X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka skoro za duzy brzuszek to niech Ci sprawdza afi czyli ilosc wod plodowych, mam nadz ze wymiary coreczki masz ok
    tak tsh 2 to w sumie ok,choc na koncowke ciazy jest zwiekszona podaz na hormony tarczycy

ja tez teraz zakochalam sie w kolysce i kupilam, maz jak zobaczyl to b mu sie spodobala a mama zaczela hustac i mowi: na malenstwo
    mi do kolyski przyslali materac i kolderke, podusie w zestawie

kolyske planujemy miec przy lozku bo to big wyreka w nocy, otworzyc oko i luknac, plus by wyjac to nie trzeba tak plecow naginac jak przy corce co byla kolo lozka w bujaczku a na dluzej spania ukladalismy do lozeczka

mysle ze zalezy jakie masz mieszkanie cieple to i sam spiworek wystarczy do okrycia, wazne by sprawdzac po karku, raczkach czy maluch sie nie przegrzewa lub czy nie ma za zimno
    w sumie to nie zalecaja kolderek dla niemowlat ale nasza wykopywala sie regularnie ze spiworka, lubi chlodniej i tyle, tak nauczyla sie jak rok wynajmowalismy b zimny dom na wsi

Teraz to w ogole w nocy przy otwartym oknie spimy i ona w sumie i tak pol nocy odkryta, chodze przykryje 3 x a efekt ten sam

a organizer na lozeczko to b fajna sprawa jak zmienia sie x pamperow , nam sprawdzil sie i teraz tez bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jak byłam na usg 7.08 w prywatnej polskiej klinice to było ok . Przeciez rownież moze byc dziecko duże to i brzuch duzy okaże sie jak zrobią. A co do kołyski to jutro jedziemy po nia , tak myslalam z mama i bedzie spac w śpiworku albo mam jeszcze rożek rozłożę go i powleke i bedzie ok. Zobaczymy

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis od popołudnia ciągnie mnie brzuch w dół.nie moge długo stać bo tak boli .jak robiłam obiad to na siedząco bo co chwile mnie ciągło.zjadlam obiad i leze wstałam tylko na chwile 3-4 kroki doszłam tylko do komody i znow mnie złapało ,szybko wrzuciłam tabl magnez do szklanki i wlałam wode i sie położyłam.powinnam sie martwić? Mysle ze to marna ciągnie do dołu i ze to normalne ale niewiem niechce panikować . Miałyście tak? dzis 33+1tc

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche brzuch ciagnie dolem i bedzie ciagnal plus twardnial juz do konca
    magnez pomoze troche na twardnienia i skurcze lydek
    ja w sumie twardnienia odczuwalam po 35tc i prasowalam tylko na siedzaco
    dolem w pachwinach w srodku tez moze Cie pobolewac, calkiem normalne ,na rozciagajace sie wiezadla i rozchodzace kosci spojenia lonowego

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja juz po.

Sylwester 28.08.2016

2cqoghj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:07

fryzjerka, Mania1718, Limerikowo, ivi, AsiaPoli, Weridiana, bereda11, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie śpiocham słodko

adora lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i przypominam,w ub.roku tez tu zagladalam ;).Jestem z okolic Birmingahm.Nasza Olivka ma niespelna 11 miesiecy,a kilka tygodni temu dowiedzialam sie ze zowu jestem w ciazy,dla nas byl to szok i niedowierzanie,bo o Olivie staralismy sie dlugi czas i w koncu byl zabieg invitro,udany od pierwszej proby..no ale nie liczylismy na wiecej dzieci,a tu prosze suprise :).Mam jeszcze starsza corke 21 lat i wnusia 1,5 rocznego :P,wiec jest wesolo wnusio starszy od kolejnych dzieci babci,haha,ale i tak czasem bywa.pozdrawiam sedrecznie i gratuluja ciaz i slodkich maluszkow,bede tu zagladac

Weridiana, adora, bereda11, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nati-rp Debiutantka

Wysłany: 11 września 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Również od kilku lat mieszkam w UK. Jestem w 5t3d ciąży i mam pytanie, bo trochę jestem zdezorientowana...
    Czy najpierw powinnam się umówić na wizytę do GP? Czy mogę od razu sama wypełnić i wysłać on-line formę do Midwife?

Za odpowiedź i pomoc z góry serdecznie dziękuję

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj nati,mozesz wypelnic forme online,ale wiesz ze pierwsza wizyta z midwife dopiero ok 10tc.ja bylam u gp w ub tyg.zrobila mi jeszcze raz test z moczu zeby potwierdzic i potem odrazuw recepcji umowilam sie do poloznej ,ide 27/09.to tez bedziesz majowe dzidzi miala :) u mnie 6t1d termin na 6maj

pati_zuzia83, nati-rp lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora gratuluje , sliczny synek i zdrowy to najwazniejsze ...Moj synek ma 4 miesiace a kolderki jeszcze nie uzywalam , kocyki dwa mu nakrywalam a od dluzszego czasu spi w spiworku bo strasznie sie rozkopuje i wierzga nogami doslownie rzuca nimi po lozeczku .łozeczko mamy przy lozku a w salonie mamy kolyske i bujaczek w bujaczku nie spi a na kolyske jest juz za duzy ...Dziewczyny od kiedy zaczynalyscie dokarmianie dzieci i od czego ? My jestesmy tylko mm ...

adora lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda rozszerzenie diety dziecka powinno zaczac sie od 6mies. Moj synek ma 10mies i gdy rozmawialam z midwife to mowily zeby sie nie spieszyc do 6m tylko mleczko potem powoli jedzonko np. Warzywa owoce mieso ryby..itd powodzenia :-) takze my po pelnych 6m zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nari-rp ja poszlam do przychodni i w recepcji umowili mi wizyte z midwife ja wole osobiscie zalatwiac jesli moge. Pierwszy scan mialam male opoznienie ale wszystko bylo ok. Mozesz wybrac szpital gdzie chcesz rodzic, w polsce robia duzo badan tutaj jest troche inaczej ale uwazam ze rownie dobrze a niektore szpitale sa super.

nati-rp lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!! Dzis obudziła sie z bólem gardła masakra pozniej doszedł katar i kicham jak najęta .marna czesto po kichaniu sie wypina az boli. Martwię sie abym tym przeziębieniem i kichaniem wywołam skorcze i poród .

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 nawet jak jest karmiony tylko sztucznym ? Wiesz sa rozne szkoly i niektorzy juz od 4 miesiaca karza rozszerzac diete

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,ja chcialam tez poczekac do 6miesiecy,karmiona byla mm,ale jak skonczyla 5 miesiecy coraz czesciej zaczynala sie domagac jak my jedlismy wspolne posilki,mielila buzka i wyciagala rece,i tak bylo kilka dni z rzedu ,wiec uznalam ze chyba ona sama zdecydowala ze jest gotowa..;) zaczynalismy od ziemniaka kilka dni,potem marchewka brokuly itd...od poczatku bardzo ja interesowalo jedzenie ,wcinala z apetytem i tak jest do dzis,niema potrawy ktorej by nie lubila :)

bereda11 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka z przeziebieniem w zaawansowanej ciazy to idz do GP nie ma co czekac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo jutro 13.09. Mam miec szczepionkę na koklusz,wiec powiem ze jestem przeziębiona ciekawe czy mi zrobią. Bol gardła puki co przeszedł piłam cały dzien ciepła herbatę z cytryna i ostatnia na noc z miodem Heh i zakończyłam gavisconem na zgagę,ale kicham jak najeta. Troche sie martwię bo nieznam angielskiego i niewiem czy sie dogadam jutro.moze sie zgodzi wrazie czego to zadzwonie do męża i on bedzie tłumaczył.niestety bedzie w pracy o nie moze sie zwolnić zeby ość ze mną

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka na kazde szczepienie pytaja czy jestes zdrowa i czy ogolnie jest ok ...szybkiego powrotu do zdrowia

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda tak mm rowniez rozszerzenie diety po 6mies. Tak jak mowisz sa rozne szkoly ale teraz tak podaje WHO world health organisation, nawet w polsce lekarka mi to potwierdzila. Jak synek mial 4mies poszlam do baby clinic a tam pierwsze pytanie dlaczego juz chcesz rozszerzac diete? Powiedzialam bo dziecko ma 4mies..babka na to; jesli dziecko ma odpowiednia wage i wzrost do wieku i dobrze sie rozwija to nie powinno wprowadzac sie pokarmow stalych szybciej niz 6m niezaleznie czy kp czy mm w ten sposob ponoc zmiejszamy ryzyko nadwagi i alergii w przyszlosci
    Zrob jak uwazasz ale ja posluchalam i wszystko dobrze obecnie synek zjada duzo najbardziej lubi sam jesc czyli BLW :-)

0r13dma.png
  • Clio Debiutantka

Wysłany: 13 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora gratulacje! Cudowny!

adora lubi tę wiadomość

Clio
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ