X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Clio Debiutantka

Wysłany: 13 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, tak jak pisala majeczka, diete rozszerzamy po 6 miesiacu. Wiecej, do pierwszych urodzin mleko to wciaz podstawowy pokarm a inne pokarmy podajemy w celach "zapoznawczych". I nie ma znaczenia czy dziecko kp czy mm. Nie ma sie co spieszyc. Choc przy pierwszym dziecku to czlowiek jakos tak nie moze sie doczekac ;)

Clio
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po szczepionce,nawet sie nie spytała czy jestem zdrowa .to ja pierwsza powiedziałam ze wczoraj gardło i katar( gardło dzis juz nie boli ale meczy mnie kichanie i katar) tak pomyslałam ze moze to byc równie alergia bo tez tak czesto mi soe objawiała .pielegniarka powiedziała tylko ze jak bedzie mi sie utrzymywać katar z kichanie albo temp to mam sie zgłosić.jutro mam tez wizyte z lekarzem w szpitalu .ciekawe co powiedza.czy myślicie ze jak poproszę o kopie wyników badać krwi to dadzą?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ręka już nie boli ale nadal mam katar i czasami dusi mnie kaszel ale biorę mój inhalator na astmę i trochę pomaga nie dusi mnie tak, poczekam jeszcze z tydz jak nie przejdzie katar idę do GP tj powiedziała pielęgniarka

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo co tam u ciebie ? jak się czujesz ty jesteś chyba tydz wyżej niż jak z ciaza . jakos cicho tu się zrobilo wszyscy odpoczywają ?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Dziekuje, my trzymamy sie dalej mocno w dwupaku, choc ginka twierdzi ze nie pozwoli mi teraz poza terminem pochodzic ze wzgledu na nadcis choc ono jest b w ryzach obecnie I na razie szalonych skokow nie ma jak poprzednio plus zawyzony ciut -3 jednostki cukier na czczco

my dzis po kolejnej wizycie gin,wyszlo wszystko ok plus wyniki, tylko ktg wykazalo zwolnienia I mam przyjemnosc teraz 3x w tyg, mam nadz ze jakos zdzierze

od bioferu poprawila mi sie hemoglobina, hematokryt I erytrocyty wiec jestem happy, tsh podskoczylo na 2.19 ale podobno w koncowce tak jest do 2.3 norma I ok
    dalej biore antybiotyk duomox 1000 na paciorki bo sie przyyplataly, w przyszlym tyg posiew czy juz ilosciowo odpuscily,byly dosc liczne

waga teraz malej 2900, wiec scan pokazuje jak chce bo tydzien temu bylo 3kg he he he, przeplywy I pomiary dobre
    wyglada mi wstepnie na to ze Zuza duzo duza od Lolki nie bedzie I good
    no I przybtalam 850g bubu przez tydzien czyzby cukierki z sokiem dawaly lepiej na mase niz michaszki ? ;-) , wiec kolo 87 teraz wazymy sobie,ale nie czuje po ubrankach, jeszcze spodnie 16size mi spadaja I musze lapac jak ide

ten weekend wlasciwie 4 dni to bylismy razem 2+1 bo maz zlecial z Irl I jeszcze cieszyl sie ciepla pogoda w Pl
    w sobote nawet pluskala sie mala w jeziorku do kolan plus, a slonce elegancko przygrzewalo, po jeziorku oczywiscie rybka, fryty I salatka
    maz po 3 tyg byl w szoku jak Lolka ladnie mowi I jest komunikacja z nia nawet na ''dzieki Mamo'' ;-) oraz uganial sie za corka na pl zabaw , mowie mu wlacz 4 bieg bo extra lubi na malpke wspinac sie wysoko po instalacjach I trzeba ja, asekurowac

ivi, Zancia28 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam obecnie skonczony 36tc

a Tobie Fryzjerka przeszlo juz to przeziebienie?

czekam jak na szpilkach na newsy od mej kol co ma w Szczecinie po 23im scan plus prenatalne, specjalnie tez zlatuje z Irl bo tu ma taniej , no ale do Poz nie wpadnie niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowy super maluszek rośnie a z ta waga usg to gdzies czytałam ze niejest dokładna ze do 0,5kg moze sie wylicza ale niewiem jak to działa .zobaczymy kto pierwszy ur ty czy ja choc to twoje drugie wiec bedziesz szybciej tak mi sie wydaje :-) .a co do mojego przeziebienia to mam katar tylko za bardzo niechce mi schodzić z nosa tylko siedzi w zatokach i spływa do gardła ale niestety zatrzymuje sie w takim miejscu ze sie mecZe z przelknieciem go ,czasami mam wrażenie ze sie zaraz uduszę .a tak to ok marna wariuje 29.09 mam usg wszpitalu ze wzg na wielkość brzucha no ibchyba przekręca sie bo ostatnio jak byłam to powiedziała ze Niewie czy jest główka do dołu .tak nieraz sie wybitna takie ma gule wystające jednocześnie z 2 str i tak mysle ze to moze dupa i główka po bokach .bo rączkę tak mocno byłoby czuj czy nóżkę nie wie.o wlasnie brzuch faluje.kazali mi liczyć ruchy min 10 /dobe ale nieraz ciezko bo tak jak np teraz gdybym nie zauważyła to nawet bym nie czuła ze sie rusza. Trzymam za nas kciuki

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko sie czuje tzn tak docok godz 15bylo wszystko ok ,ale pozniej coraz gorzej tzn wracałam ze sklepu to juz tak zmęczona marna zaczęła sie rozpychać ledwo zrobiłam obiad .rozpycha sie cały dół i jeden bok mam twardy ciągnie mnie do dołu ,takze od napewno 3h sie mecze z tym niewiem czy czasami tez brzuch mi ide nie stawia ,ciezko mi to stwoerdzic .o i znowu dół i bok . Powinnam sie stratować czy to normalne ?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora gratuluje trzymajcie sie cieplutko :) AsiaPoli jaka super wiadomosc, troszke zazdroszcze :) My z trzecim dzieckiem poczekamy jeszcze z 3-4 lata,chyba ze sie rozmysle,albo samo zaplanuje sie wczesniej :D

AsiaPoli lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka ktory Ty masz tc skonczony? ja teraz w niedz mam 37
    na kiedy masz termin, koniec pazdz?

objawy ktore opisujesz sa raczej normalne po 30tc, brzuch ma prawo napinac sie, stawac, ciagnac dolem , pobolewac na mini skurcze etc
    niwelowac mozna te nieprzyjemne objawy lezeniem I magnezem

ja tez mam w sumie energie do polopudnia a po poludniu to mama przejmuje mala a ja glownie odpoczywam jak oprzatne lekko chate na odkurzacz I mop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 23:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo dziś 35+6 tc termin mam na 23.10.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo czesc co slychac??

1usa3e5e42kseo71.png
  • nati-rp Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli i Majeczka8 dziękuję za odpowiedź i rady :)

Wizyta u GP zaliczona, ale wizytę u położnej musiałam sama sobie zabukować. Wypełniłam formę on-line i po 5dniach dostałam kartę ciąży z listem z terminem wizyty u położnej na 6.10 będzie to dokładnie 9tc.

Kobietki macie może jakiś cudowny lek lub sposób na mdłości? Od razu powiem, że imbir nie działa :( Od 3 dni mam mdłości całymi dniami i nocami... Masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 04:39

majeczka8 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Fryzjerka gonimy sie terminami jak nic :-)

Niestety nie ma sposobu na mdlosci, jedyne co przeczekac, mozna probowac malych ilosci pepsi mi to pomagalo na dobra chwile, a tak to male porcje posilkow ale czesciej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zancia jak pisalam my dalej w dwupaku
    dzis snilo mi sie ze sprzatalam i sprzatalam, moze to jakis zwiastun choc nic nie zapowiada bym miala rozpakowac sie :-)
    na spacerkach podrepcze podrepcze szukam laweczki lub krzaczkow ;-)

A co dobrego u Ciebie?

Zancia28 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super obys już długo nie czekala Mój Oscar ma już 2 lata i 5 miesięcy w przyszłym roku do przedszkola obawiazkowo idzie staram się teraz bo bym corke chciała jeszcze

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki dziś bylam na usgale na nhs jestem w 36+4tc i marna wazy 2900. powiedziała ze nie jest duza ale mi się wydaje ze jest zostało mi jeszcze 3 tyg .wiem ze ta waga nie hjest dokladna.jutro ide na wizyte prywatna zobaczymy co mi powiedzą jutro :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis byłam na usg prywatnie z marna ok wazy 3130g o 200g wiecej niz na wczorajszym usg hmm ciekawe.szyjka sie skraca 3cm takze pomału szykujemy sie

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka to ty juz blisko na kiedy masz termin? Ja rodzilam rok temu w listopadzie a teraz mysle o rodzenstwie dla synka. A kto to marna czy to jest imie?
    Zancia to zycze drugiej dziewczynki!

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 marna tak mowie na moja kruszynkę w brzuszku :P .termin mam na 23.10 i mam już pomału stresa i jakieś głupie sny. pomóżcie mi bo nie wiem co i ile wsiąść do szpitala. część spakowałam ale :/ nie wiem czy wystarczająco ,pomóżcie mi HELP

majeczka8 lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ