Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Fryzjerka skoro za duzy brzuszek to niech Ci sprawdza afi czyli ilosc wod plodowych, mam nadz ze wymiary coreczki masz ok
tak tsh 2 to w sumie ok,choc na koncowke ciazy jest zwiekszona podaz na hormony tarczycy
ja tez teraz zakochalam sie w kolysce i kupilam, maz jak zobaczyl to b mu sie spodobala a mama zaczela hustac i mowi: na malenstwo
mi do kolyski przyslali materac i kolderke, podusie w zestawie
kolyske planujemy miec przy lozku bo to big wyreka w nocy, otworzyc oko i luknac, plus by wyjac to nie trzeba tak plecow naginac jak przy corce co byla kolo lozka w bujaczku a na dluzej spania ukladalismy do lozeczka
mysle ze zalezy jakie masz mieszkanie cieple to i sam spiworek wystarczy do okrycia, wazne by sprawdzac po karku, raczkach czy maluch sie nie przegrzewa lub czy nie ma za zimno
w sumie to nie zalecaja kolderek dla niemowlat ale nasza wykopywala sie regularnie ze spiworka, lubi chlodniej i tyle, tak nauczyla sie jak rok wynajmowalismy b zimny dom na wsi
Teraz to w ogole w nocy przy otwartym oknie spimy i ona w sumie i tak pol nocy odkryta, chodze przykryje 3 x a efekt ten sam
a organizer na lozeczko to b fajna sprawa jak zmienia sie x pamperow , nam sprawdzil sie i teraz tez bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:30
-
Limerikowo jak byłam na usg 7.08 w prywatnej polskiej klinice to było ok . Przeciez rownież moze byc dziecko duże to i brzuch duzy okaże sie jak zrobią. A co do kołyski to jutro jedziemy po nia , tak myslalam z mama i bedzie spac w śpiworku albo mam jeszcze rożek rozłożę go i powleke i bedzie ok. Zobaczymy
-
Dziewczyny dzis od popołudnia ciągnie mnie brzuch w dół.nie moge długo stać bo tak boli .jak robiłam obiad to na siedząco bo co chwile mnie ciągło.zjadlam obiad i leze wstałam tylko na chwile 3-4 kroki doszłam tylko do komody i znow mnie złapało ,szybko wrzuciłam tabl magnez do szklanki i wlałam wode i sie położyłam.powinnam sie martwić? Mysle ze to marna ciągnie do dołu i ze to normalne ale niewiem niechce panikować . Miałyście tak? dzis 33+1tc
-
No troche brzuch ciagnie dolem i bedzie ciagnal plus twardnial juz do konca
magnez pomoze troche na twardnienia i skurcze lydek
ja w sumie twardnienia odczuwalam po 35tc i prasowalam tylko na siedzaco
dolem w pachwinach w srodku tez moze Cie pobolewac, calkiem normalne ,na rozciagajace sie wiezadla i rozchodzace kosci spojenia lonowego -
Witam sie i przypominam,w ub.roku tez tu zagladalam
.Jestem z okolic Birmingahm.Nasza Olivka ma niespelna 11 miesiecy,a kilka tygodni temu dowiedzialam sie ze zowu jestem w ciazy,dla nas byl to szok i niedowierzanie,bo o Olivie staralismy sie dlugi czas i w koncu byl zabieg invitro,udany od pierwszej proby..no ale nie liczylismy na wiecej dzieci,a tu prosze suprise
.Mam jeszcze starsza corke 21 lat i wnusia 1,5 rocznego
,wiec jest wesolo wnusio starszy od kolejnych dzieci babci,haha,ale i tak czasem bywa.pozdrawiam sedrecznie i gratuluja ciaz i slodkich maluszkow,bede tu zagladac
Weridiana, adora, bereda11, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
-
Witam,
Również od kilku lat mieszkam w UK. Jestem w 5t3d ciąży i mam pytanie, bo trochę jestem zdezorientowana...
Czy najpierw powinnam się umówić na wizytę do GP? Czy mogę od razu sama wypełnić i wysłać on-line formę do Midwife?
Za odpowiedź i pomoc z góry serdecznie dziękuję -
witaj nati,mozesz wypelnic forme online,ale wiesz ze pierwsza wizyta z midwife dopiero ok 10tc.ja bylam u gp w ub tyg.zrobila mi jeszcze raz test z moczu zeby potwierdzic i potem odrazuw recepcji umowilam sie do poloznej ,ide 27/09.to tez bedziesz majowe dzidzi miala
u mnie 6t1d termin na 6maj
pati_zuzia83, nati-rp lubią tę wiadomość
-
Adora gratuluje , sliczny synek i zdrowy to najwazniejsze ...Moj synek ma 4 miesiace a kolderki jeszcze nie uzywalam , kocyki dwa mu nakrywalam a od dluzszego czasu spi w spiworku bo strasznie sie rozkopuje i wierzga nogami doslownie rzuca nimi po lozeczku .łozeczko mamy przy lozku a w salonie mamy kolyske i bujaczek w bujaczku nie spi a na kolyske jest juz za duzy ...Dziewczyny od kiedy zaczynalyscie dokarmianie dzieci i od czego ? My jestesmy tylko mm ...
adora lubi tę wiadomość
-
Bereda rozszerzenie diety dziecka powinno zaczac sie od 6mies. Moj synek ma 10mies i gdy rozmawialam z midwife to mowily zeby sie nie spieszyc do 6m tylko mleczko potem powoli jedzonko np. Warzywa owoce mieso ryby..itd powodzenia
takze my po pelnych 6m zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy
-
Nari-rp ja poszlam do przychodni i w recepcji umowili mi wizyte z midwife ja wole osobiscie zalatwiac jesli moge. Pierwszy scan mialam male opoznienie ale wszystko bylo ok. Mozesz wybrac szpital gdzie chcesz rodzic, w polsce robia duzo badan tutaj jest troche inaczej ale uwazam ze rownie dobrze a niektore szpitale sa super.
nati-rp lubi tę wiadomość
-
hej,ja chcialam tez poczekac do 6miesiecy,karmiona byla mm,ale jak skonczyla 5 miesiecy coraz czesciej zaczynala sie domagac jak my jedlismy wspolne posilki,mielila buzka i wyciagala rece,i tak bylo kilka dni z rzedu ,wiec uznalam ze chyba ona sama zdecydowala ze jest gotowa..
zaczynalismy od ziemniaka kilka dni,potem marchewka brokuly itd...od poczatku bardzo ja interesowalo jedzenie ,wcinala z apetytem i tak jest do dzis,niema potrawy ktorej by nie lubila
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo jutro 13.09. Mam miec szczepionkę na koklusz,wiec powiem ze jestem przeziębiona ciekawe czy mi zrobią. Bol gardła puki co przeszedł piłam cały dzien ciepła herbatę z cytryna i ostatnia na noc z miodem Heh i zakończyłam gavisconem na zgagę,ale kicham jak najeta. Troche sie martwię bo nieznam angielskiego i niewiem czy sie dogadam jutro.moze sie zgodzi wrazie czego to zadzwonie do męża i on bedzie tłumaczył.niestety bedzie w pracy o nie moze sie zwolnić zeby ość ze mną
-
Bereda tak mm rowniez rozszerzenie diety po 6mies. Tak jak mowisz sa rozne szkoly ale teraz tak podaje WHO world health organisation, nawet w polsce lekarka mi to potwierdzila. Jak synek mial 4mies poszlam do baby clinic a tam pierwsze pytanie dlaczego juz chcesz rozszerzac diete? Powiedzialam bo dziecko ma 4mies..babka na to; jesli dziecko ma odpowiednia wage i wzrost do wieku i dobrze sie rozwija to nie powinno wprowadzac sie pokarmow stalych szybciej niz 6m niezaleznie czy kp czy mm w ten sposob ponoc zmiejszamy ryzyko nadwagi i alergii w przyszlosci
Zrob jak uwazasz ale ja posluchalam i wszystko dobrze obecnie synek zjada duzo najbardziej lubi sam jesc czyli BLW