i brzuch duzy okaże sie jak zrobią. A co do kołyski to jutro jedziemy po nia , tak myslalam z mama i bedzie spac w śpiworku albo mam jeszcze rożek rozłożę go i powleke i bedzie ok. Zobaczymy

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis od popołudnia ciągnie mnie brzuch w dół.nie moge długo stać bo tak boli .jak robiłam obiad to na siedząco bo co chwile mnie ciągło.zjadlam obiad i leze wstałam tylko na chwile 3-4 kroki doszłam tylko do komody i znow mnie złapało ,szybko wrzuciłam tabl magnez do szklanki i wlałam wode i sie położyłam.powinnam sie martwić? Mysle ze to marna ciągnie do dołu i ze to normalne ale niewiem niechce panikować . Miałyście tak? dzis 33+1tc

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche brzuch ciagnie dolem i bedzie ciagnal plus twardnial juz do konca
    magnez pomoze troche na twardnienia i skurcze lydek
    ja w sumie twardnienia odczuwalam po 35tc i prasowalam tylko na siedzaco
    dolem w pachwinach w srodku tez moze Cie pobolewac, calkiem normalne ,na rozciagajace sie wiezadla i rozchodzace kosci spojenia lonowego

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja juz po.

Sylwester 28.08.2016

2cqoghj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:07

fryzjerka, Mania1718, Limerikowo, ivi, AsiaPoli, Weridiana, bereda11, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie śpiocham słodko

adora lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i przypominam,w ub.roku tez tu zagladalam ;).Jestem z okolic Birmingahm.Nasza Olivka ma niespelna 11 miesiecy,a kilka tygodni temu dowiedzialam sie ze zowu jestem w ciazy,dla nas byl to szok i niedowierzanie,bo o Olivie staralismy sie dlugi czas i w koncu byl zabieg invitro,udany od pierwszej proby..no ale nie liczylismy na wiecej dzieci,a tu prosze suprise :).Mam jeszcze starsza corke 21 lat i wnusia 1,5 rocznego :P,wiec jest wesolo wnusio starszy od kolejnych dzieci babci,haha,ale i tak czasem bywa.pozdrawiam sedrecznie i gratuluja ciaz i slodkich maluszkow,bede tu zagladac

Weridiana, adora, bereda11, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nati-rp Debiutantka

Wysłany: 11 września 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Również od kilku lat mieszkam w UK. Jestem w 5t3d ciąży i mam pytanie, bo trochę jestem zdezorientowana...
    Czy najpierw powinnam się umówić na wizytę do GP? Czy mogę od razu sama wypełnić i wysłać on-line formę do Midwife?

Za odpowiedź i pomoc z góry serdecznie dziękuję

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj nati,mozesz wypelnic forme online,ale wiesz ze pierwsza wizyta z midwife dopiero ok 10tc.ja bylam u gp w ub tyg.zrobila mi jeszcze raz test z moczu zeby potwierdzic i potem odrazuw recepcji umowilam sie do poloznej ,ide 27/09.to tez bedziesz majowe dzidzi miala :) u mnie 6t1d termin na 6maj

pati_zuzia83, nati-rp lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora gratuluje , sliczny synek i zdrowy to najwazniejsze ...Moj synek ma 4 miesiace a kolderki jeszcze nie uzywalam , kocyki dwa mu nakrywalam a od dluzszego czasu spi w spiworku bo strasznie sie rozkopuje i wierzga nogami doslownie rzuca nimi po lozeczku .łozeczko mamy przy lozku a w salonie mamy kolyske i bujaczek w bujaczku nie spi a na kolyske jest juz za duzy ...Dziewczyny od kiedy zaczynalyscie dokarmianie dzieci i od czego ? My jestesmy tylko mm ...

adora lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda rozszerzenie diety dziecka powinno zaczac sie od 6mies. Moj synek ma 10mies i gdy rozmawialam z midwife to mowily zeby sie nie spieszyc do 6m tylko mleczko potem powoli jedzonko np. Warzywa owoce mieso ryby..itd powodzenia :-) takze my po pelnych 6m zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nari-rp ja poszlam do przychodni i w recepcji umowili mi wizyte z midwife ja wole osobiscie zalatwiac jesli moge. Pierwszy scan mialam male opoznienie ale wszystko bylo ok. Mozesz wybrac szpital gdzie chcesz rodzic, w polsce robia duzo badan tutaj jest troche inaczej ale uwazam ze rownie dobrze a niektore szpitale sa super.

nati-rp lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!! Dzis obudziła sie z bólem gardła masakra pozniej doszedł katar i kicham jak najęta .marna czesto po kichaniu sie wypina az boli. Martwię sie abym tym przeziębieniem i kichaniem wywołam skorcze i poród .

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 nawet jak jest karmiony tylko sztucznym ? Wiesz sa rozne szkoly i niektorzy juz od 4 miesiaca karza rozszerzac diete

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,ja chcialam tez poczekac do 6miesiecy,karmiona byla mm,ale jak skonczyla 5 miesiecy coraz czesciej zaczynala sie domagac jak my jedlismy wspolne posilki,mielila buzka i wyciagala rece,i tak bylo kilka dni z rzedu ,wiec uznalam ze chyba ona sama zdecydowala ze jest gotowa..;) zaczynalismy od ziemniaka kilka dni,potem marchewka brokuly itd...od poczatku bardzo ja interesowalo jedzenie ,wcinala z apetytem i tak jest do dzis,niema potrawy ktorej by nie lubila :)

bereda11 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka z przeziebieniem w zaawansowanej ciazy to idz do GP nie ma co czekac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jutro 13.09. Mam miec szczepionkę na koklusz,wiec powiem ze jestem przeziębiona ciekawe czy mi zrobią. Bol gardła puki co przeszedł piłam cały dzien ciepła herbatę z cytryna i ostatnia na noc z miodem Heh i zakończyłam gavisconem na zgagę,ale kicham jak najeta. Troche sie martwię bo nieznam angielskiego i niewiem czy sie dogadam jutro.moze sie zgodzi wrazie czego to zadzwonie do męża i on bedzie tłumaczył.niestety bedzie w pracy o nie moze sie zwolnić zeby ość ze mną

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka na kazde szczepienie pytaja czy jestes zdrowa i czy ogolnie jest ok ...szybkiego powrotu do zdrowia

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda tak mm rowniez rozszerzenie diety po 6mies. Tak jak mowisz sa rozne szkoly ale teraz tak podaje WHO world health organisation, nawet w polsce lekarka mi to potwierdzila. Jak synek mial 4mies poszlam do baby clinic a tam pierwsze pytanie dlaczego juz chcesz rozszerzac diete? Powiedzialam bo dziecko ma 4mies..babka na to; jesli dziecko ma odpowiednia wage i wzrost do wieku i dobrze sie rozwija to nie powinno wprowadzac sie pokarmow stalych szybciej niz 6m niezaleznie czy kp czy mm w ten sposob ponoc zmiejszamy ryzyko nadwagi i alergii w przyszlosci
    Zrob jak uwazasz ale ja posluchalam i wszystko dobrze obecnie synek zjada duzo najbardziej lubi sam jesc czyli BLW :-)

0r13dma.png
  • Clio Debiutantka

Wysłany: 13 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora gratulacje! Cudowny!

adora lubi tę wiadomość

Clio
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ