Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka ale tu się cicho zrobiło czyżby przez to ze sa wakacje? ja siedzę sama w domu mąż pojechał na rynek ze znajomym ,trochę mi smutno ze ja siedzę ,ale wczoraj pytał się mnie czy jadę powiedziałam ze mi się nie chce ,ale później spytałam się czy chce abym z nim pojechała powiedział ze nie ze zobaczy jak tam jest i jak cos to w przyszłym tyg pojedziemy razem dla mnie ok (spytałam się bo w razie czego to musiałabym wstać wcześniej uszykować się umyć włosy itd.) a dziś rano 15 min przed jego wyjściem gdzie ja się dopiero obudziłam i jeszcze leżałam spytał się czy chce jechać no kurde ja nie jestem facetem ze 5 min i jestem gotowa .musiałabym zjeść śniadanie uszykować się min pol godz do godz by mi zajęło. wiec powiedziałam ze nie ze musiałabym się uszykować ze pytałam się go wczoraj powiedział ze pojedzie sam wiec sam. kurde czy wasi tez tak zmieniają zdanie i tak robią?
na spokojnie wstawiłam pranie ogarnęłam kuchnie zrobiłam sobie śniadanie na spokojnie zjadłam a teraz idę wsiąść prysznic i łeb umyć.
-
Mezczyzna to lubi konkretnie wiedziec czy w prawo czy w lewo a my kobiety na wyszykowanie sie na wyjscie to fakt czasu potrzebujemy plus zdanie zmieniamy czesto
jest taka fajna seria ksiazek Allana i Barbary Peasow Dlaczego kobiety, Dlaczego mezczyzni omawiajace roznice miedzy nami w przystepny sposob
jak podarowalam jedna taka ksiazke z tego cyklu mej znajomej to czytali razem z mezem i sie smieli zeprawda , takze polecam
Z tych ksiazek to wbilam sobie do glowy miedzy innymi by mowic mezowi na pytanie: jak dlugo jeszcze mi zejdzie na szykowanie sie i by podawac czas w min przed otworzeniem szafy i kosmetyczki plus dodawac z 10min na mozliwe opoznienie , unikajac jego zniecjerpliwienia, slusznego wprawdzie bo nikt nie lubi czekac i czekac
choc teraz przy corce to do 30 min potrafimy w 3 zebrac sie raz dwa mimo ze corke teraz trzeba prlsic i naklaniac do umycia i ubrania siepare x
-
adora ja już 20 kg na plusie
pewnie jeszcze z 10 przytyje bo jeszcze 10 tyg przede mną. ale powiem ci szczerze ze nie widać tego po mnie.
mdłości to ci współczuje ja mam bole pleców w odc piersiowym ale to taki bol jakby nerwoból pewnie marna gdzieś mi uciska bo nie zawsze .no i stopa mi jedna puchnie jutro mam wizytę z midwife to jej powiem.
a tak to ogólnie dobrze mi się chodzi jedynie to chciałabym już przytulic malutka do siebie i mieć ja w domu na spacery wychodzić tym bardziej ze ładna pogoda jest u nas .a październik-listopad to będzie zimno i pochmurnie w kombinezonie będzie chodzićnie będę mogła stroić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:08
-
ja 15kg na plusie niczego sobie nie odmawiajac przede wszystkim slodyczy he he
raczej niemozliwoscia jest w 70 dni, ktore zostaly no -+ 7 dni przytyc kolejne 10kg, moze 5kg to maximum, ja tu w Poz raczej mam wiecej ruchu na spacerkach plus ogarniam mieszkanie wynajmowane z codziennymi porzadkami
poza tym cieplo I duuuzo mniej ssie na slodkie niz na wyspieadora, fryzjerka lubią tę wiadomość
-
Nasz synek konczy dzis 6 tyg. Byla u nas dzis health visitor i maly wazy juz 5,05:))
Niestety problemow z zasypianiem ciag dslszy. Juz czasem nie mam sily. Gdybym tylko jego miala na glowie to co innego ale jest jeszcze corka ktora rowniez mnie potrzebuje. Czasem to juz placze z bezsilnosci... Maly zasypia na kilka minut i pobudka z placzem...i tak mija godzina, caly czas musze przy nim byc bo jak nie zareaguje odpowirdnio szybko to sie rozplacze na calego i wogole nie zasnie...
Ach wyzalilam Wam sie troche...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 19:28
-
wspolczuje Ivi, moze cos mu dolega I nie wiadomo co
probowalas z bialymi szumami?
ja zastanawiam sie nad miskiem szumisiem mimo iz drogi bo corka tez odlozyc w dzien sie nie dala tylko na raczka byla cale dni
no teraz wiadomo bedzie dwojka maluchowivi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja szumisia chyba nie kupuje ale bede miec karuzele wiec to zamiast misia.
A ja mam takie pytanko jestem w 30tc i zaczęły mnie bolec plecy jak sobie radziłyście z bólem żadna pozycja nie jest dobra na dłużej niz 10-15min wczoraj próbowałam spac na łożku ani na bokach ani na plecach wkoncu położyłam sie na podloge tez zle az sie boje dzisiejszej nocy