X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka jak plecy? Ja w ciazy tez mialam bol plecow w pozycji siedzacej. Trwalo to ok 3 tyg. Mam nadzieje ze u Ciebie tez jest to chwilowe.

Limerikowo jak Twoja corka przechodzila/przechodzi bunt dwulatka. Kiedy sie zaczal i czy cisgle trwa czy juz minal?

fryzjerka lubi tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Fryzjerka jak plecy? Ja w ciazy tez mialam bol plecow w pozycji siedzacej. Trwalo to ok 3 tyg. Mam nadzieje ze u Ciebie tez jest to chwilowe.

Limerikowo jak Twoja corka przechodzila/przechodzi bunt dwulatka. Kiedy sie zaczal i czy cisgle trwa czy juz minal?

Hej przeszło mi narazie to było 1dniowe naszczescie

ivi lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powiedzmy bunt lub proby postawienia na swoim trwaja, nalezy byc sprytnym rodzicem i umiejetnie odwracac uwage albo przeczekiwac koncerty
    pupa przylega do wozka na spacerkach, tylko na pl zabaw smiga, moze musi sie jeszcze tu zaadaptowac
    czy tesco czy inny sklep potrafi cos tam dla siebie znalezc a gory zabawek i tak sie nie kupi wiadomo, w dodatku podobnych ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ..U mnie na sen sprawdzal sie suszarka z YouTube jest ustawiona na 10 godz i kilka godzin szumialo a maly zasypial momentalnie tylko musialo byc glosno ustawione ..U nas Wszystko ok Dorianek jutro konczy 3 miesiace i wazy pewnie ok 7 kg , duzy chlopczyk z niego ...Generalnie nie moge narzekac bo mam grzecznego synka wiekszosc dnia przesypia ,I noce tez mamy przespanepobudka jest 2 razy na jedzenie i dalej spi ...Z facetem narazie ok ja troche wyluzowalam I nie czepiam sie go tak , moi rodzice byli u nas 2 tyg , teraz ja bym chciala do pl leciec no i szukamy mieszkania do wynajecia

Limerikowo, fryzjerka, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czuje sie ok myślimy z mężem zeby jechac choc na 1dzien nad morze moze do Margate ale jeszcze zobaczymy.
    Mam takie pytanie niewiem niepamietam czy juz na waszym wątku wspominałam o pampersach ,pomału zaczynam sie rozglądać jakie proponujecie na baby oczywiscie rozm 1 i gdzie kupujecie .tego idzie od groma wiec nieukrywam ze chciałabym kupic taniej. Mysle o 1 z pampersa ale niewiem które sa lepsze. I czy sądzicie ze 72szt narazie starcza? Czy zabezpieczyć sie w wiecej?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka 72szt wystarcza na ok tydzien...synek zluzyl bodajze bodajze 3 paczki po 72sz. Corka wolniej rosla wiec jedynek uzywalismy dluzej.

Bereda fajnie ze rodzice Was odwiedzili i super ze synek jest spokojnym dzieckiem

Limerikowo to mnie nie pocieszylas. U nas jak to delikatnie ujelas proby postawienia na swoim trwaja juz chyba 4 msc. Ostatnio zalaczyla sie jeszcze Zosia Samosia...ufff ile cierpliwosci potrzeba z tymi dziecmi

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ze sama to jest od jakiegos czasu, myjac jej rece to np Sama potrafi razem z mydlem wlozyc je do oczu i dopiero jest placz, ale np sama wchodzi do wozka i to duzy plus
    pamietam ponizej 2lat bo byl cyrk na spacerkach uciekala nam i gonila przed siebie, w 2 os poradzilismy, w 1na ciezko bylo wyprowadzac zwlaszcza na osiedlu i pilnowac bo upierala sie by po jezdni spacerowac

dzis obudzila sie z wysypka, nocka srednia 3x wstawalam bo plakala, chyba odra, jutro lekarz bo dzis w Pl podwojne swieto:Wojska Polskiego i koscielne NMP, wysypka nie swedzi tylko rozlewa sie, goraczki nie ma jeszcze , humor ok w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 14:11

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzis doskwiera mi odc lędźwiowy,ale leze i daje rade.pogoda dzis super ale spędziłam dzien w domu bo za gorąco mi było.po zakupy(jedzenie dla krolika) dopiero byłam wieczorem .Blanka prawie cały dzien była spokojna mało sie ruszała ale teraz za to daje :-).wczoraj byłam u znajomej jej synek ma 2,5miesiaca jest fajoski juz nie moge sue doczekac swojego u patrzyłam u niej takie cos do sterylizacji smoczków firmy milton soother sterylizuje dummy czy jakos tak świetna sprawa na spacerze do wózka przypiąć.napewno zamówię :-)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ledzwiowy odcinek to masowalam sie po 15min takim krzeslem, tez jest dostepne w duzych centrach handlowych, no ale my mamy wlasna mate masujaca

co do steryzlizacji Milton to maja rozne produkty od proszki po koncentrat w plynie
    my tylko dla niemowlaka w plynie mylismy plus przelac ciut wrzatkiem, nigdy plesniawek jako bobas nie miala,na spacer bralismy 2 smoki lub 1 na lancuszku
    na poczatku uzywalismy plynu NUK do mycia butli plus sterylizator parowy Aventa

teraz po 1ym dziecku mysle ze z higiena troche przesadzalam plus gonilam meza na sprzatanie, 2x w tyg wymiane poscieli, pidzamy etc, no ale chcialam dobrze, w sumie dziecko nam do 18mcy nei chorowalo jakos powaznie oprocz infekcji gardla I mocnego kataru zatokowego

mala z nami na poczatku spala w 1ym lozku szczegolnie na nocnej zmianie bluesa wiec czystosc miala sens, I tak wiadomo ze przed wszystkim sie malenstwa niestety nie uchroni ale trzeba probowac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 23:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co tam u was jak się czujecie cicho cos tutaj. u mnie ok w poniedziałek mam wizyte u kardiologa z tym sercem. już nie mogę się doczekać października jak przytule moja perelke :) która teraz kopie mamusie :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po wizycie, 31tc skonczony I waga 1800g wszystko wg pomiarow z corka OK,wod plodowych sporo wiec ma w czym plywac jeszcze I tak pije jak smok bo cieplo 25C plus ,jutro koniec 32tc wiec leci
    szyjka na badaniu twarda I zamknieta, ktg wyszlo perfect, 20min sobie polezalam, mini skurcze macicy I ok ruchy dziecka, wiec jest dobrostan

tylko musze morfologoe powtorzyc, ide w pon rano, bo wzrosla mi krzepliwosc, ale raczej nie na zakrzepice

dzis aquapark zaliczony, trzeba bylo Lolke po 1h plus wyciagac, pluskalaby sie I caly dzien, ja troche poplywalam 50m zrobione, po basenie w 10min byl odlot na sjeste 2h I bez usypiania ;-)

ivi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasza odra u Loli okazala sie mocnym uczuleniem, wyglada na to ze plyn z Tesco gaga podraznil skore, ale po lekach juz w srode poznikalo z korpusu I pachwin, w czw juz czysto na skorze

ivi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo dobrze że uczulenie u córki już przeszło i super, ze z Tobą i drugim maleństwem wszystko dobrze. Czas leci i zanim się obejrzysz druga córcia będzie z Wami:)

U nas od wczoraj sytuacja z Adasia spaniem trochę się poprawiła. Niezawodna T Hogg znów pomogła. Polecam Wam dziewczyny. dzięki jej poradnikowi z córką nie mieliśmy większych problemów i mam nadzieję że synka też odpowiednio ułożę;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja troche czytalam Tracy Hogg ale corke raczej chowam z miloscia I duzo jej pozwalam na samodzielnosc w ramach granic rozsadku

na pewno nowe malenstwo trzeba bedzie nauczyc spac w nocy, z Lolka to udalo sie, oby Zuza tez zalapala po paru nockach kiedy pora aaa oprocz butli I pieluchy :-)

to super Ivi ze macie juz kwestie snu powoli regulowana, sen rodzica jest tez b wazny, bo idzie sie zaorac bez odpoczynku, nawet na 4 rece

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 21:42

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo moja Jula tez dosc szybko zalapala kiedy noc a kiedy dzien. I mimo strasznej kolki bardzo ladnie przesypiala noce a jak kolka minela ladnie zasypiala sama w lozeczku. Popsulo sie wszystko po wizycie w Pl u pediatry, ktory stwierdzil ze corka za malo na wadze prsybiera i kazak karmic czesciej. Doszlo do tego ze zasypiala przy piersi a odkladana do lozeczka budzila sie z placzem. Dzieki t hogg udalo nam sie rozwiazac ten problem i do 15 msc zasypiala sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 21:51

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowi super ze z wami wszystko ok. U nas tez ok tzn dzis troche w dzien sie martwiłam bo nasza gwiazdeczka mało sie ruszała ale teraz daje juz od godz. Kopać raczej nie kopie ale czuje jak sie kręci. Tesciowa napisała mi ze karuzela do lozeczka juz kupiona pościel do lozeczka zamówiona

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta wczoraj miałam wizyte w szpitalu u kardiologa z ta arytmia i przyspieszonym biciem serca ,robili mi ekg i chyba echo serca potem założyli mi holtera na 24h dzis zdjęłam i zawiozłam spowrotem do szpitala wynik za jakies 2tyg. Ciekawe czy cos wyjdzie,bo jak na złość w miarę dobrze sie czułam i za bardzo nie miałam tej arytmii w przeciwieństwie do dzis tak dzis latało mi serce i zle sie czułam. A od rana wzielam sie za sprzątanie tzn nie ciezko 4polki sprzątam na przedpokoju (a tam sa ksiazki i koszyki) szukałam śrub od lozeczka bo gdzies wsadziłam i niemoge sobie przypomnieć gdzie,wiec te koszyki przeglądałam a jak przeglądałam to odrazu wytarłam z kurzu

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na koncowce jest sie roztargnionym troche, to przez hormony
    ja np dzis na basen zabawki corki wzielam ale zapomnialam takiej big rzeczy jak kolko plywackie, musze robic listy nie tylko zakupow he he

Fryzjerka a bierzesz moze magnez? to tez pomaga uspokoic ciut serce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    No na koncowce jest sie roztargnionym troche, to przez hormony
    ja np dzis na basen zabawki corki wzielam ale zapomnialam takiej big rzeczy jak kolko plywackie, musze robic listy nie tylko zakupow he he

Fryzjerka a bierzesz moze magnez? to tez pomaga uspokoic ciut serce

jeśli chodzi o srubki to ja je ze 2-3 lata temu schowałam i niewiem teraz gdzie ,a jeśli chodzi o magnez to biore mam razem w suplementcie z kw foliowym i dodatkowo jeszcze pije rozpuszczalny bo mnie skurcze lapia stop

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z 3 lata temu to juz bym w ogole musiala caly dom przekopac bo bym nie pamietala
    Moze lepiej nowe srubki dokupic na wymiar

zazwyczaj jest tak ze jak jest badanie to organizm zdrowieje cudownie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ