Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Pisakam tu na początku ciąży o porady w sprawie lotu. Jednsk poleciałam i nie bylo zadnych problemów. Jak pytalam poloznej tutaj i jeszcze lekarza w polsce to mowili ze niea przeciwwskazań na lot we wczesnej ciąży i sam lot nie jest zagrozeniem
Lecialam w 8 i 10 tyg. To tak jakby któraś miala podobny dylemat.
Cały czas was czytam ale nie bardzo mam czas pisac. Za 3 tyg mam scan 20 tyg i mmam nadzieję ze poznam plec.
Ulala, kropka, energytrip trochę wam zazdroszczę ze wy juz na finiszuale i na mnie przyjdzie pora. Jak dotad te 18 tyg mega szYbko zlecialy. Pozdrawiam
Kropka, Ulala, mychowe, energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
a jak tam z przechodzeniem przez bramki?
mowiono mi by zglaszac obsludze lotniska wtedy obok sprawdzaja tylko takim malym wykrywaczem
lecialam w 4 tyg i przechodzilam przez bramki normalnie, ale teraz chyba to juz nie, choc podobno niegrozne to promieniowanie
a jak bylam teraz u dentysty to poinformowano mnie ze w IRL jest zakaz rtg dla kobiet w ciazy, no ale mialam wlasny pantomogram i udalo sie -
Lilka, mamy się bardzo dobrze
jest super, Mała śpi w nocy bardzo dobrze, ostatnio przespała 6.5h naraz
wysypiamy się
mam czas zjeść, zrobić makijaż, wróciłam już 3tyg temu do ćwiczeń i codziennie biegam ok 40 minut, wtedy Tata zostaje z Rosie a ja mam 'swój czas'
dom czysty, pranie nie zalega wiec jest ok
Ogólnie to myślałam, ze na nic czasu nie będę miała a jednak wszystko jest inaczejNie zamieniłabym tego na nic innego
Tak patrzę na Twój suwaczek Lilka i Ty już zaraz Synka będziesz tulic
Rosie ma już 5 i pół tygodnia a czuje, jakby była z nami od zawszeLilka, Limerikowo, mychowe, energytrip lubią tę wiadomość
-
Przeczytalam Twojego posta mezowi ku pokrzepieniu serc
super strasznie sie ciesze ze tak Wam sie uklada i nie ukrywam bede dazyc do tego samego zeby miec czas pocwiczyc i czas dla siebie moj ukochany rowerek stoi i czeka
wizja porodu jest coraz blizej i troche zaczynam to odczuwac.nie robie zadnych planow nie wizualizuje.. idziemy na zywiol
epidural jest dostepny wiec czuje sie spokojniejsza
xcarolinex lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Z porodem bedzie ok, zobaczysz
Ja tez nie wiedzialam jak chce rodzic i nie robilam zadnych planow, zeby sie nie rozczarowac
wizja znieczulenia tez robi swoje, w moim przypadku to chyba dlatego tez nie balam sie porodu
Ja od poniedzialku zostaje juz sama z Rosie, bo Tata wraca do pracy, ale tylko na 3 dlugie dni w tygJak Mala miala 3tyg to Tata poszedl na nadgodziny na jeden dzien i o dziwo bylo ok, wiec trzymam kciuki sama za siebie i Rosie
A cwiczen mi tez brakowalo jak Tobie rowerkaChoc cwiczylam do okolic 24tc, to nie bylo to samo co teraz
Za jakies 3-4 tyg wracam na silownie i tam gdzie chodze to w weekendy mozna przychodzic z bobasami na zajęcia na basen wiec akurat Rosie bedzie po szczepionkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 03:40
-
Dziewczyny, ja nie wiem jak planujecie kapac swoje Malenstwa, ale ja kupilam 'lezaczek' z Summer Infant, ktory mozna niby uzywac od urodzenia, ale Rosie z niego zjezdzala, dostalismy tez w prezencie wanienke, ktora tez nam sie nie sprawdzila, Rosie plakala, chyba bylo jej zimno na tej gabce.
Kolezanka podpowiedziala, zebysmy spróbowali wykapac Rosie z Tata w duzej wannie - jej blizniacy uwielbiali sie tak kapac z Mama i Tata
Od tamtej pory, czyli jak Rosie miala tydzien kapie sie codziennie z Tata, strasznie to lubi, zaczela sie usmiechac w wodzie, gdzie przy pierwszych kapielach byl krzyk
Rozmawialam z moim S jak on sie z tym czuje i powiedzial, ze po tych wspolnych kapielach czuje wieksza wiez z Mala, ze maja 'swoj czas' i on baaardzo lubi sie z Nia kapacwyglupia sie z Mala, widac, ze im sie podoba
Jesli myslalyscie o kapaniu Malenstwa z Mama/Tata, to polecam, super sprawapasia27 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczor dziewczynki.
Na poczatku tygodnia jakos tak zauwazylam jakbym miala mniejszy brzuch.... jakis taki opadniety. Zaczelam sie wypytywac meza, aby wyrazil swoja opinie, zaczal mnie ogladac z kazdej strony... a tu czytam w cotygodniowych informacjach: Twój brzuszek może teraz trochę opaść, gdyż dziecko zaczyna zsuwać się już powoli ku dołowi..... aaaa!!
Mlodzieniec chyba sie juz przygotowuje .. jejku, jejku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 00:27
pasia27, mychowe lubią tę wiadomość
-
Używamy Johnsons Top To Toe - na początku mieliśmy Nivea Baby 2w1 szampon i płyn do kąpieli ale Rosie miała po nim krostki choć jest hipoalergiczny
po kremie z tej samej serii na buzke tez dostała kostek, a po balsamie jest ok
teraz będziemy testować szampon z Johnsons ten nowy z pompka i zobaczymy
A tak sie zapieralam rękoma i nogami przed ta firma a tu proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 03:41
pasia27 lubi tę wiadomość
-
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2480170/Inside-worlds-busiest-maternity-ward-women-sleep-bed-100-babies-born-day.html
BBC TWO dzisiaj o 21. Może chociaż na chwile przestaniemy narzekać na NHS
Szew założony wczoraj. Jestem jeszcze w szpitalu ale dzisiaj wychodzę. Bolało mnie wczoraj jak podczas okresu ale bez skorczy. Bardziej mnie plecy bolą od epiduralu. Babeczka która zakładała szew powiedziała, ze było cieżko bo wystawach części szyjki było dość mało ale zadowolona z efekty jest.xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość
-
Jestem jestem nadal w 3 paku. Walczyłam z tym przeziębieniem i jak widziałam ile żeście naprodukowaly to nawet nie miałam siły czytać
Uwaga zostało 18 dnienergytrip, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hej Wszystkim
Korzystam z chwilki przerwy żeby napisać. Od dwóch dni robię memoncik w pokoju moich najmłodszych chłopaków bo wysłałam mojego do PL na tydzień i zamówiłam tam łóżko piętrowe ale z wysuwanym trzecim bo gdzieś musze babcie położyćNo i z tej okazji maluje pokój, będę go ozdabiać a za chwilkę nawet idę wyprać wykładzinę żeby zdążyła wyschnąć do niedzieli bo w niedzielę rozłożymy nowe łóżko
Ula Ty doliczasz do cc a ja do pierwszego Usg ( 15 listopad)na którym mój M w końcu zobaczy naszą kruszynkę.
Wiecie miałam dzisiaj sen że robili mi usg i wyszło że mam bliźniaki i to w dodatku chłopcyMam nadzieję że płeć mi się nie sprawdzi no ale jak będzie kolejny chłopak to i tak będę go tak samo kochać, najważniejsze żeby zdrowe było
energytrip, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Ula zdrowa już jesteś? Dziewczyny niedługo przyjdą na świat
Alkak, no to masz trochę robotyA sny zazwyczaj są na odwrót, więc kto wie
Pierwszy scan wspominam najlepiej, to było naprawdę coś niesamowitego, patrzyć na skaczącego małego człowieczka
Szybko zleci do 15
Dziś był mój ostatni dzień w pracyOd jutra wielkie pranie i prasowanie, naprawdę nie mogłam się już tego doczekać
alkak12, energytrip, mychowe lubią tę wiadomość