Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Fryzjerka ja juz tez jestem troche zmeczona ale fakt zobacz dobilysmy elegancko do terminu bez klopotow, to jest Sukces
Mi maraton sprzataniowy nic nie pomogl przy 1ej corce dlatego teraz odpuszczam, jak zajme sie corka plus 2x dziennie 1h spaceru to max moich mozliwosci teraz
-
witam,dziewczyny wczoraj bardzo krwawilam,poniewazz poprzednich doswiadczen wiem jak jest w moim szpitalu,nie widzialam sensu jechac na pogotowie,bo i tak kazaliby mi czekac do poniedzialku,tu nie robia usg wieczorami czy w weekend niestety,wiec sporobowalam do polskiej przychodni,o dziwo akurat w soboty przyjmowal gin,zgodzil sie mnie zbadac o 11 w nocy bez zapisania,niestety sedruszko juz nie bije,ciaza obumarla,wczoraj sie zaczynal 12.dzis juz troche ochlonelam,chociaz bedzie ciezko,trzeba zyc dalej,musze byc dzielna mama dla Olivki,niewiem tylko co teraz..jak to bedzie..czy czekac tak jak radzil lekarz,zeby to stalo sie samoistnie,czy isc jutro do lekarza swojego..niewiem czy dam rade czekac na to co bedzie ijak bedzie..czy to boli ,czy dam rade jesli bedzie duzo krwawienia ,co jesli zobacze,przeciez to juz byl dosc duzy zarodek,tutaj podobno nie robia zabiegow,jedynie dadza tabletke na przyspieszenie.ten polski lekarz mowil ze cos bylo nietak,musiala byc prawdopodobnie wada genetyczna i to duza,bo cialko zolte bylo inne niz zwykle,na podstawie wymiarow to zobaczyl i potem jak wlaczyl doplera,niewiem bo juz nie patrzylam a on w sumie gadal juz potem z moim Pawlem bo do mnie nic nie docieralo,nie moglam uwierzyc,ja juz tyle razy w myslach widzialam jak Olivka sie bawi z ta mala.,jak maja wspolny pokoj...itd
-
AsiaPoli b wspolczuje, sami przechodzilismy przez to pieklo poronien 3x, tyle ze w 5tc juz byl w sumie end bez zarodka i potem serduszka, bez przyrostu bety
z mego dos radze Ci kontrole jak przebiega czyszczenie wew sie organizmu plus po zakonczeniu czy jest ok w srodku bez resztek, wiadomo czym grozi sepsa ..plus na nast raz by nie trzeba bylo leczyc zapalenia narzadow kobiecych
moze spr sobie tez progesteron po 3 cyklach czy w fazie owulacji jest ok i tsh, zrob cytologie i posiew na bakterie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 14:51
-
Najlepiej jest samoistnie jak sie oczysci ale trzeba kontrolowac czy nie silnego krwotoku, po 10tc jest raczej silny plus bole
ok ze mialas juz wizyte gin i wiesz jak sprawa sie ma
po 6tyg krwawienia tak jak pisalam trzeba scan by spr czy zabieg lyzeczkowania jest potrzebny
najgorzej oplakuje sie chyba te nasze marzenia zwiazane z dzieckiem, kogos kto byl kochany i b szybko odszedl
ja bym juz cytotecu nie brala bo ta tab poronna ma b negatyw skutki uboczne, mozna wpasc we wstrzas
w Pl jest tylko do uzytku w szpitalu pod kontrola lekarzy -
dzieki Limerikowo,obojetnie co sie wydarzy ,co ja w koncu postanowie,czy lekarze tutaj,wracam do tego polskiego gina za 3 tygodnie zeby spradzic wszystko,najgorsza jest mysl,ze to juz byla ostatnia szansa i taki cud jakis ze zaszlam,ja mam 41 lat,poprzednia ciaza to bylo ivf po kilku latach starania,i potem juz nie planowalismy,ani nie bralismy poduwage ze moge byc w ciazy,ale jak juz sie dowiedzielismy to byla taka radosc..teraz wiem ze nawet nie bede probowac,a nawet wiecej pewnie juz teraz sie bede zabezpieczac ,jak juz wiem ze jest szansa,chociaz dla mojego P.moze byc to trudne bo on by chcial jeszce jedno dziecko,tyle ze ja juz sobie tego strachunie wyobrazam
-
asiaPoli
przykro mi.
Limerikowo ja na spacery to prawie codziennie chodze na godz maz mnie wyciąga wieczorami jak wroci z pracy w ciągu dnia nieraz sama ide do sklepu to zanim się doczalgam to minie godz nieraz dluzej . we wtorek moja mama przylatuje to ja będę wyciagac niech spaceruje ze mna a ze ma chore nogi i nie da rady szybko chodzic to akurat dobierzemy się hahah na spacerki.dzis dzwoniłam do teściowej i była jej mama to powiedziały ze w tym tyg urodze ze tak im się wydaje heh.oj chciałabym aby się sprawdzilo heheh.niby ja termin mam na przyszla ndz ale może uda się wcześniej.
mam tylko problem bo nieudalo mi się zalatwic fotelika samoch,a ze nie mamy samochodu to nie chciałam kupować tylko od znajomej pozyczyc ale się okazało ze ona sprzedala już. maz popyta się w pracy może ktoś ma na dzień dwa pozyczyc .oby mieli bo jak nie to niewiem co zrobić będziemy musieli chyba kupic
bo nie wypuszcza nas ze szpitala bez prawda?
-
AsiaPoli 40 teraz to tez piekny wiek na baby, odmladza choc jest fiz na pewno ciezko, ja mam 37 i fakt trudy ciazowe to po 32 tc do 38tc to odczulam dosc mocno, mimo to zabieralam mame i mala by nam dzien uplynal od rana do drzemki i potem po, byly takie popoludnia ze mama sama zabierala mala na 2h i istne wybawienie jak dla mnie
Najtrudniej sie bylo zebrac w te 2h rano i ubrac skaczacego zajaczka
teraz lepiej wykurowac sie fiz i psych a decyzje o ewentualnej nast ciazy zostawic sobie na potem
nam tez ginka w sumie specjalistka miedzy slowami dala znac ze byc moze byloby lepiej poprzestac na jedym dziecku, zdecydowalismy sie ostatni raz sprobowac i uff udalo sie, mielismy przeplatane ciaze z poronieniami tj 2 straty potem ok , potem znowu strata potem bolesna cysta i znowu ok ciaza, istna loteria
-
Tak Fryzjerka bez fotelika to Was nie wypuszcza, teraz zimna jesien i noworodek szybciutko ze szpitala do autka raczej powinien byc transportowany
zapytaj pozyczajac fotelik czy jest na pewno bezwypadkowy to b wazne a i tak przyda Wam sie wlasny, maxi cosi sa ok i popularne , my mamy britax i tez jestesmy zadowoleni
my jak poprzednio w czerwcu nie robilismy malej werandowania tak teraz raczej tydzien w domu bedzie z przyzwyczajaniem do nizszej na zew temp
a Ci napisze ze teraz na finale to wszyscy beda obstawiac ze juz juz urodzisz he he, wiecej to zaklinanie weza i totolotek
moi tak " zainteresowani" tesciowie to jak przy Loli wkurzaja czlowieka i co 3 dni dzwonia czy juz?!
No komedia
Jak bedzie to bedzie tak? W koncu nie urodza oni tylko ja z pomoca meza -
AsiaPoli bardzo Ci wspolczuje.
Wiekiem nie ma sie co przejmowac, ja mam 36 i miesiac temu urodzilam. Poprzednia ciaze stracilam tak jak Ty tylko w 7 tyg. Plod byl martwy a ciaza nadal trwala. Dostalam tabletke na "wylaczenie" hormonow a za kilka dni stawilam sie do szpitala, gdzie dostalam wkladke na wywolanie poronienia. Po 1h bylo juz "po wszystkim". Bardzo dlugo sie zbieralam, bo bylo to moje 2 poronienie. Ale stal sie cud i po 3 miesiacach zaszlam w ciaze z jajowodu, ktory ponoc byl zablokowany -
AsiaPoli bardzo Ci wspolczuje. Dzis tez przyjaciolka mi napisla,ze dostala krwawienia i okazalo sie,ze serduszko tez nie bije od jakiegos czasu i lekarka pwoiedziala jej,ze to tez byla jakas wada genetyczna i organizm odrzucil,byla w 12 tyg. Jutro ma zglosic sie do szpitala i maja jej dac jakas tabletke, ale to w Pl.
-
Hej dziewczyny tak sie zastanawiam ,bo nie spytałam sie położnej jak to jest tu w Anglii z porodem po terminie. Mam termin na niedziele , wizyte z położna dopiero w przyszły czw(27.10) mogą mnie wtedy zostawić w szpitalu czy raczej nie? Jak to wyglada tutaj w UK? Mam nadzieje ze urodzę do ndz
-
My w tym tyg regularnie ktg co 2 dni bo poniedzialkowe wyszlo zle z akcja serduszka, pepowina byla obwiazana na ramieniu i byc moze stad przyczyna, dzis ktg ok mimo ze slabo mala czulam plus wykazalo az..1 skurcz ehh, jeszcze w pt rano kolejne ktg i w pon/wt mam dostac skierowanie na wywolanie
szyjka juz nie istnieje ale jest twarda i trzyma uparcie sie tak jak moje dziecko
dzisiaj od rana powoli mini kawalkami odchodzi mi czop a to tez w sumie nic nie znaczy , bo z corka po odejsciu czopa 2 tyg chodzilam i rowniez skonczylo sie na oxy -
Na wyspach raczej nie trzymaja w szpitalu jak z ciaza i ktg jest ok i nie wywoluja wczesniej niz po okolo 2 tyg
mozna jeszcze zaliczyc te 2 dodatkowe tc i jest to normalne z fizjologicznego punktu ciazy choc ciezkie dla kobiety te ostatki ostatkow
moja bratowa miala przebity pecherz plodowy po tyg od terminu w szpitalu w Irl, bo miala za malo wod co wykryli po 30tc i b maly brzuch ktory w obwodzie nie zgadzal sie z tygodniem ciazy -
dziekuje wam dziewczyny za slowa otuchy.fryzjerka ja z Olivka,ktora byl a szybko bardzo nisko,w kanale juz chyba od 37tygodnia,poprosilam polozna swoja o masaz szyjki jak zaczal sie 39tydz,chociaz nie powinna,ale "po cichu" mi zrobila bo ja juz chodzic niemoglam.no i dwa dni pozniej urodzilam
-
AsiaPoli współczuję i wierzę że czas uleczy twoje rany. Masz Olivke , a kto wie co przyszłość przyniesie.
Fryzjerka mi powiedzieli ze czekają 11 dni po terminie. Sasiadke zatrzymali w szpitalu ze względu na jakieś nieprawidłowości przy badaniu serduszka. Ona bardzo chciała rodzic naturalnie i zwlekala ale lekarze zalecili cc (co w uk nie jest częste) i w końcu miala cesarke. Myślę że jak będzie wszystko dobrze na wizycie u położnej, czujesz ruchy to pewnie będziesz czekać w domu.
tak jak dziewczyny mówią z pierwszym dzieckiem dłużej to trwa.
chociaż ja jestem wyjątkiem od reguly bo pierwszą córkę urodziłam w 34tyg.odeszły wody i nie mogli powstrzymać akcji porodowej (bylo to 12 lat temu w pl), drugą córkę urodziłam po skończonym 38 tyg w tamtym roku w uk , poród spontaniczny (w szpitalu spędziłam niecałe 6godzin
Pozdrawiam i życzę Wam szybkiego i szczęśliwego rozwiązania