Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
fryzjerka,moja corcia ma roczek 22go,moze w ten sam dzien urodzisz?
ja bralam do szpitala dla siebie: zel do kapania,paste,szczoteczke,2 opakowania podpasek tych wielkich(w razie czego jakby nie dawali,ale daja
),szczotke do wlosow,2koszule,jedna do rodzenia,taka co mozna potem wyrzucic,ale w sumie dali mi szpitalna,jedna na pozniej z odpinanymi guzikami do karmienia,recznik i maly reczniczek cimny,zeby "na dole" sie podmywac osobno,kapcie,tam jest tak goraca ze zaden szlafrok czy porannik niepotrzebny.Dla dzidzi,czapeczki 2,3 komplety ubranka tj.body,spioszki,bluzeczke-kaftanik,(kocyki sa w szpitalu,)skarpetki 2 pary,ale w koncu nie ubieralam,i na lapki to cos..ale tez nie ubieralam,pampersy,husteczki wodne,na wyjscie pajacyk zimowy i grubsza czapke,fotelik tata przywizol jak po nas jechal.wez sobie tez jakies krakersy czy herbatniki albo cos do przekaszenia,dla ciebie i kogos kto tam z toba bedzie,bo nigdy niewiadomo ile to potrwa i czy akurat w porze posilku beda mogli czy dac jesc czy bedzie akcja itd...no to chyba wszystko.powodzenia
-
Fryzjerka mniej wiecej jak asiapoli napisala ale mysle ze jesli czegos zapomnisz to ci dadza..bo ja mialam np majtki poporodowe ale byly niewygodne i dali mi kilka takich fajnych jednorazowek i wogole duzo pomagali we wszystkim ale np koszule sa wazne zeby miec cos swojego wygodnego
ja nabralam duzo rzeczy ale ze wszystkich chyba nawet nie skorzystalam..oby porod byl szybki dziedzius caly i zdrowy i zebyscie wrocili do domku szybko!
-
Dzis miałam wizyte z lekarzem i byka tłumaczka ktora bywa przy porodach i ona powiedziała zebym miała koszule taka do karmienia ,do porodu oni dają taka swoją chyba jednorazowa. To dobrE po cholerę bede brać 2 tymbardziej ze ja w nic sie nie mieszczę.
-
to Zancia expresowo Ci poszlo, tylko pozazdroscic
kazdy porod inny, ja tam wole polezec w szpitalu zawsze to bezpieczniej w razie W, nic robic nie trzeba tylko zajac sie soba I dzieckiem a w domu to motorek sie wlacza na obowiazki
zreszta tu w Pl I tak szybciej niz po 3 dniach nie puszcza do domu jak dziecko ok przybiera I zdrowefryzjerka, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Pytałam sie znajomej ktora rodziła w tym samym szpitalu co ja bede i ona powiedziała zebym wzięła tylko wygodna koszule /piżamę do karmienia.oni daj taka jednorazowa ,dla mnie to spoko.
A co do porodu to chciałabym urodzić expresowo ale poleżeć chociaz te 2dni tj mowi Limerikowo wrazie W .niestety tu w uk tak nie jest ale co zrobic. Nsjwazniejsze aby było szybko i wszystko ok ze mną i z dzieckiem.Zancia28 lubi tę wiadomość
-
Hej tak jeszcze sie nie rozpakowałem , chciałabym juz byc po ale troche sie boje czym bliżej tym gorzej. Noce ciężkie dzis to masakra .w dzien tez boli najgorzej to wieczorami doskwiera.
A jak tam limerykowo rozprułas sie juz:-p czy jeszcze nie? Jsk sie czujesz? -
Dziekujemy Ivi
no cel jest szczytny byle realizacja byla w miare znosna
U mnie w pon termin, dzis zauwazylam ze brzuszek jeszcze bardziej sie obnizyl, moze moje uparte dziecko na dniach bez oxy laskawie wyjdzieoby
fryzjerka, ivi lubią tę wiadomość